www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Seçenekleri Görünüm Şekli
Eski 07-24-2009, 09:06 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 'in Avatari
 
Kayit Tarihi: Jun 2007
Nerden: İstanbul
Mesajlari: 50,904
Teşekkür Etme: 70
Teşekkür Edilme: 143
Teşekkür Aldığı Konusu: 89
Üye No: 43266
Rep Power: 12011
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Belirlenen Perde pilavı

Perde pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk
Malzemeler:
Hamur için:

2 su bardağı un

Yarım su bardağı su

1 yumurta

15 gr margarin
İç malzeme:
2 su bardağı pirinç

25 su bardağı tavuk suyu

300 gr tavuk göğüs eti

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 soğan

1 su bardağı soyulmuş badem

1 kahve fincanı kuşüzümü

1?er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar

2 çorba kaşığı limon suyu

30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı

Tuz

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp bol suyla yıkayın Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın Süzüp eti tel tel ayırın

* Soğanı soyup kıyın Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzünSıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin

* Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin Tavuk eti ve 25 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin

* Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin Servis tabağına ters çevirip servis yapın
F.S.Mehmet1453 Ofline   Alinti Yaparak Cevapla
CevaplaCevapla


Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1)
 

Mesaj kurallari
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Acik
[IMG] kodlarAcik
HTML kodlari Kapali


Saat Dururmu GMT +3. Şimdiki Zaman 04:32 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.