Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Kendilerine Zehirli Mektup Gönderildiğini İddia Eden DTP'liler Yaşadıklarını Anlattı

GooD aNd EvıL
09-02-2008, 05:09 PM
Demokratik Toplum Partisi(DTP) Gaziosmanpaşa teşkilatına gönderilen bir mektup nedeniyle rahatsızlandıklarını ileri süren partililer yaşadıklarını anlattı. DTP Gaziosmanpaşa ilçe teşkilatına gelen zarfı açtıktan sonra gözünde, bogazında yanma hisseden Ahmet Ece, "Başta okunaklı olan mektup daha sonra anlamsız kelimelerle devam etti. Ben dikkatli bir şekilde okumaya çalışınca bir süre sonra gözümde ve boğazımda yanma hissettim.Aynı şeyi sekreter arkadaşımız da yaşadı. Lavobaya gittik elimizi yüzümüzü yıkadık. Sonra mektubu okuyamaya çalıytık. Yine yüzümüz yandı ve kusmaya başladık. İlçe başkanına haber verdikten sonra hastaneye gittik." şeklinde konuştu.

Postacıdan zarfı alan sekreter Zeytuni Işık ise, "Bize her zaman mektup getiren postacı geldi. Postamız olduğunu söyledi. Ben aldım. Zarfı verirken, 'Sizin başkab bir yeriniz yok, DTP merkezi burası değil mi?' diye sordu. 'Başınız belaya girmesin' dedi. Zarfı verip ayrıldı. Yetkili arkadaşın açması için zarfı içeri bıraktım." dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan DTP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Erhan Özel, aynı saatlerde Bağcılar ilçe merkezine de bir zarfın bırakıldığını, buradan yaşanan olay üzerine o zarfın açılmadığını söyledi. Özel, "Bu şekilde bize mesaj verilmek isteniyor. Bunu partimiz üzerine uygulanan baskının bir parçası olarak görüyoruz" dedi. Mektubun incelemeye alındığını belirten Özel "Arkadaşlarımızla önce özel bir hastaneye sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Zehirlenmeye neden olan madde ile ilgili kesin bir bilgi alamadık. Arkadaşlarımızın sağlık durumları iyi" dedi.
(CİHAN)

(Cihan Haber Ajansı)