PDA

Tam Sürümü Görüntüle : 'O kadar mutluyum ki'

Author41
07-09-2009, 12:57 PM
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2009/7/18_261542_09FAN09MURO-COOK-BU423.jpg

Başkan Yıldırım Demirören başta olmak üzere Beşiktaş’ın uzun süredir renklerine bağlamak istediği ve sonunda Siyah-Beyazlı formayı giydirdiği Matteo Ferrari, BJK TV’ye konuştu. Kulübün resmi televizyonunda iddialı açıklamalar yapan İtalyan yıldız, çarpıcı ifadeler kullandı. İşte, Kartal Ferrari’nin sözleri: Buraya Beşiktaş’a faydalı olmaya, takımıma özellikle Şampiyonlar Ligi’nde katkı sağlamaya geldim. Hava alanındaki ilgiden çok etkilendim. Bu, taraftarın bana saygı duyduğunu gösterir. Çok mutlu oldum. Hepsine teşekkür ederim. Genoa benim takımda kalmamı istiyordu. Oradaki taraftar için farklı bir önemim vardı. Beni ikna etmek için özel görüşmeler bile yaptılar. Ama ben Beşiktaş’a gelmek istediğimi onlara ilettim...
‘Hırslı bir oyuncuyum’
“Hava toplarında etkili olduğum, süratimin iyi olduğu söyleniyor. Ben takımım için elimden geleni yapmaya çalışan, hırslı bir oyuncuyum. Ateşli Beşiktaş taraftarının ismini daha önce duymuştum. Transferim sürecinde arkadaşlarım Beşiktaş taraftarından çok bahsetti. Onların önünde oynayacak olmak beni heyecanlandırıyor. Taraftarın desteği ile önemli işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Giunti ve Zago’yu tanıyorum. En az onlar kadar başarılı olmaya çalışacağım. Burada çok uzun süre kalmak istiyorum ve umarım en az onlar kadar iz bırakırım. İstanbul’a gelince... Burayı çok duymuştum, ama ilk kez geliyorum. Harika bir şehir ve çok büyüleyici. Burada olmak ayrı bir mutluluk...

MİNİ YORUM / Murat AKBAŞ

Ferrari’ye Stefano desteği
Klasiktir ama, Türkiye’ye gelen yabancı futbolcular için genelde gazeteler birbirlerine yakın başlıklar atar: Kırk yıllık Kartal gibi... Çabuk kaynaştı...
Ama Ferrari için bu bir gerçek... Çünkü Türkiye’de sadece 1 tane İtalyan kondisyoner var: Stefano Morrone. Anadili gibi Türkçe konuşuyor. Ferrari’yi dünkü antrenmanda yakından takip etme fırsatı buldum. İtalya’dan yorgun ve yorucu bir seyahatle İstanbul’a gelen ve sabah 09.00’daki idmana çıkan İtalyan futbolcuda az da olsa bir ürkeklik vardı.
Ümraniye’de sabah yapılan antrenmanda Matteo Ferrari’nin yanına ilk gelen malzemeci Ünal oldu. Ardından her sabah Mustafa Denizli’nin yaptığı saha içindeki toplantının ardından takım düz koşuyla antrenmana başladı. Antrenmanda en arkada İtalya’dan transfer edilen Çek oyuncu Tomas Sivok’la birlikte koşan İtalyan oyuncu sadece Sivok’la konuştu. Bu çalışmanın ardından takımı gölgeye çağıran Denizli, açma-germe çalışmaları sırasında Stefano’yla birlikte kısa bir Ferrari’yle görüşme yaptı. Genelde antrenmanlara futbolcuların tercümanlarını sokmayan ve öğrencileriyle yüzyüze konuşan Denizli, ilk kez Ferrari’yle bir tercüman aracılığıyla konuştu.
Ardından malzemeciler Ünal, Erdal, Abdullah’ın yanına giden Ferrari, kısa bir sohbetin ardından tek başına düz koşulara devam etti. Oldukça sıcak havada düz koşunun sonrasında sahayı terketmeyen tecrübeli futbolcu, arkadaşlarını izleyip, idmanın bitmesini bekledi. Antrenmanın bitimiyle birlikte soluğu havuzda alan Ferrari’nin yanına ilk gelen, Gaziantep’ten transfer edilen İsmail Köybaşı oldu. İsmail’le sohbet eden yıldız oyuncu, daha sonra malzemeci Ünal’la görüşme yaptı ve soyunma odasının yolunu tuttu.