Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : AKP'li vekil Deniz Feneri iftarında konuştu

GooD aNd EvıL
09-13-2008, 10:52 AM
AKP'li vekil Deniz Feneri iftarında konuştu

12 Eylül 2008 Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi tarafından Sivas'ta ihtiyaç sahibi ailelere yönelik iftar yemeği düzenlendi.

Sivas Büyük Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sancar, dernekleri hakkında son günlerde çıkan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu söyledi.

Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği ile Almanya'daki derneğin farklı kuruluşlar olduğunu ifade eden Sancar, şunları kaydetti:
“İsim benzerliğinin dışında Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'ni bağlayacak herhangi bir hukuki bağı yoktur. Ancak Deniz Feneri Derneği malumunuz herkesten yardım kabul eder. Adı geçen dernekten de yardım kabul edilmiş olabilir. Deniz Feneri Derneği bütünüyle şeffaf, denetlenebilir, herkese açık bir yardım kuruluşudur. Türkiye'nin belki de en denetime açık yardım kuruluşudur.”

Derneklerinin yaptığı çeşitli yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Sancar, “Kısaca Deniz Feneri Derneği açık, şeffaf, denetlenebilir. Biz rahatız. Bu iyilerle, kötüler arasında asırlardır süren ve sürecek olan bir savaştır. Ve ben inanıyorum ki bu savaşta iyiler hep kazanacaktır” diye konuştu.

Feneri Derneği Ankara Şubesi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Palakoğlu da derneklerinin insanlığa hizmeti gaye edinmiş, hizmeti
sevgiyi, muhabbeti, benimsemiş bir yardım kuruluşu olduğunu belirtti.

-MİLLETVEKİLİ OSMAN KILIÇ-

Yemeğe katılan Ak Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç da yemeğin sonunda duygularının sorulması üzerine yaptığı konuşmada, “Değerli kardeşlerim her şey zıddıyla kaimdir. Bunların hepsi olacak. İnsanlığı kurtarmak için gönderilen peygamberlere de çok iftiralar yapılmıştır. Ama mutlaka hak olan dava hedefine ulaşmıştır” dedi.

Deniz feneri televizyon programını da ilgiyle takip ettiğini, izlemeden yatmadığını anlatan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yaratılmışı, yaratandan dolayı seven insanlar olduğu müddetçe bu dava yürüyecektir. Yardımcımız Hazreti Allah'tır.”