PDA

Tam Sürümü Görüntüle : ‘Kürtlerle Türkler beraber yaşayamaz’...

Tathar Elanessé
04-17-2006, 07:27 PM
işte beklenen açıklama diyarbakır belediye başkanı osman baydemir'den geldi :
‘Kürtlerle Türkler beraber yaşayamaz’...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ‘Kürtlerin duygu dünyası’nı bu cümleyle özetledi: ‘Kürtlerle Türkler beraber yaşayamaz’...
Tempo Dergisi gündemdeki adam Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’le konuştu. İşte Baydemir'in ilginç açıklamaları...

Son yaşanan olaylar da dikkate alındığında, kendinizi arada kalmış hissediyor musunuz?

Benim arada kalıp kalmamam önemli değil. Arada kalmış olan, bana kalırsa Türk ve Kürt halkı. Eğer doğru hareket etmezsek, bu sırat köprüsü ve arada kalma meselesi daha büyük sorunlar doğuracak. Ben de buna engel olmaya çalışıyorum.

“Ben Kürt siyasetçisiyim''

Bir Kürt siyasetçisi olarak, Kürt sorununda ve Türkiye siyasetinde kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?

Ben Türkiye siyasetinin en önemli meselesi olan Kürt sorununda, şiddeti kesinlikle reddeden, barışçı, demokratik çözüm arayan, buna inanan bir Kürt siyasetçisiyim. Bu halkın desteğiyle seçildim ve her durumda halkımın yanındayım. Son olaylarda da bunu gördük ki; Türkiye siyasetinde barışı istemeyen, barış taleplerini reddeden ve şiddeti çözüm olarak gören toplumsal ve siyasal odaklar var. Gösteriye katılan 7-11 yaşında çocukların ölmesi bunu gösteriyor.

Türkiye’de, Kürt sorununun çözümü için sadece şiddet öneren ve bu şiddetten beslenen toplumsal ve siyasal odaklar olduğu kanaati; yalnız Kürtler değil, Türk kamuoyu tarafından da paylaşılıyor. Ancak Kürt aydınları ve siyasetçileri de şiddeti beslemiyor ve teşvik etmiyor mu?

Sorunlar sadece ak ya da kara olsaydı, çözümü kolay olurdu. Ama öyle değil ve çözüm için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor. Ben iki tutum için de söylüyorum; bu halkların beraber yaşamasını istiyorsak, şiddeti kesinlikle reddetmemiz gerekiyor.

İki tutum derken, devletten ve Kürt siyasetçilerle ‘Kürt silahlı muhalefetinden’ mi söz ediyorsunuz?

Evet... Ama Kürt muhalefetinde şiddeti doğuran şeylere dikkat etmemiz ve neden diye sormamız gerekiyor. Yaptığım açıklamadan bir cümle alındı ve ben linç edilmek istendim.

“İsteniyorsa, bedel öderim''

Diyarbakır sokaklarında, “Son olaylarda Osman Baydemir göstericileri kontrol etmekte zorlandı. Hatta kontrol edemedi, birçok yerde tepki gördü. Çünkü ‘Dağ Kadrosu’ bu olaylarla siyasetçiye ve Baydemir’e, ‘bize tabisiniz’ mesajı vermek istedi'' deniyor.

Sorun kişisel bir sorun değil. Eğer Osman Baydemir’in bir bedel ödemesi gerekiyorsa, bu bedeli ödemeye hazırım. Ama bu sorunu çözmez.

‘Kürt muhalefeti’ sizden böyle bir bedel mi istiyor?

Olaylar sırasında, daha önce hiç görmediğim bir tablo gördüm. Tüm il ve ilçe başkanlarıyla olayları görüştüm ve olayların devam etmemesi için halka hitap etmek üzere gösterilerin yapıldığı yerlere gittim. Ama önce güvenlik barikatıyla, sonra gösterici barikatıyla karşılaştım. Güvenlik barikatında tartaklandım, çevreden tehdit edenler oldu; gösterici barikatına geldiğim zaman da başka bir tepki gördüm. Endişem şu; Türk ve Kürt halkları bir arada yaşama imkânını kaybedebilir, şimdiye kadar hiç olmayan halklar arasında düşmanlıklar doğabilir. Bu nedenle iki taraf da siyasetini gözden geçirmek zorunda.

Kürt siyasetçiler konuşurken, “Burada bir toplumsal infial var, öfke var ve bunun nedeni devletin kendisidir'' mesajı veriyorlar. Bu yorum, olayların ardında örgüt kararı ve stratejisi olduğunu görmezden gelmiyor mu?

Şimdi bakın; olaylara karışanların çoğu 1990’lı yıllarda doğmuş gençler. Bu insanlar büyük ihmaller ve hukuksuzluklar yaşadı. Bunları söylerken, “Hayır bu gençlere kimsenin yönlendirmesi olmamıştır'' iddiasında değilim. Olmuş olabilir. Ben bu insanlarla yaklaşık 40 dakika konuştum. Oradaki manzara gerçekten bambaşka bir manzaraydı. O manzarayı şu ya da bu tarafın sorumluluğuna yüklemiyorum, iki taraf olarak da ektiğimizi biçiyoruz.

Türkiye kamuoyunda, “Örgüt ne isterse Kürt siyasetçiler onu söyler'' şeklinde bir inanış var. Sizce bu inanışın kırılması gerekmiyor mu?

Halk farklı görebilir ama benim ve benim gibi düşünen Kürt siyasetçilerin görüşü şudur: Haklı taleplerimiz olabilir ama 14 kişinin cenazesi dahil hiçbir olayda haklı talepleri dile getirmek için araçları, işyerlerini tahrip etmek, yakmak tasvip edilemez.

“Kürt liderini lanetlememiz beklenmesin''

Bu açıklamalar Kürt siyasetçilerle, dağ kadrosunun farklı politik tercihleri olduğu ve bu tercihlerin çatıştığı anlamına mı geliyor?

Türk kamuoyunun anlamadığı ve anlamak istemediği şey şu: Kürt siyasetçisinden ve aydınından, örgütü ve liderini lanetlemeyi beklemek gerçekçi değil. Bölgenin gerekleri, gerçekleri nedeniyle, bu mümkün de değil. Pratik olarak bir sonuç da doğurmaz. Nedeni şu: Suçu ne olursa olsun, silahlı insanlar, buraya başka bir yerden, uzaydan gelmediler. Umarım bu doğru anlaşılır; gelen 14 cenazeden birkaçı partide görev almış ve halen görev alan insanların yakınları, akrabalarıydı. Durum böyle olunca, sorunun çözümünde öncelik lanet okumak değil.

Tüm dünyada, PKK’ya benzer örgütlerde siyasi kanat, silahlı kanadı kontrol ediyor. Kürt muhalefetinde ise silahlı militanlar Kürt siyasetçileri rehin almış gibi bir görüntü yok mu?

Görüntü böyle olabilir. Ancak şuna dikkat etmemiz gerekir; otoriter yönetimlerde asker, siyaset üzerinde zaten hep baskındır, kontrolü elinde tutmak ister. Devletlerde de bu böyle değil mi? Bu bölgesel şartlarda ortaya çıkan yapılanmalarda da aynı şey var. Bu sorunun çözülmesi için öncelikle Kürt sorununun barışçı bir siyasi çözüme kavuşması gerekiyor. Legal muhalefet daha etkin konuşturulursa, silahlı muhalefetin siyasetçi üzerinde nüfuzu kalmaz. Sivilleşme paralel yürür. “Kürt siyasetçisi sivilleşsin'' deyip sonra da “Bizim gücümüz Genelkurmay’a yetmiyor'' demek adilane değil.

“Altı yıllık barış ortamını değerlendiremedik''

AB sürecinde, Kürt meselesi başta olmak üzere önemli adımlar atılırken ve Türk kamuoyu soruna daha demokratik yaklaşmaya başlamışken; Kürt aydınları ve siyasetçilerinin yeni döneme ilişkin daha barışçı ve yapıcı bir dil yerine, milliyetçi bir dil kullandıklarını düşünmüyor musunuz?

Ben Kürt siyasetinin son altı yılda oluşan barış ortamını değerlendiremediğini kabul ederim. Kürt silahlı muhalefeti altı yıl önce eylemsizlik kararıyla bize bu imkânı vermişti. Bence Türk siyaseti de değerlendiremedi ve şimdi yeniden iki tarafın da silahlı otoritelerinin inisiyatif aldığı bir döneme girmek üzereyiz. Buna engel olmak lazım. Kürt halkının, Türkiye kamuoyuna hitap edebilecek bir aydın zümresi ve iletişim kanalı da yok. Böyle bir dezavantaj var. Son yıllarda Kürtlerin duygu dünyasında Türklere karşı milliyetçi ve beraber yaşamayı imkânsız kılan bir ayrışma yaşandığı doğrudur. Osmanlı’nın son döneminden bu yana Türk yönetimlerinin, hükümetlerinin başarısızlıkları, Türkler arasında ‘yapamadılar’ olarak yorumlanır; ama bir süredir Kürtler arasında “Kasıtlı olarak yapmadılar'' şeklinde yorumlanıyor. Çünkü büyük bir güvensizlik var. Bu güvensizlik, Kürt ve Türk halkları arasında artık beraber yaşayamayız duygusuna dönüşürse; bu, çok tehlikeli. Kürtlerin bir süredir artık beraber, bir arada yaşayamayız duygusuna kapıldıklarını görmek lazım. Bu nedenle söylenenden farklı adımlar atmamak gerekiyor. Bunu her iki taraf için de söylüyorum. Önce ‘demokratik cumhuriyet’ diyeceksin, sonra da şiddeti destekleyeceksin. Demokratik cumhuriyette silah olmaz.

Türk toplumunda düşmanlığın ve milliyetçiğin artışında, Kürt siyasetçisinin barış için Öcalan dayatmasının etkisi yok mu? Siz bu söylemin, ‘ulusal bağımsızlık mücadelesinin’ dili ve söylemi olduğunu düşünmüyor musunuz?

Bu, ak ve kara meselesi değildir. Siyaset kurumu açısından söylüyorum; eğer siz sempati duyanlarla antipati duyanları karşı karşıya getirirseniz; sadece aşırı uçlar yükselir ve çatışma elde edersiniz. Her iki siyasetin de çözüme yönelik ortak paydaları dikkate alması gerekir. Örneğin bir taraf, “Öcalan hemen serbest bırakılsın'' tezinden vazgeçsin; Türk kamuoyu da tecrit uygulamasından vazgeçsin. Çatışmalar olmasa, ölümler olmasa, çözümün geleceğine dair bir inanç oluşursa, Kürt tarafında da “Bunlar bizi tanımayacaklar, hiçbir hakkımızı vermeyecekler'' duygusu yenilirse, çatışma olmaz ve milliyetçilikler yükselmez. Bu engellenmezse, masum insanlar ölür. Ve bu ölümler halkta patlamaya neden olabilir.

Masum insanlar ölmesin ve her masum insanın acısını paylaşalım; ama Türk kamuoyundan bu silahlı militanları, masum insanlar gibi görmesini nasıl beklersiniz?

Hayır, ben “Türk halkı silahlı eylemcileri masum insanlar olarak görsün'' demiyorum. Ama “Son altı yıldır yaşanan çatışmasız ortamda gerekli adımlar atılmadı'' diyorum. “Bir fırsat kaçırıldı, bu fırsatı tamamen kaybetmeyelim'' diyorum. Şu an bakın Kürt siyasetçisi legal zeminde bile gerektiği gibi muhatap alınmıyor. DTP Başkanı, Sayın Başbakan’dan ya da İçişleri Bakanı’ndan randevu alamıyor. Bu durumda legal siyasetin gücü zayıflıyor. Bakın “sözlerimiz etkili oluyor'' diyemediğimiz için başka aktörler ön plana çıkıyor. Çatışma ortamında milliyetçilikler yükselir. Trabzon’a, Tokat’a, Erzurum’a, Mersin’e her cenaze gidişinde buradaki milliyetçi dalga yükselir, tıpkı buradaki eylemcilerin ölümünün Kürtler arasında milliyetçiliği yükselttiği gibi.
kaynak:http://www.gencturkhaber.com/haber.php?id=73941
GençTürk Haber
06 Nisan 2006 11:16

bluekeys™
04-20-2006, 12:23 PM
bazı yazılanlara katılıyorum ama türk ve kürt bir arada yaşamaz sözüne değil her millette kötüler vardır onların içinde de kötüler var onlarda örgüt bağlantılı...bence bu konu enine boyuna tartışılacak gibi bir konu paylaşım için saol kankam..

çarşı
04-21-2006, 10:21 AM
yaşamaz yaşayamaz

stelyo
04-21-2006, 10:31 AM
Yaşamak isteyen kim.heheheheheh.

Ya komik adam bu baydemir.

Türkok
04-23-2006, 04:29 PM
Yaşamak istemeyen gidebilir...Zorla tutmuyoruz...

mknmehmet
05-15-2006, 05:29 PM
işte bizim millet olarak en büyük zafımız bu, barut gibi en ufak kıvılcımda patlıyoruz.
türk-kürt ayrım yapmak bi kere doğru deyil çünkü bu etnik kökenlerin tümü türk milletini oluşturuyor. bu gibi tartışmalar ancak başkalarının ekmeğine yağ sürer. en büyük ders tarihte gizlidir. savaş meydanında yapamadıklarını içimize sızıp bizi bölerek yaptılar.

Karizmatix
05-15-2006, 05:48 PM
arkadaşlar Türk Kürt diye bir ayrım yok ancak emparyalist güçlesayesinde bu ayrım yapılmaktadır bunun sonucu olarakta birbirimizi kırmamıza neden olmaktadır lütfen bu emparyalist güçlere oyuncak olmayalım biraz bilinçli olalım ki huzur içinde yaşaya bilelim

mmamyy
05-19-2006, 12:30 AM
yasamak istemeyen defolup gitsin burası bizim memleketimiz istemeyen gider hainler olur
bu vatanın ekmeğini yiyipde hainlik edenler bir gun ekmeğini yediği yerden kursunu yiyecektir

06-07-2006, 12:46 AM
kesinlikle katılıyorum TÜRKOK arkadasım istemeyen tc topraklarından giderrr

aLeMDaR
06-07-2006, 12:56 AM
Kanka yazının sadece başını okudum buna katılmıyorum bizler asırlardan beri aynı topraklarda yaşadık bizim için türk kürt ayrımı yoktur her milletin her toplumun içinde bölücüler vardır ve bana göre şu anki pkk ve diğer örgütler kimisi kendi kanı bozukluklaından kimileride dış kuvvetlerce beyinleri yıkanaraj TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni içten yıkmaya çalışıyorlar yani kullanılıyorlar bu on asır öncede vardı şimdide var gelecektede olacak biz var oldugumuz sürece bu düşmanlılar iç ve dış baskılar daima olacak ve bizim yapabileceğimiz bunlara karşı koymak daima tek yürek olmak.

Saygılarla

heartsab
06-15-2006, 01:18 PM
osman baydemir öyle bir şey söylememiştir sözleri tamamen basın tarafından yanlış yansıtılmıştır bu derece önyargılı olmayın biraz mantıklı çözümler bulun bu ülke ancak bu şekilde kardeşçe yaşayabilir,yoksa bu şekilde asalım keselim öldürelim şeklindeki gerici düşüncelerle kimse bir yere varamaz ben bu şekilde düşünen arkadaşları bir kez daha düşünmeye davet ediyorum...

bluekeys™
06-16-2006, 02:58 PM
Kanka yazının sadece başını okudum buna katılmıyorum bizler asırlardan beri aynı topraklarda yaşadık bizim için türk kürt ayrımı yoktur her milletin her toplumun içinde bölücüler vardır ve bana göre şu anki pkk ve diğer örgütler kimisi kendi kanı bozukluklaından kimileride dış kuvvetlerce beyinleri yıkanaraj TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni içten yıkmaya çalışıyorlar yani kullanılıyorlar bu on asır öncede vardı şimdide var gelecektede olacak biz var oldugumuz sürece bu düşmanlılar iç ve dış baskılar daima olacak ve bizim yapabileceğimiz bunlara karşı koymak daima tek yürek olmak.

Saygılarla

bu yazının üstüne başka ne denirki çok saol

cCc_DELİKURT_cCc
06-17-2006, 03:09 AM
Öncelİkle Hepİnİze Selamlar ...
Olay TÜrk KÜrt Ayrimi DeĞİldİr.kİmlİĞİ Ne Olursa Olsun "bÖlÜcÜ" Fİkİrler Harİcİ Hepİmİz Kardesİz .ÇÜnkÜ Ayni Vatanin Suyunu İÇİp Vatanimiza Hİzmet Sunmaya Calisyoruzdur.. BaŞkalaaari Gİbİ Suyunu İÇİp "Çakallik" Yapmiyruzdur..
Kolay Gele KardeŞlerİm....

CaKaLBoT
06-17-2006, 03:16 PM
türk kürt kardeştir..!
kürdistan diyerek 30 bin vatan evladını öldürdüler.bayarağımızı yaktılar.aptoya özgürlük diyerek sokakları savaş alannına çevirdiler.parklardaki çiçeklere bile zarar vermeyi T.C. devletine zarar bildiler.binlerce polis ve asker çocuğunu babasız,binlerce anayı evlatsız bıraktılar.kurtuluş savaşında ermenilerle bir olup askerimizi sırtından vurdular.şeyh sait deyip ayaklanma başlattılar.diyarbakırı başkent yaptılar
ama biz hala geniş düşünecekmişiz.nereye kadar?bizden *****isteyinceye kadarmı?

VaGrAnT_AdAnALı
06-18-2006, 02:49 AM
Öncelİkle Hepİnİze Selamlar ...
Olay TÜrk KÜrt Ayrimi DeĞİldİr.kİmlİĞİ Ne Olursa Olsun "bÖlÜcÜ" Fİkİrler Harİcİ Hepİmİz Kardesİz .ÇÜnkÜ Ayni Vatanin Suyunu İÇİp Vatanimiza Hİzmet Sunmaya Calisyoruzdur.. BaŞkalaaari Gİbİ Suyunu İÇİp "Çakallik" Yapmiyruzdur..
Kolay Gele KardeŞlerİm....
aynen katılıyorum,her seyin bir zamanı vardır benim VATAN'IMA hainlik yapanlar,zamanı geldiğinde hesabını verecektir,

SAYGILARIMLA

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

İn The End
06-19-2006, 01:48 AM
Ya bu osman b. kimin elamanı?Bunu ve bunun benzelerini kullanıyolarki halklar arasında kargaşa çıksın.İki şerefffsizzin sözüne bakıp onun peşinden gidecek varsa sonu kuzey ığragın dağlarında biter bunu bilsin..

yareeray
06-19-2006, 04:16 AM
arkadaşlar kürtün iyisi ölüsüdür...daha neistiyolar ..özgürlükmüş allah aşkına onları sıkan ne kürtçe srbest oldu yayında yapılıo benmle aynı okulda okuyo ve daha fazla imkana sahip çünkü tüm üst düzey yetkililer kürt...kürtlerin nasıl birbirine destek olduğundan bahsetmeye gerek yok heralde...kürt türk kardeştir falan hikaye benimkardeşimi kundaktaki evladımı öldüren insan olamaz insan olmaya benim kardeşim olamaz..bizim büyüklerimizde özür dliyorum bu tabir için...bizde iş yok...adamlar kardeşiz deyip watana kasdediyo hapsedildi die apo die bi kansız içi eylem yapıo ama biz 30000 şehidin arkasından sadece üzülüoruz ...ben gemlikliyim apo geldiği gün deniz bile taştı gemlikte ama bi tane adam gibi adamda çıkıp biz bu kansızı istemioruz demedi...adam idam mahkumu senelerdir ..sırf onu yaşatmak için idam cezasını kaldırdılar kimin sesi çıktı hiçkimsenn ama o kanı bozuklar hapsedildi die eylem yapıolar...kısaca biz türküz allaha şükür deyip yatıoruz bizdede iş yok ''kusura bakmayın sewgili türk kardeşlerim''' TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTURRR''''

mooniron
06-19-2006, 05:18 AM
bence bu kürt sorunu değildir aynı vatan altında yaşıyorsak hepimiz türküz .
sorun pkk sorunudur apo ve benzerleri GERÇEKTEN cezalarını çekmedikçe bu pkk
sorunu da çözüme ulaşamaz

xmen66
06-19-2006, 08:55 AM
en iyi kürt ölü kürttür kardeşler bunu hiç aklımızdan çıkarmayalaım lütfen

belkart
06-19-2006, 01:12 PM
türk kürt kardeştir..!
kürdistan diyerek 30 bin vatan evladını öldürdüler.bayarağımızı yaktılar.aptoya özgürlük diyerek sokakları savaş alannına çevirdiler.parklardaki çiçeklere bile zarar vermeyi T.C. devletine zarar bildiler.binlerce polis ve asker çocuğunu babasız,binlerce anayı evlatsız bıraktılar.kurtuluş savaşında ermenilerle bir olup askerimizi sırtından vurdular.şeyh sait deyip ayaklanma başlattılar.diyarbakırı başkent yaptılar
ama biz hala geniş düşünecekmişiz.nereye kadar?bizden *****isteyinceye kadarmı?
OLAY BUDUR.AT GÖZLÜĞÜ TAKANLAR BUNU OKUSUN.ALLAHINA KURBAN KARDEŞ

yareeray
06-20-2006, 04:24 AM
arkadaşla dediğim gibi kürdün iyisi ölüsüdür..((((kürtten evliya alma avluya...ya kapıyı çalar ya bacayı))) şerefsizler vatanımızı çalmya çalışıo..arkadaşlar bu işte burdan olmaz warsa cesaretli watanperverler toplanalım ...onlar watanın hearköşesini eylem için geziolar biz biyerde toplanalm yeter....doztlar gün kurtulluş günüdür watan savaş kurtuluş savaşından daha büyük bir orduda onbin asker olsa en fazla yirmibin asker ölür ama bir kişi suçsuz onbinlerce masuma kasdedebilir ...edioda zaman toplanma zamanıdır..yaw şu adulta gösreilen ilginin yarısını istiyorum arkadaşlar...türklerin nasıl sex yaptığını bi günlüğüne boşverin nasıl vatan mücadelesi verdiğine eğilelim....TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR.....

bluekeys™
06-20-2006, 09:41 AM
bence kışkırtmacı davranarak biyere varılmayacağını yıllardır gördük artık aklımızla hareket etmeliyiz yani kürtlerle yaşanamaz olaylarını bir kenara bırakalım çanakkale savaşında türkler kadar kürtlerde var şehit düşen bu ülke için savaşan kürtler yokmu mutlak var ama her millette olanlar gibi onların içinde de kötüleri var ve bu onların adını karalamak için yetiyor ve çoğu insanında eline koz geçiyor kürtlerle türkler yaşayamaz...
arkadaşlar bu işte burdan olmaz warsa cesaretli watanperverler toplanalım ...onlar watanın hearköşesini eylem için geziolar biz biyerde toplanalm yeter....doztlar gün kurtulluş günüdür watan savaş kurtuluş savaşından daha büyük bir orduda onbin asker olsa en fazla yirmibin asker ölür ama bir kişi suçsuz onbinlerce masuma kasdedebilir ...edioda zaman toplanma zamanıdır.. farzet senin dediğin gibi yapalım ne geçecek eline iç savaşmı çıksın bu ülke kalkınmaya çalışırken bir iç savaşla geriye mi gitsin bu mudur senin türklük anlayışın akla yatkın şeyler konuşun ki oturup sizinle tartışalım amacım kürt ve ya türk ayrımı yapmak değil veya kürtleri korumak kollamak değil sadece artık bazı olaylara üstün körü bakmayın bu ülke bir iç savaşı kaldıramaz!!!bir arkadaşta yazısında ''kürtler birbirini tutuyor diyor evet neden siz birbirinizi korumak kollamak yerine birbiriizin kuyusunu kazıyoruz şu anda ben kürt olsam ve yolda kalmış olsam cebimde 1ytl para olmasa bir kürtten (hiç tanımadığım) borç istesem hiç düşünmeden yardım eder peki bu yazıyı okuyan ben sana şimdi desem karnı aç bi kardeşimiz var gelin ona yardım edelim desem hiç kimseden ses çıkmaz...yani sonuç olarak çığırtkanlık yapmayı bir kenara bırakalım daha iyi nasıl oluruz diye tartışalım...saygılar

by_bluekeys
çanakkale

CaKaLBoT
06-20-2006, 11:40 AM
türk - kürt diye genelleme yapmamaya katılabilirim.ama........
1-iç savaş...zaten illegal olarak bir iç savaşın içerisindeyiz.silahlı silahsız eylemler.her toplantıda apo posterleri.canlı cansız bombalar.vs gibi....
2-bu nonoşlarla mücadele ederken yeterince harcanan paralar.yıllarca harcanan ve harcamaya devam edecekken....ya herro ya merro
3-biz zaten iyiyiz.bizi kötü etmek isteyenleri iyi etmeliyiz.
4-nush ile uslanmayı etmeli tekdir.tekdir ile uslanmayanın hakkı kötekdir.saddam halepçeyi niye yaptı sanıyorsunuz.
5-aptonun oğlu,bülent ersoyun pkk versiyonu osman 100 milyar değerinde zırhlı volvo almış.nefret ettiği T.C. lirası ile.ulan senin ananı,avradını,zürriyetini,milliyetini,fikrini,zik rini teraziye koysam TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATAN TOPRAĞININ TEK TANESİNİ EDERMİSİNKİ?

asityanigi
06-20-2006, 02:06 PM
dogu dan bu tarafa sınır koysunlar gecmek ıcın de pasaport ıstesınler . en iyi kürt ölü kürttür.

bluekeys™
06-20-2006, 05:59 PM
TÜRK'ÜM DİYEN SONUNA KADAR OKUSUN!..
Binlerce insanın hayatını almış ama karşılığında ömür boyu hayatta kalma hakkı verilmiş olan şahıs yeniden yargılanacakmış.Neden?Çünkü Avrupa öyle istiyor...
Al bayrağa sarılı her şehit cenazesinde öne eğilmiş başları ve titreyen sesleriyle "kanınız yerde kalmayacaktır" şeref sözünü verenler suskunlar bugün..Neden ?Çünkü Avrupa öyle istiyor...
21 yaşında Mehmet gençliğinin baharında demir gibi sapasağlam çıktığı köyüne beldenaşağısı sakat ve tuvaletini bile tutamayacak halde geri döndü. Yeniden yargılanacak şahsın döşettiği mayına basmıştı. Mehmet yeniden yürüyemeyecek,Mehmet nişanlısı Fatma'yla aynı yastığa baş koyamayacak ama onu o hale sokan yeniden yargılanacak.Neden ?Çünkü Avrupa öyle istiyor...
Gençliklerinin baharında vatanlarını savunmak için silah altına giren ve geçit vermez dağlarda
teröristle savaşırken tertemiz alınlarından vurulup toprağa düşen askerler yeniden yaşayamayacak ama onları vurduran şahıs yeniden yargılanacak.Neden ?Çünkü Avrupa öyle istiyor...
hiçbir şeyden habersiz bakınırken içeri atılan yangın bombalarıyla feci şekilde yanan kadın hayatının sonuna kadar yanık yüzüne bakacak ama o bombayı oraya atıran yeniden yargılanacak.Neden ?Çünkü Avrupa öyle istiyor...
Kocasıyla yeni tayin edildiği yere özel otomobilleriyle giderken yolları kesilen ve kocası gözleri önünde taranarak şehit edilen Figen hemşirenin gözleri hep yaşlı kalacak ama kocasını vurduran yeniden yargılanacak.Neden ?Çünkü Avrupa öyle istiyor...
Yıllarca terörle mücadeleye akıtılan milyarlar yüzünden binlerce gencimiz işsiz,fakir ve aç. Hayatları boyunca eğitim görmelerine rağmen yere serilen ekonomi yüzünden işsiz kalanların hayatları mahvolurken onların o hale
gelmelerine sebep olan terör belasını yaratan yeniden yargılanacak.Neden ?ÇünküAvrupa öyle istiyor...
Peki ya bu millet ne istiyor ? Bir Allah'ın kulu da çıkıp bu milletin ne istediğini sormayacak mı ?
Ezilen,hor görülen, hakkı verilmeyen tersine hep haksız çıkarılan her zaman bizler mi olacağız ?
Sandığa oy verip tepemize çıkardıklarımız, vergilerimizle okutup makam ve rütbe verdiklerimiz, canımızı,malımızı ve namusumuzu kendilerine emanet ettiklerimiz bir kere olsun bizim hakkımızı savunmayacaklar mı ?Kanlarınız yerde kalmayacak sözlerine inandığımız halde baş katile hak ettiği cezayı verdirmeyenler şimdi bir de karşımıza çıkıp bunu yeniden mi yargılayacaklar. Böyle bir durumda bizler yerimizde uslu çocuklar gibi oturup "Ölen öldü, giden gitti kalan sağlar bizimdir" mi diyeceğiz.Karakol baskınında iki gün roket ve havan ateşi altında kaldıkları halde direnip daha
sonrada Daha fazla direnemeyeceğiz. Vatan sağ olsun !" son mesajını geçtikten sonra birer birer şehit olan koçların telsizden gelen seslerini unutup hayatımıza devam mı edeceğiz.Hiç sanmıyorum.Neden mi ?ÇünküTÜRK MİLLETİ BÖYLE İSTİYOR!!
Yok şu kadar kişiye yollamazsan şu olur, yok minik kuş seni gördü 1567 kişiye yollamassan gelip seni yiyecek gibi APTAL mailleri çoğaltıp yollayacağınıza, bunu yollayın da görmeyen duymayan beyinlerimiz biraz gerçekleri görsün!!!
Herkes bunu mail yoluyla hiç değilse 1 kişiye yollasın.

bencce bu okunmalı

bluekeys™
06-20-2006, 06:02 PM
arkadaşlar bence tepki vermeyi biliyoruz ben www.cakal.net (http://www.cakal.net) e ilk geldiğimde bir döküman yayınlamıştım kimler yardım ediyor pkk ya diye ama o adamlar halen var ve hepimiz halen o adamlar var ve adamları baş tacı ediyoruz...
dipnot:yayınladığım belgeyi hemen silmiştim çünkü çok tehlikeli bir belgeydi...

kasatoora
06-20-2006, 06:08 PM
:redface: en iyi kürt ölü kürt müdür :smile: ölüsü toprağa zarar:rolleyes: ama ben kürt diye ayırmak istemiyorum benim düşüncem bölücü olanlara karşı olmak genelleme olarak dogu dan ve kürtlerden cıksada bu kişiler zamanında gerekli eğitim verilseydi onlar da yanlIS yola sapmazlardı belki kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı yok.. ama suç işleniyorsa duruma müdehale etmek gerekir elbette ;) YA SUSTURACAĞIZ YA DA KAN KUSTURACAĞIZ :cool:

GeCeLeR
06-23-2006, 04:23 PM
bölümün ateşli tartışmacılarına hatırlatmak istediğim bir şey var..
arkadaşlar Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ün dediği gibi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE bence devletmizi oluşturan bir çok etnik kökenden oluşan milletimizi parçalamak bölmek vatanperver insanlara yakışmaz.Bir kere ayrımcılık yapmak öncelikle ulusal bütünlük açısından acı ve yara vericidir bu oyunlara alet olmamak gerekir doğulu yurttaşlarımız demek kürtler demekten çok daha sahiplenici ve ulusal bütünlüğü sağlayıcı bir cümledir.
Yanı sıra , herkes bilmelidir ki güneydoğu ya yatırım yapılmaması oradkai vatandaşların aç bırakılması açıkta bırakılması bugün dış güçlerin yönettiği bir terör örgütünün doğmasına neden olmuştur.
Kısaca sölemek istediğim şudur ki ; bugün yaşadığımız PKK sorununu yaratan şu forumda tartışma yapan herkezdir..Hangimizi çıkarıp bi kuruşumuzu terör olayları olmadan önce oraya gönderdik , hangimizi biz sosyal devletiz altta kalanda bizim yurttaşımız dedik ?
sonra adamların türklüğün sembolü olan YA PARANI YA CANINI yöntemini seçti tüü kaka dedik.
yapmayn arkadaşlar yapmayın yüreği yeten vicdanı yeten onlar gibi yaşasın her gün okula 1 metre kar altında 10 KM yürüyerek gitsin,akşam eve geldiğinde küflü peynirle 1 haftalık hamuru yesin. sonra daha çıkmasın da göreyim ?
Devletinize istanbulda yaşadığınız için ankarada yaşadığınız için izmirde yaşadığınız için teşekkür edin ..
Bağışlar yaparak en azndan yeni yetişen nesilleri kurtarmaya çalışın ..
Kürt - Türk - Laz diye ayrım yapmayın..
Hangimiz gerçek türküz hangimiz ASYA TÜRKÜYÜZ ?
değiliz biz ATAMIZIN yolundan çıkarak TÜRK olduk,mutlu olduk,ATAMIZIN BİZE ANLATTIĞI TÜRKLÜK KAVRAMIYLA GURUR DUYDUK VE BENİMSEDİK TÜRKÜZ DEDİK.
İŞte bu yüzden ATAMIZ DA NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEDİ ...
Türk Doğmak diye bir şey olmaz kürt doğmak diye bir şey olmadığı gibi IRK ' Lar sadece kişinin etnik kökeni belirler.
bu başlık altında üzücü şeyler okudum ..
zaman zaman bir milleti bir ırkı bazen bir dini bazen bir cumhuriyeti zedeleyici sözler vardı.
bazılarını sizler okuyamıyorsunuz silindiğinden dolayı ; benim insan olarak(site admini değil tartışma platformunda asla yetki kullanmıyorum) son sözüm..

TÜRK KÜRT KARDEŞTİR BUNU BİLMEYEN , BİLİPTE İNKAR EDEN , İNKAR ETMEYİPTE UYGULAMAYAN KALLEŞTİR !

Saygılar
GeCeLeR

DipNot : Türklük Zararsız Hale getirdikten sonra tüm dünya milletlerine kucak açmaktır.
Çünkü yer yüzünden türklükten daha ulu bir ırk yoktur.
Kıymet bilin ama asla hakir görmeyin ki erdeminiz yüreğinizden ve bedeninizden hiç kaybolmasın...

CaKaLBoT
06-24-2006, 07:12 PM
sayın geceler,çok güzel demişsin.katılıyorum ama, TÜRK KÜRT KARDEŞTİR BUNU BİLMEYEN , BİLİPTE İNKAR EDEN , İNKAR ETMEYİPTE UYGULAMAYAN KALLEŞTİR ! diyerek genelleme yapmışsın.buna katılamayacağım.apto ben kürdüm diyor,osmanı ,zanası ahmet türk'ü baydemir'i,karayılanı,mahsun kırmızıgülü,ben kürdüm.diyor.kürtlere özgürlük adı altında ülkemi kana buluyorlar.ve ben bunları kabullenmez isem kalleş olacağım ha.her şehit haberinde oh çekmiyorlarsa benim, bende onlar gibi bölücü kürtlerin taaa alnına G3 mermisi sıkılsın.TÜRK VE YEDİĞİ EKMEĞE KAN BULAŞTIRMAYAN,EMPERYALİST GEVŞEKLERE HİZMET ETMEYEN,TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN BAYRAĞI VE MİLLETİ İLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ KABUL EDEN,FAŞİST KÜRT PARTİSİ KURUP PARTİ TOPLANTISI ADI ALTINA BAYRAĞIMI YERE ATMAYAN,BÜYÜK TÜRK ATATÜRK'E SÖVMEYEN,ASKERİMİ POLİSİMİ GÖRÜNCE ANASININ KIRIĞINI GÖRMÜŞ GİBİ OLMAYAN KÜRT KARDEŞTİR BUNU BİLMEYEN , BİLİPTE İNKAR EDEN , İNKAR ETMEYİPTE UYGULAMAYAN KALLEŞTİR ! BENİ BU SÖZLERİMDEN DOLAYI YETKİSİNİ KULLANARAK BANLAYANDA KALLEŞTİR.

GeCeLeR
06-25-2006, 03:40 PM
sayın geceler,çok güzel demişsin.katılıyorum ama, TÜRK KÜRT KARDEŞTİR BUNU BİLMEYEN , BİLİPTE İNKAR EDEN , İNKAR ETMEYİPTE UYGULAMAYAN KALLEŞTİR ! diyerek genelleme yapmışsın.buna katılamayacağım.apto ben kürdüm diyor,osmanı ,zanası ahmet türk'ü baydemir'i,karayılanı,mahsun kırmızıgülü,ben kürdüm.diyor.kürtlere özgürlük adı altında ülkemi kana buluyorlar.ve ben bunları kabullenmez isem kalleş olacağım ha.her şehit haberinde oh çekmiyorlarsa benim, bende onlar gibi bölücü kürtlerin taaa alnına G3 mermisi sıkılsın.TÜRK VE YEDİĞİ EKMEĞE KAN BULAŞTIRMAYAN,EMPERYALİST GEVŞEKLERE HİZMET ETMEYEN,TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN BAYRAĞI VE MİLLETİ İLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ KABUL EDEN,FAŞİST KÜRT PARTİSİ KURUP PARTİ TOPLANTISI ADI ALTINA BAYRAĞIMI YERE ATMAYAN,BÜYÜK TÜRK ATATÜRK'E SÖVMEYEN,ASKERİMİ POLİSİMİ GÖRÜNCE ANASININ KIRIĞINI GÖRMÜŞ GİBİ OLMAYAN KÜRT KARDEŞTİR BUNU BİLMEYEN , BİLİPTE İNKAR EDEN , İNKAR ETMEYİPTE UYGULAMAYAN KALLEŞTİR ! BENİ BU SÖZLERİMDEN DOLAYI YETKİSİNİ KULLANARAK BANLAYANDA KALLEŞTİR.
bizim sitemizde banlamak bu kadar kolay değildir..
hiç şüpehen olmasın .. bana yüzlerce küfür ettiler ben kimseyi banlamadım..
grüşlerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim...
ayrıca ben de yukarıdaki yazıda ulu önderimizin tüm hassasiyetlerini ve devrimlerini kabul eden güneydoğulu yurttaşlarımız adına diye belirtebildğimi zannetmiştim yanlış anlamalar mahal vermek istemem ...
ne mutlu türküm diyene sözünün önemle üzerinde durdum ..
türküm diyen kürdü dışlamanın gereksizliğinden bahsetmeye çalıştım..
not : CaKaL.Net te banlanmak yaz günü yağmur yağmasıdır,bu kadar ender olan bi durumdur.
Saygılar
GeCeLeR

ylcntrs
06-25-2006, 03:49 PM
sewgili kardeslerim bu ülkede hala ibrahim tatlkıses ve bunun gibi serefsızlere para kazandırdıgımız sürece kaset ve cd lerini aldıkca bu terör denen bela ve bu ülkeyi bölmeye çalışan ve asla basaramayacak olan bu serrefsizler asla tükenmeyecektir.Türk milleti sadece herkese saygı gostermenın cezasını cekıyor zamanı geldiğinde herkese hak ettiği saygıyı gostermediği için bu durumdayız illa bu yurdu pisliklerden serefsizlerden temizlemek için 1919 lara mı donmek lazım artık lutfen su serrefsizlere para kazandırmayın siz onları beslıyorsunuz bu kanıu bozuk serrefsızler pkk yı uyanın artık..

CaKaLBoT
06-25-2006, 04:16 PM
son cümlem latife amacı ile söylenmişti.belki de yarı ciddi idi.açıklamana teşeşkkürler

sabora
06-26-2006, 06:31 AM
Arkadaşlar ben bir Hakkarili olarak inanın bu tür yazıları okurken bile utanıyorum. Nasıl bu hale geldik, nasıl böyle birbirimize düşman kesildik? Tarihte en sadık milletlerden biri olarak Kürtler vardı Türkler in yanında. Bugün neden böyle ayrı düştük. Hepimiz İslamiyet adı altında kardeşçe yaşama yolunu bırakıp malesef kendi menfi milliyetçiliğimizin esiri olduk. Çok merak ediyorum, acaba diyorum bu ülkede yaşayıp da kendine Müslüman diyen Türk ve Kürt milliyetçileri İslamiyeti kendi ırklarının çok mu gerisinde görüyorlar ki böyle düşüncelerden kendilerini kurtaramıyorlar? Allah hayretsin bu gidişatı. Ama durum ne olursa olsun benim için bir imanlı Türk bin imansız Kürt'e ve bir imanlı Kürt de bin imansız Türk e bedeldir. Saygılar....

CaKaLBoT
06-26-2006, 09:52 AM
ETKİ TEPKİYİ DOĞURUR.tohumunun kürt olmadığına inandığım,ermeni bozması,suriye beslemesi gevşek apto'nun eruh'ta attığı nifak tohumları ayrık otu gibi Türkiye'ye yayıldı.BU BİR ETKİDİR.güneydoğudan anadoluya taşınan şehit cenazeleri nedeniyle 20'li yaşlarıma kadar milliyetçiliği bilmeyen benim gibi birinden TURAN'cı bir insan çıktı.BU BİR TEPKİDİR.konu müslümanlığa gelince biz türkler cenazemizde ALLAHUEKBER deriz.yalanlarla inandırılmış,kandırlmış insanların cenazelerinde ise hala biji apto denmektedir.
bu yazıları yazmaya neden olanlardan utanman gerekirken buradaki insanlardan utanman haksızlık.bir hakkarili olarak bu hale nasıl geldiğimize,düşman olmamıza sebepleri sen söyle.ama sakın ekonomik sebeplerden bahsetme.güneydoğunun fakir insanları var ise anadolununda var.oranın ağaları var ise anadolununda var.bu ekonomiden öte bir şey.

İLTERİSKAGAN
06-26-2006, 04:13 PM
Saboraya cevap; Genel olarak görüşlerinize katılıyorum. ancak şu bi gerçekki o hain düşünceli PKK zihniyetli ( Ermeni kökenli ) insanlar ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak amacı ile bir takım faaliyetler içerisine girmişlerdir. burada Kürt kökenli kardeşlerimin aklını başlarına getirip iyice düşünerek hareket etmeleri gerekmektedir. bu iş ciddi sonuçlar doğurabilir. evet islamiyet birleştiricidir. türkiyede yaşayıp, Türkiyeyi vatan bilen herkesin ülkemize sahip çıkması gerekir. çünkü biz çok ulu bir milletiz. yani türk milletiyiz. türk, kürt, çerkez, abaza, tatar, çeşitli türkistan kökenli türk kavimleri, balkanlardaki türkler, boşnaklar vs. büyük bir topluluk olarak türkiye ülkesinde ( vatanımızda ) yaşamaktayız. onun için bölücü ziniyetteki kürtçülük yapan insanların, kesinlikle dışlanması gerekir. kaynağını bilmediğim ama çok güzel olan şu dizeleri okumanızı tavsiye ediyorum.

Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir, değil mi cenge giden Çerkes'in, Laz'ın, Türk'ün, Arab'la Kürd ile bakidir ittihadı bugün; Değil mi sinede birdir vuran yürek...Yılmaz! Cihan yıkılsa, emin ol, bu cephe sarsılmaz!

birlik ve beraberlimizin bozulmaması dileğiyle

zapata
06-26-2006, 08:40 PM
kim ne açıklarsa açıklasın boş verin bunları MUSTAFA KEMAL'İN kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ bölünmez bir bütündür PARÇALANAMAZ

rohat
06-26-2006, 10:53 PM
O zaman ne mutlu TÜRKIYELIYIM diyene

rohat
06-26-2006, 10:58 PM
küfür yasak
edit by GeCeLeR

sabora
06-27-2006, 01:08 AM
Ben şu an Gaziantep te ingilizce öğretmenlğinde okuyorum arkadaşlar. En samimi arkadaşım çok koyu bir Türk milliyetçisi. Takdir ediyorum, çünkü bu arkadaşım saçma sapan miliiyeçilik ayaklarıyla karşıma çıkmadı, neyi neden savunduğunu hakkı ile bilen bir insan. Gangester kardeş yazdığın şeyler çok güzel ve çoğu doğru olabilir. Ama arkadaşım bazı dangalakların yaptığı hatayı sen gelip bütün bir millete mal edersen işte ozaman tepkiyi görürsün. Bugüne kadar ailem de dahil, hiç bir şekilde Kürt milliyetçiliğine menfi manada destek vermedik. Buna rağmen malesef Hakkari'de görev yapan timlerin ve polislerin insanlık dışı muamelelrinden kendimizi kurtaramadık. Etkiye tepki diyosun kardeşim, Allah'ın adına yemin ederim ki Ahiret inancım olmasaydı ben de dağa kaçardım. Ama Bir kürt milliyetçisi olarak değil, kendi ülkesinde zulüm görüp içinde korkunç bir kin taşıyan bir insan olarak... Etkiye tepki göstermek malesef hiçbir sorunu çözmüyor, eğer gerçekten kardeşlik istiyorsan kendi hislerinden birazcık fedakarlık edip Kürtler i karşına almak yerine onların sempatisini kazanma yolunha gidersin. Bu durum kürtler için de geçerli ve inan bana kardeşim ben bunu kendi hayatımda hep uyguladım ve uygulamaya da devam edecem. Allah hepinizden razı olsun.

GeCeLeR
06-27-2006, 02:35 AM
tartışmalarınız tarafımdan ilgiyle takip ediliyor ..
sizlerden ricam kesinlikle küfür etmemenizden saygılı bir uslupla tartışmalara devam edelim.
zaman ve vakit bulduça sizlere katılıcam ama ben olsamda arkadaşların sürekli denetiminde bu bölüm lütfen küfürüsüz ve saygı çerçevesinde

CaKaLBoT
06-27-2006, 10:47 AM
görüşlerin çok samimi.gerçekçi.
ben kürt milletinin geneline söylenmiş bir lafım yok.benim laflarım kürdüm diyerek ortaya çıkan, seni potansiyel suçlu olarak görülmeye ve bu nedenle dağa çıkma düşüncesine iten,beni,diğerlerini türkleri,kürtleri nicelerini milliyetçi fikirleri benimsemeye iten, bir zamana kadar marksist leninist savunucusu olarak kürt türk olarak halkımızı bir yere kadar bölen ve şimdide kürtislam sentezini kullanarak kürt kökenli vatandaşlarımızı dini kullanarak bölme arayışlarına giren pkk ve onun tutması örgütlerdir.
ve sözüm birilerine;fikirlerini söylemek cesarettir.küfür etmek korkaklıktır.cesaretinizi göstermenizi,korkaklığınızı göstermenize tercih ederim..ama hala korkaklık göstermeye devam eden olursa bende korkaklıkla cevap veririm.

GeCeLeR
06-27-2006, 11:11 AM
ve sözüm birilerine;fikirlerini söylemek cesarettir.küfür etmek korkaklıktır.cesaretinizi göstermenizi,korkaklığınızı göstermenize tercih ederim..ama hala korkaklık göstermeye devam eden olursa bende korkaklıkla cevap veririm.

TAVSİYE ;
erdem kötüyle kötü olmak değil hayata karşı duruşunu bozmamak doğru bildiğinden şaşmamaktır.
Kötü söz sadece cehaletin esaredir...
bence doğru olanı yapmaya devam etmelisin,zaten kaç tane doğru adam kaldık ki ?

I_CUT84
06-27-2006, 02:25 PM
ler bu benım dusuncemcok sacma sey

dadaş2541
06-27-2006, 07:13 PM
hepsini okumak ihtiyacı duymadım .Türk,kürt diye birşey yoktur.bunu yapan öyle kalleşlerdir.

GeCeLeR
06-29-2006, 05:07 PM
"türkün türkten başka dostu yoktur!!" m.kemal atatürk!!!
değil midir ki amerika desteği alarak bu ülkenin içinde bölücülük yaratan kürtler. atatürkün komutanlığında kanlar dökülerek alınan bu ülkenin topraklarını bölmek isteyen we kürdistan kurmak isteyen ırk kimlerdir acaba??? watan toprağı bütündür bölünemez ilkesinin ihlal etmek isteyen türkler değil!!! kendi egemenlik haklarımız die kürtler ülke toprağını bölmek isterlerse, bizim topraklarımız, atalarımızın mirası, bizim kanlarımız döküldü diede türklerde buna karşı duracaktır tabiki!!
birisi hakkını koruyo.. birisi ise hak talep edio!!!!!!!!
kim haklı acaba????
lütfeeenn kimse kimseyi kandırmasın..

bütünlük ilkesini babam ihlal etmeye kalksa babamı tanımam!! geçmişe ihanet etmeyelim... tarihe gözyummayalım lütfen!! unutmayalım bu ülkeyi nasıl aldığımızı... dökülen kanlar hepimizin atalarının kanlarıydı...
we bugün şehit düşenn binlerce askerimiz, dewlet görewi, watan borcu gibi kawramları içlerine işlemiş onca insanın çektiği zulüm... bildiğimiz bilmediğimiz yüzlerce olay.. bu ülke için yurdun hiç bi köşesini ayırdetmeden hizmet eden insanlarımız we arkalarında kalanlar...
elimizi wicdanımıza koyalım!! bu ülke türk halkının azmiyle alındı!!! gene türk halkı koruyabilir!!! bize bizden başka dost yok.. benim ülkemin çıkarını elin amerikalısı, elin ingilizi düşünemez!!!! elin amerikalısıyla bu ülke bütünlüğünü tehlikeye sokacak bi çıkarı düşünen watan hainidir!! we türk değildir!!!!
herkese bunu anlatmaya çalışıyorum işte ...
eğer bölücülük yoksa ırkların önemi yoktur demeye çalışıyorum..
Atam gibi düşünüyorum
http://img161.imageshack.us/img161/82/nemutlutrkmdiyeneemree01kubila.gif

sabora
06-30-2006, 03:13 AM
Ben bunca yazılanlardan sonra başka bi şey demiyorum. Ama Doğu'da yaşanan karışıklığı, insanların bu ülkeye düşman olma nedenini anlamak isteyen kişiler, eğer yapabiliyorlarsa anasına, babasına, yedi sülalesine yapılan hakaretleri bir gün sineye çeksin de görelim bakalım. Bazı gerçekler yaşanarak öğrenilir. Ben Doğu'daki hangi polisi seveyim, hangi özel harekat timine güveneyim. Akşam polis noktasında görev yapan bir polise selam verdim diye dünya kadar hakaret işittim. İyi akşamlar abi, kolay gelsin dedim; "bu samimiyet nerden?" deyip hakaret etmeye başladı." Doğuda bir sürü insan öldürülüyor ve bu ölümlerin çoğunu çocuklar, kadınlar oluşturuyor. Hepsini teröristler mi öldürüyor sanıyorsunuz. Sırf edebiyat olsun diye karşıma çıkıp da Türkçülüğü, polisi savunanlara soruyorum: kendi meslektaşını sırf Kürt olduğu için öldüren bir polise ben nasıl sevgi besleyeyim? Ben Türküm deyip karşıma çıkan insanlardan kaç tanesi gerçekten bu vatanın geleceğini düşünüyor? Türklük hisleriyle meydana çıkmak sadece insanların miliyetçilik duygularını kabartır. Sen bu ülkeyi Türk olduğun için seviyorsan ben de müslüman olduğum için seviyorum. Sen kendi hislerini besliyorsun ben ise Allah'ın hesabına katlanıyorum bunca yanlış muameleye.

belkart
06-30-2006, 10:58 AM
TÜRKLÜK BEDENİMİZ , İSLAMİYET RUHUMUZ. RUHSUZ BEDEN CESET GİBİDİR.
TÜRKLÜK şereftir bizim için . Irkımızdan gelen özelliklerimizle İSLAMİYETE en güzel şekilde hizmet etmek ülküsünü savunmaktayız. Bizler ne bazıları gibi müslümanız deyip arap hayranlığı içinde olanlardanız, ne de Türkçüyüm deyip te islamiyeti bir kenara bırakanlardanız. Bizler TÜRK- İSLAM ÜLKÜCÜLERİYİZ. İslamiyetle şereflenmiş bir ırkın , islamiyete büyük hizmetlerde bulunmuş bir ırkın, islamiyetin bayraktarlığını yapmış bir ırkın temsilcileriyiz.
ÜLKÜCÜLÜKTE ırkçılık diye bir şey zaten söz konusu bile değildir. Bunu tartışmak bile gereksizdir. bu nasıl bir manasız tartısmadır ki içinde kendimizi unutup birbirimizi yıpratır olmusuz.bu bayrağı bu vatanı seven herkese yüreğimiz açık olmalı çünkü bizi çekemeyen çok şerefsiz var dünyada.Tanrı Dağı Kadar TÜRK,Hira Dağı Kadar MÜSLÜMANIZ.
Ne Türklüğümüze ne Dinimize laf söyletmeyiz. ANCAK Emperyalizmin oynadığı oyunun sayesinde Irkçılık çok fazla körüklenmiş durumda ve bir çok insan gözü kara dalıyor bu hesabın içine.Dostluk ve düşmanlık kutuplarımızı tâyinde kıstas YAPAMIYORUZ.
''Evvela, millete tarihini, asil bir millete mensup bulunduğunu, bütün medeniyetlerin anası olan ileri bir milletin çocukları olduğunu göstermeliyiz'' M.KEMAL ATATÜRK....
Türklük gurur ve şuuruna,İslam ahlak ve faziletine,yoksullukla savaşa,adelette yarışa,birliğe,kardeşliğe,kısaca hak yolu,hakikat yolu,Allah yoluna çağırıyorum. Alparslan TÜRKEŞ...
En hayırlınız;haksız ve zalim olmadıkca,asiretini (Milletini) savunmaya çalışandır.
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V.) İmam Ebu Davud....
Bunların dışında kim birşeyler üretip ortaya atıyorsa kendi fikri görüşüdür.
Ne Bedenimizden nede Ruhumuzdan Asla Taviz vermeyeceğiz.

sabora
06-30-2006, 05:53 PM
Dediğim gibi bazı şeyler yaşanarak öğrenilir. Biz yaşadık ve yaşadıklarımızdan hiçbir zaman Türkleri sorumlu tutmadık. Benim için dünyadaki en şerefli ırk Türkler dir. İslamiyete yaptığı hizmetleri göz önüne almadan Türkleri karalamak veya yine bazı insanların yaptığı hataları getirip bütün Türk milletine yüklemek elbette ki yapılan en büyük hatadır. Herkes bu ayrımın nerden geldiğini çok iyi biliyor. Peki ama neden tek taraflı suçlamalar yapıolıyo. Yani bu durumda sadece Kürtler in mi hatası var.
Yalnız arkadaşlar, bi şey hatırlatmak istiyorum: Yazdığım şeyleri evirip çevirip teröristlere bağlamayın. Ben terörist değilim ve onları savunacak kadar da adileşmedim. Baı arkadaşlar malesef ya işine gelmediği için ya da beni anlamakta zorluk çektikleri için ben ne desem hemen cümlelerimi teröristlerin yaptığı katliamlarla ilişkilendiriyor.
" kürtlerde zerre kadar inanç olsaydı, o kadar cana kıymazlardı. haa aralarında iyileri de war.. peki onlar neden inançları doğrultusunda kendi milletlerini yola getirmeye çalışmıyolar!!!! " diyor sevgili on7eylül kardeşimiz. Daha düne kadar Doğu daki illerin hemen hepsinde HADEP/DEHAP partisi önde giderken, şimdi kaç tane ilin belediyesi Dehap ın elinde. Bu bence Doğu insanının artık belli bir bilince kavuştuğunun göstergesidir. Ve bu bilinç Doğu daki OHAL yönetimi sona erdiğinde gelişmeye başladı. Sırf "OHAL uygulaması kalkmasın, maaşlarımızda azalma olmasın" diyen bir sürü özel harekatçı ordaki insanlara kan kusturdu. Fena da olmadı yani. Evet biraz sıkıntı çektik ama, insanımız artık hatanın Türkler'de değil kendi menfaatlerinin peşine düşen kişilerde olduğunu anladı.

CaKaLBoT
07-02-2006, 01:13 PM
Kimlik

Dinle ehl-i siyaset, yani siz ehl-i gaflar!
Hep sizden mi çıkacak, bu çirkin ihtilaflar...
Şu alt kimlik, üst kimlik, lâfları nasıl lâflar?

Bunlar batının ağzı, bunlar gavur fendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklüktür efendiler...

Tarih bağı, din bağı, damardaki kan bağı,
Kültür bağı, dil bağı ve ortak vatan bağı,
Bu bağlar bir milleti, millet yapan can bağı...

Bu bağları çürüyen, milletler tükendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Ne Kürt, ne Laz, ne Çerkez, bunlar ayrı ırk değil,
Türklük'ten ayrı kimlik, gerektiren fark değil,
Bu bir farksa o zaman; Avşar, Yörük Türk değil,

Hiç olur mu öyle şey, yonlar Türk'ün kendiler,

Şimdi kimi soracak; "Kürt'ler Türk müdür yani?"
"Türk'tür tabi ne sandın, ayrı ırk mıdır yani?"
"Hasan" "Hasso" olmuşsa, bu bir fark mıdır yani?

Bakmayın "Apo" gibi ***lerle kirlendiler,

Ana Türk'tü, baba Türk, hepsi birer kardeşti,
Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, bu sebeple birleşti,
Türk Milleti olarak, Türkiye'ye yerleşti.

Ay-yıldız'ın altında, düvelleri yendiler,

Nabızları bir attı, gönülleri bir vurdu,
Bu kardeşler bin yıldır, omuz omuza durdu,
Çocukları evlendi, yeni yuvalar kurdu,

Torun-toprak oluştu, onlar da evlendiler,

Şimdi Karadeniz'de, bir Gürcü'ye bir Laz'a,
Türk değilsin de de gör, gelir boğaz boğaza,
İstersen Palu'ya git, Zaza da aynı Zaza,

Bunlar size gelipte, kimlik mi dilendiler,

Erzurum'da "dadaş"lar, Elâzığ'da "gaggoş"lar,
Türklüğüne lâf etsen, yedi ceddinden başlar,
Küfürle de bırakmak, haşlar adamı haşlar,

Onlar Türk'ün yümrüğü, ne başlara indiler,

Bu isimler ya bir boy, ya aşiret adıdır,
Her birisi Türklüğün, lezzetidir, tadıdır,
Mensupları milletin öz be öz evlâdıdır,

Anadolu denilen, beşiğe belendiler,

Herkesin bir boyu var, şuyum-buyum der elbet,
Velâkin Türklüğünden, taviz vermez bu millet...
Siyaset yosmaları, illet etmeyin illet...

Millet sizi seçerken, Türk diye güvendiler,

Ozan rif diyor ki; bu deveyi güdecek,
Türkiye'de yaşayan, Türk'e biat edecek,
Haa... Ben etmem diyorsa, def olacak gidecek,

Uzatmaya gerek yok, denecekler dendiler,

ozan ARİF

GeCeLeR
07-03-2006, 01:13 AM
Kimlik

Dinle ehl-i siyaset, yani siz ehl-i gaflar!
Hep sizden mi çıkacak, bu çirkin ihtilaflar...
Şu alt kimlik, üst kimlik, lâfları nasıl lâflar?

Bunlar batının ağzı, bunlar gavur fendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklüktür efendiler...

Tarih bağı, din bağı, damardaki kan bağı,
Kültür bağı, dil bağı ve ortak vatan bağı,
Bu bağlar bir milleti, millet yapan can bağı...

Bu bağları çürüyen, milletler tükendiler,

Ne Kürt, ne Laz, ne Çerkez, bunlar ayrı ırk değil,
Türklük'ten ayrı kimlik, gerektiren fark değil,
Bu bir farksa o zaman; Avşar, Yörük Türk değil,

Hiç olur mu öyle şey, yonlar Türk'ün kendiler,

Şimdi kimi soracak; "Kürt'ler Türk müdür yani?"
"Türk'tür tabi ne sandın, ayrı ırk mıdır yani?"
"Hasan" "Hasso" olmuşsa, bu bir fark mıdır yani?

Bakmayın "Apo" gibi ***lerle kirlendiler,

Ana Türk'tü, baba Türk, hepsi birer kardeşti,
Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, bu sebeple birleşti,
Türk Milleti olarak, Türkiye'ye yerleşti.

Ay-yıldız'ın altında, düvelleri yendiler,

Nabızları bir attı, gönülleri bir vurdu,
Bu kardeşler bin yıldır, omuz omuza durdu,
Çocukları evlendi, yeni yuvalar kurdu,

Torun-toprak oluştu, onlar da evlendiler,

Şimdi Karadeniz'de, bir Gürcü'ye bir Laz'a,
Türk değilsin de de gör, gelir boğaz boğaza,
İstersen Palu'ya git, Zaza da aynı Zaza,

Bunlar size gelipte, kimlik mi dilendiler,

Erzurum'da "dadaş"lar, Elâzığ'da "gaggoş"lar,
Türklüğüne lâf etsen, yedi ceddinden başlar,
Küfürle de bırakmak, haşlar adamı haşlar,

Onlar Türk'ün yümrüğü, ne başlara indiler,

Bu isimler ya bir boy, ya aşiret adıdır,
Her birisi Türklüğün, lezzetidir, tadıdır,
Mensupları milletin öz be öz evlâdıdır,

Anadolu denilen, beşiğe belendiler,

Herkesin bir boyu var, şuyum-buyum der elbet,
Velâkin Türklüğünden, taviz vermez bu millet...
Siyaset yosmaları, illet etmeyin illet...

Millet sizi seçerken, Türk diye güvendiler,

Ozan rif diyor ki; bu deveyi güdecek,
Türkiye'de yaşayan, Türk'e biat edecek,
Haa... Ben etmem diyorsa, def olacak gidecek,

Uzatmaya gerek yok, denecekler dendiler,

ozan ARİF
denecek söz bırakmamışın EYV...

tamerlee
07-17-2006, 05:22 PM
Bence Yemek YedİĞİ TabaĞa SiÇan Çok Fazla KÜrt Var. Onlar Kendİlerİnİ İyİ Bİlİyor. GerÇekten Bu Vatani Seven KÜrtler KardeŞİm. DİĞerlerİ İse .................

verseau
07-17-2006, 05:47 PM
bu devletin ekmegni ye ..suyunu ic saglık hizmetlrini kullan her seyini kullan sonra da kargasa cıkar olmaz boyle ya ...erkek olunlan ogrencileriniz devlet bursunu almasın ..calısmayın bu topraklarda defolun gidin hepinizi bura bizim topragımız dediginiz yerden kazımıyorlarya ondan konusuyorsunuz ...iylik edene eyvallah denir ihanet edilmez bu devlete ihanet etmeyin ........

verseau
07-17-2006, 05:48 PM
bu arada herkesin iyisi kotusu vardır sozum sadece kotu olanlara ihanet edenlere sadece onlara ...

ismail44
07-24-2006, 09:53 AM
en iyi kürt ölü kürt laflarını edenler

sizin aklınızı beyninizi ...

kürtlerin hepsii pkkli olsaydı şimdiye türkiye ne olurdu bilemem

CaKaLBoT
07-24-2006, 12:16 PM
düşünmeden konuşmak...

haklısın ismail haklısın.

kürtlerin hepsii pkkli olsaydı şimdiye türkiye ne olurdu bilemem demişsin.

sorun bu ya.

pirincin içindeki siyah taşlar belli de,

beyaz taşlar diş kırıyor.

yoksa şimdiye pkaka

pilav olmuştu.tavuk üstü.......

TÜRKİYE mi????

TÜRKİYE isveç vatandaşları gibi olur,

rahatlık batardı......

yunuss48
07-24-2006, 12:57 PM
yüzyıllardır bu topraklar bizim!!! eğer yaşamak istemeyen varsa;
yolda belli, yordam da!!!

emree01
07-24-2006, 09:05 PM
en iyi kürt ölü kürt laflarını edenler

sizin aklınızı beyninizi ...

kürtlerin hepsii pkkli olsaydı şimdiye türkiye ne olurdu bilemem

keşke tüm kürtlerin hepsi pkk lı olsaydıda enazından dostumuzu düşmanımızı bilirdik ona göre davranırdık herifler gündüz dostoluyor gece düşman kürtlerin hepsi pkk lı olsaydı zaten şimdiye memlekette kürt kalmazdı bunu bilesin kökünüzü kazırdık pkk lı kürtleri

ismail44
07-27-2006, 11:32 AM
kökümüzümü kazirdiniz

hehe

türkiyede kaç milyon kürt var biliyormusunuz siz

afrikaya dönerdi türkiye

YASASIN TÜRK VE KÜRT HALKLARININ KARDESLIGI

ulakben
07-28-2006, 09:56 PM
yasar neden yasamasın herkese her ırka gore toprak yok bu dunyada

emree01
08-01-2006, 04:24 PM
kökümüzümü kazirdiniz

hehe

türkiyede kaç milyon kürt var biliyormusunuz siz

afrikaya dönerdi türkiye

YASASIN TÜRK VE KÜRT HALKLARININ KARDESLIGI

kaç milyon olursa olsun sayı önemli değildir keşke afrika gibi olsada enazından vatan hayinleri olmazdı ülkede dost kim düşman kim onu bilirdik yemek yediği tapağa s..mak daha kötü olması geek dicem ama insan olanlar için gecerli bir laf dır bu insan olmayanlar için gecersizdir benim beslediğim köpeğimde bikaçkez yemek yediği tabağa s..yordu baktıkı yanlış yapıyor birdaha o tabaktan yemek yenmicek köpek köpekken bile hayvan aklıyla vaz gecti öyle yapmaktan

abro
08-08-2006, 04:29 PM
TÜRK'LERLE kütler bir arada yaşaymazsa kütler defolup gitsinler BİZM BU CENNET VATANIMIZDAM

selo_1183
08-10-2006, 09:44 PM
türkok ' un agzından bal damlıyo istemeyen gider....

ursula
08-11-2006, 03:32 PM
agalar
insanalara insan olarak bakmak gerek önce bunu öğrenmek gerek
kürtleri sevmeyen onları hor gören varsa bunlar türlerdir'' ne şekilde hor gördüklerini,neler dediklerini söylemiyorum bile''
türlerin kuralları var ama bu sadece anayasada kalmış galiba
''anadoluyu;türkler ve kürtler el birliği yaparak kurtarmıştır ''
''tc nin resmi dini islam değildir ''
işte bunlar ana yasa maddesi
bunlar oraya yazıldıktan sonra sadece türkleri içine alan gurplara ... ..... düşüyo

CaKaLBoT
08-11-2006, 03:56 PM
bize göre TÜRKİYE CUMHURİYETİ de......

agaların ağzına uzun geliyor olsa gerek.

chingy
08-11-2006, 04:12 PM
Biz böle birbirimizi yemeye devam edelim.Devam edin beyler birileride bizleri yiyor....

buldozer
08-12-2006, 09:55 AM
emperyalistlerin kucağından sırayla geçen apo itine devrimci diyen sütü bozuklar,bacılarınız kandil dağında o biçim olmuş iken,burada ahkam kesmeyin.namusunuzu kurtarın,varsa....

chingy
08-12-2006, 03:53 PM
Aslında en iyisi yorum yapmamak...Çünkü her yapılan yorumda barışçıl bile olsa bi açık bulunmaya çalışılıyor...

emree01
08-14-2006, 05:05 PM
emperyalistlerin kucağından sırayla geçen apo itine devrimci diyen sütü bozuklar,bacılarınız kandil dağında o biçim olmuş iken,burada ahkam kesmeyin.namusunuzu kurtarın,varsa....

dötleri yemez arkadaş korkarlar birde amerika öyle istiyor napsın garipler bir hiç uğruna bacısını kandile viziteye gönderiyorlar teröristler

gencooo
08-15-2006, 08:49 PM
işte bizim millet olarak en büyük zafımız bu, barut gibi en ufak kıvılcımda patlıyoruz.
türk-kürt ayrım yapmak bi kere doğru deyil çünkü bu etnik kökenlerin tümü türk milletini oluşturuyor. bu gibi tartışmalar ancak başkalarının ekmeğine yağ sürer. en büyük ders tarihte gizlidir. savaş meydanında yapamadıklarını içimize sızıp bizi bölerek yaptılar.
haaaa ağzına sağlık kardeş yaaa bu kürt meselesini kim açtı başımıza ABD değil mi? mesut barzaniyi besleyip şimdide kukla gibi oynatıyor herneyse bu konuda konuşacak çok şey var ama şimdiki konumuz bu değil asıl konumuz böyle Türkiyenin bölünmesi için yapılan soğuk savaşlara lütfen bizde TÜRK-KÜRT AYRIMI yapmayalım saygılar

toprak2455
08-16-2006, 03:19 AM
demekki iki gün sonra bir savaş çıksa 40 yıllık kapı komşunuzu vuracaksınız yapmayın allah aşkına çanakkale savaşını göz önüne alın elibolu ve bunun gibi nice savaşlar dedelerimiz ayrım yapış olsalardı şimdi ne bu vatan bizim di nede bu konuları tartışıyor olacaktık bunlar sadece Amerika emperyalizimin ülkemizi bolebilmek için yapmış olduğu bir siyasetdir biz geçler olarak buna bir son vermemiz gerekirken yaptığınız işlere bakın "TEBRİKLER"

bluekeys™
08-16-2006, 09:20 AM
demekki iki gün sonra bir savaş çıksa 40 yıllık kapı komşunuzu vuracaksınız yapmayın allah aşkına çanakkale savaşını göz önüne alın elibolu ve bunun gibi nice savaşlar dedelerimiz ayrım yapış olsalardı şimdi ne bu vatan bizim di nede bu konuları tartışıyor olacaktık bunlar sadece Amerika emperyalizimin ülkemizi bolebilmek için yapmış olduğu bir siyasetdir biz geçler olarak buna bir son vermemiz gerekirken yaptığınız işlere bakın "TEBRİKLER"

güzel bir yorum saol

CaKaLBoT
08-16-2006, 10:48 AM

geçmişini unutanlara konuş......

bu vatanı el birliği ile kurtardık isek,

bu celal'lik niye.....?

TÜRK'lerde alikemaller,damat feritler var ise,

kürtlerde de var,

sözümüz,küfrümüz bunlaradır.

fitneye malzeme olanlaradır.

burada mektup yazacağına,

TEBRİKLER diyeceğine,

vatan topraklarında

ayrı vatan diye tuvalet kağıdı açanları,

saldırırken havlayan köpek kadar olamayan,

kahpe mayın tuzakları ile,

kancıkcasına insanlarımızı öldürenleri kına.

şehit babasını soran kızına,

''baban sana cennetten elbise almaya gitti ''diyerek oyalayan

anaya bir sonraki cevabın ne olacağı açıkla,

geçmişi unutup,

gelecek planları yapan itlere, bir kaç satır yaz.

emree01
08-16-2006, 02:05 PM
geçmişini unutanlara konuş......

bu vatanı el birliği ile kurtardık isek,

bu celal'lik niye.....?

TÜRK'lerde alikemaller,damat feritler var ise,

kürtlerde de var,

sözümüz,küfrümüz bunlaradır.

fitneye malzeme olanlaradır.

burada mektup yazacağına,

TEBRİKLER diyeceğine,

vatan topraklarında

ayrı vatan diye tuvalet kağıdı açanları,

saldırırken havlayan köpek kadar olamayan,

kahpe mayın tuzakları ile,

kancıkcasına insanlarımızı öldürenleri kına.

şehit babasını soran kızına,

''baban sana cennetten elbise almaya gitti ''diyerek oyalayan

anaya bir sonraki cevabın ne olacağı açıkla,

geçmişi unutup,

gelecek planları yapan itlere, bir kaç satır yaz.

Teşekkür ediyorum cok güzel bir yorum

scorpıon
09-17-2006, 09:39 PM
arkadaşlar Türk Kürt diye bir ayrım yok ancak emparyalist güçlesayesinde bu ayrım yapılmaktadır bunun sonucu olarakta birbirimizi kırmamıza neden olmaktadır lütfen bu emparyalist güçlere oyuncak olmayalım biraz bilinçli olalım ki huzur içinde yaşaya bilelim
katılıyorum nesillerden beri karısmısız nasıl ayırırsınız ıclerınde elbette pkk yı destekleyenler vardır ama bunu hepsıne maletmek ınsafsızlık olmazmı guzel turkıyemız mozaıkler ulkesıdır abd nın oyununa gelmeyelım alıstıra alıstıra kurdıstanı onlar kurmadımı sımdıde bayragını tanımıslar bakalım neler gorecegız ılerde

bluekeys™
09-29-2006, 03:05 PM
konu geçici süre kilit