Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Erdoğan: Vakıflar Kanunu’ndan kazanç olacak

TυяKѕ™
02-12-2008, 09:12 PM
Erdoğan: Vakıflar Kanunu’ndan kazanç olacak

Vakıflar Kanunu’nun AB uyum sürecinin gereği olduğunu vurgulayan Erdoğan, devletten devlete mahsuplaşma olamayacağını belirterek, “mütekabiliyet” arayışını doğru bulmadığını vurguladı. Erdoğan, “Aynen ecdadımızın torunları gibi devam etmeliyiz” dedi.AA
Güncelleme: 15:44 TSİ 12 Şubat 2008 Salı

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup konuşmasında, Vakıflar Kanunu değişikliğiyle ilgili de açıklamalar yaptı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen, CHP ve MHP’nin sert muhalefet ettiği Vakıflar Kanunu’nun AB uyum sürecinin gereği olmanın ötesinde, Türkiye’nin de ihtiyacı olduğunu belirten Erdoğan, “Bu kanunu hayata geçirmekle Türkiye olarak, çok yönlü kazançlar elde edeceğiz” dedi.Erdoğan, Almanya ziyaretine, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik noktasındaki kararlılığın damgasını vurduğunu ifade ederek, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen yeni Vakıflar Kanununun, bu kararlılığın örneklerinden birisi olduğunu belirtti. Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği yolundaki kararlılığın devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Medyanın gündem konuları farklı olsa da AB sürecindeki çalışmalarımızı aksatmadan devam ettiriyoruz” diye konuştu.

“Biz bir vakıf medeniyetinin insanlarıyız” diyen Erdoğan, vakıf konusunun çok hassas bir olay olduğunu ve devletten devlete bir mahsuplaşma olmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

MÜTEKABİLİYET ARAMAK YANLIŞ
“Olaya böyle bakmak durumundayız. Eğer devletten devlete bir mahsuplaşma olayı olmuş olsa, ‘Karşımdaki ne yaptı, ben de ona göre ne yapayım’ denilebilir. Ama herhangi bir vakfa ait olan bir olay nedeniyle, bizim bir mahsuplaşma veya mütekabiliyet arama anlayışımızı doğru bulmuyorum. Bunun istismarı da bunun üzerinden siyaset yapmayı da doğru bulmuyorum. Biz bu noktada tarihte nasıl örnek olmuşsak, aynen ecdadımızın torunları olarak yine örnek olmaya devam etmeliyiz diyorum.”

Vakıflar Kanunu’nun 9 maddesinin, geçen dönem eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildiğini hatırlatan Erdoğan, yoğunluk nedeniyle bu kanunu şimdi görüşebildiklerini, Meclis gündeminde görüşülmeyi bekleyen pek çok düzenleme olduğu halde, AB sürecine verdikleri önemden dolayı bu kanuna öncelik tanıdıklarını anlattı.

KORKULARA, VEHİMLERE GEREK YOK
Vakıflar Kanunu çerçevesinde başlatılan tartışmaların hiçbirinin, kanunun içeriğiyle ilgili olmadığını gördüklerini, bildiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Muhalefetin, farklı konuları gündemde tutma gibi bir gayreti olabilir. Fakat biz, önümüze bakarak, adımlarımızı sağlam atmak, ülkenin ve milletin çıkarlarını korumak zorundayız. AB hedefi bizim en öncelikli konularımızdan biridir. Bu süreçte dikkatimizi dağıtmamak, ilgimizi kaybetmemek için asli gündem maddelerimiz üzerinde yoğunlaşıyoruz. Türkiye, bir takım çevrelerin korkularına, vehimlerine göre ritmini ayarlayamaz. Türkiye’nin önünde, devlet politikası olarak belirlenmiş hedefleri, bu hedeflere ulaşmak için de belirlediği stratejileri vardır. Bizim yaptığımız; bu stratejileri hayata geçirmek, Türkiye’yi asli mecraında daha ileri noktalara taşımaktır. Vakıflar Kanunu da işte bu çerçevede gündeme getirdiğimiz konulardan biridir. Esasen bu kanun, sadece AB uyum sürecinin gereği olmanın ötesinde, Türkiye’nin de ihtiyacıdır. Bu kanunu hayata geçirmekle, Türkiye olarak, çok yönlü kazançlar elde edeceğimize inanıyorum.”