Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Kimse kızmasın, şüphelerim var

Kéan aRs
03-05-2008, 07:39 PM
Kimse kızmasın, şüphelerim var

CHP lideri Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın "ABD'nin etkisinin olduğunu ispatlasınlar, üniformamı çıkarırım." teminatına rağmen sınır ötesi harekatın farklı sebepler yüzünden aniden bittiğinde ısrar ediyor.

Birilerinin PKK'ya son darbenin indirilmesini uygun görmediğini savunan Baykal, TSK'nın o coğrafyada mücadeleyi sadece 8 gün sürdürebileceğine, onun ötesine taşımaya muktedir olmadığına inanmadığını söyledi. Baykal, "Operasyon bitti ama içeride parça kaldı" sözlerine "Görevi siz mi veriyorsunuz ki denetliyorsunuz?" tepkisini gösteren Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'a da üstü kapalı bir şekilde cevap verdi. Şüpheleri ve ortaya attığı sorulardan kimsenin alınmamasını isteyen Baykal, "Kimse alınmasın, duygusallaşmasın, kızmasın. Biz görevimizi yapıyoruz. 'Sen ne hakla konuşuyorsun' diyen olabilir. Ben bu milletin anamuhalefet partisinin başkanıyım, milletin vekiliyim. O tezkerenin altında benim de imzam var." dedi. Baykal, partisinin grup toplantısında Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik kara operasyonunu değerlendirdi. Askerin işini başarıyla yaptığını; ancak olayın siyasi ve diplomatik boyutlarında bazı şüpheler bulunduğunu iddia eden Baykal, operasyonun aniden bitirilmesi nedeniyle her kafada bir soru işareti oluştuğunu öne sürdü. "Neden aniden bitti?" sorusunun kimsenin vatanseverliği ve Silahlı Kuvvetler'e duyduğu sevgiyle çelişmediğini belirten CHP lideri, "Harekâtın noktalanması Türkiye ve tüm dünya için sürpriz olmuştur. Herkes, 'bu sorun kalıcı biçimde çözülsün, çözülecek galiba' duygusu içindeyken bu iş noktalandı. Kimseyi üzmek istemiyorum ama bazı gerçekleri hepimizin tespit etmesi gerekir." diye konuştu. ABD'nin harekâtın başlamasıyla birlikte 'erken bitsin' açıklamaları yaptığını hatırlatan Baykal, ABD Savunma Bakanı'nın Türkiye'ye geldiğinin ertesi günü harekâtın sona erdiğine dikkat çekti. Baykal, "Birileri PKK'yı tasfiye konusunda nihai hedefe gidilmesini sanki uygun görmedi. 'Kuzey Irak'ta PKK terörü tümüyle tasfiye edilmesin, eder gibi yap, baskıya karşı tedbir al, ABD düşmanlığını yatıştıralım ama sakın ha PKK varlığını tümüyle tasfiye etmeye kalkışma' mı dendi? Bunu düşünmek hakkımız değil mi?" diye sordu.