PDA

Tam Sürümü Görüntüle : İşsizler ordusuyla değil, seçkin insan kaynağıyla AB’ye girelim / 21 eylül

M@D_VIPer
09-21-2006, 01:56 AM
İşsizler ordusuyla değil, seçkin insan kaynağıyla AB’ye girelim

Ceyhun KUBURLU

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2188319.jpgKoç Grubu, Vehbi Koç Vakfı aracılığıyla Adıyaman’a 2 milyon dolarlık harcamayla eğitim fakültesi yaptırdı. Fakülte, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de katıldığı törenle dün öğretime açıldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Amacımız AB’ye adım atarken işsizler ordusu yerine, rekabet avantajı yaratacak seçkin insan kaynağı oluşturmak" dedi.

KOÇ Grubu’nun Adıyaman’da Ford bayisi açma kararı sayesinde şehir bir eğitim fakültesi bir de 24 derslikli okul kazandı. 2004’te bayi açılış araştırması için kente giden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kendisinden talep edilen Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasını Vehbi Koç Vakfı aracılığı ile kabul etti. Dün yapılan fakülte binası ve Ford bayisi açılışı sırasında ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dicle Ailesi’nden de 24 derslikli okul yapma sözü aldı.

YARININ TÜRKİYE’SİNE DESTEK:

Mustafa Koç, en büyük hedeflerinin yarının Türkiye’sini kurulmasına destek sağlamak olduğunu söyledi. Vehbi Koç Vakfı tarafından yaptırılan Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasının açılış töreninde konuşan Koç, "Buna biraz olsun katkımız olduğunu görmek bizleri daha çok çalışmaya ve daha iyi projelere imza atmaya teşvik ediyor" dedi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğinin ekonomik ve özellikle de eğitim alanında yapısal olarak güçlenmesini sağlayacağını belirten Koç, "Amacımız yarın Avrupa Birliği’ne (AB) adım atarken işsizler ordusu yerine rekabet avantajı yaratabilecek seçkin insan kaynağı oluşturmak" diye konuştu.

MEMLEKET MESELESİ:

80’inci yılını kutlayan Koç Topluluğu, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" kampanyası başlatarak mesleki eğitimin özendirilmesine katkı yapmayı hedeflemişti. Mustafa Koç konuşmasında, "Amacımız Türkiye’de bugüne kadar bir türlü hak ettiği değeri bulamayan mesleki eğitim konusuna başta devlet ve özel sektör olmak üzere tüm kesimlerin dikkatini çekmek ve eğitimin kalitesinin yükselmesine yardımcı olmak" dedi.

ADIYAMAN’A YAKIŞMIYOR:

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adıyaman’da eğitim alanında yapılan yatırımların önemini şu sözlerle anlattı: "Kentin toplam nüfusu 600 küsur bin, sadece yüzde 3.4’ü yüksek öğretim mezunu. Lise mezunu olanların oranı yüzde 12. Bu medeniyetler beşiği olan bir yere yakışmıyor. Bu makus talihi Mustafa Koç gibi işadamlarımızla birlikte yeneceğiz."

2 MİLYON DOLAR:

2 milyon dolara mal olan fakülte binasının temeli geçen yılın haziranda atılmıştı. 2 bin metrekarelik alanda üç katlı inşa edilen fakülte 260 kişilik anfi, 10 sınıf ve laboratuvarlardan oluşuyor. Bin öğrencinin eğitim göreceği fakültede, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği ve matematik öğretmenliği branşlarında eğitim verilecek.

Koç’tan gençlere liderlik dersi

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Adıyaman Üniversitesi’nin eğitim öğretim yılının açılışında ilk dersi ’liderlik’ konusunda verdi. Lider olunmaz doğulur sözünün günümüzde çok geçerli olmadığını belirten ve liderlerde bulunması gereken vasıfları sıralayan Mustafa Koç, "Bunlar doğuştan sahip olmanız gereken özellikler değil, yeterince azimle çalışırsanız kendinizi geliştirebilirsiniz." diye konuştu. Liderlerin zor zamanlarda da ortaya çıktığını söyleyen Koç, bunun en güzel örneğini Mustafa Kemal Atatürk’ün oluşturduğunu kaydetti. İş hayatında iyi bir lider olmak için önce iyi bir takım elemanı olmak gerektiğini vurgulayan Koç’un bunun için sıraladığı bazı özellikler şöyle:

Çok çalışacaksınız, yorulmak bilmeyeceksiniz, şikayet etmeyeceksiniz.

Kurumu iyi bilip yeni gelişmeleri araştıracaksınız.

Tutarlı, açık dürüst ve güvenilir olacaksınız.

Bayilerimiz ile büyüdük

ADIYAMAN’da Dicle Grubu’nun yeni Ford Bayi binasının açılışını yapan Mustafa Koç, 1997’de sadece 3 bin 400 çalışanları ile 42 bin araç üretirken bugün 13 bin çalışanla 242 bin araç üretip bunu 161 bin 500’ünü ihraç ettiklerin kaydetti. Koç, "Bugün önemli bir başarıdan söz ediyorsak eğer bundan en büyük paylardan biri de hiç kuşkusuz bayilerimizdir. Bayilerimiz bizler için ticari ortak olmaktan çok daha fazlasını ifade etmiştir. Türkiye’nin dört bir yanındaki bayilerimiz Koç, ismini başarıları ile temsil ederken bize de güç katıyorlar" dedi. Koç, Ford Otasan’ın dünyadaki Ford kuruluşları içinde en başarılı şirket olarak gösterildiğini kaydetti. Dicle ailesine ait yeni bayi binası 3 bin 200 metrekare üzerine kurulu. Bayi açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Dicle Grubu’ndan 24 derslikli okul yaptırma sözü aldı.

GeCeLeR
09-21-2006, 02:02 AM
oç Grubu, Vehbi Koç Vakfı aracılığıyla Adıyaman’a 2 milyon dolarlık harcamayla eğitim fakültesi yaptırdı. Fakülte, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de katıldığı törenle dün öğretime açıldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Amacımız AB’ye adım atarken işsizler ordusu yerine, rekabet avantajı yaratacak seçkin insan kaynağı oluşturmak" dedi.

adamlar kendilerine kadro yetiştiriyor bunun da adını devlete hizmet koyup sözde topluma yaranıyor taktik harika ..

tebrikler ve teşekkürler KOÇ HOLDİNG