PDA

View Full Version : 08/13/07 - Cumhuriyetçilerin YouTube münazarası ertelendi


Seager
08-14-2007, 10:55 AM
Daha önce Demokrat başkan aday adaylarının katıldığı ve Temmuz ayında CNN'de yayınlanan müzakerenin bir benzeri Cumhuriyetçi adaylar için planlanmıştı. Cumhuriyetçi adayların, söz konusu program tarihinin kampanya yılının üçüncü çeyreğine geldiği ve bağış toplama konularına odaklanmak istedikleri gerekçesi ile ileri bir tarihe alındı.

Normal şartlar altında17 Eylül'de gerçekleşmesi planlanan soru-cevap programı, Cumhuriyetçilerin teklifi ile Şükran Günü'nden sonra 28 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Başkanlık kampanyasına katılan Cumhuriyetçi aday Rudy Giuliani ve Senatör John McCain programa katılacaklarını bildirirken, bahse konu açık oturumun formatını eleştiren diğer Cumhuriyetçi Başkan adayı Mitt Romney, henüz CNN'in programına katılıp katılmayacağını bildirmedi.

Politik kaynaklar, ön görülmez soruları ile Demokrat adayları sıkıştıran YouTube kullanıcılarının, Cumhuriyetçileri de aynı oranda zor durumda bırakabileceği korkusu ile söz konusu programa katılıp katılmama konusunda adayların kararsız kaldığını iddia etti.

CNN'de yayınlanacak olan münazara programı daha önce de planladığı gibi Miami Eyaleti'nin St. Petersburg şehrinde gerçekleştirilecek.