Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Jones'un GÜnahini AlmiŞlar...

Bostandere
09-07-2006, 12:29 PM
Doping yapmakla suçlanan ve ilk testi pozitif çıkan Marion Jones'a yapılan B testinin negatif çıkması ünlü atlete rahat bir nefes aldırdı. Olimpiyat şampiyonu sporcu bu suçlamalrdan dolayı Zürich'deki yarışlardan da çekilmek zorunda kalmıştı.

New York’ta bir basın toplantısı düzenleyen Olimpiyat şampiyonu Marion Jones’un avukatları, ünlü atletin B testinin negatif çıktığını açıkladı.

Jones basına yapılan bu açıklamaların ardından “Suçsuzluğumun ispat edilmesi benim için çok önemliydi. Başından beri performansımı arttıracak herhangi yasak bir ilaç veya katkı maddesi kullanmadığımı belirttim. Bilimsel olarak kanıtlanması benim ceza almayacağım ve tekrar yarışabileceğim anlamına geliyor. Aksi durumda en az 2 yıl ceza alacaktım” diye konuştu.

30 yaşındaki sprinter atlet 23 Haziran’da sentetik bir hormon olan EPO kullanıp kullanmadığına dair bir test yapılmış ve sonucu pozitif çıkmıştı.

Bunun üzerine Jones Zürich’deki yarışlardan çekilmek zorunda kalmış ve B testinin sonucunu beklemeye başlamıştı.

Los Angeles’deki University of California’da yapılan B testi Anti-Doping Birliği tarafından da onaylandı.