PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Kürtlerinde devlet kuram hakkı var!!!

cross_night
04-12-2006, 05:54 PM
K.Irak'taki KDP lideri Mesut Barzani'den şok açıklama: "Kürtlerin de devlet kurma hakkı var.!"

KUZEY Irak’taki Kürdistan Demokrat Partisi ve ’Kürdistan Bölge Başkanı’ Mesut Barzani, Kürt sorununun bir realite olduğunu, bundan dost ve komşu ülkelerin rahatsız olmamaları gerektiğini söyledi. Barzani, "Kürtlerin de devlet kurma hakkı var" dedi.

IKDP’nin yayın organı konumundaki ‘Peyamner’ adlı internet sitesinin haberine göre, Barzani, Kuzey Irak’taki yerel hükümetin Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen bir festivalde konuşma yaptı.

Mesut Barzani, Kürtler’e tarihte büyük bir ihanetin yapıldığını, kurulan Mahabat Kürt Cumhuriyeti’nin kısa ömürlü olmasına karşılık Kürtler’in zihninde yer ettiğini ve bunun silinemeyeceğini söyledi.

Barzani, diğer milletler gibi Kürtler’e 1’inci Dünya Savaşı’nda sorulmadığı için bağımsızlığı seçemediklerini belirtirken, millet olarak bunun en doğal hakları olduğunu savundu.

Barzani, Kürtler’in zorla parçalandıklarını ve komşu ülkelerin bu gerçeklikten söz etmekten korkmamaları gerektiğini belirterek, “Bu sözlerimden sınırların değiştirilmesine yönelik bir programımız olduğu anlamının çıkarılmasın’’ diye konuştu.

Barzani, Kürt sorununun Kürtler’in yaşadığı her coğrafyada çözüme kavuşturulmasını istediklerini, millet olarak birbirlerine kenetlenebilecekleri bir devletlerinin olmasının doğal bir hak olduğunu ifade etti.

bluekeys™
04-12-2006, 06:06 PM
yorum yazmıyorum paylaşım için teşekkürler yorum yazarsam çok ağır konuşacağım...saygılar

Tathar Elanessé
04-12-2006, 06:55 PM
bu adam ankarada resmi tören le karşılanan vip salonlarından geçen ve devlet resmi konugu sıfatınla gezdirilen bir kişidir......

bluekeys™
04-12-2006, 07:00 PM
bu adam ankarada resmi tören le karşılanan vip salonlarından geçen ve devlet resmi konugu sıfatınla gezdirilen bir kişidir......

evet kanka dediklerinde haklısın o yüzden yorum yapmaktan kaçındım...saygılar

onlyonur
04-12-2006, 10:47 PM
? vazgeciyom yorumumu kendime saklıyom kusura bakmayın okadar yorumum varki onları yazarsam olmaz ama biliyorumki sizlerinde benim gibi düşündüğünüzü saygılarımla

zincifre
04-14-2006, 09:14 PM
kapımızdaki köpeğimiz olamayacak şu şerefsize bakın hele. ne sanıyor bu it kendini anlayamadım.

crystalper
04-14-2006, 10:38 PM
sizin gibi bende içimden gerekli yorumlarımı yaptım..

aLeMDaR
04-14-2006, 10:56 PM
.................... umarım anlaşılmıştır arkadaşlar

deynek
04-15-2006, 12:21 AM
Bunlar ne kadar konusursa konussun Milleyetçiler olduktan sonra bu ülkde hiç bir devlet kuramazlar.....

kemo
04-15-2006, 01:07 AM
......... şerefsizin teki

kasirga78
04-15-2006, 03:34 AM
Herifler hala daha anlayamadılar tek bir devlet tek bir bayrak alıtında yaşayacağız birilerinin gazıyla çıkıp birileri konuşuyor sonrada birçok insanda onun arkasından gidiyor çok sölenecek şey varda burası yeri değil.

sonnnefes
04-15-2006, 03:35 AM
daha düne kadar bizim kemikleri yiyolardı...Amerikalılar ıraga girince bitarafları kalktı...O kalkan bitarafları indirmesinide biliriz biz...

ezkanazi
04-15-2006, 10:14 AM
it git başka biyerde pislen

ayten
04-15-2006, 10:47 AM
Barzani, diğer milletler gibi Kürtler’e 1’inci Dünya Savaşı’nda sorulmadığı için bağımsızlığı seçemediklerini belirtirken, millet olarak bunun en doğal hakları olduğunu savundu.tüh tüh...unutmuşlardır..kusura bakmayın artık..:mad: