|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Seçenekleri | Görünüm Şekli |
07-24-2009, 09:06 PM | #1 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Jun 2007
Nerden: İstanbul
Mesajlari: 50,904
Teşekkür Etme: 70 Teşekkür Edilme: 143 Teşekkür Aldığı Konusu: 89
Üye No: 43266
Rep Power: 12011
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
Perde pilavı
Perde pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk Malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı un Yarım su bardağı su 1 yumurta 15 gr margarin İç malzeme: 2 su bardağı pirinç 25 su bardağı tavuk suyu 300 gr tavuk göğüs eti 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 soğan 1 su bardağı soyulmuş badem 1 kahve fincanı kuşüzümü 1?er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar 2 çorba kaşığı limon suyu 30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp bol suyla yıkayın Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın Süzüp eti tel tel ayırın * Soğanı soyup kıyın Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzünSıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin * Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin Tavuk eti ve 25 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin * Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin Servis tabağına ters çevirip servis yapın |
Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1) | |
|
|