PDA

View Full Version : ndüstri Holding’i de zamanaşımı kurtarıyor / 31 ocak


Lac0st3_ForCeS
01-31-2007, 10:39 AM
ndüstri Holding’i de zamanaşımı kurtarıyor

31 Ocak 2007
Oya ARMUTÇU/ANKARA
Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nin dini duygularla para toplamalarını "çete" suçu sayıp mahkum edilmelerini istediği, Endüstri Holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı ile dört yöneticisinin dosyalarının zamanaşımının yakın olduğu ve davalarının zamanaşımından düşebileceği belirlendi.

Daire, Endüstri Holding davasının 11 sanığı hakkında, zamanaşımı nedeniyle davanın düşmesine karar verirken, sanık Hasan Gülpınar hakkında verilen beraat kararını da onandı.

BAŞKAN DA KURTULUYOR: Bu çerçevede 1997-2001 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Ertekin ile Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Uçar, Osman Şanlı, Ahmet Tekin ve Mahmut Çolak hakkındaki davalarının da bu yıl içinde zamanaşımından düşeceği belirlendi. Bu durumda, Yargıtay’ın "çete suçu var" dediği ve yönetim kurulu başkanı ile dört yöneticisinin çeteden mahkum edilmelerini istediği Endüstri Holding dosyası da beş yıllık zamanaşımı yüzünden kapanmış olacak. Oysa bozma kararında, Holding’in, yurt dışında çalışanların "dinsel inançlarından" da yararlanarak ve senetlerin yasal olduğu izlenimini vererek sattırdıkları belirtilmişti. Kararda, "Holdingin yurtdışında çalışan bir kısım yurttaşları dolandırdıkları ve bu suretle suç işlemek için örgüt kurdukları kanıtlandığı halde sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi yerinde görülmemiştir" denilmişti.

POLİS KIZI YAKTI: Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin, 11 Kasım 2005’te, on bin YTL kefaletle tahliye edilmişti. Ertekin, yargılandığı son duruşmada, şu savunmayı yapmıştı: "...Bayan arkadaş benimle evlenmek istiyordu. Ben kabul etmeyince, aileme gidip durumu anlatmış. Ayrı yaşadığım eşim ve çocuklarımla görüşmüş. Beni herkese rezil etti. Bayana ’Niye yaptın?’diye kızdım. Kimyacı olan bayan bana kendisinin emekli polis kızı olduğunu söyleyince ben de ’Polis değil ne olursa olsun’ diye kızdım. Konuşmalar Konya Organize Şubesi’nce dinlenmiş. Ardından dava açıldı."
__________________