Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Özel hastane hakkında suç duyurusu

GooD aNd EvıL
08-29-2008, 05:19 PM
Özel hastane hakkında suç duyurusu

29 Ağustos 2008A.ABitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde yaşayan İlhami Yalçınkaya, eşi ve kendisini mağdur ettiği iddiasıyla, Van'da bulunan bir özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yalçınkaya, kanser hastası olan eşine Van'da bulunana Medical Park Hastanesinde, yapılmaması gereken bir ameliyatın yapıldığını, ardından da ambulans desteği verilmeyerek mağdur edildiklerini söyledi.

Eşinin 2005 yılından bu yana kanser hastası olduğunu anımsatan Yalçınkaya, şunları dile getirdi:
“Eşim 2005 yılından bu yana kanser. Aynı yıl eşimi tedavi için, İstanbul'daki Haseki Eğitim Araştırma Hastanesine götürdüm. Burada yapılan tetkiklerden sonra eşimin kanser olduğu anlaşıldı. O dönem doktorlar, eşimin ameliyatının mümkün olmadığını bize söylediler. O günden sonra hastamı eve getirdim. Ancak bu ay ağrılarının artamı üzerine eşimi Van'da bulunan Medical Park Hastanesine götürdüm. Burada eşimi ameliyat edeceklerini söylediler. Daha önce İstanbul Haseki Hastanesinde ameliyatın riskli olduğunu ve yapılamayacağını söylediklerini aktardım. Buna rağmen hastamı 13 Ağustos günü ameliyata aldılar. Ancak, ameliyatta eşime müdahale edilemedi. Yani kanserin her tarafa yayıldığını gördüler ve kestikleri yeri tekrar kapattılar.”

“AMELİYATLI EŞİM İÇİN AMBULANS VERİLMEDİ”

Hastane yetkililerinin ameliyattan sonra, kendilerini eve yollamak istediğini ve eşine hastane yapılacak hiçbir şey bulunmadığını ifade etiklerini belirten Yalçınkaya, eve dönmek için ambulans talep ettiğini, ancak söz konusu hastanenin ambulans talebini de reddettiğini anlattı.

Yalçınkaya, yaşadıkları sorunlar nedeniyle hemen bir avukata başvurduğunu ve hastane hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, sağlık güvencesi bulunmasına karşın hastanede kendisinden 300 YTL de alındığını kaydeden Yalçınkaya, “Tüm bunlardan dolayı hukuki mücadeleme devam edeceğim. Yetkilileri de bu hastanelerin yanlış uygulamaları için göreve çağırıyorum” diye konuştu.

“HASTAYI HİÇBİR ŞEKİLDE MAĞDUR ETMEDİK”

Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Altınkaynak ise bahse konu olan hastayı hiçbir şekilde mağdur etmediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Rızası olmadan hiçbir hastayı ameliyat etmemiz söz konusu değil. Bu hastamızı ameliyata alan doktor, hastanın rızasını almış. Laparaskopik cerrahiyle ameliyata alınan hastanın, vücuduna kanserin yayıldığını gören arkadaşımız, ameliyattan vazgeçmiş. Tıbbi açıdan yapılacak hiçbir şeyin olmadığını hasta yakınına söylemiş. Hasta yakını hastasını taburcu etmek istediğini söylemiş.”

Ardından hasta yakınının ambulans talep ettiğini ifade eden Altınkaynak, hastaneye ait tek ambulansı bulunduğunu ve bunu da çok acil durumlarda kullandıklarını söyledi.

Aytınkaynak, “Günde 40 hasta hastanemizden taburcu oluyor. Bunları ambulansla gidecekleri yere göndermemiz mümkün değil. Adı geçen hastanın Van dışına, Bitlis'in bir ilçesine ambulansla göndermemiz mümkün değil. Ambulanslarımız, ancak bir üst hastaneye ya da çok kısa mesafeli sevklere gönderiyoruz. Çoklu ambulans sistemi 112 Acil Sağlık hizmetlerinde mevcut” diye konuştu.