PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Genç,AKP'lilerle tartıştı

TυяKѕ™
03-07-2008, 09:30 PM
Genç,AKP'lilerle tartıştı

Kamer Genç, AKP'li miletvekillerine "Tarafsız olmuyorsunuz"' dedi. Mecliste gerginlik yaşandı.
Kategori : Politika (http://www.mansethaber.com/haber_detay.asp?haberID=3406) Yorum Sayısı : 0 (http://www.mansethaber.com/haber_detay.asp?haberID=3406#yorum) Tarih : 06 Mart 2008 21:29 Nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören yasa tasarısının görüşülmeleri sırasında, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve AK Parti'li milletvekilleri ile sık sık tartıştı.

TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında, Başkanlık Divanında 2 AK Parti'li üyenin oturmasını eleştiren Genç, Pakdil'e ''Tarafsız olmuyorsunuz'' dedi. Nevzat Pakdil de Genç'e, ''CHP'li Yaşar Tüzün rahatsızlandı, gitti. Benim tarafsızlığımı bütün milletvekilleri bilir'' yanıtını verdi.

Daha sonra İçişleri Bakanı Beşir Atalay, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. ''Niçin, nüfusu 2000'in altında olan belediyelerin kapatıldığına'' ilişkin soru üzerine Atalay, 2005 yılı öncesinde belediye kurulmasının, 2000 nüfus şartına bağlı olduğunu ve tasarıyı hazırlarken de bunu dikkate aldıklarını söyledi.

-''MECLİSİ HUZURSUZ ETMEYİN''-

Kamer Genç'in, Bakan Atalay'ın konuşmasının ardından, ''Neden bakana söz veriyorsunuz?, tarafsız olun'' diye bağırarak, itirazlarını sürdürmesi üzerine Pakdil, ''Meclisi huzursuz etmeyin, yerinize oturun lütfen. Tek başınıza Meclisi teslim almaya niyetiniz varsa, buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir'' dedi.

Daha sonra önergesi üzerinde konuşan Genç, ''Sayın Başkan'' diyerek başladığı konuşmasında, Başkanvekili Pakdil'e yönelik olarak, ''Aslında Sayın Başkan demek gelmiyor ama... Çünkü tarafsız değil'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı ziyaretiyle ilgili iddialarda bulunan Kamer Genç'e, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Atalay da ''Türkiye Cumhuriyetinin Bakanı olarak, (başka bir ülkeye yalvarma) gibi bir kelimeyi kullandığı için kendisini kınıyorum, ayıplıyorum, telin ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, gidip de başka bir ülkeye yalvarmamıştır da yalvarmaz'' dedi.

-''BİR DAHA BU HUSUSU SAKIN TEKERRÜR ETTİRMEYİNİZ''-

TBMM Başkanvekili Pakdil ise Genç'e tepkisini, ''Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı ya da bakanı ile ilgili olarak, bu tip ifadeler... Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak söylüyorum; bu ifade şahsımı ve bütün insanlarımızı rencide etmiştir. Bazı insanları seversiniz ya da sevmezsiniz, ama Meclis kürsüsünden Başbakan ile ilgili olarak böyle bir hususu söylemek, milletten temsil yetkisini alan insanlara uygun bir davranış değildir. Bir daha bu hususu sakın tekerrür ettirmeyiniz'' sözleriyle dile getirdi.

Kamer Genç, kendisine sürekli laf atan ve tepki gösteren AK Parti'li milletvekillerine, ''Çok fazla üzerime gelmeyin, ben buranın en kıdemli milletvekiliyim'' karşılığını verdi.

Genç, bütçe görüşmelerinden sonra Meclise gelmediğini iddia ettiği Dışişleri Bakanı Ali Babacan hakkında, ''Türkiye, Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanı aranıyor'' diye ilan verilmesi gerektiğini de söyledi.

Tasarının geçici 3. maddesi üzerinde verilen ve kabul edilen önergeyle kadro ihdas edilen kurumlar arasına, Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı da (43) eklendi.

Tasarının görüşmeleri, yürürlüğüne ilişkin 4. maddesi üzerinde sürüyor.

gercekgundem