Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : 'Memleketime yetişeceğimi zannetmiyorum' dedi ve..

GooD aNd EvıL
09-08-2008, 01:09 PM
'Memleketime yetişeceğimi zannetmiyorum' dedi ve..

8 Eylül 2008A.AHakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Sıracettin Aktaş'ın (21) evinde hüzün yaşanıyor.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Mezra beldesinde çiftçilik yapan Aktaş'ın ailesi, çocuklarının şehit olduğu haberini, beldeye gelen askeri yetkililerden öğrendi.

Metanetini korumaya çalışan şehidin babası Cuma Aktaş, köydeki evinde taziyeleri kabul etmeye başladı. Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vatan sağ olsun” dedi.

Terhisine 45 gün kala şehit olan oğluyla son olarak 25 gün önce bir komutanının cep telefonu aracılığıyla görüştüklerini aktaran Aktaş, önce komutanıyla ardından oğluyla birkaç kelime konuşma fırsatı bulduğunu ifade etti.

“MEMLEKETİME YETİŞECEĞİMİ ZANNETMİYORUM”

Son görüşmelerinde ne zaman terhis olacağını sorduğunu belirten Aktaş, bunun üzerine oğlunun, “Operasyondayız. Bizim ne zaman geleceğimiz belirsiz. 45 günüm var ama ben memleketime yetişeceğimi zannetmiyorum” dediğini aktardı.

Oğlunun şehit olduğu haberi üzerine büyük üzüntü yaşayan anne Emine Aktaş ile kardeşleri de Türk bayrağına sarılarak, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun teröristler” şeklinde slogan attı.

Bu arada, şehidin Şemsettin Aktaş adındaki bir kardeşinin Muğla'da 3 aylık asker olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesi, bugün öğle namazının ardından Mezra beldesinde törenle toprağa verilecek.