PDA

View Full Version : KOMEDİ bakin :D Restoranda iPad' sipariş döemi


`~fRedoRe.~ Esat`
06-11-2010, 12:54 PM
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20100605080122_ipad.jpg (http://www.veteknoloji.com/restoranda-ipad-ten-siparis-donemi-31737-4-.html) Avustralyada karton menüleri iPad'lerle değiştiren bir restoran, garsonların tepkisine yol açacak gibi gözüküyor.

AFP ajansının haberine göre, geçtiğimiz günlerde Sydney civarındaki North Sydney Rydges Hotel'inde bulunan Global Mundo Tapas restoranda geleneksel menüler yerine müşterilere dokunmatik iPad-menüler uzatıldı.
Artık restoranın müşterileri yiyecekleri iPad ekranından tek bir tuşla seçebiliyor. Her yemeğin adı dışında ekranda o yemeğin detaylı içeriği ve fotografı bulunuyor.
iPad-menü müşteriye seçtiği yemeğin yanına yakışacak garnitür ve şarapları da tavsiye ediyor. Şayet stoklarda her anki bir ürün bitmiş ise ,o ürün otomatik olarak elektronik menüden kaldırılıyor.
Bu menü müşterilerin ızgara et siparişlerindeki, etin kanlı kalmasını veya pişkin olmasını, tercih ettikleri sosu bile not alıyor.
Nihayi sipariş oluşunca müşteri kendisi onu kablosuz ağ üzerinden direkt mutfağa gönderebiliyor . Garsonların şimdilerde görevi sadece mutfaktan hazır siparişleri masaya getirip götürmekle sınırlı.
Bu yeni uygulama yüzünden restoranda çalışan garsonlar şimdi bahşiş almak için daha çok çabalayacak.
Restoranın manajeri Craig Simpson'un News.com.au'ya belirttiği gibi, gelecekte Global Mundo Tapas İPad'in menü modunu daha kullanışlı hale getirilmesini planlıyor. Böylece,iPad-menü müşterilere hava durumuna göre,veya müşterinin o anki moduna göre yemekler tavisye edebilecek.

Bilindiği gibi iPad'ler ABD'nin dışında satışa 28 mayıs 2010 da sunuldu. Global Mundo Tapas müessesesi için şimdilik 15 adet iPad satın aldı.
iPad'in Avustralya'daki ortalama fiyatı ise yaklaşık 530 USD'dir.