PDA

View Full Version : Başbakan Erdoğan ve 6 bakan, yarın İzmir'e çıkarma yapacak / 14 Ekim


KoJiRo
10-14-2007, 03:58 PM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindeki 6 bakan, yarın Çeşme’de başlayıp 18 Ekim’e kadar sürecek olan EXPO 2015 1. Uluslararası "Herkes İçin Sağlık" konulu sempozyumun açılışına katılmak üzere İzmir’e gelecek.
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın yarın akşam, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile kente geleceğini belirtti.
Başbakan Erdoğan ile 6 bakanın havalimanından ardından Çeşme Sheraton Oteli’ne geçeceğini kaydeden Şengül, Başbakan Erdoğan’ın sempozyuma katılmak üzere Paris’ten gelecek olan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE)
Delegelerine 21.30’da yemek vereceğini ve burada bir konuşma yaptıktan sonra kentten ayrılacağını ifade etti.

EXPO’YA HÜKÜMETTEN DESTEK

EXPO 2015’in İzmir’de yapılması için Hükümetin gereken her şeyi yaptığını vurgulayan Şengül, bazı çevrelerin Hükümetin bu konuya yeterince destek vermediği yönündeki eleştirileri haksız bulduğunu ifade ederek, "Başbakanımız ve 6 bakanımızın bu etkinliğe katılması, Hükümetin EXPO’ya verdiği önemi gösteriyor" diye konuştu.
İl teşkilatı olarak da EXPO ile ilgili çalışmalar yaptıklarına değinen Şengül, "Kimin EXPO’ya destek verip vermediği ortada. Tanıtımla ilgili Büyükşehir Belediyesinin vermesi gereken paralar hala ödenmedi. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Tek hedefimiz EXPO 2015’i İzmir’e kazandırmak" diye konuştu.
Şengül, Başbakan Erdoğan’a Kuzey Çevre Yolu ile ilgili bir dosya vereceklerini, yolun Aliağa ilçesine kadar uzatılmasını talep edeceklerini sözlerine ekledi.