PDA

View Full Version : Intel AB'den Cezayı Yer mi?


GooD aNd EvıL
04-24-2009, 04:56 PM
Silikon devi Intel, AMD ile girdiği pazar mücadelesinde Avrupa Birliği'nden ceva yemenin eşiğine geldi. Ülkelerden gelen raporların beklendiği davada sonuç ne olacak?

Intel'in başı dertte. Avrupa Birliği çapında yapılan bir araştırmanın raporları Brüksel'e ulaşmak üzere ve çıkacak karar göre Intel haksız rekabetten dolayı yüksek miktarlarda ceza ödemek zorunda kalabilir. Yıllar önce AMD tarafından çeşitli ülkelerde başlatılan girişim bugün kısa süre sonra Avrupa Komisyonu'na sunulacak bir rapor haline gelmiş durumda. Çıkacak karara göre, Intel çalıştığı kuruluşlara rekabeti engelleyici fiyat politikaları uygulamak ve geri ödemeler vermekten hüküm giyebilir.
Benzerleri Mevcut

Eğer Intel suçlu bulunursa, Avrupa Birliği'nin teknoloji devlerine kestiği cezalar açısından bu bir ilk olmayacak. Zamanında Microsoft'a kesilen bir milyar lira civarındaki cezanın yanında, Intel ucuz bile atlatabilir. Tabii en nihayetinde 500 sayfalık çalışmanın merkeze ulaştırılmasıyla yakın zamanda bir karara varılacak ve Intel'e bir fatura kesilip kesilmeyeceğini orada göreceğiz.