PDA

View Full Version : Javacıların buluşması 5 Şubat'ta 4şubat


Nǿ ŦΞДЯ™
02-04-2007, 12:13 PM
Java'nın yaratıcısı Sun Microsystems, uygulama geliştirme dünyasının gündemindeki konulara ışık tutmak amacıyla geleneksel Java Day etkinliğini 4 yıl aradan sonra yeniden düzenliyor.

Bu yıl 5 Şubat'ta İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Java Day'e, Ericsson ve Bilginç IT Academy sponsor olarak destek veriyor.

Sun Microsystems tarafından 1995 yılında tüm dünyada her an, her yer ve her araçta aynı dilin konuşulduğu bir gelecek için yaratılan Java, bugün bu amacı en iyi şekilde gerçekleştiriyor.

Diğer programlama dilleri karşısında gücünü ve yaygınlığını her geçen gün daha da artıran Java bugün dünyada 5 milyonun üzerinde Java geliştiricisi tarafından kullanılıyor. Dünya çapında toplam 3.5 milyar Java'lı cihaz, 1,2 milyar Java'lı telefon, 800 milyon Java'lı PC ve 1.6 milyar Java kart bulunuyor. Java.com web sitesi de ayda 16 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Java, dünya üzerinde 180'in üzerinde mobil operatör tarafından kullanılıyor. Bu nedenle bu yıl Java Day'in ana teması da “Mobilite” olarak belirlendi. Java Day'in ana konuşmacısı Sun Microsystems Teknoloji Gurusu Reginald Hutcherson olacak. Hutcherson'ın yanı sıra Sun Microsystems teknoloji danışmanlarından Simon Ritter, Doris Chen ve Angela Caicedo da katılımcılara Java dünyasındaki en son gelişmeleri aktaracak.