PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Aktütün Gazisi kurban keserek karşılandı

GooD aNd EvıL
10-21-2008, 05:35 PM
Aktütün Gazisi kurban keserek karşılandı

21 Ekim 2008A.A..hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakoluna teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanan Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Eraslan'ı, Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki ailesi kurban keserek karşıladı.

Aktütün Karakoluna yapılan terörist saldırıda yaralanan, ardından tedavi olduğu Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) taburcu olan Eraslan, izinli olarak Çataltepe'deki baba evine geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki özel harekat timinde 3 yıldır görev yapan Eraslan'ın yaralandığı haberi ile yüreklerine yangın düşen Eraslan ailesi, oğullarını sevgi gözyaşları dökerek karşıladı.

Oğlunun eve gelmesi dolayısıyla kurban kesen baba Özkan ve anne Ayten Eraslan, “Allahımıza şükürler olsun, oğlumuzu bize bağışladı” dediler.

Baba Eraslan, “Oğlum, 3 ay önce Doğu'ya tayin oldu. Aktütün'de oğlumuzun yaralandığı haberi ile yıkıldık. Hemen Ankara GATA'ya giderek oğlumuzun durumunu gördük ve Allah'a şükrettik. Şehit olanları asla unutamıyoruz. Allah onların ailesine sabır versin” diye konuştu.
Anne Ayten Eraslan ise “Hep dua ettim, oğluma bir şey olmasın diye. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Bu acıyı ancak yaşayanlar bilir” dedi.

Ziyarete gelen akraba ve yakınları ile sohbet eden ve özel görevi dolayısıyla fotoğraf çekilmesine izin vermeyen Eraslan, olayla ilgili şunları anlattı:
“Aktütün'e destek olarak iki tim halinde gittik. Birinci tim karakolun üstündeki Bayraktepe'ye mevzilendi. Biz ise karakol etrafındaydık. Saat 22.00 sıralarında Bayraktepe mevkisinde bulunan arkadaşlarımız teröristlerin sızmalarını tespit etti. Ağır silahlarla atışlar yapıldı. Saat 09.00 sıralarında benim de içerisinde bulunduğum ikinci tim, arazi tarama çalışmalarına başladı. Sıcak temas sağladık ve çatışma başladı. İlk etapta önde gözcü olarak giden iki uzman çavuş arkadaşımız şehit oldu. Geriye 7 kişi kaldık ve teröristlerle aramızdaki mesafe gitgide daralıyordu. Bu arada ben ve tim komutanım da yaralandı. Yanımızda bulunan diğer arkadaşlarımızdan da ses seda çıkmaz oldu. Yaralı halimizle çatışarak geriye doğru çekilmeye başladık. Bu arada destek olarak gelen birinci timde bulunan arkadaşlarımız bizi Aktütün karakoluna sürüyerek çekebildi. 9 kişiden ben ve tim komutanım kalmıştı. Orada şehit olan arkadaşlarımın hepsi şu anda gözlerimin önünde.”
Kasıklarından yaralandığını, 15 gün sonra yeniden kontrol için GATA'ya gideceğini ifade eden Eraslan, “Gönüllü olarak Özel Harekat Timi'ne girdim. Şu anda tek dileğim bir an önce iyileşip görevimin başına dönmek ve arkadaşlarımın kanını yerde bırakmamak. Bundan önce bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız” şeklinde konuştu.