Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Oyunu bozmak için buluştular

slipknot
03-08-2008, 03:10 PM
HÜRRİYET Gazetesi’nin "Aile İçi Şiddete Son" kampanyası kapsamında düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde aktivist, öğretim görevlisi ve gazeteciler "Oyunu Bozuyorum" oyununu izlediler.

Garajistanbul’un ev sahipliğinde izlenilen "Oyunu Bozuyorum", bir kadının kendi varoluş yolculuğundan yola çıkarak namus cinayetleri, ahlak kavramı, ensest, tecavüz gibi gerçekleri sorguluyor. Bir saatlik oyunun ardından düzenlenen Oyunun Nasıl Bozulacağı Tartışması’nda konuşan oyun yazarı Meltem Arıkan, "Kadınların kadın olabilmesi için erkeklere, erkeklerin erkek olabilmesi için kadınlara gereksinim vardır. Ancak yaşamın temeli dişi olduğu için değişim kadından başlamak zorundadır. Kadınlar kadın olarak var olamazlarsa, erkeklerin erkek olabilme şansları yoktur" dedi. Mor Çatı Gönüllüsü Avukat Nurperi Sancak da hissettiklerini, "Yumruk yemiş gibi oldum" diyerek özetledi.

Aile İçi Şiddete Son kampanyasının proje koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu ise, 4 yıl önce başlayan kampanya kapsamında Türkiye’de 24 binin üzerinde insana farkındalık eğitimi verdiklerini anlattı. Türkiye’de farkındalık artmasına rağmen kadına yönelik şiddetin arttığını belirten Neşe Hacısalihoğlu, "Türkiye’de kadınlar geçmişte şiddeti şimdiki kadar ifade etmiyordu. Birtakım çalışmalar, kampanyalar sayesinde kadınlar şiddeti ifade eder hale geldi. Kadına karşı şiddetin artmasında bunun da etkisi var" dedi.