Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : 'Ana Sınıfa Gitmeyen Çocuklar, Uyum Problemi Yaşıyor'

GooD aNd EvıL
09-02-2008, 05:08 PM
Hakkari'de ilköğretim birinci sınıfa alıştırma haftasında, daha önce ana sınıfa gitmeyen öğrenciler ağlayarak velilerinden ayrılmak istemedi. Merkez 23 Nisan İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan öğrenci ve veliler, derse birlikte girdi. İlk derslerine giren öğrenciler, sınıf öğretmenleri Mutlu Evcil'in güler yüzüyle okula alışmaya başladı. Öğrencileriyle sınıfta bir süre sohbet eden Evcil, okulu çocuklara tanıttı.

Normal eğitim öğretimden önce başlayan okula alıştırma haftasında öğrencileriyle birlikte olduklarını ifade eden Evcil, bunun eğitim öğretim açısından son derece faydalı olduğunu, öğrencilerin okulu tanıdığını söyledi.
Ana sınıfının önemine de değinen Evcil, ana sınıfına giden öğrencilerde uyum problemi yaşanmadığını belirtti. Ana sınıfına gitmeyen öğrencilerin ailelerinden ayrılmak istemediklerini kaydeden Evcil, öğrencilerin okula alışması için ailelerin de kendilerini yardımcı olmalarını istedi.
Okula ilk defa gelen öğrencilerin bir kısmı beraber geldikleri ailelerinden ayrılmak istemedi. Okula bir gün geç geldiğini belirten öğrenci velisi Hamit Çiftçi, çocuğunu daha önce ana sınıfına göndermediğini, bundan dolayı kendisinden ayrılmak istemediğini ifade etti. Sınıfta aynı sıraya oturan Çiftçi, çocuğunu ikna etmeye çalıştıysa da çocuk babasına sarılarak ağladı. Başka bir veli Orhan Selvi de, uyum programında çocuğunu okula alıştırmaya çalıştığını, ancak ana sınıfa göndermemenin sıkıntısını yaşadıklarını kaydetti. (CİHAN)

(Cihan Haber Ajansı)