PDA

View Full Version : Hirfanlı Baraj Gölü kıyısına plaj / 30 ocak


JЗĽ¦ьΦŊΞ 23
01-30-2007, 09:02 PM
Hirfanlı Baraj Gölü kıyısına plaj

30 Ocak 2007
KIRŞEHİR, (DHA)
KIRŞEHİR Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül, Hirfanlı baraj gölü kıyısında plaj yapılacağını söyledi. Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül, 1991 yılında başlanan ve bir türlü bitirilemeyen Kaman Kültür Merkezi inşaatının tamamlanması için 504 bin YTL ödenek ayrıldığını, 1999 yılında temeli atılan Mucur Kültür Merkezi, yıllar sonra ödenek çıkartılarak açıldığını belirtti. Gökgül, şöyle dedi:

“Akçakent Kültür Merkezi'nin şu anda fiziki gerçekleşme oranı yüzde 90 olup, buranın da açılışı yakında yapılacak. 1987 yılında tamamlanarak hizmete giren ancak, tam anlamıyla hizmet veremeyen Kırşehir'deki Kültür Merkezi, 2006 yılında çıkarılan 219 bin YTL ödenekle tamamen modernize edilerek hizmete girmiştir. 2001 yılında Dulkadirli Yeraltı Şehri'nde başlatılan kazı çalışmaları, 2006 yılı içerisinde de devam etmiştir. Yeraltı şehrinin avlu kısmının kuzeydoğusunda bulunan alt katlara ait odalara girilmiş ve kısmen temizlik çalışması yapılmıştır. Mucur Yeraltı şehrinin çevre düzenlemesi için de proje hazırlanmış ve koruma kurulu onayından geçmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ilimize gönderilen 250 bin YTL'lik ödenekten Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında plaj düzenlemesi yapılması için Savcılı Büyükoba Belediyesi’ne 60 bin YTL aktarılmıştır.”

Kırşehir’in tanıtımına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Gökgül, İl Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından sağlanan ödeneklerle 5'er bin Ahi Evran, Aşıkpaşa, ve Cacabey ile ilgili kitap ve broşür, il haritası, kent rehberi, kültür envanteri, Kırşehir Halk Müziği Kitabı ve Kırşehir Türkülerinin yer aldığı CD hazırlandığını açıkladı. Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül şöyle devam etti:

“1919 yılında yapılan Hacıbey Konağı için 2006 yılında koruma kurulunca restorasyon çalışması için onay çıktı ve burası Kırşehir Evi ve Müze olarak değerlendirilecek. Kaplıca anlamında da terme, karakurt ve Çiçekdağı Bulamaçlı ile Mahmutlu kaplıcalarında arazi etüt çalışmaları tamamlandı. 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca turizm amaçlı altyapı uygulaması için toplam 20, belediyemize de 410 bin YTL ödenek aktarıldı. Ahilik Festivali başta olmak üzere farklı tarihlerde şölen, festival ve kutlamalar rutin olarak sürdürüldü.”