Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Dünyada bana rakip yok !.."

Bostandere
09-07-2006, 12:28 PM
"

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Halterci Nurcan Taylan, 2008 yılında Pekin'de düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında şampiyon olacağını söylediÜniversite oyunlarında yaşadığı sakatlığın ardından tedavisini ve çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Nurcan Taylan, "Önümüzde bir Dünya Şampiyonası vardı ama tedavim bu yarışma için uygun değil o yüzden hedefim 2007 Avrupa Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası için sıkıntı yok, Avrupa rekortmeniyim, rekorlarımı kıran herhangi bir sporcu çıkmadı. Önümüzde 2007 Avrupa şampiyonası , Dünya Şampiyonası ve en önemlisi Olimpiyatlar var.

Oraya hazırlanıyorum ve antremanlara başladım. Performansım iyi, Dünya Şampiyonası'nda yarışacak durumdayım ama ağır kilolara yüklendiğim takdirde ciddi sakatlıklar yaşayabilirim. Bu da olimpiyatlara katılmamı engelleyebilir. O yüzden dinleniyorum, seneye daha güzel sonuçlar elde etmek istiyorum" dedi.

Hayatının büyük bir bölümünün antrenman salonlarında geçtiğini hatta evinin bir odasında ağırlık çalıştığını ve sürekli antrenman yaptığını ifade eden milli halterci, "Hedefim olimpiyatlarda İki kez altın almış bir kadın sporcu olarak tekrar tarih yazmak. Avrupa şampiyonası var ama kendimi oraya pskilojik olarak hazırlamıyorum. Çünkü orada bana rakip olacak bir sporcu yok. Dünyaya meydan okumak için önemli olan 2008 Olimpiyatları diyorum.

2004'te kimse altın madalya alacağımı tahmin etmiyordu ama 3 dünya 5 olimpiyat rekoru kırıp olimpiyat şampiyonu oldum. İnsanların tekrar bana inanıp inanmaması beni hiç ilgilendirmiyor, önemli olan benim sağlığım ve performansım. Podyuma çıkıp elimden gelenin en iyisini yaptığım takdirde beni geçecek bir sporcu tanımıyorum. Meydan okuyorum, 2008"de altın madalya alacağım" diye konuştu

vestelman
09-07-2006, 12:34 PM
teşekkürler