Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Aşka inancımı yitirmedim 8 Temmuz

GooD aNd EvıL
07-08-2008, 02:31 PM
Aydan Şener, Kelebek'e verdiği röportajda özel hayatına dair ilginç açıklamalarda bulundu.

AYDAN ŞENER FOTOĞRAFLARI
Ev hayatını özlemesine rağmen evliliği düşünmediğini belirten oyuncu, "Hâlâ aşka inancımı yitirmemeye çalışıyorum, ama aşkın adı kirlendi artık. El ele tutuşmak,
aşık olmak demek değildir. Ben o kadar çabuk aşık olamam zaten, mümkün değil" dedi. TRT’de yayınlanan "Sürgün Hayatlar" dizisiyle uzun bir aradan sonra yeniden TV izleyicisiyle buluşan Aydan Şener, bir yandan da "Çılgın Yenge" adlı tiyatro oyununa devam ediyor. Geçen zamana rağmen çizgisini koruduğunu ve bu yüzden insanların ilgisini kaybetmediğini belirten Şener, "Benim jenerasyonumda bir senede ünlü olup zaman içinde kaybolup gidenler çok. Kendimle gurur duyuyorum" diyor.
Bir yıldır dizi oyunculuğu yapmıyordunuz. "Sürgün Hayatlar"ın kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
- Yaklaşık bir senedir televizyon için bir şey yapmıyordum. Kışın rol aldığım tiyatro oyunu "Çılgın Yenge"yle meşgul oldum. Şu ara gerçekten çok yoğun bir durumdayım. "Çılgın Yenge"nin turnesi ve dizi çekimleri devam ediyor. Haftanın birkaç günü turnede, diğer günler setteyim. "Çılgın Yenge"nin perdelerini eylülde İstanbul’da tekrar açacağız. Tiyatro bana ayrı bir keyif veriyor, çünkü ne kadar sevildiğimi anladım. Gittiğimiz yerlerde gördüğümüz içten sevgi beni çok etkiliyor. 20 senedir izleyiciyle aramızda o kadar bozulmaz bir bağ kurulmuş ki, onların bu sevgisini gördükçe iyi ki bu işi yapmışım diyorum. dizi projesinin ise başladığından beri içerisindeyim. 1 buçuk aydır çekimlerimiz devam ediyor. Bu projeyi okuduğum zaman çok beğendim. Mutlaka içinde olmak istediğim bir işti ve şimdi çok olumlu tepkiler alıyorum. Diziyi bilmeyen neredeyse yok. Heyecanın, duyguların bir arada olduğu güzel bir iş. Annelik, iş, birtakım yanlış anlaşılmalarla gelişen ve içinden çıkılması güç olan karmaşık durumlar var. Aslında "Sürgün Hayatlar" hayatın ta kendisi. Kadromuz da çok güzel.
n Televizyonda hep dram türündeki projelerde yer alıyorsunuz. Ne zaman komedilerde göreceğiz sizi?
- Bu diziden sonra bir sit-com’da yer almak istiyorum. "Çılgın Yenge" komedi olduğundan eğlendirmeyi ve gülmeyi çok sevdim. Ağlamaklı rollerden sonra bir komedi dizisinde oynamayı çok istiyorum.
PARA HIRSIM YOK
n Eskiden şöhretten sıkıldığınızın sinyallerini verirdiniz...
- "Şimdiki aklım olsa şöhretli olmayı seçmezdim" diye bir cümlem var evet, ama tiyatrodan sonra o cümlemi geri almaya karar verdim. Bu sevgi, ilgi ve aşkı gördükçe iyi ki de oyunculuğu seçmişim diyorum. Şöhrete rağmen dimdik durmak çok zor bir şey.
n Siz nasıl başardınız?
- Benim jenerasyonumda bir senede ünlü olup zaman içinde kaybolup giden çok kişi var. Aynı ilgiyi, aynı gizemi ve çizgiyi koruyan birkaç kişiden biriyim. Bununla da gurur duyuyorum.
n Televizyondan uzak kalmanızın bir nedeni de reyting kazaları mı oldu?
- Evet, bu insanı soğutuyor. Tek mesleğiniz senelerdir kendinizi yıprattığınız oyunculuksa, verilen emeklerin karşılığının böyle alınması mutlaka etkiliyor insanı. Etkilemiyor diyen yalan söyler. Artık alışıldı ama. İsyan noktasına da getiriyor insanları. Benim de "Yapmayayım, bu sistemin içerisinde yer almayayım" dediğim zamanlar oldu ama benim işim bu. Tabii ki sürdüreceğim ama seçerek yapıyorum.
n İşleri ince eleyerek seçmenizde zamanında yaptığınız yatırımlar da etkili oldu sanırım...
- Para hırsım hiç olmadı. Para bir şekilde kazanılır, başarılıysanız onun mutlaka bir maddi getirisi de olacaktır zaten. Para için kendime uygun görmediğim şeylerin peşinde olmadım. Bu anlamda da kendimle gurur duyuyorum. Kızımın yüzüne alnı açık bakacak bir hayat yaşadım.
n Yol gösterici niteliğiniz var mıdır insanlar için?
- Oyuncu olmasaydım psikolog olmak isterdim. Daha önce de gazeteci olmak istiyordum. Çok iyi bir psikolog olabileceğimi düşünüyorum. İnsanları çok iyi inceleyen, gözlemleyen ve mümkün olduğunca yol göstermeye çalışan bir yapım var zaten.
n Yeni sezonda başka işlerde görebilecek miyiz sizi?
- Yeni sezonda bir televizyon programı projesi var ama gündüz mü olur akşam mı, tam olarak bilmiyorum. Şu an görüşme halindeyiz. Bu benim uzun süredir yapmak istediğim bir şeydi. Eğer zamanlar da uyuşursa bir şeyler olacak ama ben birilerini evlendirmeyeceğim!