PDA

Tam Sürümü Görüntüle : MehmetÇİĞe Çelİk Yelek Kampanyasi

doruktan
09-04-2006, 10:48 AM
Arkadaşlar,

Vatanın bölünmezliği için savaşan rütbesiz erinden Orgeneraline kadar tüm askerlerimizi soysuzların kalleş kurşunlarından korumak için çelik yelek gereklidir.Bunun içinde kamuoyu olarak kampanyalar başlatılmalıdır,bizde bu kamuoyunun oluşmasına ÇAKAL NET olarak yardımcı olmalıyız.Fikirlerinizi ve bu kampanya için yorumlarınızı bekliyorum.

Not:Bu konu için lütfen REP vermeyin...

doruktan
09-05-2006, 10:41 PM
Bu konuya olan ilgisizlik inanın beni çok ama çok üzdü....bu kadarmı önemsiz ve ilgisiz bir konu açtım acaba..hiç sanmıyorum!

kasatoora
09-06-2006, 03:16 AM
usta ben tam olarak alamadım ama biraz daha acarsan?

CaKaLBoT
09-06-2006, 01:27 PM
katılalım mübarek...

askerlerimize çelik yelek,

acılı TÜRK MİLLETİ'nin çırpınışına,

askerlik yan gelip yatma yerimi diye cevap verenlere kına....:mad:

sıfatına dua etsin....

bluekeys™
09-06-2006, 01:32 PM
konu aslında çok önemli bir konu ama türkiyede okadar çabuk gündem değişiyor okadar sunni gündem yaratıyorlar ki artık türk halkı gündem hangisi olduğunu şaşırmış durumda tabiki askerimize çelik yelek gerekli bu ülkede daha fazla ana,baba ağlamaması için şart ama bide yukardakiler duysa bu feryadı..

scarface
09-06-2006, 02:16 PM
Uçak modernizasyonu adı altında İsraiilli firmalara verdikleri paranın %0,1 (binde birini) çelik yelek alımına ayırsalar > mehmetçik, ahmetçik yeleksiz kalmaz AMA bunu üst kademe dikkate almıyor... Umursamıyor...

Not: Sayın arkadaş orgeneraline kadar demiş, biraz halt etmiş... Hiç Güneydoğu'da vs. yerlerde orgenerali bırak generallerin "şehit" düştüğü görülmüş mü???

Devlet o kadar çok vergi alıyor ki; çelik yelek parasını çok rahat karşılayabilir.... Ama tabi ki "üst rütbeliler" ve/veya "politikacı yakini olanlar" şehit olmayacakları için konu önemsenmiyor.......!!!!

vestelman
09-06-2006, 11:22 PM
Sizinleyim.Askerimizi lübnana gönderen zihniyet lübnanda kaybedeceği zamanla ülkemizi bölücü terörden kurtarabilir.ama nerdeee halkın sözü geçermi.

doruktan
09-07-2006, 09:49 AM
arkadaşım,
kimin ne ''HALT'' ettiği konusu hiç önemli değil,bu lafı senin bilgisizliğine vereceğim...sen hiç EŞREF BİTLİS adını duydunmu!.. sanırım askerlik yapmadın,generallerin hangi pozisyonda savaştıklarını bilmediğin besbelli..Generallerin hepsinin elbetteki çelik yeleği var..amacım TSK deki tüm askerlerin canının en alt seviyesinden en üst seviyesine kadar önemli olduğunu vurgulamaktı...ama ''HALT'' etmek değil..

amfibik
09-07-2006, 10:04 AM
Uçak modernizasyonu adı altında İsraiilli firmalara verdikleri paranın %0,1 (binde birini) çelik yelek alımına ayırsalar > mehmetçik, ahmetçik yeleksiz kalmaz AMA bunu üst kademe dikkate almıyor... Umursamıyor...

Not: Sayın arkadaş orgeneraline kadar demiş, biraz halt etmiş... Hiç Güneydoğu'da vs. yerlerde orgenerali bırak generallerin "şehit" düştüğü görülmüş mü???

Devlet o kadar çok vergi alıyor ki; çelik yelek parasını çok rahat karşılayabilir.... Ama tabi ki "üst rütbeliler" ve/veya "politikacı yakini olanlar" şehit olmayacakları için konu önemsenmiyor.......!!!!

kankam sana sonuna kadar katiliyorum cümlelerimi sen yazmişsin zaten bize diyecek pek bişey kalmadi laflarinin arkasındayim

amfibik
09-07-2006, 10:05 AM
EŞREF BİTLİS

1933 yılında Malatya'da dünyaya geldi. 1952 yılında Kara Harp Okulu'ndan Teğmen rütbesi ile mezun oldu. 1966 yılında Kara Harp Akademisini tamamladı. Almanya'da dil eğitimini tamamladıktan sonra 1969 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun oldu. 1973'de Alman Harp Akademisi'ni tamamladı. Bir yıl Kara Harp Akademisi'nde başöğretmen olarak görev yaptı.

1978'de Tuğgeneral oldu ve Bolu Komando Tugay Komutanlığına getirildi. 1982'de Tümgeneral ve Kıbrıs 28. Tümen Komutanı oldu. 1986'da Korgeneral rütbesi aldı. 1988'de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı oldu.

1990'da Orgeneral rütbesi aldı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı..

Bitlis bölgede konuşlanmış durumda bulunan Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini açıklıyor ve ABD'nin Kuzey Irak'da oluşturmaya çalıştığı Kürt Devleti'nin Türkiye'nin zararına olduğunu söylüyordu. Bu nedenle ABD büyükelçiliği tarafından birkaç defa Hükümete şikayet edildiği iddia edildi.

17 Aralık 1992'de Çekiç Güç'e bağlı Amerikan savaş uçakları, kendilerine bildirildiği halde Irak'ın Selahattin kentine gitmekte olan Bitlis'in helikopterine taciz uçuşu yapar ve helikopteri inişe zorlarlar.

Eşref Bitlis 17 Ocak 1993'de henüz çözümlenmemiş bir şekilde uçağının düşmesi sonucu öldü.

eyw..

CaKaLBoT
09-07-2006, 10:17 AM
Bitlis bölgede konuşlanmış durumda bulunan Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini açıklıyor ve ABD'nin Kuzey Irak'da oluşturmaya çalıştığı Kürt Devleti'nin Türkiye'nin zararına olduğunu söylüyordu. Bu nedenle ABD büyükelçiliği tarafından birkaç defa Hükümete şikayet edildiği iddia edildi.

17 Aralık 1992'de Çekiç Güç'e bağlı Amerikan savaş uçakları, kendilerine bildirildiği halde Irak'ın Selahattin kentine gitmekte olan Bitlis'in helikopterine taciz uçuşu yapar ve helikopteri inişe zorlarlar.

Eşref Bitlis 17 Ocak 1993'de henüz çözümlenmemiş bir şekilde uçağının düşmesi sonucu öldü.

aha sildim..

hadi hoşcakal...

amfibik
09-07-2006, 10:22 AM
yahu oyle diyosunuzda amerika amerika tamam herşeyin arkasinda amerika var diyelim dünyayida amerika yönetiyo diyelim hiçbirşey konuşmayalim bumudur kardeşim amerika diyosan foto var diyosan ispatla...

saygılar
t u n a d a

CaKaLBoT
09-07-2006, 10:29 AM
niye zıpladığını anlamadım tunada....

yazdığın yazıya destek amacı ile

bir kaç satır ekledim.....

neye celallendin mana çıkaramadım.....

niyetimizde kedi usluluğu vardı....

lakin sen sıçan görmüş gibisin......çok mu seviyon amerikayı?

şahsına yermek değil destekdi amacımız.....üzdün beni

amfibik
09-07-2006, 10:37 AM
yahu gene anlamadiniz beni bende sen benim yazdiklarima karşit zit bişey yazdin demiyorum ki... sadece niye herşeyi amerika arkasina siğindiiriyoruz dedim ben buna sinir oluyorum amerikayida hiç sevmem abi :) haberin olsun üzdüysemde affola .

CaKaLBoT
09-07-2006, 10:44 AM
boşver......amerikayıda.....

genç kardeşimsin.....hoşgördük...

hısım olursun.....hasım değil.....

görüşürüz...

amfibik
09-07-2006, 11:10 AM
eyvalla

bluekeys™
09-07-2006, 12:05 PM
Not: Sayın arkadaş orgeneraline kadar demiş, biraz halt etmiş... Hiç Güneydoğu'da vs. yerlerde orgenerali bırak generallerin "şehit" düştüğü görülmüş mü???ben kendi adım akonuşayım j.komd.tuğgeneral i.e. benim komutanımdı ve biz askerlerle birlikte şırnakta hemen her operasyona katılmıştır.ve bu isimleri sana daha da çoğaltabilirim bileden konuşmak yerine biraz olsun araştırarak yazmak daha mantıklı...

amfibik
09-07-2006, 03:51 PM
burda denilen o değil 1 tane general gitti diye hepsimi gitti hayir istisnalar kaideleri bozmazz...

doruktan
09-07-2006, 04:07 PM
Arkadaşların bazıları hakketen yarım bilgilerle fikir beyan ediyolar...konuyu amacından çarpıtıyolar..kendinize gelin allahaşkına..konuyu ben Generallere çelik kampanyası diyemi açtım ..bir daha okuyun başlığı..sizin gibi çarpıtanlar olursa böylesine önemli konular ne yazıkki gereken ilgiyi görmez ve daha nice mehmetçikler şehit düşer..
not.Olay şehit düşmekse..sayısal orantı tabiiki mehmetçikte..ama TSK deki general-er oranını eğer düşünürseniz erlerin çok olması normaldir..bu tarihte de hep böyle olmuştur..

uygar
09-07-2006, 11:47 PM
çelik yelek üretimiyle ilgili az biraz bilgim var.. 20-30 kat örgülü tabakanın kevlar49 (plastik epoksi reçine petkimden alınır.) emdirilip preslenmesiyle elde edilen malzemenin kesilip yelek şeklinde kaplanmasıyla elde edilir.. yani üretimi inanılmaz kolaydır..bildiğim kadarıyla TSK üretiminide yapmaktadır..haricen ithal edilerek ülkemizde satanlar vardır ki yaklaşık fiyatı 350-400dolar. dır.

Konu hakkında fikrim Şehit ailesi ve yakınları derneği bu işlerle uğraşmalıdır dernek adına bir üretim hane kurulup bu tür üretimler yapılmalıdır..
Bunlar günümüzde sadece TSK ya değil iş adamları Tv programcıları gibi insanlarada lazım olmaktadır.

amfibik
09-09-2006, 11:13 AM
ve gazetecilere...

neyse konu bu işte elimizden gelicek yardım ne sen bu konuyu açtin amacın ne
herkes sadece çelik yelek mi yazicak yada çelik yelekle ilgili bişeylermi yazalim sen soyle yane ... eyvalla bizde istemedik Türk askerimizin oraya gitmesini ama artik gittiler yane ne yapmamaiz gerekiyosa yapalım

doruktan
09-11-2006, 10:02 AM
tunada kardeşim,

Amacım en azından bu siteye girenler arasında biraz olsun bir kamuoyu oluşturmaktı,daha fazlasını yani bu site üzerinden neler yapılabilir açıkcası bunu sevgili modaratör kardeşlerime bırakıyorum,hep birlikte gerekli yerlere toplu mail atmak gibi eylemler olabilir diye düşünüyorum..sana da her ne kadar fikirlerine katılmasam da en azından duyarlılık gösterip yazdığın için teşekkür ederim...

amfibik
09-11-2006, 03:30 PM
tamamdir abicim neisterseniz yapalim. ne isterseniz.. mail isterseniz mail... yardim gerekiyosa yardım ben varim herşeye

burak31
09-14-2006, 01:03 AM
çelik yelek alalım diyen kardeşler ya güneydoğuda askerlik yapmamış ya da şov yapıyorlar. alsanızda asker onu taşımaz. onu taşımanın korkaklık olduğunu düşünür. Türk askeridir öyle çelik yelek falan dinlemez onların çelik göğüsleri var hem de iman dolu. süt bebelerini bilmem ama anadolu çocuğu onu asla takmaz.
ayrıca operasyonlarda uzun uzun yol yürüyen askerimize işkencemi etmek istiyorsunuz?
oradaki askerimizin tek isteği var sevdikleri tarafından hatırlanmak ve halk nezdinde destek görmek. başka birşey istemez.

XMaT
09-14-2006, 03:21 AM
Bu konuya olan ilgisizlik inanın beni çok ama çok üzdü....bu kadarmı önemsiz ve ilgisiz bir konu açtım acaba..hiç sanmıyorum!
ben önce sana böle bir konu açtığın için tşk..ederim..elmizden ne geliyorsa birey olarak yerine getirelim ben warım.

mezarci79
09-14-2006, 08:54 AM
genel kurmayın sözüne bakar çelik yelek
çelik yelek kullanan birimler var özel kuvvvetler (bordo bereliler) jandarma istihbaratçılar vs...

CaKaLBoT
09-14-2006, 11:03 AM
çelik yelek alalım diyen kardeşler ya güneydoğuda askerlik yapmamış ya da şov yapıyorlar. alsanızda asker onu taşımaz. onu taşımanın korkaklık olduğunu düşünür. Türk askeridir öyle çelik yelek falan dinlemez onların çelik göğüsleri var hem de iman dolu. süt bebelerini bilmem ama anadolu çocuğu onu asla takmaz.
ayrıca operasyonlarda uzun uzun yol yürüyen askerimize işkencemi etmek istiyorsunuz?
oradaki askerimizin tek isteği var sevdikleri tarafından hatırlanmak ve halk nezdinde destek görmek. başka birşey istemez.

nasıl bir şov yapılmış.....?

mehmede korkak diyen kim....?

imansız diyenmi var......?

anadolu çocuğu kim...? süt çoçugu ne ola....?

mehmede işkence etmek isteyen kim....?

destek vermeyen kim...?hatırlamayan varmı...?

yani velhasıl kelam SEN NE ANLATIYON......?

niyet ne ile iştigal...SEN NE ANLATIYON........?

NE ANLATIYON...?