Konu: Manisaspor
Tekli Mesajlari izle
Eski 05-04-2010, 08:50 PM   #22
styla45
Forum Kalfası
 
styla45 'in Avatari
 
Kayit Tarihi: Aug 2005
Nerden: ManisA
Yaş: 38
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5
Teşekkür Edilme: 16
Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Power: 3455
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi : styla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Belirlenen "Şampiyonluk için belirli bir kültür gerekir.."

Ligin 32. haftasını 'bay' olarak geçen Manisaspor, deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Reha Kapsal, kalan maçlar hakkındaki hedeflerinden bahsetti. Ayrıca ligde şampiyonluk yarışı veren Bursaspor hakkında da ilginç açıklamalarda bulundu..

Tarık Almış Spor Tesisleri'nde teknik direktör Reha Kapsal yönetiminde başlayan antrenman, ısınma koşusu ve açma germe egzersizleriyle başladı.

Antrenmanın ana bölümünde Kapsal, futbolculara çift kale maç yaptırdı. Antrenmandan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Reha Kapsal, Hedeflerinin kalan iki maçtan 4 veya 2 puan ile ayrılıp, sezonu bitirmek olduğunu kaydetti.

Bursaspor ve Fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kapsal, her iki takımada başarılar diledi. Anadolu'dan bir takımın da şampiyonluk yarışında yer alması konusundaki soruları cevaplayan Kapsal, "Bir Anadolu takımı ilk senesinde şampiyonluğa oynayıp, şampiyon olamayabilir. Derece derece, örneğin ilk sene oynarsınız ligi 6. bitirirsiniz. O kültürü oluşturursunuz. Daha sonraki sene 4. ve 3.lüğe oynarsınız. Yani belirli bir kültürün oturması gerekir" dedi.

Anadolu'dan bir takımın şampiyon olmasının kısa vade de zor olacağını kaydeden Kapsal, şampiyon olabilmek için sağlam temellerin atılması gerektiğini vurguladı. Kapsal, "Bu temel oturturken tabi yalnız oyuncu ve teknik direktör bazında değil, şehrin, seyircinin, camianın birçok biriminin doğru hareket etmesinden kaynaklanan uzun vade de sağlam bir temelin olması gerekir. Eğer bu temel kayganlaşırsa ileri ki sezonlarda bunun sıkıntısını yaşarsınız. Büyük takımların özellikle son yıllardaki kötü performansı Anadolu takımlarını öne itmeye başladı. Anadolu takımı için şampiyon olmak tabi ki önemli, ama bundan daha önemli olan şampiyonluk kültürünün oluşturulması. Trabzonspor zamanında bunu doğru bir şekilde yaptı. Her sene Trabzonspor kulübü, sezon başında şampiyonluk yarışında şans verilenlerin yüzde olarak listesinde var. Diyorsunuz ki 'şampiyonluğu 3 büyük kulüp ve Trabzonspor zorlar' yani bunun gibi Trabzonspor gibi Anadolu takımlarının sayısını arttırırsak, Türk futbolunda kalitede artar. Doğru politikalar izlenirse Anadolu'dan ileri ki yıllarda her sene farklı takımlar çıkabilir. Türkiye istikrarsızlıklar ülkesi, her iş kolunda yalnız futbol da değil, ondan zaten bu kadar kaoslarla uğraşıyoruz. İstikrarın örneklerinden bir tanesi Akhisarspor onlara başarılar diliyoruz" dedi.
styla45 Ofline   Alinti Yaparak Cevapla