PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Türkiye övünülecek bir noktada

ÇaKıR-
04-25-2008, 05:52 PM
Türkiye övünülecek bir noktada

Vecdi Gönül, İzmir'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin çok başarılı olduğunu kaydetti.
25 Nisan 2008 / 17:14

http://www.ensonhaber.com/images/news/9439.jpg
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin geldiği noktanın, övünülecek bir nokta olduğunu söyledi.

İzmir programı kapsamında adını taşıyan ''Vali Vecdi Gönül Lisesi''nde görme engelliler için Sesli Kitap Kaydı Alma Birimi'nin açılış törenine katılan Bakan Gönül, burada yaptığı konuşmada, okullara gittiğinde bir eğitim yuvasında bulunmaktan dolayı her zaman heyecan duyduğunu söyledi.

İzmir'de, 1984-1988 yıllarında valilik görevinin ardından yaptırılmış olan ve adının verildiği okulda bulunmaktan dolayı ayrıca heyecan ve onur duyduğunu ifade eden Gönül, İzmir'in eğitim noktasında, sadece klasik eğitimde değil, kültür, sanat, spor dallarında da Türkiye'de her zaman iddia sahibi ve çok başarılı olduğunu belirtti.

Bu başarının devam edeceğine inandığını ifade eden Gönül, aynı başarının Türkiye geneli için de söz konusu olduğunu kaydetti.

Ülkenin petrol, demir, enerji gibi doğal kaynaklardan fakir olmasına rağmen bugün sahip olduğu okullar ve yetişmiş elemanları sayesinde dünyada söz sahibi durumda bulunduğunu vurgulayan Gönül, Türkiye'nin müteahhit hizmetlerinde dünya genelinde üçüncü, gemi inşa sanayisinde dördüncü sırada yer aldığını, eğitim alanında da pek çok üniversite mensubunun yurt dışındaki çeşitli yerlerde yeni buluşlara imza attığını bildirdi.

Bakan Gönül, şöyle konuştu:
''Biraz evvel İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün bir laboratuvarını açtık. Metalin nasıl test edileceği bir laboratuvar. Bunlar eskiden Türkiye'de düşünülmezdi. Bugün Türkiye'nin geldiği nokta gerçekten övünülecek bir noktadır. Bu da hocaların, sizlerin sayesindedir, bilgili öğrencilerin sayesindedir. Bu topraklar bilim tarihine çok önemli insanlar yetiştirmiştir. Bir Aristo'yu, bir Eflatun'u, onun daha büyüğü Sokrates'i hepimiz biliriz. Peki onların hocası kim, Thales...

Thales, Miletlidir. Bu topraklarda yetişmiştir. Ben Türk milleti olarak çok büyük bir tarihin sorumluluğunu taşıyan evlatlar olarak ecdadına layık, ecdadımızın kazandığı büyük başarıları yenileyecek, onlara yeni başarılar ekleyecek nesillerin bu okullarda yetiştiğini görmekten övünçlüyüm. Daha nicelerinin yetişeceğinden eminim.''

Açılışı yaptığı tesisin görme engellilerin eğitimi için gerçekten büyük önem taşıdığını belirten Gönül, böyle bir şeyin düşünülmesinin bile takdire değer olduğunu bildirdi.

-''REFORMLAR İZMİR'E YANSIYOR''-
İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise son 5 yılda Türk eğitim sisteminde çok ciddi reformlar yapıldığını, bunların İzmir'e de yansıdığını belirtti.

Derslik sayısının 5 yıl öncesine göre neredeyse 80 yılda yapılan derslik sayısı kadar arttığını, 5 yıl önce sadece 100 okulda bilgisayar laboratuvarı varken bugün dağ köylerindeki okullar dahil hepsinde internet bağlantısı olan bilgisayar laboratuvarı bulunduğunu kaydeden Aydoğan, İzmir'in AB eğitim programları kapsamında proje geliştirmede de Ankara ve İstanbul'un önünde yer aldığını, bugüne kadar 4 milyon avrodan fazla hibe kredi temin edildiğini bildirdi.

Bakan Vecdi Gönül'ün biyografisinin ve okulun tanıtımının sinevizyon eşliğinde gerçekleştirildiği törende, konuşmaların ardından Sesli Kitap Kaydı Alma Birimi'nin açılışı yapıldı.

Gönül, birimin yapılmasına katkı sağlayan reform, tasarım ve proje uygulama atölyesi sahibi Mimar Bahattin Demirkol'a teşekkür plaketi verdi.
AA