PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Eksi 11 derecede şortla kaydı!

jockeя
02-12-2008, 07:58 PM
Erzurum'da 54 yaşındaki sporcu, sıfırın altında 11 derece sıcaklıkta sadece şort giyerek kayak yaptı.

Vücut geliştirme sporcusu Cemalettin Selvi, Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak kıyafetlerinin yerine sadece şort giyerek kaydı.

Selvi, yapmış olduğu açıklamada, her sene birkaç defa sadece şort giyerek kayak yaptığını belirtti.

Kendi sağlığı için çıplak kaydığını ileri süren Selvi, ''Bu şekilde kayak yapınca kendimi çok zinde hissediyorum'' dedi.

Başta yabancı turistler olmak üzere kayak merkezindeki vatandaşların kendisini şaşkınlıkla izlediğini dile getiren Selvi, şunları söyledi:
''Şortla kayak yaparken kesinlikle üşümüyorum. Tersine kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Kendi sağlığım için şortla kayıyorum. Yurt dışında da insanlar buzlu sulara giriyor. Ayrıca kayak tüm vücudu çalıştıran önemli bir egzersiz ve spordur. Türkiye'nin en önemli kayak merkezi olan Palandöken'de kayak yapmaktan mutluluk duyuyorum.'' 7 yaşından itibaren spor yaptığını da ifade eden Selvi, şöyle konuştu: ''Profesyonel olarak vücut geliştirme sporu ile uğraşıyorum. 2004 ve 2005'te düzenlenen Vücut Geliştirme ve Fitness Türkiye Şampiyonalarında kendi kilomda Türkiye 2.'si oldum. Spor benim yaşam tarzım oldu. Vücut geliştirmenin yanı sıra yazın yüzme, kışın da kayak yapıyorum.''