PDA

Tam Sürümü Görüntüle : "hadis-i Şerif Ve Ayet-i Kerime"

Kéan aRs
02-07-2008, 02:34 AM
Ömer İbni Hattâb radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Allah şu Kur’an’la bazı kavimleri yükseltir; bazılarını da alçaltır.”

Müslim, Müsâfirîn 269. Ayrıca bk. İbni Mâce, Mukaddime 16

Hadisten Öğrendiklerimiz

1. Kur’an’ı hıfzetmek okuma anlama ve ilmine sahip olma yönünde gösterilen her gayret fazilettir.

2. Kur’an’ı okuyan ve onunla amel edenleri, hayatlarını Kur’an’la nizama sokanları Allah yükseltip yüceltir.

Kéan aRs
02-07-2008, 02:35 AM
Receb büyük bir aydır. Allah bu ayda hasenatı kat kat eder.

Receb ayında bir gün oruç tutana, bir yıl oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur.

7 gün oruç tutana, Cehennem kapıları kapanır. 8 gün oruç tutana Cennetin 8 kapısı açılır. 10 gün oruç tutana, Allah istediğini verir.
15 gün oruç tutana, bir münadi, "Geçmiş günahların af oldu” der.

Receb ayında Allahü Teâlâ Nuh aleyhisselamı gemiye bindirdi ve o da, Receb ayını oruçlu geçirdi. Yanındakilere de oruç tutmalarını emretti.

[Taberani]

Kéan aRs
Kim Müslüman bir kimsenin hakkını, yemini ile ele geçirirse artık onun için cehennem vacib olmuştur.
Allah Teala ona cenneti de mutlaka haram kılmıştır.

*Müslim, 137*

Kéan aRs
Kişinin malayani şeyleri terki İslam'ının güzelliğinden ileri gelir.

* Tirmizi, 2318 *

En hayırlınız, kendisinden hayır umulan ve şerri dokunmayacağı hususunda emin olunandır;
en şerliniz de kendisinden hayır ümit edilmeyen ve şerrinden de emin olunmayan kimsedir.

* Tirmizi, 2264 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:36 AM
Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse,
samimi olarak ve içinden gelerek "La ilahe illallah" diyen kimsedir.

*Buhari, İlm 34*

Kéan aRs
Câbir İbnu Abdillah radıyallahu anh anlatıyor: "Abdullah İbnu Amr İbni Harâm, Uhud günü, öldürüldüğü zaman Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bana rastladı ve: "Ey Câbir! Allah baban için ne söyledi, sana haber vermiyeyim mi?" buyurdular." Yahyâ'nın rivayetinde ise Resûlullah: "Ey Cabir, seni niye böyle kalben kırık (ve üzüntülü) görüyorum" buyurmuş, Câbir de: "Ey Allah'ın Resûlü! Babam şehit düştü, geriye bir yığın horanta ve borç bıraktı" demiştir. Aleyhissalâtu vesselâm da:

"Sana, Allah'ın babanı karşıladığı şeklin müjdesini vereyim mi?" diye sordu. Câbir:

"Evet! Ey Allah'ın Resûlü!"dedi. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselâm açıkladı: "Allah her kimle konuştu ise mutlaka hicab gerisinden konuştuğu halde babana vicâhen konuştu ve: "Ey kulum! Benden ne dilersen dile, dilediğini sana vereyim!" dedi. O da:

"Ey Rabbim! Beni hir kere daha ihya et, senin yolunda ikinci kere öleyim!" dedi. Rab Teâla Hazretleri de: "Benden daha önce şu hüküm sâdır oldu: "Ölenler artık dünyaya bir daha dönmeyecekler" buyurdular. Baban da:

"Ey Rabbim, öyleyse (benim durumumu) arkamda kalanlara ulaştır!"

dedi. Bu talep üzerine şu ayet nazil oldu: "Allah yolunda şehid edilenleri ölü sanma. Onlar Rablerinin katında hayat sahibidirler ve O'nun nimetleriyle rızıklanırlar" (Âl-i İmran 169)

Kéan aRs
Merhamet etmeyene merhamet edilmez.

* Müslim, 2318 *

Kéan aRs
1093. İbni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Saflarınızı düz tutunuz. Omuzları bir hizaya getiriniz. Aralıkları kapayınız. Saf düzeni için elinizden tutup çeken kardeşlerinize yumuşak davranınız. Şeytanın girebileceği boşluklar bırakmayınız. Allah, safları bitişik tutanların gönlünü hoş eder. Safları bitişik tutmayanlara Allah nimetlerini lutfetmez.”

Ebû Dâvûd, Salât 93, 98

Hadislerden Öğrendiklerimiz

1. Saflar arada boşluk bırakmadan düzgün tutulmalıdır.

2. Safların düzgün tutulması için gayret sarfeden ve böylece her birimizin yapması gereken bir vazifeyi yapan müslümanlara minnet duymalı ve onlara yumuşak davranmalıdır.

3. Saflar arasında boşluk bulunması, safların eğri büğrü tutulması o namazın mükemmel olmadığını gösterir.

4. Safları düzgün tutanlara Allah merhamet eder, düzgün tutmayanlardan nimetini keser ve onları birbirlerine düşman eder.

5. Şeytan safların arasında boşluk bulunca oraya girer.

Kéan aRs
"Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh..."

Kur'an-ı Kerim'i okuyun.
Zira Kur'an, kendini okuyanlara kıyamet günü şefaatçi olarak gelecektir.

* Müslim, 804 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:37 AM

Şurası muhakkak ki, Allah her nefsi yaratmış,
onun hayatını, ölümünü, rızkını ve uğrayacağı musibetlerini yazmıştır.

* Tirmizi 2144 *

Kéan aRs
Allah Teâla hazretleri bir kulun hayrını diledi mi onu ölümden önce salih amel işlemede muvaffak kılar!
* Tirmizi 2134 *

Kéan aRs
1131. İbni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Namazınızın bir kısmını evlerinizde kılınız da oraları kabirlere çevirmeyiniz.”

Buhârî, Salât 52, Teheccüd 37; Müslim, Müsâfirîn 208, 209. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 199, Vitir 11; Tirmizî, Salât 213; Nesâî, Kıyâmü’l-leyl 1

Hadislerden Öğrendiklerimiz

1. İçinde namaz kılınmayan ev, mezardan farksızdır. Allah Teâlâ içinde namaz kılınan evi bereketlendirir; o evin halkına huzur verir.

Kéan aRs

Ademoğlunun saadet (sebepleri)nden biri de Allah Teâla'nın hükmettiğine rıza göstermesidir...

* Tirmizi 2152 *

Kéan aRs

Allah'tan yardım dile, acz izhar etme. Bir musibet başına gelirse:

"Eğer şöyle yapsaydım bu başıma gelmezdi!" deme. "Allah takdir etmiştir.

Onun dilediği olur!" de!
Zira "eğer" kelimesi şeytandandır.

* Müslim 2664 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:38 AM
Resullah (sav)'ı şunları söylerken işittim: "Kendisine bir musibet gelen müslüman Allah'ın emrettiği: "İnnalillahi ve inna ileyhi raci'un, allahümme ecirni fi musibeti vahluf li hayran minha: "Biz Allah'ınız ve ancak O'na döneceğiz. Bana bu musibetim için ücret ver. Ve bana bunun arkasından daha hayırlısını ver" derse Allah o musibeti alır ve mutlaka daha hayırlısını verir."

Kaynak: Müslim, Cenaiz 3, (918); Muvatta, Cenaiz 42, (1, 236); Ebu Davud, Cenaiz 22, (3119); Tirmizi, Da'ava

Kéan aRs

Kişinin malı sadaka sebebiyle eksilmez. Bir kula haksız zulüm yapılır o da sabrederse, Allah onun izzetini (dünya ve ahirette) mutlaka artırır...

* Tirmizi, 2326 *

Kéan aRs

Kişi vardır, uzun müddet Cennet ehlinin amelini işler, sonra da Cehennem ehlinin ameliyle hitam bulur. Kişi vardır, uzun müddet Cehennem ehlinin amelini işler de sonunda Cennet ehlinin ameliyle hitam bulur.

* Müslim, 2318 *

Kéan aRs

Kim (bir belaya) maruz olana taziyede bulunursa, ona ötekinin sevabının bir misli verilir.

* Tirmizi, 1073 *

Kéan aRs

ZİNA ETMEK İSTEYEN GENÇ

Asr-ı saadette Peygamberimiz (A.S.) Ashabıyla beraber bulunuyordu. Bir genç çıkageldi ve çok saygısızca:

— Ya Resulallah! Ben felanca kadın ile arkadaş olmak olmak istiyorum, onunla zina yapmak istiyorum dedi.

Ashab-ı Kiram, bu durumdan çok öfkelendiler. İçlerinden gazaba gelerek genci dövmek ve huzuru Resulullah'dan çıkarmak isteyenler oldu. Bazıları bağırıştılar. Çünkü genç çok hayasız konuşmuştu.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) bırakın o genci buyurdu.

Resulullah, genci yanına çağırdı, dizinin dibine oturttu. Gencin dizlerini kendi mübarek dizine değdirecek bir şekilde oturttu ve:

— Ey genç, birinin annenle bu kötü işi yapmasını ister misin? Bu çirkin hareket hoşuna gider mi? diye sordu.

Genç hiddetle:

— Hayır Ya Resulallah, diye cevab verdi. Resulallah:
— Öyle ise o çirkin işi yapacağın kimsenin evlatları da bundan hoşlanmazlar.

Sonra:

— Peki, bu çirkin işi senin kız kardeşinle yapmak isteseler, sever misin? diye sorduklarında genç :
— Hayır, asla! diyerek hiddetleniyordu. Şu halde insanlardan hiç kimse bu işi sevmez buyurdu.

Sonra Hz.Peygamber (A.S.) mübarek elini bu gencin göğsüne koyarak şöyle dua etti:

— Allah'ım! Sen bu gencin kalbini temiz kıl. Namusu ve şerefini muhafaza eyle ve günahlarını da bağışla, buyurdu.

Ey gençler topluluğu! Sizden evlenmeye gücü yetenler evlensin. Çünkü evlenmek gözü daha çok muhafaza eder, namusu daha fazla korur. Evlenmeye gücü yetmeyenler ise oruç tutsun. Çünkü oruç kalkandır.

Allahu tealaya amellerin en sevimlisi azda olsa devamlı olanıdır.

Kaynak: Müslim şerhi Nevevi - Kitâbü-s salâtü-l Misafir, C:6 Sh:319, Beyrut

Kéan aRs
02-07-2008, 02:39 AM

Ümmetimin ücreti ve günahı bana arzedildi. Öyle ki mescidden çıkarılıp atılan bir çöpün sevabını bile gördüm. Kişiye, Kur'an'dan kendine gelen ayeti unutmasından daha büyük bir günah da görmedim.

* Müslim, 2318 *

Kéan aRs
" el-hayru kesirun ve kalilunfailuhü = hayır çoktur işleyeni azdır.."
camiu's sağir

"İNsaların kur'an-ı kerim'i en güzel okuyan, hüzünlenerek okuyan kimsedir.."
RAmüzü'l-ehadis

Kéan aRs

Kadın dört hasleti için nikahlanır:

Malı için, haseb ve nesebi için, güzelliği için, dini için.

Sen dindarı seç de huzur bul.

* Buhari, Nikah 15 *

Kéan aRs

Sana günah olarak, husumeti (dargınlığı) devam ettirmen yeterlidir.
(Çünkü bu, gıybete kapı açar).

* Tirmizi, 1995 *

Kéan aRs

Kim (cuma günü) yıkanır, erkenden (mescide) gider, yürür ve binmezse, imama yakın durur, dinler, malayani (Boş, faydasız) söz etmezse ona her bir adım için bir yıllık oruç ve namaz sevabı yazılır.

* Tirmizi, 946 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:40 AM
Ebu Abdullah Numan b. Beşir (ra)'den: Demiştir ki, Rasulullah (sav) şöyle söylerken işittim: Helal apaçıktır. Haram da apaçıktır. İkisi arasında şüpheli işler vardır. İnsanlardan birçoğu onları bilmezler. Kim bu şühelilerden sakınızsa dini ve ırzını korumuş olur. Kim de şüphelilerin içine dalarsa haramın içine dalar. (Bunun hali) tıpkı koruluğun etrafında sürü otlatan çoban gibidir ki, sürüsünü korulukta otlatıverir. Dikkat edin her padişahın bir korusu vardır. Allah'ın korusu da haram kıldıklarıdır. Dikkat edin cesedin içinde de bir et parçası vardır ki, eğer o iyi olursa bütün ceset iyi olur. Eğer o bozulursa bütün ceset bozulur. Dikkat edin o kalbdir.

Kéan aRs

Sizden biri içiyle dışıyla Müslüman olursa, yaptığı herbir hayır en az on mislinden, yedi yüz misline kadar sevabıyla yazılır.

* Buhari, İman 31 *

Kéan aRs

Bir kimse yumuşak davranmaktan mahrum ise hayrın tamamından mahrumdur.

* Müslim, 2592 *

Kéan aRs

Müslüman kişi, ailesinin nafakası için harcar ve bundan sevap umarsa bu ona sadaka olur.

* Müslim, 1002 *

Kéan aRs

Size geceleyin kalkmayı tavsiye ederim.

Çünkü o, sizden önce yaşayan salihlerin âdetidir; Rabbinize yakınlık (vesîlesi)dir; günahlardan koruyucudur; kötülüklere kefarettir, bedenden hastalığı kovucudur. * Tirmizi, 3543 *

Kéan aRs

Resulüllah (SAV) bir defa minber üzerinde iken, sadaka ve dilenmekten uzak durmayı zikredip:

"Veren el alan elden hayırlıdır.Çünkü veren el, infak edici, alan el ise isteyici eldir."

Buyurmuştur.

Müslim, Zekat, 94

Kéan aRs
02-07-2008, 02:41 AM

Büyük günahlar dışında, beş vakit namaz ve iki Cuma Namazı, aralarında işlenen günahlara kefaret olurlar

* Müslim, Tahare 14 *

Kéan aRs

Ya ilim öğreten, ya ilim öğrenen, ya dinleyen veya bunları seven ol. Sakın beşincisi olma! Yoksa helak olursun.

* Keşfü'l-Hafa, 1437 *

Kéan aRs

Vaktin başında kılınan namazda Allah'ın rızası,

Sonunda kılmanda da Allah'ın affı vardır.

* Tirmizi, Salat 13 *

Kéan aRs

Cömert bir cahil, Allah katında ibadet eden bir cimriden daha sevgilidir.

* Tirmizi, Birr 40 *

Kéan aRs

Allah'ın, senin vasıtanla bir kişiyi hidayete erdirmesi, senin için kırmızı develeri sadaka vermekten (- o günün insanları yanında en kıymetli şey kırmızı develerdi -) daha hayırlıdır.

* Buhari, Cihat 103 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:42 AM

Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.

* Müslim, Sıyam 2 *

Kéan aRs

Oruç perdedir.

Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın.

Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin. (ona bulaşmasın.)

* Müslim, 1161 *

Kéan aRs

Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz.

* Tirmizi, 807 *

Kéan aRs

Kim orucu fecirden önce niyetle (kesin kılmazsa) onun orucu yoktur.

* Ebu Davud, 2454 *

Kéan aRs
İnsanın ailesi, malı, çocukları ve komşusu ile ilgili kusurlarına namaz, oruç, sadaka, iyiliği tavsiye etmek ve kötülükten sakındırmak gibi güzel amelleri kefaret olur.

* Buhari, Mevakit 4 *

Kéan aRs

Sizin en iyiniz, kendisinden iyilik beklenen ve kötülüğünden emin olunandır.

En kötünüz de iyilik ümit edilmeyen ve kötülüğünden emin olunmayandır.

* Tirmizi, Fiten 76 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:43 AM

Şüphesiz kul, hayırlı bir iş yaparak Allah katında bir dereceye ulaşamazsa, Allah onun malına veya çocuklarına bir musibet vererek onu imtihan eder.

Onu daha önce kavuşamadığı dereceye varıncaya kadar bu musibete sabrettirir.

* Ebu Davud, Cenaiz 1 **

Kéan aRs

Allah için çok çok secde etmeye bakın. Çünkü Allah için yaptığınız her bir secdeye karşılık, Allah, sizi bir derece yükseltir ve hatalarınızdan birini bağışlar.

* Müslim, Salat 225 * *

Kéan aRs

Ey Ali! Üç şeyi geciktirme: Vakti giren namazı, hazır olan cenazeyi, dengini bulan kızı veya dul kadını evlendirmeyi.

* Tirmizi, Salat 13 * *

Kéan aRs

Adiy b. Hatim (r.a.) anlatıyor: Resulüllah'ın (a.s.) şöyle buyurduğunu işittim: "Sizden her kim, bir hurmanın yarısı ile de olsa kendini ateşten korumaya gücü yeterse bunu yapsın."

Müslim, Zekat, 66 (l, 703)

Kéan aRs

Her kim mescide cemaatle namaz kılmak için gelirse, her gelişi için Allah ona cennette özel bir mükafat hazırlar

*Buhari, Ezan 1/161*

Kéan aRs

Eğer dünyanın Cenâb-ı Hakk'ın yanında bir sinek kanadı kadar değeri olsaydı, kafire ondan bir yudum su bile içirmezdi

* Tirmizi, Zühd 13 **

Kéan aRs
02-07-2008, 02:44 AM

Her ümmetin bir fitnesi - bir imtihan sebebi - vardır. Benim ümmetimin fitnesi de dünya malıdır.

* Tirmizi, Zühd 26 *

Kéan aRs

Yalan söylemekten de kaçının.

Çünkü yalan kişiyi günaha; günah da Cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye neticede Allah katında "Kezzap" - çok yalancı - olarak yazılır.

* Buhari, Edep 69 *

Kéan aRs

Ancak geçimine yetecek kadar rızkı olan ve Allah'ın kendisine kanaat nasip ettiği Müslüman kurtuluşa ermiştir.

* Tirmizi, Zühd 35 *

Kéan aRs

Kul, zarara düşme korkusuyla zararsız şeyleri dahi terk etmedikçe müttakilerden olamaz

* İbni Mace, Zühd 24 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:46 AM

Kalbinde hardal tanesi kadar iman olan kimse cehenneme girmez; hardal tanesi kadar tekebbür bulunan kimse de cennete giremez.

*Müslim Mevlana yayınları*

Kéan aRs

Kulun Rabbine en yakın olduğu hal, secdedeki halidir. Öyle ise secdede duayı çokça yapınız.

* Müslim, Salat 215 *

Kéan aRs

Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.

*Tirmizî, Savm 82. Ayrıca bk. Nesâî, Cihâd 44; İbni Mâce, Sıyâm 45*

Kéan aRs

Kişinin dünya ve ahiretine faydası olmayan şeyleri terk etmesi, İslâm'ının güzelliğinden ileri gelir.

* Tirmizi, Zühd 11, 2318, 2319 *

Şüphesiz, sadaka, Allah'ın gazabını söndürür ve sahibini kötü ölümden korur.

* Tirmizi, Zekat 28 *

Kéan aRs

Allah katında en makbul amel, az da olsa, devamlı olanıdır.

* Müslim, S. Münafıkta 78 *

Kéan aRs

Kim geçim sıkıntısından dolayı insanlara dert yanarsa, onun ihtiyacı giderilmez, açığı kapanmaz. Fakat kim geçim darlığını Allah'a arz ederse, Allah onun sıkıntısını giderir, bolluğa çıkarır.

* Tirmizi, Zühd 18 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:47 AM

Seni şüpheye düşüren şeyleri bırak, düşürmeyenlere yönel. Çünkü doğruluk rahatlatır; yalan sıkıntıya atar.

* Tirmizi, S. Kıyame 60 *

Kéan aRs

Yarım bir hurmayı sadaka vermek suretiyle dahi olsa, cehennem ateşinden korununuz. Bunu da bulamasanız güzel bir söz söyleyin.

* Müslim, Zekat 68 *

Kéan aRs

Sadakaların ve yardımların en hayırlısı, verilen kimsenin ihtiyacını giderendir. Veren el, alan elden daha hayırlıdır. Sadaka vermeye bakmakla sorumlu olduklarından başla.

* Nesei, Zekat 60 *

Sevdiğini Allah için seven, sevmediğini Allah için sevmeyen; verdiğini Allah için veren, vermediğini de Allah için vermeyen kimse tam bir imana sahip olmuş olur.

* Tirmizi, Kıyame 60 *

Kéan aRs

Allah zalime mühlet verir. Ceza vereceği zaman geldiğinde de ona göz açtırmaz, helak eder.

* Müslim, Birr 61 *

Kim bir muhtaç Müslüman'ı giydirirse, elbise adamın üstünde bulunduğu müddetçe Allah'ın himayesindedir.

* Tirmizi, Kıyame 41 *

Kéan aRs

Namazın anahtarı temizliktir

* İbni Mace, Tahare 3 *

Kéan aRs

Bana salavat getiren hiçbir Müslüman yoktur ki, salavat getirdiği müddetçe, melekler de ona dua ve istiğfar etmesin. Artık kul ister az salavat getirsin, ister çok

* İbni Mace, İkameti's Salat 25 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:48 AM

Üç sıfat vardır ki, bunlar kimde bulunursa, Allah o kimseyi himayesine alır ve onu Cennete koyar. Bunlar: Zayıflara yumuşak davranmak, anne ve babaya sevgi ve hürmet, emri altındakilere iyilikle muamele etmekdir.

* Tirmizi, Kıyame 48 *

Kéan aRs

Çalıştırdığınız kimselere -memur, işçi veya hizmetçilerinize- yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin.

* Müslim, Zühd 74 *

Câbir radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Satışta, alışta ve borcunu istemekte kolaylık gösteren kimseye Allah rahmet etsin."

Buhârî, Büyû‘ 16. Ayrıca bk. İbni Mâce, Ticârât 28

Hadisten Öğrendiklerimiz

1. İslâm dini temelde kolaylık üzerine bina kılınmış olup, insanlarla muamelede bu esası öne geçirmek gerekir.

2. Alış veriş ve borçlanma toplumda hemen her ferdi ilgilendiren bir muamele çeşidi olup, bu alanda kolaylık yolunu tercih etmek faziletli bir davranış olur.

Kéan aRs

Hiçbir farz namazını kasten terk etme. Kim namazı kasten terkederse, ilahi koruma ve teminattan mahrum kalır.

* İbni Mace, Fiten 23 *

Kéan aRs

Kim, insanların gücenmesi pahasına da olsa Allah'ın rızasını kazanmak düşüncesiyle iş yaparsa, Allah onu insanların kötülüğünden korur.
* Tirmizi, Zühd 65 *

Hiçbir baba, çocuğuna iyi terbiyeden daha üstün bir hediye veremez.
* Tirmizi, Birr 23 * *

Kéan aRs

En mükemmel iyilik, çocuğun, babasının dostlarına iyi davranmasıdır.

* Müslim, Birr 11 **

Kéan aRs

Kim layıkıyla namaza devam ederse, onun için kıyamet gününde nur, delil ve kurtuluş olur.

*Fethü'r Rabbani, 2.232:81*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:49 AM

Köyde veya çölde oturanlardan üç kişi bir araya gelip de cemaatle namaz kılmazlarsa, şeytan onlara galebe çalar.

Cemaate devam ediniz. Çünkü sürüden ayrılanı kurt kapar.

*Nesei, İmame 48

Kéan aRs

Karanlıklarda mescitlere devam edenleri, Kıyamet Günü'nde tam bir aydınlık ile müjdele.

*Ebu Davud, Salat 50*

Kéan aRs

Hiç şüphesiz ki, Allah, melekler, yerde ve gökte bulunanlar, yuvasındaki karıncadan sudaki balığa varıncaya kadar her şey insanlara hayrı, iyiliği öğreten kimseye dua ve istiğfar ederler.

*Tirmizi, İlim 1*

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim kendisinde Allah'ın rızası aranan bir ilmi sadece dünyalığa sahip olmak için öğrenirse, o kimse kıyamet gününde cennetin kokusunu bile duyamaz."

*Ebû Dâvûd, İlim 12. Ayrıca bk. İbni Mâce, Mukaddime 23*

Hadisten Öğrendiklerimiz

1. Kur'an ve Sünnet ilimleri sadece Allah rızası için öğrenilir.

2. İlim öğrenmede ihlas ve samimi niyet her şeyden önce gelir.

3. Allah rızası için öğrenilen bir ilim vesilesiyle dünyalık bir mala, mevki ve makama kavuşmak haram veya yasak değildir. Bu durum kişinin ihlasına da zarar vermez.

4. Her ilim dalında insan yetiştirmek müslümanlar üzerine bir vecîbedir.

Kéan aRs

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"İnsanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat."

*Müslim, Vasiyyet 14. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vasâya 14; Tirmizî, Ahkâm 36; Nesâî, Vasâyâ 8*

Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Ölüm dünya hayatının sonu, ebedî olan ahiret hayatının da başlangıcıdır. Ölüm, kişinin dünyadaki amellerini ve sevabını da sona erdirir.
2. Bazı ameller vardır ki, sevabı öldükten sonra da devam eder. Bunlar, sadaka-i câriye, faydalanılan ilim ve anne babasına dua eden müslüman evlattır.
3. İlmi ve bilgiyi sadece öğrenmek değil, fakat aynı zamanda başkalarına öğretmek ve kendinden sonraki nesillere en iyi yollarla aktarmak gerekir.

Kéan aRs

İlim öğreniniz, ilmi de tevazu, ciddiyet, vakar ve istikamet için öğreniniz. İlminden istifade ettiğiniz kimselere de hürmet ediniz.

*Tergib, 1.114*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:50 AM

Sehl İbni Sa'd radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem Ali radıyallahu anh'a şöyle dedi:

"Allah'a yemin ederim ki, Cenâb-ı Hakk'ın senin aracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması, senin, en kıymetli dünya nimeti olan kırmızı develere sahip olmandan daha hayırlıdır."

*Buhârî, Fezâilü'l-ashâb 9, Meğâzî 38; Müslim, Fezâilü's-sahâbe 34*

Hadisten Öğrendiklerimiz
1. İnsanları Allah'ın dinine davet etmek, en faziletli amellerin başında gelir.
2. Bir tek kişinin hidayetine vesile olmak, dünya nimetlerinin en kıymetlilerine sahip olmaktan daha hayırlıdır.
3. Dine davet ancak ilimle mümkün olur.

Kéan aRs

Kulun amellerini kaydeden iki melek, gece ve gündüz kaydettiklerini Allah'a arz ederler ve Allah da sahifenin başında ve sonunda hayır; yani namaz bulunduğunu görünce :

"Şahit olun ki, Ben sahifede baştan sona yer alan bütün günahları affettim." buyurur.

*Tirmizi, Cenaiz 9*

Kéan aRs

İnsan -Müslüman- öldüğü zaman üç şeyin dışında bütün amellerinin sevabı kesilir.

Bunlar, şunlardır: İnsanlığa faydası devam edip giden eser, insanların faydalandığı ilim, kendisine hayır dua eden iyi bir evlat.

*Tirmizi, Ahkam 36*

Kéan aRs

Kardeşine güleryüz göstermen sadakadır.

İyiliği emredip, kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybetmiş kimseye yol göstermen sadakadır.

*Tirmizi, Birr 36*

Kéan aRs

Kıyamet Günü insanlar arasında en çok pişman olacaklardan biri, dünyada iken ilim öğrenme imkanına sahip olduğu halde öğrenmeyen kimsedir. Diğeri de ilim öğrenmiş, fakat kendisi dışında herkes bu ilimden faydalanmıştır.

*Kenzü'l-Ummal, 4.29*

Kéan aRs

Allah'a secde eden hiçbir kul yoktur ki, Allah onun her secdesine karşılık bir sevap yazmasın, onun bir günahını silmesin ve onu secde ile bir derece yükseltmesin. Öyle ise çok secde ediniz.

*İbni Mace, İkame 201*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:51 AM

İlimle meşgul iken uyumak, cahil olarak namaz kılmaktan daha hayırlıdır.

*Keşful Hafa, 2.286*

Hikmet -faydalı olan herşey- mü'minin kaybolmuş malıdır. Nerede bulursa onu almaya mü'min, herkesten daha layılayıktır.

*Tirmizi, İlim 19*

Kéan aRs

"Sizi yüksek derecelere yükseltecek ve günahları örtecek bir şeyi göstereyim mi?

Sıkıntı ve meşakkat zamanında abdest almak, camilere sık devam etmek ve bir namaz vaktinden sonra diğerini arzu ile beklemek."

*Fethü'r-Rabbani, 2.210:35*

Kéan aRs

Şeytan için bir din alimini kandırmak, bin abidi -ilim sahibi olmadan devamlı ibadetle meşgul olan kimse- kandırmaktan daha zordur.

*Tirmizi, İlim 19*

Kéan aRs

Namazlarınızın bir kısmını -nafile namazları- evlerinizde kılınız.
Evlerinizi Allah'ın zikrinden mahrum etmek suretiyle kabirlere çevirmeyiniz.

*Buhari, Salat 280*

Kéan aRs

Öyle bir zaman gelir ki, kişi sabah mü'min olarak kalkar, akşama kafir olarak ulaşır. Ancak Allah'ın iman ve tevhid ilmiyle kendilerini ihya ettiği kimseler, bu durumun dışındadır.

*Darimi, 1.97*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:52 AM

Ahmed b.Hanbel(r.aleyh)’den:Halid b. Velid(r.a)’den rivayet edildiğine göre, bir a’râbî Resûlullâh(s.a.v)’e geldi:

-Yâ Resulullah,beni dünya ve ahiret’de müstağni kılacak (amelden) sormak için,size geldim.’’dedi.

Resulullah(s.a.v)’de ‘’soracaklarını sor.’’buyurdular:

-İnsanların en bilgini olmak istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Allah’dan kork ki, insanların en bilgini olasın;buyurdu.

-İnsanların en zengini olmak istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Kanaatkar ol ki, insanların en zengini olasın;buyurdu.

-insanların en âdili olmayı arzu ediyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Kendin için arzu ettiğini,insanlar içinde iste ki, İnsanların en âdili olasın;buyurdu.

-insanların hayırlısı olmayı arzu ediyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :İnsanlara faydalı ol ki, insanların hayırlısı olasın;buyurdu.

-Allah katında,insanların en seçkini olmayı arzu ediyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Allah’ı zikretmeyi çoğalt ki,Allah katında,insanların en seçkini olasın;buyurdu.

-İmânımı tamamlamak istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Ahlakını güzelleştir ki,İmanın tamam olsun;buyurdu.

-İhsan ehlinden olmak istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Allah’ı görüyormuş gibi ibadet et ki, Sen O’nu göremesen bile,O seni görür.

ihsan ehlinden olasın;buyurdu.

-İtaatkarlardan olmak istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Allah’ın farzlarını eda et ki,İtaatkârlardan olasın;buyurdu.

-Allah’ın huzuruna günahlardan arınmış olarak varmak istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Cenabetten temizlenmek için guslet ki,Günahlardan temizlenmiş olarak, Allah’a kavuşasın.

-Kıyâmet gününde nûr içerisinde haşrolunmayı arzu ediyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Hiçbir kimseye zulmetme(haksızlık yapma) ki,Kıyâmet gününde nûr içerisinde haşrolunasın.

-Kıyamet gününde Rabbimin merhamet etmesini arzu ediyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Nefsine ve Allah’ın kullarına karşı merhamet et!Rabbinde sana Kıyamet günü merhamet eder.

-Günahlarımın az olmasını istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :İstiğfarı çoğalt ki,günahların azalsın;buyurdu.

-İnsanların en şereflisi olmayı istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :İnsanlara işin hakkında şikayetçi olma ki,İnsanların en şereflisi olasın;buyurdu.

-İnsanların en kuvvetlisi olmayı arzu ediyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Allah’a tevekkül et ki,İnsanların en kuvvetlisi olasın;buyurdu.

-Allah’ın rızkımı genişletmesini istiyorum;dedi.

-Temizliğe devam et!Allah senin rızkını genişletir.

-Allah ve Resulünün sevdiklerinden olmak istiyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Allah ve Resulünün sevdiğini sev ki,Onların sevgililerinden olasın;buyurdu.

-Kıyamet gününde Allah’ın gazabından emin olmak istiyorum;dedi.

- (Resulullah s.a.v) :Allah’ın yarattıklarından hiçbirine öfkelenme ki,Kıyamet gününde Allah’ın gazabından emin olasın.

-Duamın müstecap olmasını arzu ediyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Haram yemekten sakın ki,duan müstecap olsun;buyurdu.

-Kıyamet gününde rabbimin ayıplarımı örtmesini arzu ediyorum;dedi.

-(Resulullah s.a.v) : Din kardeşlerinin ayıplarını ört ki,Allah’da Kıyamet gününde senin ayıplarını örtsün.

-Günahlardan veya hatalardan kişiyi ne kurtarır;dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Göz yaşı dökmek,hudu’(Allah’a boyun eğmek) ve hastalıklardır;buyurdu.

-Hangi hasene Allahû Tealâ katında (sevap olarak)daha büyüktür?dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Güzel Ahlak,Tevazu ve belalara sabretmektir;buyurdu.

-Hangi seyyie(kötülük),Allahû Tealâ katında (günah olarak)daha büyüktür?dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Kötü Ahlak,Açgözlülük ve cimriliktir,buyurdu.

-Dünya ve Ahirette Allah’ın gazabını gideren şey nedir?dedi.

-(Resulullah s.a.v) :Gizli sadaka vermek ve Sılay-ı rahim yapmak(akraba ziyareti),buyurdu.

-Kıyamet gününde Cehennem ateşini ne söndürür?dedi.

-(Resulullah s.a.v) Dünyadaki bela ve musibetlere sabretmektir;buyurdu.

İmam-ı Müsteğfiri:Bundan daha büyük,dinimizin güzelliklerini daha iyi özetleyen,daha faydalı bir hadis-i şerif görmedim demiştir...

Kéan aRs

Namazın anahtarı temizliktir.

* İbni Mace, Tahare 3 *

Kéan aRs

Kur'an okuyan mü'min turunçgiller gibidir. Tadı da kokusu da güzeldir.

Kur'an okumayan mü'min de hurmaya benzer. Tadı güzeldir, fakat kokusu yoktur.

*İbni Mace, Mukaddime 16*

Kéan aRs

İlim öğrenmek üzere yola çıkan kimseye, Allah, Cennet yolunu kolaylaştırır.
*İbni Mace, Mukaddime 17*

Bir alimin ibadetle meşgul olana üstünlüğü, ayın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir.
*İbni Mace, Mukaddime 17*

Hiçbir farz namazını kasten terk etme. Kim namazı kasten terkederse, ilahi koruma ve teminattan mahrum kalır.
*İbni Mace, Fiten 23*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:53 AM

İlim öğreniniz, çünkü Allah için ilim öğrenmek, Allah'tan korkmayı netice verir. İlme çalışmak ibadettir. Müzakeresi, mütaalası tesbihtir. İlmi araştırma yapmak cihattır.
*Kenzü'l-Ummal 4.35 *

Kur'an-ı Kerimi okuma ve anlamasını bilen mü'min, mana alemindeki bazı meleklerle beraberdir. Okuma, öğrenme ve ezberlemede zorlukla karşılaşan kimseye de iki kat sevap vardır.
*Buhari, Tevhid 52*

Kéan aRs

Sizden biri, savaşta korunduğu kalkan gibi, oruç da cehennemden koruyucu bir kalkandır. Her ayda 3 gün oruç tutmak güzeldir.

*İbn-i Huzeyme, Sahih*

Kéan aRs

Kişi evine girince şu duayı okusun: "Allah'ım! Senden hayırlı girişler, hayırlı çıkışlar istiyorum. Allah'ın adıyla girdik, Allah'ın adıyla çıktık. Rabbimiz Allah'a tevekkül ettik".
*Ebu Davud, 5096*

Kéan aRs

Sizi yüksek derecelere yükseltecek ve günahları örtecek bir şeyi göstereyim mi? Sıkıntı ve meşakkat zamanında abdest almak, camilere sık devam etmek ve bir namaz vaktinden sonra diğerini arzu ile beklemek
*Fethü'r-Rabbani, 2.210:35 *

Hikmet -faydalı olan herşey- mü'minin kaybolmuş malıdır. Nerede bulursa onu almaya mü'min, herkesten daha layıktır.
*Tirmizi, İlim 19*

Allah'a secde eden hiçbir kul yoktur ki, Allah onun her secdesine karşılık bir sevap yazmasın, onun bir günahını silmesin ve onu secde ile bir derece yükseltmesin. Öyle ise çok secde ediniz.
*İbni Mace, İkame 201*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:54 AM

"Her birinizin her bir eklemi için günde bir sadaka vermesi gerekir. İşte bu sebeple her tesbih bir sadaka, her hamd bir sadaka, her tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) bir sadaka, her tekbîr bir sadaka, iyiliği tavsiye etmek sadaka, kötülükten sakındırmak sadakadır. Kuşluk vakti kılınan iki rek`at namaz bunların yerini tutar."

*Müslim, Müsâfirîn 84, Zekât 56. Ayrıca bk. Buhârî, Sulh 11, Cihâd 72, 128; Ebû Dâvûd, Tatavvu` 12, Edeb 160*

Kim bizim namazımızı kılar, bizim kıblemize yönelir, bizim kestiğimizi yerse işte o, Müslümandır.
*Buhari, Salat 28*

Kéan aRs

İman, yetmiş şubedir. Haya imandan bir şubedir. Bu şubelerden en üstünü "La ilahe illallah" sözüdür, en aşağısı da yoldan rahatsız edici bir şeyi kenara çıkarmaktır.

*Buhari, İman 3*

Kéan aRs

Emanet kaybedilince kıyameti bekleyin; işler ehil olmayanlara teslim edilince emanet kaybedilir.

*Buhari, İlim 2*

Kéan aRs

Sadaka Rabbin öfkesini söndürür ve kötü ölümü bertaraf eder.
*Tirmizi, Zekat 28, 664*

Kéan aRs

Sana emanet bırakanın emanetini geri ver. Sana ihanet edene ihanet etme.
*Ebu Davud, 3534*

Kéan aRs

Sana sıkıntı zamanında okuyacağın bir duayı öğreteyim mi?: Allahu, Allahu Rabbi, la üşriku bihi şey'en. (Rabbim Allah'tır, Allah! Ben ona hiçbir şeyi ortak koşmam!)

*Ebu Davud, 1525 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:55 AM

Üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir:

Mazlumun duası, misafirin duası ve babanın evladına duası.

*İbn Mâce, Dua, 11*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:56 AM

Sadaka Rabbin öfkesini söndürür ve kötü ölümü bertaraf eder.
*Tirmizi, Zekat 28, 664*

Kéan aRs

İbn-i Abbas’tan: “İki nimet vardır ki, insanların büyük çoğunluğu, onları değerlendirmekte aldanma içindedirler. Bunlar, sıhhat ve boş vakittir.”

*Buhari - 6412*

Kéan aRs

58. Mugîre bin Şu’be’den: “Peygamber Efendimiz, ayakları çatlayıncaya kadar geceleyin namaz için ayakta (kıyamda) dururdu.

Kendisine denildi ki:

– Ya Resûlallah! Allah senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlamıştır. (O halde neden böyle kendini zorluyorsun?)

Allah Resûlü şu cevabı verdi:

– Peki ben, (bu bağışlanmaya karşılık) Allah’a şükreden bir kul olmayı istemeyeyim mi?”

*Buhari/Teheccüd 16 Müslim/Sıfatü’l-Münafıkîn 79, Tirmizi/Salat 304, Nesâi/Kıyamulleyl 17*

Kéan aRs

Kim, (mahkeme gereği, yapması icabeden) bir yeminde yalan yere yemin ederse bu yemini sebebiyle cehennemdeki yerini hazırlamış olur.

*Ebu Davud, 3242*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:57 AM

Abdullah İbn Mesûd'un (r.a.) naklettiğine göre: Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Her kim Müslüman bir kimsenin malını almak için yemin eder de, yemininde yalancı olduğu halde bu yemin ile herhangi bir malı hak ederse, Allah'ın gazabına çarpılarak Allah'a kavuşur."
*Müslim, İman, 220 (l, 122)*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:57 AM

İnsanın izzeti inancını hayatına yansıtmasında, kişiliği aklını hep hayra kanalize etmesinde, şeref ve asaleti de ahlakını güzelleştirmesindedir.

*Beyhakî, Sünen, 7/136, 10/195; Dârekutnî, 3/303*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:58 AM

Cuma günü, Ömer İbnu'l-Hattab hutbe verirken, Osman İbnu Affan mescide girdi. Ömer radıyallahu anh minberden ona seslendi. "Vaktin farkında mısın, (niye cumaya geciktin?)" Hz. Osman: "Bugün meşguliyetim vardı. Eve gelir gelmez ezanı işittim. Abdest almanın dışında bir oyalanmam da olmadı!" açıklamasında bulundu. Hz. Ömer radıyallahu anh: "Keza abdest(le yetinmen de bir eksiklik). Biliyorsun, Resulullah (sav) bize yıkanmayı da emretmişti."

*Buhari, Cuma 4; Müslim, Cuma 3, (845); Muvatta, Cuma 3, (1, 101,102); Ebu Davud, Taharet 129, (340);*

Cuma günü, (duaların kabul edileceği) ümit edilen saati, ikindi namazından sonra güneşin ufuktan kaybolması anına kadar arayın.

*Tirmizi, Salat 354, (489)*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:58 AM
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Kim bir şey hususunda yemin eder, sonra da hilafını daha hayırlı görürse, derhal kefaret vererek yemininden vazgeçsin ve yemin ettiği husustan daha hayırlı olanı yapsın.

*Tirmizi, 1530*

Kéan aRs
02-07-2008, 02:59 AM

Allah Teala hazretleri, bana: "Mütevazi olun, öyle ki, kimse kimseye zulmetmesin, kimse kimseye karşı böbürlenmesin" diye vahyetti.

*Ebu Davud, 4895 *

Kéan aRs
02-07-2008, 02:59 AM

Ravi: Hz. Abdullah İbnu Selam(r.a.)

Kendi aralarında müzakere eden bir grup Ashabın arasında oturuyordum. "Keşke", diyorlardı "Allah nazarında hangi amelin daha muteber olduğunu bilsek de onu yapsak." Bunun üzerine şu mealdeki ayet nazil oldu:
"Göklerde ne var, yerde ne varsa hepsi Allah'ı teşbih ve tenzih etmektedir. O, galib-i mutlaktır, yegane hüküm ve hikmet sahibidir. Ey iman edenler, yapamayacağınız şeyi niçin söylersiniz? Yapamayacağınızı söylemeniz, en şiddetli bir buğzu (davet etmiş olmak) bakımından Allah indinde büyüdü" (Saff, 1-3).

Resulullah (sav) yanımıza gelerek vahyi okudu.
*Tirmizi, Tefsir, (3306)*

Kéan aRs
02-07-2008, 03:00 AM

Hz. Aise (radiyallahu anha) anlatiyor:

"Bir adam bir kole satin aldi. Kole, Allah'in diledigi kadar (bir muddet) adamin yaninda ikamet etti. Sonra adam kolede bir kusur tesbit etti. Bunun uzerine Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'e gelerek sikayette bulundu ve eski sahibine iade etti. Eski sahibi: "Ey Allah'in Resulu, (yaninda kaldigi muddetce) kolemi kullandi, ondan istifade etti" dedi. Resulullah (aleyhissalatu vesselam): "Harac (menfaat), zamin (kefil) olana aittir" buyurdu.

*Ebu Davud, Buyu 71, (3508, 3509, 3510); Tirmizi, Buyu 53 (1285); Nesai, Buyu 15, (8, 254, 255); Ibnu Mace, Ticarat 43, (2242-2243). *

Kéan aRs

Sizden kim namazını mescidde kılarsa namazından bir pay da evi için ayırsın.

Zira Allah, evinde kılacağı namaz için dahi bir hayır takdir etmiştir.

Kéan aRs

Kim Allah için hac yapar da, (helali de olsa eşiyle) cinsî münasebette bulunmazsa, kötü söz söylemez ve günah işlemezse -kul hakları hariç- (memleketine) annesinden doğduğu gün gibi (günahsız ve temiz olarak) döner.
Buhari, Hacc, 4

Kéan aRs

Allah temizlik olmayan namazı kabul etmez, hıyanetle kazanılan paradan verilen sadakayı da kabul etmez.

Kéan aRs

Mükafatın büyüklüğü belanın büyüklüğü ile (orantılıdır). Allah bir cemaati sevdi mi onları musibete müptela eder. Kim bundan razı olursa Allah ondan razı olur, kim de razı olmazsa Allah ondan razı olmaz.

Tirmizi, 2398

Kéan aRs

Allah, satıştaki müsamahayı, satın alıştaki müsamahayı, ödemedeki müsamahayı sever.
*Tirmizi, 1319*

Kéan aRs
02-07-2008, 03:01 AM

Haccla umrenin arasını birleştirin. Zîra bunlar günahı, tıpkı körüğün demirdeki pislikleri temizlemesi gibi temizler.
*Nesâî, Menâsik 6*

Kéan aRs
02-07-2008, 03:01 AM

Her ümmet için bir fitne vardır, benim ümmetimin fitnesi de maldır.

*Tirmizi, 2337*

Ey mü'minler!) Gevşemeyin ve üzülmeyin. Eğer (gerçekten) mü'min iseniz (düşmanlarınızdan) çok üstünsünüzdür.
(Al-i İmran, 139)