PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Çok iyi fiyata doğalgazı sattık

ÇaKıR-
03-17-2008, 07:14 PM
Çok iyi fiyata doğalgazı sattık

Melih Gökçek, çok iyi fiyata doğal gazı sattıklarını belirtti.
17 Mart 2008 / 16:51

http://www.ensonhaber.com/images/news/11347.jpg
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çok iyi fiyata doğal gazı sattıklarını belirterek, "İhaleden alınacak para, Ankara'nın çok büyük yaralarına mutlaka merhem olacak" dedi.
Gökçek, eşi Nevin Gökçek'le geldiği Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen "Çanakkale Destanı Fotoğraf Sergisi"nin açılışında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gökçek, bir gazetecinin, 14 Mart 2008 tarihinde yapılan doğal gaz dağıtım işinin özelleştirilmesi ihalesine ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, "Daha imza atmadım. İmza atayım, doğal gaz konusunda ondan sonra konuşalım" karşılığını verdi.
İhale konusunda CHP'lilerin farklı görüşleri olduğunun hatırlatılması üzerine Gökçek, şunları kaydetti:
"Onlar bu işten anlamazlar, onlar kıskançlıktan, hasetten yapıyorlar. CHP'lilerin feryadına bakmayın siz. Onlar 'Melih Gökçek'in eline para geçti, önümüzdeki dönemde seçim var, yeri göğü inletir. Biz ne yaparız, yine yüzde 10'mu alırız', onun telaşı içindeler ve CHP'liler maalesef beceremedikleri her işi kötülerler."
İhaleden alınacak paranın, Ankara'nın çok büyük yaralarına mutlaka merhem olacağını belirten Gökçek, şöyle devam etti:
"Ankara'da benim gözümle baktığın zaman önümüzdeki 6 senede en azından bir 5-6 milyar dolar yatırım yapmak lazım. Benim gönlümden geçen bu. Ama bu sene ne yapacağız? 1 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Hiç olmazsa bu seneki hedefimizi tutturmuş olacağız. İnşallah önümüzdeki senelerde kentsel dönüşümlerde bu devam edecek. CHP'liler bunun telaşı içindeler. Cumhuriyet Halk Partili'ler, 'Biz Melih Gökçek'i ve AK Parti'yi tutamayız'ın telaşı içindeler."
Bir başka gazetecinin, bazı çevrelerin, ihalenin beklenenin altında bir rakamla gerçekleştiği görüşünde olduklarını hatırlatması üzerine Gökçek, doğal gaz uzmanlarının, ihalenin en fazla ne kadar edeceği konusunda bilgi sahibi olduklarını ve "doğal gaz ucuza gitti" şeklinde ifadelerde bulunmadıklarını söyledi.
Bu durumun, çok iyi fiyata doğal gazın satıldığının göstergesi olduğunu ifade eden Gökçek, "Bana 'peki niye fiyatı yüksek gösterdiniz' diye soranlar oluyor. Alçak gösterseydim de, ucuza mı gitseydi? Böyle bir şey var mı? Bu işi bilmeyenler kalkıp bu konuda fikir yürütmesinler gerçekten. Ben onlara acıyorum" dedi.
Bir gazetecinin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davaya ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, Gökçek, "Ben bir belediyeci olarak girmeyeceğim. Ama ben demokrasiye inanan bir insanım. Bu kadar" dedi.

EnSonHaber.com