PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Hemşire oldular ama erkek eli sıkmadılar 5 Mart 2008

slipknot
03-05-2008, 05:57 PM
Kayışdağı’ndaki Darülaceze Müdürlüğü’nde, 8 ay boyunca bakım hemşiresi ve bakım görevlisi eğitimi alan 50 kişi dün törenle belgelerini aldılar.

AB ülkelerinde çalışma hakkı da kazanan kadın kursiyerlerin büyük çoğunluğu türbanlıydı ve sertifikalarını aldıkları erkeklerle tokalaşmadılar. Bu görüntü, erkek eli sıkmayan kadın bakıcıların, erkek hastalara nasıl bakacağı sorusunu akla getirdi. İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nün Kayışdağı’ndaki bakım merkezinde düzenlenen törende konuşan tesis müdürü Tayfun Karali, şunları söyledi: "Elemanlarımıza uluslararası şartlara uygun bir eğitim vermek istedik. Hastabakıcı kavramını, hastane kapısında bekleyen insan anlamından kurtarmak istedik. O yüzden yabancı hocalar eşliğinde kursiyerleri ciddi bir eğitimden geçirdik. Bu sertifika sayesinde AB ülkelerinde bile çalışabilirler."

Eğitim boyunca Darülaceze’de kalan eğitmen Babet Dau kursiyerlere, "Taşlı ve dik yolda bazen ayağınıza bastım. Ama şimdi mutlu olarak 50 kişiye sertifika veriyoruz. Kimsenin dinine, ırkına, geldiği yere, hayat tarzına bakmaksızın hakettiği bakımı vermek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Sorumluluk artık sizde. Size güveniyorum" diye seslendi. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Yıldırım ile IB Türkiye Direktörü Cihangir Güç kursiyerlere sertifikalarını verdiler.