Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : "elini tuttun evlen"

blAcksmith
09-12-2006, 09:10 AM
ANTALYALI lise öğrencisi Salih Okatan, okul bahçesinde kız arkadaşının elini tuttuğu gerekçesiyle müdür Şükriye Çayır'ın odasına çağrılıp, kızın babası ve öğretmenlerce dövüldü. Polisler tarafından da tartaklanan Okatan, mezun olduktan sonra müdürün odasındaki kamera kayıtlarını ele geçirip şikayetçi oldu. Okatan, “Müdür bana, ‘O kızla evlenmen gerekir' dedi. Ben de sadece flört ettiğimizi söyledim'' diye konuştu.
Lara’daki Baro Meslek Lisesi öğrencisi 19 yaşındaki Salih Okatan, geçen yılın 5 Aralık günü kız arkadaşı 16 yaşındaki G.P. ile okul bahçesinde elele tutuştu. Bahçede gezen gençleri gören okul müdür yardımcısı Kerim Büyükateş ile rehber öğretmen Lokman Kılıç, Salih Okatan ve G.P.'yi yaka paça okul müdürü Şükriye Çayır'ın odasına götürdü. Çayır’ın haber vermesi üzerine okula gelen genç kızın babası A.P., kızıyla elele tutuşan Okatan’ı dövdü. Bu arada, yine okul yönetiminin haber verdiği iki polis de müdürün odasına gelerek, Salih Okatan'ı tartaklamaya başladı. Olayın ardından A.P., kızını okuldan aldı. Okatan'a da üç günlük okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sezai İrtem'in araya girmesiyle Salih Okatan'ın okuldan atılması engellendi.

• Olay nasıl olmuştu?

MÜDÜR ‘EVLENİN’ DEMİŞ

Olayın şokundan henüz kurtulamayan Salih Okatan, dayak olayının psikolojisini bozduğunu ve kendini eğitimden soğuttuğunu belirtti. Hakettiği teşekkür belgesinin bile kendisine verilmediğini ileri süren Okatan şunları anlattı:
“Müdür Şükriye Çayır, G.P. ile evlenmemizi istedi. Biz de sadece elele tutuşup flört ettiğimizi söyledik. Okulu bırakmam konusunda baskı uyguladılar. Ama ben okumak istiyordum. Kız arkadaşımı okuldan aldılar. Ben ise üzerimdeki bütün baskılara rağmen okulu bitirdim. Okul yönetiminin baskısıyla öğretmenlerim, arkadaşlarım beni dışladı. Tek suçum kızın elini tutmamdı."

BABAANNE: ŞİKAYETÇİYİM

Salih Oktan'ın babaannesi Hatice Oktan, olaydan sonra müdüre hanımın makamına gittiğini belirterek şunları söyledi:
“Torunumu neden dövdürdüğünü sordum. Bana, ‘Dövdürdüm sana ne oluyor? Ben bu çocuğu okuldan attıracağım. Ben müdürsem bütün sorumluluk bana ait. Git milli eğitime şikayet et, hatta başbakana kadar şikayet et. Bu okulun yönetimi benim elimde’ dedi."

"NE YAPTIMSA KIZIM İÇİN YAPTIM"

Antalya'da geçen yıl kızının eski erkek arkadaşını, Baro Meslek Lisesi okul müdürünün odasında dövdüğü gizli kamera görüntüleriyle tespit edilen Arif P, her şeyi, Salih O. tarafından rahatsız edilen kızını korumak için yaptığını öne sürdü.
Okul Müdürü Şükriye Ç'nin odasında yaşanan dayak olayıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Arif P, geçen yıl liseye başlayan kızının, bir süre sonra Salih O'yla arkadaşlık yaptığını öğrendiğini belirtirek, okulda ve çevresinde saldırgan, disiplinsiz davranışları olduğunu iddia ettiği 3'üncü sınıf öğrencisi Salih O'nun kızıyla arkadaşlık etmesini istemediğini söyledi.
Kızını Salih O. hakkında uyardığını ve bir süre sonra, kızının ayrılmak istemesine rağmen, bu gencin baskısı altında kaldığını savunan baba, okul yöneticilerinden de kızının Salih O'yla görülmesi halinde kendisine bilgi vermelerini istediğini anlattı.
Arif P, şunları söyledi:
"Kızım Salih'in baskısı altına girmişti. Ayrılmak istiyordu, ancak çocuk baskı yapıyor ve rahatsız ediyordu. Her şey kızımı korumak içindi. Salih kızımın peşini bırakmadı.
Olay günü de Salih'in, kızım G.P'yi okul bahçesinde rahatsız ettiğini ve zorla öpmeye çalıştığını öğrendim. Önce öğretmenleri müdahale ederek Salih'i uyarmışlar, ardından durumu bana haber verdiler. Okula geldiğimde Salih bana da küfürler etti, hakaretlerde bulundu. Polis çağırılmasını istedim. Polisler geldiğinde, Salih okul duvarında atlayarak kaçtı, ancak kısa süre sonra yeniden geldi. Kendisini uyaran polislerle tartışmaya başladı. 4 çocuğumun hiç birini dövmedim. Kızım Salih yüzünden intihara kalkışmıştı, olay günü de hakaretlerine dayanamadım. Her şeyi kızımı korumak için yaptım."

"EN ÇOK MAĞDUR OLAN, KIZIMDIR"

Kamera görüntüleriyle bir yıl sonra ortaya çıkan dayak olaylarının ardından geçen yıl kızını, okul müdürü ve yöneticilerinin karşı çıkmalarına rağmen, Salih O. tarafından daha fazla rahatsız edilmemesi için okuldan almak zorunda kaldığını anlatan baba Arif P. sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu olaylardan en çok mağdur olan kızımdır. Eğitimi yarıda kaldı. Salih'in rahatsız etmemesi için okuldan aldım. Başka çarem yoktu. Salih'le ilgili okulda çok sayıda soruşturma vardı. Ben de kızımı rahatsız ettiği için Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vermiştim. Olayın yaşandığı kamera görüntüleri de okul müdiresiyle sorun yaşayan okul müdür yardımcıları D.D. ve F.A. tarafından kasıtlı olarak ele geçirildi. Müdür yardımcıları bu görüntülerle 50'ye yakın CD kopyası yapmışlar. Televizyona ve internete dağıtmışlar. Saldırgan bir baba olarak lanse edildim ama ben de çok mağdurum."

muratgergerli
09-19-2006, 05:12 PM
eline sağlık kanka. ama ben bu habere inanmıyorum medyanın abartması