Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Bülent Uygun umutlu!

styla45
07-06-2009, 06:54 PM
Bülent Uygun umutlu!
Sivasspor, ikinci etap kamp çalışmaları için öğlen saatlerinde Hollanda'ya gitti. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Bülent Uygun sezon öncesi kampa ile ilgili bilgiler verdi, gelecek sezon için umutlu konuştu.
Hareket öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Bülent Uygun, "Takımımızda sadece Milli Takım'da bulunan üç arkadaşımızla birlikte transfer ettiğimiz iki arkadaşımız eksik, onlar da Hollanda'da kampa katılacak. Hollanda kampında dört tane çok önemli hazırlık maçı yapacağız. Burada eksikliklerimizi görüp ondan sonra ihtiyacımıza göre belki bir tane daha takviye yapabiliriz. Geçen sezon ve ondan önceki sezonda olduğu gibi aynı mantaliteyi sahaya yansıtan, yansıtırken de futbolun bütün güzelliğini sunan, bunun karşılığında da başarıya koşan bir Sivasspor izleteceğiz" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ön elemeyi geçerek gruplara kalmak istediklerini belirten Uygun, "Şampiyonlar Ligi ön elemesinde çok zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Bu zorluğun içerisinde bize yakışanı, Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmek adına sahada elimizden gelen en iyi performansı sergileyip bizi sevenleri mutlu edeceğimize inanıyorum. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde muhtemel rakiplerimiz arasında Shaktar Donetsk, Anderlecht, Celtic, Sporting Lizbon gibi Avrupa'nın sayılı rakipleri var. Biz belli bir tecrübeyi daha yeni yakalamış, dört sezondur Süper Lig'de mücadelen eden bir ekibiz. İnanılmaz bir ivme kazanmış bir takımız belki, ama bu tecrübe eksikliğimiz var. Ama Türk oyuncusunun yapısında zorlukların üstesinden gelebilme yeteneği var.
Dolayısıyla benim futbolcu kardeşlerimin de bunu başaracak gücü var. İnşallah ön eleme turunda bize yakışanı yapıp, rakibimizi eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz" dedi.

Geçen sezon zirveye oynayan kadroda yer alan 7 oyuncuyla yollarını ayırdıklarını hatırlatan Uygun, "Kadroda her zaman için değişiklikler olabilir, değişmeyecek tek şey mantalite ve düşüncedir. Dolayısıyla sizin sisteminiz, düşünceniz değişmediği sürece kadronuzda gelenler gidenler farketmiyor. Kendi sistemimiz gidenlerin yerini dolduracak şekilde transferi yapmış oluyor. Ben Sivasspor'un kendine yakışanı yapacağına inanıyorum. Belki bir tane daha transfer yapma şansımız var. O oyuncuyla da görüşüyoruz, çok da inandığım bir futbolcu. Konfederasyon Kupası'nda da oynadı. Dolayısıyla oyuncunun kendisi gibi kulübünü de ikna edebilirsek transfer etmeyi düşünüyoruz. Onun dışında herhangi bir şekilde transfer düşünmüyoruz. Görüştüğümüz futbolcunun mevkisi orta saha" diye konuştu.