PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Web sitelerinin zayıf noktalarını yakalayacak

KoJiRo
03-10-2008, 07:34 PM
Hacker grubu Cult of the Dead Cow (cDc), Google'ı kullanan yeni bir web denetim aracı yayınladı.

Kötü şöhreti olan hacker grubu Cult of the Dead Cow (cDc), Google'ı kullanarak web sitelerinin zayıf noktalarını bulmaya yarayan bir web denetim aracı yayınladı. Goolag Scanner, web sitesi olan herkesin Goolag aracılığıyla sitelerini denetleyebileceği görüşünü savunuyor. Goolag, dorkları ya da Google tarafından önceden indekselenen işe yaramayan detaylı arama örneklerini kullanıyor.

Goolag Scanner daha çok kullanılırlığa önem veriyor. Sayısız miktarda dorkların kullanımını fareyle sadece birkaç klikmeye kadar basitleştiriyor ve bunun için gizli komut ayarları da gerekmiyor.

Goolag Scanner kendi dork veritabanıyla geliyor fakat bu onun sınırlı olduğu anlamına gelmiyor. cDc'nin sözcüsü Oxblood Ruffin, "Kuzey Amerika'da, Avrupa'da ve Orta Asya'da bu tarayıcıyla yaptığımız testlerde bazı önemli açıklar bulduk. Bunun için kullanıcılara ayrıca yama paketi de sağlıyoruz" diyor.

Ruffin sözlerine şöyle devam ediyor: "Devletin, bir şirketin başında olsaydım, ya da büyük bir web sitesi olan herhangi biri olsaydım, bu tarayıcıyı sistemime kuruyor olurdum. Çünkü web sitesi olan birisi için savunmasız olmak olduça ciddi bir sorun".

Sözkonusu grup, 90'lı yıllarda yayınladığı BackOrifice adlı yazılımlarla düşük seviyedeki bilgisayar kullanıcılarının Windows kurulu sistemleri kendi kontrollerine almalarını sağlamıştı.