PDA

View Full Version : TAU Ceramica'da Kaya Peker Korkuttu


DHeMLy-CHaY
02-02-2007, 06:25 PM
Euroleague A Grubu’nda 14. haftasında dün akşam TAU Ceramica evinde konuk ettiği Le Mans’ı 86-54 yendiği maçta milli oyuncu Kaya Peker boğazına aldığı darbe sert darbe sonucunda hastaneye kaldırıldı.

Karşılaşmaya ilk beşte başlayan Kaya Peker, mücadelenin ilk yarısında rakibinden aldığı dirsek darbesi sonucu oyundan çıkıp, hastaneye götürüldü. İkili mücadele sırasında boğazına sert bir darbe alan Kaya Peker, ciddi nefes alma sorunu yaşarken, tedbir amaçlı olarak hemen Vitoria kentindeki bir hastaneye kaldırıldı. TAU Ceramica’da antrenör Velimir Perasovic, ''Korkuttu ama önemli bir şeyi yok" dedi. Euroleague’de A grubunu birinci olarak tamamlayan TAU'nun Le Mans maçında sadece 9 dakika oyunda kalan Kaya Peker, 7 sayı, 2 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

Öte yandan TAU'daki diğer Türk basketbolculardan Serkan Erdoğan oyunda kaldığı 23 dakika içinde 11 sayı, 2 ribaund, 3 asist istatistiği ile oynadı. Ender Arslan ise bu sezon daha önceden Union Olimpija takımında Euroleague maçlarına çıktığından ilk grup maçlarında TAU Ceramica formasını giyemedi. Ender, bundan sonraki Euroleague maçlarında TAU ile sahaya çıkabilecek.