Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Pervan: "Tecrübemi başkanlıkta kullanmak istiyorum

Bostandere
09-21-2006, 02:51 PM
Buz Pateni Federasyonu'nda yarın yapılacak seçim öncesi adaylığını açıklayan Oğuz Pervan, 10 yıllık tecrübesini artık federasyon başkanı olarak kullanmak istediğini söyledi..

Oğuz Pervan, 15 yıl önce kurulan federasyonda 10 yıldır asbaşkanlık görevinde bulunduğunu hatırlatarak, ''Mevcut yönetim de kısa süredir görevde olmasına karşın, elinden geleni yaptı. Bundan sonra ben deneyimlerimi başkan olarak kullanmak ve bu sporu daha ileriye götürmek istiyorum'' dedi.

Yeni bir yapılanma programı hazırladıklarını belirten Pervan, ''Sporcu, kulüp, hakem, antrenör, üniversite, sağlık kurulları, tesis, altyapı, sponsor ve medya önemli görevlerimizin başlığını oluşturuyor'' diye konuştu.

Seçimi kazanması halinde, milli takım sporcularının uluslararası kamplara katılması ve tecrübelerinin artması için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Pervan, ''Sporcularımızı bol bol yarışlara sokarak tecrübelerini artırmak istiyoruz. Hatta federasyon ve sponsorlar sayesinde milli takım sporcularımıza maddi destek sağlamak amacındayız. Kulüplerimizin, federasyonun belirleyeceği testler sonunda ortak bir çalışma içinde olmasını ve denetlenmesini sağlamak istiyoruz. Federasyon olarak kulüplerle işbirliği içinde organizasyonlar düzenlemek amacındayız. Bu sporun medyada yer alması ve halkımız tarafından iyice tanınması için çalışmalar yapacağız. Eğitim sisteminden oluşan aksaklıkları da koordineli bir çalışma sonucu ortadan kaldırmak istiyoruz. Hakemlik müessesesi en önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Uluslararası hakemlere sahip olmak spor dalının geldiği noktayı gösterir. Hakem sayımızın ve uluslararası hakemlerimizin artması yönünde çalışmalara hız vereceğiz. Antrenörlerimizi teknik komite altında toplayarak dereceye göre sıralama yapacağız. Hakem eğitimine büyük önem veriyoruz. Yurt dışından kendi dallarında uzman antrenörler getirerek bizim antrenörlerimizin