Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : 'Cimbom gerekirse hakemi de yener'

bugrahan
03-21-2006, 06:10 PM
'Cimbom gerekirse hakemi de yener'

Kayseri Erciyes maçında verilmeyen penaltı Galatasaray camiasını ayağa kaldırdı. Kimi gerekirse hakemi de yeneceklerini söyledi, Kimi parmak hesabı ile hakemlerin 7 puanlarını çaldığını iddia etti.

Canaydın: ‘Artık Fair-Play’den sıkıldım Hakem İpek, penaltıyı göremedi değil görmedi!. Bundan sonra susmayacağım!’ Gökşen: ‘70 milyonun gördüğü penaltı nasıl verilmez, anlayamıyoruz! Demek ki maçta hakemleri de yenmemiz gerekecek!’

ZARAR GÖRÜYORUZ

GALATASARAY camiası, bitip tükenmek bilmeyen hakem hatalarına karşı isyan bayrağı açtı. Hatalardan mağdur olduklarını ifade eden Başkan Özhan Canaydın, bundan sonra tepkilerini daha yüksek sesle dile getireceklerini söyledi. 2002’de aldığı Fair-Play ödülünün sürekli gündeme getirilmesinen rahatsız olduğunu belirten Canaydın ‘Artık centilmenlikten bıktım. Hala onun zararını çekiyoruz’ dedi.

FAİR-PLAY KALMAZ

BAŞKAN Canaydın, bundan sonra seslerini yükselteceklerini vurgularken ‘Erciyes maçında Devran herkesin gözü önünde gole giden topu iki eliyle kesiyor, ama hakem Zafer Önder İpek bunu görmüyor. Göremiyor değil, görmüyor!.. Buna isyan etmemek mümkün değil. Böyle hatalar devam ederse artık Fair-Play de kalmaz, Canaydın da... Buna isyan ediyorum’ sözleriyle tepkisini dile getirdi.

GÜRSOY’DAN TEPKİ

CİM-BOM’UN ikinci başkanı Ergun Gürsoy da hakemlerin bir maçta başka, diğerinde farklı kararlar verdiğini ifade ederken ‘Bu hatalar nasıl bitecek, kestiremiyorum. Hakemlerin cesur olmasını istiyorum. Aksi halde insanların kafasında soru işaretleri oluşuyor. Erciyes maçını kazanamasaydık, neler olabileceğini hayal bile etmek istemiyorum’ dedi. Gürsoy, Fener maçı ile aktif yöneticiliği bırakacağını da sözlerine ekledi.

YAN HAKEME ACIDIM

HAKEM hatalarına en sert tepki ise Galatasaray Futbol Şubesi Sorumlusu Fatih Gökşen’den geldi. Sarı-Kırmızılı yönetici ‘Olanları tüm Türkiye görüyor, bir tek hakemler görmüyor. Bu çifte standart ne zaman bitecek diye bekliyoruz. Erciyes maçında yan hakemin ofsayt bayrağından sonra ‘Allahım inşallah yanlış karar vermedim’ dediği televizyondan dudaklarından okunuyordu. O an ona acıdım’ dedi.

TAHRİK ALTINDAYIZ

KENDİNE güveni olmayan hakemleri şampiyonluk için yarışan takımların maçlarına verilmemesini isteyen Gökşen şöyle devam etti: ‘Hatalar hep mi Fener lehine olur! 4 pozisyonumuz ofsayt diye kesildi. Penaltımız verilmedi. Seyirci sahaya yabancı madde atıyor ama ağır tahriği kimse görmüyor. Fener maçında 55 bin kişinin küfrüne 20, Galatasaraylı 2 bin kişinin küfürüne 13 bin YTL ceza verildi. Bu nasıl adalet!’

DERBİDE OLMASIN!

GÖKŞEN, baskı altında kalan hakemlerin Fener derbisinde de yanlış yapmasından korktuğunu ifade ederken ‘Sezon başından beri istediğimiz şey lehimize düdük çalınması değil, görülenlerin çalınması. Böyle giderse her maç hakemleri de yenerek ilerleyeceğiz. Birçok oyuncumuza ilginç cezalar verildi, sustuk. Başka takımlara bunlar oluyor mu? Bizim elle atılmış ve iptal edilmiş pozisyonumuz var mı?’ dedi.

Cim-Bom’un hakemlere kurban gitti iddia edilen 7 puanı

# Ankaragücü-G.Saray: 0-1: Necati’ye ceza sahası içinden arkadan müdahale yapıldı. Oyuncunun kolu çıktı ancak Selçuk Dereli penaltı vermeyip, devam ettirdi.
# G.Saray-Denizli: 1-1: İliç’e kaleci Süleymanou’nun yaptığı hareket penaltıydı. Ama Selçuk Dereli vermedi. 2 puan uçtu.
# G.Birliği-G.Saray: 2-1: İsmail Güldüren ceza alanında Necati ve Hakan Şükür’ün iki kez boğazını sıktı. Hakem Oktay Demiray ‘Devam’ dedi. 3 puan daha gitti.
# Konya-G.Saray: 0-1: Hasan Şaş’ın kullandığı kornerde Ömer topu eliyle çıkardı. Hakem Metin Tokat, penaltıyı ve kırmızı kartı vermedi, sonra hakemliği bıraktı.
# Malatya-G.Saray: 1-1: Mert, kale içinden topu eliyle çıkardı. Hakem Serdar Tatlı ‘Devam’ kararı verdi. 2 puan kaybedildi.
# G.Saray-K.Erciyes: 4-2: Devran kale çizgisi üzerinde topu eliyle çıkardı. Hakem İpek penaltı ve kırmızı kartı göstermedi.

Bostandere
03-21-2006, 10:27 PM
haber için sağol