Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Maalesef polise güvenmiyoruz

slipknot
01-03-2009, 01:13 PM
Partisinin genel merkezinde dinleme cihazı bulunan CHP Lideri Baykal, polise neden başvurmadıklarını, "Polise güvenmediğimizi söylemekten büyük üzüntü duyuyorum. Güvenlik güçlerinin bu tip konularda yeterince topluma güven vermediği açıktır" diye anlattı. Baykal, yeni teknolojik araçlarla inceleme yaptıracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili "Peşin suçlama yapmayı doğru bulmam. ’Bunu AKP yaptırdı’ demek istemem. Ama Türkiye’de dinlemeye meraklı bazı çevreler var" yorumunu yaptı.

Dün CNN Türk’te yayımlanan ’Ankara Kulisi’ programına katılan Baykal, şöyle konuştu: "Siyasette karşı partinin iç mutfağını izleme merakı her zaman vardır. Peşin suçlama yapmayı doğru bulmam. ’Bunu AKP yaptırdı’ demek istemem. Ama Türkiye’de bu tip yetki dışı özel yaşamı izleme, bilgi toplama ve bunu değerlendirme konusuna meraklı bazı çevreler var. Ne yazık ki o çevreler bu konuda çok geniş teknolojik olanaklara sahipler. Pazartesi günü ileri teknolojiye dayalı, dışarıdan getirtilen bazı araçlarla bir değerlendirme yapılacak."

Güven kaybı içindeyiz

"Niye polise başvurmuyorsunuz? CHP’nin böyle bir güvensizliği mi var" sorusuna Baykal, polise güvenmediklerini söylemekten büyük üzüntü duyduğu karşılığını verdi. Baykal, "Oraya kim koydu, koyanlar kimin adına koydular, ne yaptılar? Bunların aydınlatılması gerekiyor. Maalesef böyle bir güven kaybı içerisindeyiz. Güvenlik güçlerinin şu ana kadar bu tip konularda yeterince topluma güven vermediği açıktır" dedi. Baykal, "Polisten mi şüpheleniyorsunuz" sorusuna, "Bir spekülasyon yapmak istemiyorum. Araştırmamızı yaptıktan sonra polise bilgi vereceğiz" yanıtını verdi.

Büyükerşen’e üzüldüm

Baykal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in DSP’den aday olma kararını da "Üzüntü duyduk. CHP’ye ihtiyaç olmadan ben işimi hallederim havasında" diye değerlendirdi. Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yeniden aday olmasına ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu: "Ankara ile ilgili bir tereddüt, sıkıntı olduğu AKP yönetimi tarafından da kabul edildi. AKP yönetimi ve Başbakan, Gökçek’i aday göstermek istemedi ama sonunda buna mecbur kaldı. Ankara halkı bunu değerlendirecektir. ’Ne de olsa kaybedeceğiz Gökçek ile mi kaybedelim’ dediler. Gökçek ile kaybederek, onu ancak o şekilde ortadan kaldırılabileceğini mi düşündüler, bilmiyorum."

Baykal, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını henüz gündeme almadıklarını belirtti. Baykal, İzmir için de "Aziz Kocaoğlu konusunda tereddüt yok" dedi.