PDA

Tam Sürümü Görüntüle : rof. Hamit Okur, Göztepe Başhekimi oldu

WrAtBoY
02-03-2008, 07:48 PM
Prof. Dr. Hamit Okur, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi oldu. Haber 7 yazar ailesinden Prof. Hamit Okur, aynı hastanede Çocuk Klinik Şefi olarak görev yapıyordu.

Sağlık Bakanlığı İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne Prof. Dr. Hamit Okur atandı

İstanbul’un en büyük Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden birisi olan ve Anadolu yakasında bir referans hastane konumunda bulunan S.B. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği’ne aynı hastanede Çocuk Cerrahisi Klinik Şefi olarak görev yapan Prof. Dr. Hamit Okur atandı.

Mayıs 2005 yılından beri aynı hastanenin başhekimlik görevini yürüten Doç. Dr. Rafet Yiğitbaşı’nın kendi isteği ile görevden ayrılması üzerine göreve atanan Prof. Dr. Hamit Okur, düzenlenen örnek bir devir teslim töreni ile görevi Doç. Dr. Rafet Yiğitbaşı’dan devraldı.

Prof. Dr. Hamit Okur devir teslim töreninde yaptığı konuşmada hastanenin doktor kadrosu olarak çok iyi bir kadroya sahip olduğunu, hedefinin ise hastaneyi fiziksel ve teknik donanım olarak daha iyi konuma getirip hizmet kalitesini artırarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni özel hastanelerle rekabet eder konuma getirmek olduğunu belirtti.

Bunun için tam otomasyona en kısa sürede geçileceğini, randevu ve ameliyat bekleme sürelerini kısaltmak için çalışacağını ifade etti. Dr. Okur ayrıca pilot hastane seçilen Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde JCI akreditasyon çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Prof. Dr. Okur konuşmasında devamla, eğitim hastanelerinin ana unsurlarından birisinin de asistan eğitimi olduğunu, ve başhekim olarak görevi devraldığı hastanede Tıpta uzmanlık eğitimi verdikleri asistanların daha iyi bir eğitim almaları için çalışacağını, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin destekçisi olacağını belirtti.