Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Eroin baronundan 1 milyon dolarlık rüşvet teklifi

djcrueL
03-25-2006, 02:02 PM
İstanbul'da geçen yılın temmuz ayında ele geçirilen 295 kiloluk eroin operasyonunda, uyuşturucu çetesinin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Hasan Doğan'ın serbest bırakılması ve adının dosyadan çıkarılması karşılığında İstanbul Narkotik Polisi'ne 1 milyon dolarlık rüşvet teklif ettiği ortaya çıktı.
Ancak bunu yapamayacaklarını söyleyen narkotik polisleri, 140 bin Euro karşılığında çete liderinin kardeşi Serdar Doğan'ı tahkikat dışı bırakarak serbest kalmalarını sağladı.
Rüşvet skandalı bir polis memurunun ihbar mektubuyla ortaya çıktı. 5 polis memuru, rüşvet aldıkları iddiasıyla soruşturulmaya başlandı.
Rüşvet skandalına uzanan olaylar, İstanbul Narkotik polisinin 14 Temmuz 2005'te uyuşturucu mafyasına karşı düzenlediği 'Ahtapot' operasyonuyla başladı.
Operasyonda 295 kilo eroin ele geçirildi. Başta çete lideri Hasan Doğan olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.
Bu başarılı operasyondan sonra İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah basının karşısına çıkarak uyuşturucu çetesini nasıl çökerttiklerini ayrıntılı biçimde anlattı. Operasyon ciddi bir 'teknik takip' sonucu gerçekleşmiş, 14 Temmuz'da 'Ahtapot' adı verilen operasyon için düğmeye basılmıştı.
295 kilo eroine el konuldu; olayla ilgili 7 kişi de gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'ye getirildi.
Resmi belgelere göre olay şöyle gelişti:

"1 milyon dolar veririm"
Şüphelilerin gözaltında sorguları sürerken bu kez devreye çete lideri Hasan Doğan'ın avukatı Edip Önder girdi. Avukat Önder, Narkotik Şube'ye gelerek müvekkiliyle görüştü.
İşte bu noktadan sonra da 'rüşvet çarkı' dönmeye başladı.
Avukat Edip Önder, Etiler'de sosyetenin uğrak yerlerinden He-De Restoran'ın da sahibiydi.
Geniş çevresi vardı ve belli kesimlerde etkiliydi. Polis kayıtlarına göre daha önce Levent Polis Merkezi'nden tanıdığı İstanbul Narkotik Şubesi Araştırma Değerlendirme Büro Amirliği'nde görevli Komiser Volkan Yalçın Şen'le ilişki kurdu.
Avukat Edip Önder, komiser Şen'e operasyonda yakalanan Hasan Doğan ve kardeşi Serdar Doğan'ın tahkikat dışı bırakılması karşılığında 1 milyon dolar rüşvet teklif etti.
Doğrusu bir milyon dolar büyük bir rakamdı ama komiser Volkan Yalçın Şen, tahkikatı kendisinin yürütmediğini, ayrıca Hasan Doğan'ın tahkikat dışı bırakılmasının da mümkün olmadığını belirterek parayı reddetti.
Bu kez Avukat Edip Önder yeni bir öneri getirdi. Kardeş Serdar Doğan'ın tahkikat dışı bırakılmasını istedi.
Komiser Şen öneriyi Ahtapot Operasyonu'nun tahkikatını yapan Teknik Takip Büro Amirliği'nde görevli Komiser Recep Yıldız'a iletti.
İki komiser ile ünlü avukat buluştu, kısa sürede anlaşma sağlandı.
Anlaşmaya göre, Avukat Edip Önder, uyuşturucu çetesi liderinin kardeşi Serdar Doğan'ın tahkikat dışı bırakılması için 200 bin Euro ödeyecekti.
Resmi kayıtlara göre bundan sonraki süreç şöyle gelişti.
Avukat Edip Önder, kısa sürede 200 bin Euro değil, 140 bin Euro buldu. Ve söz konusu parayı çantayla Komiser Volkan Yalçın Şen'e teslim etti.
Komiser Şen ise aldığı 140 bin Euro'nun 60 bin Euro'sunu Teknik Takip Büro Amirliği'nde görevli Komiser Recep Yıldız'a verdi.

Rüşvet paylaştırılıyor
Bundan sonrasını Komiser Recep Yıldız yapacaktı.
Komiser Yıldız, Narkotik Büro Amirliği üst katında bulunan teknik takip ve 'tape' deşifreleri yapılan iki odaya girme izni bulunan görevli polisler, İbrahim Çakar, Metin Sunkur, Gürkan Dal ve Kadir Şahin'e teşkilat içi deyimle "Komiserimizin güzelliğidir" diyerek kimine 7 bin, kimine bin Euro gibi paralar dağıttı.
Sıra alınan paraların karşılığını vermeye geldi. İş çok basitti. Mahkemede kanaat oluşturacak 'tape' çözümlerini silmek bu iş için yeterliydi. Ve bu 'operasyon' da sorunsuz bir biçimde yapıldı.
Sonuca gelince, beklenen gerçekleşti ve çıkarılan şahıslar tutuklanırken, uyuşturucu çetesinin önemli üyesi Serdar Doğan tahkikat dışı bırakıldığı için serbest kaldı.

İhbar mektubu geliyor
Rüşvet operasyonu başarıya ulaşmıştı. Ancak hesapta olmayan bir ihbar mektubu tüm bu olanları açığı çıkardı. Önce adı geçen polisler açığa alındı sonra da haklarında soruşturma başlatıldı. Ve adı geçen şüpheliler 'rüşvet almak'la suçlandı.

Avukat Önder Bilge Öztürk'ün de 'hocası'

Bilge ÖztürkRüşvet skandalındaki kilit isim avukat Edip Önder'i kamuoyu ilk kez duymuyor. Sık sık magazin basınında yer alan He-De Restoran'ın
sahibi Önder hakkında daha önce de 'rüşvet davası' açılmıştı.
Davanın nedeni de; "Uyuşturucu hap ticareti yapmak suçundan yargılanan 3 müvekkilinden vekalet ücreti dışında, tahliyelerini sağlamak bahanesiyle 15 bin mark para aldığı iddiası..."
Avukat Edip Önder'i medya gündemine taşıyan bir başka isim de ünlü şarkıcı Tarkan'ın sevgilisi Bilge Öztürk. Öztürk avukatlık stajını Önder Hukuk Bürosu'nda tamamladı ve ilk davasına da Edip Önder'le birlikte girdi.

Önce 'ikramiye' dediler sonra inkâr ettiler!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de ortaya çıkan rüşvet skandalıyla ilgili olarak suçlanan polisler ilginç açıklamalar yaptı. İşte polislerin savunmaları:
Komiser Recep Yıldız: "Volkan Yalçın Şen, Hasan Doğan'ın kardeşi Serdar'ı tahkikat dışı bırakma karşılığında bana 60 bin Euro verdi. Bu paranın yarısına yakınını kendime bağlı memurlara dağıttım. Komiser M.U.'ya 7 bin Euro verdim, geri kalanını ise maddi durumu bozuk olan abime verdim. Paranın kalanını Volkan Yalçın Şen kime dağıttı bilmiyorum."

"İkramiye sandım"
Polis memuru İbrahim Çakar: "Tahkikattan birkaç gün sonra Komiser Recep Yıldız bana bir miktar para verdi. Daha sonra polis memuru Kadir Şahin'den de bir miktar para aldım. Paranın nereden ve ne maksatla geldiğini bilmiyordum. Özel bir taltif veya ikramiye olabileceğini düşündüm."

"Sıkıntın var harca"
Polis memuru Metin Sunkur: "Komiser Recep Yıldız bana 1000 Euro verdi. Sebebini sorduğumda ise 'Senin sıkıntın var al harca' dedi. Paranın özel ikramiye ve taltif olduğunu düşünerek aldım."

"Nereden bilmiyorum"
Polis memuru Gürkan Dal: "Komiser Recep Yıldız bana da 1000 Euro verdi. Bu paranın 400 Euro'sunu polis memuru Ş.G.'ye verdim. Paranın nereden geldiğini bilmiyorum."

"Ben para almadım"
Polis memuru Kadir Şahin: "Bana kimse para vermedi. Kimseden de para almadım. Bilgim yok

berkaykucuk
03-26-2006, 02:08 PM
bu kadar rantın döndüğü şubede çalışan polislere üç kuruş maaş verirsen elbette buna dayanamayan çürükler çıkacaktır ama bizim polislerimiz emin olun fedakar özverili ve adam gibi adamdırlar