PDA

View Full Version : CIA, terör zanlılarını almak için para verdi / 26 eylül


M@D_VIPer
09-26-2006, 01:55 AM
CIA, terör zanlılarını almak için para verdi



Taliban yönetimine karşı işbirliği yapmadıkları takdirde ABD’nin kendilerini bombalamakla tehdit ettiği iddiasıyla ortalığı karıştıran Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, dünyayı şaşırtmaya devam ediyor.

Müşerref bu kez de "In The Line of Fire" adlı otobiyografisinde, CIA’in, 369 El Kaide zanlısını teslim almak için Pakistan’a milyonlarca dolar ödediğini açıkladı, ancak kesin rakamı belirtmedi. ABD’de böyle bir uygulamanın yasadışı olduğunu yazan İngiliz The Times’a göre, ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir yetkili, "Bu konuda bir bilgimiz yok. Bu olamaz. Ödül, FBI’ın en çok arananlar listesindekilerin yakalanmasına yardım eden kişilere verilir, yabancı hükümetlere değil" diye konuştu.

ÖYLE BİR KONUŞMA YOK

Müşerref’in daha önceki iddiasını ise Amerikalılar tekrar tekrar yalanlıyor. Müşerref’in, CBC’deki röportajda Pakistan’ı "Taş Devri’ne kadar bombalamakla" tehdit ettiğini öne sürdüğü ABD eski dışişleri bakan yardımcısı Richard Armitage, Pakistan istihbarat şefiyle yaptığı görüşmede sert konuştuğunu ancak bombalama tehdidinde bulunmadığını söyledi.