PDA

Tam Sürümü Görüntüle : A'dan Z'ye üniversiteler ve bilgileri


CaKaLBoT
09-22-2006, 03:17 PM
ABANT İZZET BAYSAL


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Nihat Bilgen
İletişim bilgileri:Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsü 14280 Bolu
Tel: 0 374 253 45 11
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
Enstitü: 3
YO: 5
MYO: 6
Öğrenci sayısı: 9373
Akademik personel: 527


Rektör Prof. Dr. Nihat Bilgen; "Üniversitemiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmaz kalelerinden birisidir. Akademik kadromuz bilimde ve eğitimde iddialıdır." Abant İzzet Baysal Üniversitesi, özellikle İzzet Baysal Vakfı'nın desteğiyle kısa sürede büyük gelişme gösteren bir üniversitemiz. Yaşıtlarından biraz daha önde olan üniversite, bulunduğu yörenin güzelliği ile de oldukça şanslı.
Üniversitenin sağlık hizmetlerini sağlık merkezi karşılıyor. Merkezde 5 doktor, 1 diş hekimi, 1 laborant, 1 psikolog, 8 hemşire, 1 sağlık memuru görev yapıyor. Merkezde 24 saat sağlık hizmeti veriliyor.
Üniversitenin İzzet Baysal Kampüsü, şehir merkezine 12 km. uzaklıkta bulunuyor. Ulaşım halk otobüsleriyle sağlanıyor. Araçlar şehir merkezinden 15 dakika aralıklarla kalkıyor. Üniversite bünyesinde 24 ayrı öğrenci topluluğu, kültür, sanat ve bilim dallarında çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Üniversite bünyesindeki tüm öğrenci topluluklarının faaliyetleri, danışman öğretim elemanları tarafından koordine ediliyor. İzzet Baysal kampüsünde bulunan çok maksatlı kültür merkezinde 514 kieşilik ve 208 kişilik iki salonda sempozyum, panel, konerans gibi etkinlikler yapılıyor.
Merkez kütüphanesinde 35 bine yakın kitap bulunuyor. Kütüphanede kurulan 10 terminalli bilgisayar sistemi ile kütüphanede bulunan yayınlara içerden ve dışarıdan ulaşmak mümkün duruma getirildi.

BARINMA:
Şehir merkezinde 12 km. uzaklıkta bulunan üniversiteye kaydolan öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ı Bolu dışı illerden geldiği için İzzet Baysal Vakfı'nın desteği ile 800 kız, 1400 erkek kapasiteli 5 öğrenci yurdu hizmet veriyor. Düzce, Akçakoca ve Gerede ilçelerindeki kampüslerde de Yurt- Kur'a bağlı yeterli sayıda yurtlar bulunuyor.

BURSLAR
Üniversitenin devletin katkıları dışında kurumlaşmasına yönelik destek. öncelikle İzzet Baysal Vakfı tarafınrdan yapılıyor. Vakıf üniversitenin 4 yıllık bölümlerine ilk sırada en yüksek puanla giren bölüm birincilerine bu bölümlerdeki birincilerden sonra gelen en yüksek puanlı Bolulu birer öğrenciye ve ayrıca maddi desteğe ihtiyaç duyan ve potansiyeli olan Bolulu öğrencilere karşılıksız bur veriyor. Ayrıca her yıl fakülte ve yüksekokulları ilk üç sırada bitiren öğrenciler vakıf tarafından ödüllendiriliyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere de vakıf tarafından teşvik ödülü veriliyor. Her yıl 200'ü aşkın öğrenciye 9 ay süreyle burs imkanı sağlanıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:18 PM
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 3. 7. 1992
Rektör: Prof. Dr. Cezmi Öncüer
İletişim bilgileri: Adnan Menderes Üniversitesi Kepez Mevkii Aydın
İnternet adresi: www.adu.edu.tr
Tel: 0 256 214 66 80
Faks: 0 256 225 32 40
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 5
Enstitü: 1
YO: 7
MYO: 3
Öğrenci sayısı: 3405
Akademik personel: 496
Rektör: Prof. Dr. Cezmi Öncüer: "Üniversitemiz beş yıl gibi çok kısa bir zaman dilimi içinde hızlı ve büyük gelişme göstermiştir. Tem amacımız hedefimiz olan çağdaş, üretken ve halkla bütünleşmiş bir kurum oluşturmak. Üniversitemizin bugünkü konumu ve durumu gelecekteki konumunun küçük bir göstergesidir"
Adnan Menderes Üniversitesi, Büyük Menderes Havzasının kenarı ve Aydın Dağları'nın bitişiğinde kurulan Aydın'da bulunuyor. Kuruluşundan itibaren yüzde 400 oranında büyüme ve gelişme gösteren Adnan Menderes Üniversitesi yetkilileri, amaçlarını; "Çok öğrenci ile yığılma yapmak değil, alt yapımızı tamamlayarak birebir ilişkiyi sürdürmek" şekilde açıklıyor. 1992 yılında matematik, Türk dili ve edebiyatı, arkeoloji ve Sinema Tarihi, Felsefe bölümleriyle açılan üniversiteye 1995 yılında Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Batı Dilleri ve Edebiyatı, Eğitim Bilimleri ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri eklendi. Üniversitenin Ziraat Fakültesieğitim- öğretimini uygulama çiftliği içinde yürüten tek fakülte özelliğini taşıyor.
Üniversitede eğitim- öğretim ve araştırma çalışmalarına destek olmak amacıyla çeşitli disiplinlerin bilgilerini içeren 10 adet CD, 284 periyodik dergi ve yaklaşık 10 bin kitap öğrenci, öğretim elemanı ve diğer araştırmacıların hizmetine sunuluyor. Kütüphane bünyesinde yer alan İnternet bağlantısı ile ülkemizdeki ve dünyadaki birçok bilgi merkezine ulaşılabiliyor.
Üniversitede araştırma incelemeye de imkanlar ölçüsünde önem veriliyor. Araştırma projeleri, Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Fonu, Üniversite bütçesi, TÜBİTAK, DPT ve yurt içi- yurt dışı diğer kaynaklardan destekleniyor.

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ
Adnan Menderes Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi'nde sağlık sağlık kuruluşlarından yararlanma olanağı olmayan öğrencilerin her türlü gereksinimi karşılanıyor.
Öğrencilerin ilki alanlarına göre ders dışı zamanlarını değerlendirmek, ruhsal, bedensel, düşünce ve bilimsel gelişmelerine destek olmak amacıyla, yıl içinde çeşitli sanat ve kültürel etkinlikler yapılıyor.
Her eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilerin ve halkın geniş kapsamlı katılımı ile Kültür, Sanat ve Spor şenlikleri düzenleniyor. Üniversite bünyesinde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği korolarının yanısıra Halk Oyunları ve Tiyatro toplulukları etkinliklerini yürütüyor. İl merkezinde 700, Nazilli'de 150 ve Germencik'te 50 olmak üzere toplam 900 öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtlarında barınıyor. Yurtların dışında ise öğrenciler özel yurtlar ve pansiyonlarda kalma şansına sahipler.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:18 PM
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Şan Özalp
İletişim bilgileri: Afyon Kocatepe Üniversitesi Ordu Bulvarı Afyon.
Tel: 0 272 212 08 81
Faks: 0 272 214 12 11
İnternet Adresi www.aku.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
Enstitü: 2
YO: 17
Öğrenci sayısı: 14058


Afyon'da 3, Uşak'ta 2 ayrı birimde eğitim öğretime devam ediyor. Afyon ve Uşak'ta bulunan Kredi ve yurtlar Kurumu'na ait 7 yurtta toplam 910 kız, 1000 erkek kapasiteli yurt bulunuyor. Afyon ve Uşak'ta ayrıca özel yurt işletmeciliği ve öğrenci pansiyonculuğu da oldukça yaygın. 21 özel yurtta toplam 500 kız, 1600 öğrenci barınıyor.
Üniversite teknolojik gelişmeye oldukça önem veriyor. İmkanlar ölçüsünde teknolojiyi takip etmeye çalışan üniversitede, network, PC ve MAC sistemleri olarak yeni ve gelişmiş donanımlarıyla yazıcı, plotter ve modem gibi çevre birimlerinden oluşan makine parkı ve program kütüphanesi sayesinde üniversitenin içinden ve dışından gelecek tüm bilgisayar hizmet taleplerine cevap verecek organizasyon bulunuyor. Ayrıca internet kanalıyla uluslararası veri alanlarına giriş sağlanıyor. Sağlık hizmetleri mediko- sosyal merkezi tarafından veriliyor. Merkezde 3 doktor, 1 hemşire bulunuyor ve sağlık kuruluşlarından yararlanma imkanı olmayan öğrencilerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:19 PM
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1982
Rektör: Prof. Dr. Yaşar Uçar
İletişim bilgileri: Dumlupınar Bulvarı Kampüs- Antalya
Tel: 0 242 227 52 66
Faks: 0 242 227 55 40
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
Enstitü: 4
YO: 8
Öğrenci sayısı: 10237

Akdeniz Üniversitesi bir turizm cenneti olan Antalya'da bulunuyor. Üniversite öğrencileri için kampüs alanı içinde bulunan kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 462 kız ve 540 erkek toplam 1002 öğrenci kapasiteli Akdeniz Öğrenci Yurdu bulunuyor. Öğrencilerin sağlık hizmetleri mediko sosyal merkezinde karşılanıyor. Merkezde 9 değişik branşda poliklinik bulunuyor. Burada 7 uzman doktor, 2 pratisyen hekim, 4 diş hekimi ve diğer sağlık personeli hizmet veriyor. Öğrenciler tedavileri için gerekli ilaçları merkezde bulunan eczaneden karşılıyor yine merkezde bulunan laboratuarlarda tahlillerini yaptırabiliyor. Teknolojik gelişmeleri izlemeye çalışan üniversitenin tüm birimlerinde bölümlerin ihtiyaçlarını karşılayan uygulama laboratuarları ile bilgisayar destekli laboratuarlar bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:21 PM
ANADOLU ÜNIVERSITESI


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 06. 11. 1958
Rektör: Prof. Dr. Engin Ataç
İletişim bilgileri: Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü 26470 Eskişehir.
Tel: 0 222 335 05 80
Faks: 0 222 335 36 16
İnternet Adresi www.anadolu.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 12
Enstitü: 9
YO: 5
Konservatuar: 1
MYO: 3
Öğrenci sayısı: 17.782
Akademik personel: 1.286

Rektör: Prof. Dr. Engin Ataç: " Anadolu Üniversitesi ögrencileri, barış ve sevgi ortamında huzur dolu bir ögrencilik dönemini unutamayacakları anılarla süsleyerek, ögrenerek, kendilerini geliştirerek yaşarlar. Tüm yüksek okul ve fakültelerimizde çağdaş bir eğitimin gereği olan teknolojik alt yapı büyük ölçüde tamamlanmıştır. Ögrencilerimiz laboratuvar, stüdyo, bilgisayar ve diğer teknik donanımlardan yararlanma açısından bir çok üniversite ögrencisine oranla çok daha şanslıdır."

Tarihçe:
Anadolu Üniversitesi' nin temelini 1958 yılında kurulan Eskişehir Iktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olusturur. Kurum 1982 yılında Anadolu Üniversitesi'ne dönüştü.
Anadolu Üniversitesi denildiğinde aklımıza ilk olarak Açık Ögretim Fakültesi geliyor. Çok sayıda gence hem çalısıp hem de ögrenim görme olanağı tanıyan Açık Ögretim Fakültesi uzaktan öğretim sistemini başarıyla hayata geçiriyor. Anadolu Üniversitesi Açık Ögretim Fakültesi modeli pek çok ülke tarafından örnek alınırken, üniversite örgün öğretimde de başarılı bir grafik sergiliyor.
Yeşillikler içinde ve geniş bir kampüste eğitim öğretim olanagı sunan Anadolu Üniversitesi 'nde egitim ögretimin yanısıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem veriliyor. Teknolojiyi olanakları dogrultusunda takip etmeye çalısan üniversitenin hemen her biriminde, birimin ders programlarına uygun olarak bilgisayar öğretiliyor. Bu amaçla da her birimde bilgisayar derslikleri bulunuyor. Özellikle İletisim Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi'nin grafik ve animasyon bölümlerinde deslerin büyük bölümü doğrudan bilgisayarla yapılıyor.
Bilgisayar Uygulama ve Arastırma Merkezi ile üniversite mensupları uluslar arası bilgisayar ağıyla dünyanın hemen her tarafı ile bağlantı kurabiliyor.
Anadolu Üniversitesi'nde hemen her eğitim biriminde bir öğrenci kantini bulunurken günde yaklaşık 10 bin öğrencinin yemek yiyebildiği kafeteryalar bulunuyor.
Hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin hizmetinde olan kütüphane ve dökümantasyon merkezi 12 bin metrekare kullanım alanına sahip. Kütüphanede 25 adet çalışma odası, 10 okuma ve çalışma salonu bulunuyor. Eskisehir'in 600 bine yaklasan kent nüfusunun yüzde 8'ini yükseköğretim ögrencileri oluşturuyor. Üniversitenin bir öğrenci kenti olan Eskisehir'in hosgörülü ortamında geliştiıini belirten üniversite Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç " Üniversiteler ögrencilerini özgür düsünce alışkanlıgı olan, olayların altında yatan nedenlerini araştıran, sorunlara yaratıcı çözümler üreten, yurt ve insan sevgisini yüreğinde duyan çalışkan bireyler olarak topluma kazandırmak için çalışırlar. Bu anlayışı ilke edinen Anadolu Üniversitesi bir Cumhuriyet Kurumu olarak ülkemizin övünç duyacağı kurumlar arasında ayrıcalıklı bir konum edinmiştir" diyor.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, öğrencilerin üniversiteye ve çevreye uyum sağlamalarına yardımcı olmak ve onların bireysel sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor. Psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının görev yaptığı merkez, barınma, yarı zamanla iş bulma ve uyum programlarıyla ögrencilere yardımcı olurken, dileyen öğrenciler de bireysel görüşmelerle çeşitli sorunlarına çözüm bulmak için merkezden yararlanabiliyor.

SOSYAL ETKINLIKLER BÜYÜK ÖNEM TASIYOR

Üniversitede sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem veriliyor. Konferans, panel, seminer, sergi, tiyatro gibi pek çok kültürel etkinlik yapılıyor. Uluslararası Eskişehir Festivali de her yıl ekim ayında Anadolu Üniversite salonlarında yapılıyor.
Üniversite kulüp etkinliklerini destekliyor. Üniversitede ögrenciler yönetiminde faaliyet sürdüren çok sayıda kulüp bulunuyor. Arkeoloji, Atatürkçü Düşünce, Bilgi ve Zeka Oyunları , Dans, Doğa ve Çevre gibi pek çok kulüple öğrenciler biraraya geliyor.
Anadolu Üniversitesi Spor Kulübünde bini aşkın lisanslı sporcu yerel, ulusal ve uluslar arası karşılasmalara katılıyor. Tüm öğrenciler için de yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonları ve tenis kortlarında spor yapma şansı yaratılıyor. Üniversitenin özellikle bayan masa tenisi ve bayan hentbol takımları Avrupa Kupalarında Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor.

ULAŞIM:
Üniversite Eskişehir karayoluyla Istanbul'a 4 saat, Ankara'ya 2.5, Antalya'ya 5, Izmir'e 7 saat uzaklıkta bulunuyor. Anadolu Üniversitesi 'nin eğitim öğretim birimlerinin büyük bir bölümünün yer aldıgı Yunusemre kampüsü kent içinden geçen Ankara- Bursa karayolu üzerinde bulunuyor. Günün her saatinde belediye otobüsleri ve dolmuşlar kampüse hareket ediyor. Kent merkezinden yürüyerek üniversiteye gitmek ise en fazla 20 dakika alıyor.
BURS:
Üniversite ögrencileri kredi ve yurtlar kurumunun burslarından yararlanabiliyor. Anadolu Üniversitesi Senatosu'nun kararıyla örgün bölümlerde başarılı fakat maddi durumları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs veriliyor. Çesitli vakıfların da sağladıkları bursların yanısıra , Anadolu Üniversitesi ihtiyaçlari olan ögrencilere yarı zamanla iş imkanı sağlıyor. Üniversite yabancı dilde ilk bine, diger bölümlerde ilk üçbine giren ve Anadolu Üniversitesi eğitim birimlerini tercih ederek kayıt yaptıran ögrencilere ayda 50 milyon lira başarı bursu veriyor.
BARINMA:
Üniversite öğrencilerinin barınma sorunları büyük ölçüde çözümlenmiş durumda. Özel yurtların yanısıra Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtların kapasitesi 6.500'ü buluyor. Barınma sorunun çözümüne ayrıca Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi'de yardımcı oluyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:21 PM
ANKARA ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 17.06.1946
Rektör: Prof. Dr. Günal Akbay
İletişim bilgileri: Ankara Üniversitesi 06100- Tandoğan- Ankara.
Tel: 0 312 212 60 40
Faks: 0 312 212 60 49
İnternet Adresi www.ankara.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 14
Enstitü: 6
YO: 8 (2 yıl), 4 (4 yıl)
BÖLÜM: 37(2 yıl), 87 (4 yıl)
Öğrenci sayısı: 36.169
Akademik personel: 3615

Ankara Üniversitesi'nin temel ilkelerinden birisini bilgi teknolojisinden en üst düzeyde yararlanma oluşturuyor. Üniversitenin fakülte ve yüksek okullarında 15 adet UNIX server ve 3 bin kişisel bilgisayar, çeşitli sistemlerinde ve kapasitede 10 öğrenci bilgisayar labaratuvarı bulunuyor. İsteyen öğrenciler form doldurarak kendi fakülte ve evdeki bilgisayarlarından internete girebiliyorlar. Öğrenci konseyini hayata geçiren ilk devlet üniversitelerinde birisi olan Ankara Üniversitesi'nde, bütün birimlerinden seçilmiş öğrenci temsilcileri üniversite ile ilgili karar verme süreçlerine katılıyor.
Toplam 80 bin kitap bulunan kütüphanesinde süreli yayın sayısı ise 2500 olarak belirtiliyor. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi kütüphanesi 1.500 el yazma eserleriyle, Selaymaniye Kütüphanesinden sonra ikinci büyük yazma kütüphanesi olma özelliğini taşıyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER:
Üç ayrı dalda korosu bulunuyor. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve çok seslik koro. Çalışmalar alanlarında tanınmış sanatçılar tarafından yürütülüyor. Modern dans, setep gösteri toplulukları bulunuyor. Mayıs ayında Ankara Üniversitesi öğrenci ve gösteri topluluğu bir araya gelerek Bahar Şenliği düzenliyor. Bahar şenliğine yurt içinden ve yurt dışından topluluklar katılıyor. Doğa sporları, dağcılık kuhübü, doğal hayatı koruma topluluğu, sinema, tiyatro gibi çok sayıda öğrenci toplulukları bulunuyor.
Üniversitede 4 spor salonu, 1 olimpik 2 minyatür, 2 halı futbol sahası bulunuyor.

ULAŞIM:
Ankara Üniversitesi/ne bağlı fakülte ve Yüksek Okullar Ankara içinde yerleştiği için şehir içinde kullanılan kitle ulaşım araçlarından yararlanılıyor.

BURS:
Mezunlar Derneği Hanımlar Grubu tarafından kurulan giysi bankasından isteyen öğrenciler yararlanabiliyor. Hanımlar grubu maddi durumu yetersiz olan öğrencilere para yardımı da sağlıyor. Çeşitli vakıf ve kulüpler ile Ankara Üniversitesi burslarından da öğrenciler faydalanabiliyor.

BARINMA:
Anakara Üniversitesi, öğrencilerinin kendi yurtlarında barınabilmesine büyük önem veriyor. Öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların yanısıra, üniversite yurtlarında da kalabiliyorlar. Ankara Üniversitesi 1999- 2000 öğretim yılında yurt sayısını 9'a çıkarmayı hedefliyor. Bunlardan 5'i Ankara içinde, 4 tanesi ise Ankara dışındaki birimlerin oldukları yerlerde bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:22 PM
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1955
Rektör: Prof. Dr. Erol Oral
İletişim bilgileri: Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü 25170- Erzurum.
Tel: 0 442 218 71 18
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 15
Enstitü: 6
YO: 18
Öğrenci sayısı: 33741
Akademik personel: 2138

Rektör Prof. Dr. Erol Oral: "Üniversitemiz ülkemizin en gelişmiş ve köklü üniversitelerinden birisidir. Bir üniversitede olması gereken tüm fakülte ve yüksekokullara sahiptir. Ülkemizde yurt sorunu olmayan birkaç üniversiteden birisidir."
Atatürk'ün Doğu Anadolu'da bir üniversite kurulması yolundaki arzusuna uygun olarak 1955 yılında çıkarılan kanunla kuruldu.
Doğu Anadolu bölgesinin sosyal ve kültürel yönden kalkınmasını sağlamak amacıyla kurulan Atatürk Üniversitesi, kurulduğu tarihten beri bu amaç doğrultusunda büyük mesafeler katetti. Ülkemizin en eski üniversitelerinden birisi olan Atatürk Üniversitesi, pek çok üniversiteye öğretim elemanı yetiştiren okul olma özelliğini de taşıyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:
Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünün sahneye koyduğu çeşitli gösteriler her hafta tekrarlanırken, Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan Halk Oyunları, Türk Halk Müziği ve Türk Hafif Müziği çalışmalarına her yıl yüzlerce öğrenci katılıyor. Spor Müdürlüğü bünyesinde ise atletizm, basketbol, dağcılık, güreş, kayak, voleybol gibi dallarda diplomalı antrenörler nezaretinde çalışmalar yürütülüyor ve bu etkinliklere de isteyen her öğrenci devam ediyor. Atatürk Üniversitesi'nde panel, sempozyum, konferans gibi toplantılar sık sık yapılıyor, toplu gezilere imkan tanınıyor, bilgisayar ve yabancı dil kursları gibi öğrencilere yönelik çalışmalar yapılıyor.

BARINMA:
Atatürk Üniversitesi kampüsünde, öğrencilerin barınma sorunlarını karşılayan Yurt- Kur binaları bulunuyor. İkisi erkek, biri kız olmak üzere üç yurt binasında yaklaşık 6 bin 850 genç barınıyor. Talep rahatlıkla karşılandığı için bu yurtlarda halen bin kadar yatak boş tutuluyor. Kızılay'a ait birer kız ve erkek öğrenci yurdu ile özel sektöre ait yurt binaları da bulunuyor.

BURSLAR:
Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca 2065, Üniversitenin Kalkındırma Vakfınca 27 olmak üzere toplam 2092 başarılı ve yoksul öğrenciye karşılıksız burs veriliyor. Her yıl üniversitenin Kalkındırma Vakfı kaynakları ile hiçbir yerden burs alamayan başarılı ve yoksul 50 öğrenciye karşılıksız burs veriliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:22 PM
ATILIM ÜNİVERSİTESİ


Atılım Üniversitesi, Oran'a 9 km. uzaklıkta bulunuyor. Üniversitenin amacı, "Bilgiye ulaşım ve bilgi kullanım yeteneklerine sahip işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler, mühendislik, mimarlık, bilgisayar gibi mesleki konularda bilgili ve deneyimli araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı, rekabete açık, uluslararası çevrelerle yakından ilişkili, sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan çevre korumasına duyarlı insanlar yetiştirmek" olarak belirtiliyor. 110 dönümlük arazi üzerine kurulan Atılım Üniversitesi'nde 3 fakülte, 1 Meslek Yüksekokulu bulunuyor.
Üniversitedeki öğrenci konseyiyle işbirliği yaparak faaliyet gösteren fotoğrafçılık, halk oyunları, tiyatro, müzik kolları bulunuyor. "

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:22 PM
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ


Faks: 0 212 669 4398
Tel: 0 212 669 6523 (pbx)
İnternet Adresi www.bahcesehir.edu.tr

Rektörü: Prof. Dr. Süheyl Batum

Barınma İmkanları
Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını gidermek için modern yurt imkanlarına sahiptir. Öğrenci Dekanlığı, yurt ve barınma gereksinimi olan her öğrenciye bire bir yardımcı olmaktadır. Üniversitenin Spor ve Aktivite Merkezi'nde olan yurtlar, öğrencilerimizin her konuda rahat etmeleri düşünülerek düzenlenmiştir. 1 ve 2 kişilik odaların bulunduğu üniversite yurdu öğrencilere en güvenli ortamı sunmakta, her odada banyo, her öğrenciye bir tane olmak üzere çalışma masaları, klima, oturma grubu, buzdolabı ve balkon/teras bulunmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul dışından gelen öğrencilere bu yüksek kalitede yurt imkanlarını sunarak, ailelerin çocuklarının rahat ve güvenilir bir ortamda olduklarını hissetmelerini sağlamaktadır. Verimli bir dinlenme ve çalışma ortamı sunan rahat yurt odalarının yanısıra tesiste bulunan kafeterya, basketbol sahaları, tenis kortları ve yüzme havuzu da öğrencilerin kullanımına açıktır. Yurt odaları modern ve öğrencilere evlerindeki konforu verecek düzeyde hazırlanmıştır. Odalarda televizyon, buzdolabı gibi temel ihtiyaçların yanı sıra modern yaşam koşulları mevcuttur. Aktivite merkezindeki bilgisayar imkanları ile İnternete erişim mümkündür.

Burs İmkanları
Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerinin başarısını özendirmek ve ödüllendirmek, yeteneği gözetmek ve yükseköğretimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çeşitli burs ve mali yardım olanakları sağlamayı hedeflemektedir. Bahçeşehir Üniversitesi Bursları hukuki dayanağını 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 3843 sayılı kanunla değişik 17. Maddesiyle eklenen 18. Maddesinden alır.

Burs (scholarship) öğrencinin üniversiteye kabul edilirken veya üniversitedeki eğitimi sırasında göstermiş olduğu akademik veya başka türden, üniversitedeki misyonuna uygun ve ödüllendirilmesi gereken alanlardaki faaliyetlerinden doğan (scholarly activity) başarılarına göre verilen ve geri ödemesi olmayan bir tür destektir. Bahçeşehir Üniversitesi'nde burslardan yararlanacak öğrenciler için herhangi bir bölüm önceliği veya kontenjan sınırı yoktur. Bahçeşehir Üniversitesi burs koşulları başarılı her öğrencinin yararlanabileceği şekilde düzenlenmiştir.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:22 PM
tesekkürler pekilgim yok ama emeee saygıı :D

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:22 PM
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu
İletişim bilgileri: Soma Cd. Balıkesir
Tel: 0266 245 96 50
İnternet Adresi www.balikesir.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
YO: 3
MYO: 9
Öğrenci sayısı: 10656
Akademik personel: 458

Rektör Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, "Eğer kararınız Balıkesir Üniversitesi'nden yana olursa burada ihtiyaç duyacağınız bilgi ve becerileri sizlere üniversitemizin çok değerli öğretim üyeleri ve yardımcıları özveriyle en iyi şekilde kazandırma çabası içinde olacaklardır."
Balıkesir Üniversitesi'nin kökleri 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebi'ne dayanıyor. Balıkeris Üniversitesi 1992 yılında kuruldu. Balıkesir Üniversitesi şehir merkezine 18 km uzaklıkta 4000 dönüm arazi üzerinde yapılanmasını sürdürüyor.
Üniversitenin hedefi, "Ülkemize ve insanlığa layık olabilecek çağdaş bir eğitim öğretim kurumu olmak. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini ve bilgi çağını hür düşünen, laik, demokrat, ülkesinin bölünmezliğine inanan Cumhuriyet'e sadık nesiller yetiştirmek. Balıkesir Üniversitesi'ni gerçek anlamda halkın üniversitesi haline getirmek" olarak açıklanıyor. Balıkesir Üniversitesi tek kampüste bulunuyor. Henüz tamamı bitirlemiş kampüste Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Balıkesir Meslek Yüksekokulu'nda eğitim öğretimini sürdürüyor. Mühendislik- Mimarlık Fakültesi ve Fen- Edebiyat Fakültesi inşaatları da devam ediyor. Necatibey Eğitim Fakültesi şehir merkezinde kendi binasında eğitim öğretim verirken, ilçelerdeki meslek yüksekokulları geçisi binalarda hizmet veriyor. Üniversite öğrencilerinin bir böölümü Yurt- Kur'a ait 1152 kapasiteli bir kız öğrenci yurdu ile 1072 kapasiteli erkek öğrenci yurdu bulunuyor.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Üniversitede her türlü takım oyunları ve ferdi sopr dallarına yönelik çalışmaların yapıldığı bir spor salonu, 2 tenis kortu, 1 duvar tenisi, 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, 1 halı saha ve koşu parkuru bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:23 PM
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 13. 01. 1994
Rektör: Prof. Dr. Mehmet Haberal
İletişim bilgileri: Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20. Km. 06530 Ankara.
Tel: 0 312 234 10 10
Faks: 0 312 234 12 16
İnternet Adresi www.baskent.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
BÖLÜM: 10 (2 yıllık)+ 10 (4 yıllık)
Enstitü: 3
YO: 9
Öğrenci sayısı: 2158
Akademik personel: 422

Rektör Prof. Dr. Mehmet Haberal: "Bizim için üniversite, yalnızca bilginin değil, yaratıcı ögrenim ve uygulamanın, pratiğe dönük teorinin, yeni ufuklar için hayal kurmanın, hayali gerçekleştirmek için engel tanımayan anlayışın beşiği, başka bir deyişle topragıdır."

Tarihçe:
1993 yılında Haberal Egitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan Başkent Üniversitesi'nin kuruluş işlemleri başlatılıp kısa sürede tamamlandı ve üniversite 1994 yılında kuruldu.
Başkent Üniversitesi, ülkemizde sayıları her yıl artan vakıf üniversitelerinden ilk kurulanlar arasında bulunuyor. Vakıf üniversitelerinin hemen hepsinin öğrenimlerini yabancı dille yaparken, Başkent Üniversitesi Türkçe'yi öğrenim dili olarak almiş ve Amerikan Kültürü ve Edebiyati bölümü dışındaki tüm bölümler öğrenimlerini Türkçe olarak yapıyorlar. Ancak öğrencilerin tüm eğitim öğretimleri boyunca akademik ve mesleki İngilizce desleri ile yoğun İngilizce eğitimine agırlık veren üniversitede bazı meslek dersleri de İngilizce olarak yapılıyor. Böylece üniversiteden mezun olan ögrenciler kendi mesleği ile ilgili İngilizce kaynakları ve anlatülanları rahatlıkla izleyebilecek, gerektiğinde İngilizce'nin yeterli oldugu her ülke ve işletmede çalışabilecek düzeyde İngilizce bilir duruma getiriliyor.
Başkent Üniversitesi hastaneler ve diyaliz merkezleriyle ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen sağlık sorununun çözümüne da katkı sağlıyor. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin en büyük sorunlarından birisi uyum sorunu. Özellikle küçük kentlerden büyük kentlere öğrenim için giden ögrencilerde pek çok alanda uyum sorunu ortaya çıkıyor. Bunu gözönüne alan Başkent Üniversitesi'nde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezi bulunuyor. Bu merkez, ögrencilere üniversite yaşamlarında yardımcı olacak oryantasyon programlarını düzenliyor. Merkez, üniversite yaşamı, yurtta barınma, sınav kaygısı, aile ve kisisel sorunlarda çözüm bulma konularında ögrencilere destek vermenin yanısıra, üniversite içindeki çeşitli birimlere ve gruplara hizmet içi eğitimi de veriyor.
İnsan Kaynaklari ve Kariyer Yönlendirme Merkezi de, mezuniyetten sonra iş olanaklarını araştırmak ve öğrencilerin iş bulmalarına yardım etmek amacıyla kurulmuş. İş çevreleri ile iletişim kuran merkez, çesitli seminerlerle öğrencilerle işverenleri biraraya getiriyor ve işe başvurma, özgeçmis yazma gibi konularda öğrencileri bilgilendiriyor.
Üniversite kütüphanesi süreli yayınlar ve kitap- okuma salonu olarak iki ayrı salonda hizmet veriyor ve aynı anda 175 okuyucunun oturarak çalısmasına imkan sağlıyor. Kütüphanede 24 bin kayıtlı metaryal bulunuyor.
Başkent Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi'nce eğitim öğretim birimlerine, araştırmacılara, öğrencilere ve yönetim birimlerine bilişim desteği sunuluyor. Bu hizmetleri sunmak üzere kurulan Bilgi İşlem Merkezi, 9 bilgisayar laboratuvarında toplam 260 kişisel bilgisayar , SUN is istasyonları ve hızlı bir yerel ağ sistemine sahip bulunuyor.
Başkent Üniversitesi'nde öğrenim görmek isteyenlerin yıllık 4 bin Dolar karşılığı Türk Lirasi ödemeleri gerekiyor. Ögrencinin kayıt yılndaki yıllık ücreti mezun olana kadar değiştirilmiyor. Egitim ücretinin ilk taksidi kesin kayıt sırasında T.C. Merkez Bankasi efektif satış kurundan hesaplanıyor. Ikinci taksidi ikinci yarıyıl başında T.C. Merkez Bankası efektif satış kurundan hesaplanarak ödeniyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER
Üniversitede çeşitli konularda bilimsel seminer, sempozyum ve konferansların düzenlenmesinin yanı sıra ögrencilerin kendi girişimleri ile oluşturdukları çeşitli etkinlik kolları da çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite bu etkinliklerle üniversite içinde dayanışmanın sağlanmasını amaçlıyor. Üniversitenin kapalı ve açık spor alanlarında tenis, voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi gibi alanlarda, ögrencilerin profesyonel çalıştırıcılar yardımıyla eğitilmeleri sağlanıyor. Seçmeler sonucu olusturulan takımlar, üniversite içi ve üniversitelerarası yarışmalara katılıyorlar.

ULAŞIM:
Tüm eğitim öğretim birimleri Eskişehir yolu üzerindeki Konukkent karşısında kurulan Bağlıca Kampüsünde yer alıyor.

BURSLAR:
Burslu programlara yerleştirilen ögrencilere mali durumlarına bakılmadan burs veriliyor. Bu burslar yalnızca öğrenim ücretini kapsıyor. Üniversitede ayrıca başarı teşvik bursu veriliyor. Bu burs ögrencilere, üstün başarı gösterdikleri yılı izleyen öğrenim yılından geçerli olmak üzere veriliyor. Karşılıksız olan akademik başarı bursu hazırlık programı için geçerli değil. Bursun verileceği ögrenci sayısı bölümde öğrenim gören ögrenci sayısına göre saptanıyor ve öğrenci başarılı olduğu sürece devam ediyor.

BARINMA:
Üniversitenin Bağlıca kampüsünde hizmet veren öğrenci yurtları tek ve çift kişilik olmak üzere toplam 508 yatak kapasitesine sahip ve 8 yatak özürlüler için düzenlenmiş. Aynı kompleks içinde, kütüphane, iki ayrı dinlenme ve oturma salonu , yemek salonu gibi çeşitli birimler bulunuyor

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:23 PM
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ



Rektör Prof. Dr. Fehmi Durukanoğlu; "Günümüzde ülkeler arasındaki rekabet, bilgi ve teknoloji yarışına dönüşmüştür. Bu yarışta üstün olan ülkelerin politikaları da güçlüdür ve dünyada onurlu bir yere sahiptir. Böyle bir yerde ve böyle bir dünyada bilgi çağının üniversitesi olmanın onurunu taşıyoruz."
Beykent Üniversitesi, Adem- Çelik Beykent Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında kuruldu.
Amaçlarını," kendileri ve toplum için yararlı olacak şekilde öğrencileri çağdaş bilgilerle donatmak" şeklinde açıklayan Beykentlilerin öğretim kadrosu Türk ve yabancı öğretim üyelerinden oluşuyor.
Beykent Üniversitesi, gerek E-5, gerekse TEM otoyolundan kolaylıkla ulaşılabilen bir konumda bulunuyor. Üniversite içinde yurtlar bulunuyor.Beykent Üniversitesi'nde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen - Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunuyor. Beykent Üniversitesi'nin yıllık öğretim ücreti bütün bölümler için 3 bin 500 İngiliz Sterlini karşılığı Türk Lirası olarak iki eşit taksitte ödeniyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:23 PM
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 12.02.1984
Rektör: Prof. Dr. Ali Doğramacı
İletişim bilgileri:
Tel: 0 312 266 40 00
Faks: 0 312 266 41 27
İnternet Adresi www.bilkent.edu.tr
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
YO: 2
MYO: 3
Öğrenci sayısı: 10003
Akademik personel: 970

Rektör Prof. Dr. Ali Doğramacı: "Eğitim kalitesi üniversite tercihinde en önemli kriterlerden birisidir. Bilkent'i daha yakından tanıyabilmeniz için üniversitemizi bizzat ziyaret ederek akademik ve sosyal hayatı yerinde görmenizi öneririm."
Tarihçe: Bilkent Üniversitesi 1984 yılında kuruldu ve 1986 yılında eğitim öğretime başladı. Bilkent Üniversitesi hem eğitim öğretim kalitesi hem de kampüsünün güzelliği ile ile üniversite adaylarının çoğunun rüyalarını süslüyor. Üniversitenin özellikle burslu bölümleri başarılı öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor.
Vakıf üniversitelerine öncülük eden Bilkent Üniversitesi kurulduğu günden bu yana pek çok fakültesiyle liderliğini sürdürüyor. Burssuz bölümleri ise ücretli olması nedeniyle adaylar tarafından daha az tercih ediliyor. Son yıllarda şampiyonların tercihlerine baktığımızda ilk sıralarda Bilkent Üniversitesi'nin burslu bölümleri bulunuyor.
Matematik puan türüne göre 1998 ÖYS'de en yüksek puanı alan 100 öğrenciden 30'u, fen puan türüne göre de 32'si Bilkent Üniversitesi'nde öğrenim görüyor. Ankara'nın batısında kurulan Bilkent Üniversitesi merkez, orta ve doğu kampüsü olmak üzere üç kampüsten oluşuyor. Kampüs çevresi ise alışveriş merkezleri, mağazaları ile yeni bir şehir görünümünde.
Bilkent Üniversitesi'nde öğrenci merkezli eğitim esas alınmış. Üniversitede her akademik dönemin sonunda öğrenciler öğretim üyelerinin dersi sunuş yöntemlerini, ders için yaptıkları hazırlıkları ve dersin içeriğini değerlendiriyorlar. Öğrencilerden elde edilen veriler derslerin sürekli iyileştirilmesinde kullanılıyor.
Tüm Bilkent öğrencileri üniversiteye girdikleri günden itibaren bir UNIX hesabına sahip oluyor ve 24 saat bilgisayar hizmetlerinden yararlanabiliyor. Yerel ağa bağlı yaklaşık 3000 dolayında kişisel bilgisayar ile 100 kadar UNIX ve X- Windows ile çalışan iş istasyonu bulunuyor.
Bilkent Üniversitesinin masrafları oldukça yüksek. Eğitim ücretini ödeme gücünde olmayan adayların yalnızca burslu bölümleri tercih etmeleri tavsiye ederiz.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:
Bilkent Üniversitesi'nde derslerin yanısar sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere de büyük önem veriliyor. Etkinliklerin çoğunluğu öğrencilerin seçtikleri Öğrenci Konseyi tarafından yürütülüyor. Konsey bünyesinde kurulan klüp ve topluluklar, düzenli olarak çeşitli söyleşi ve paneller, sergiler, konserler düzenliyor. Klüplerin düzenlediği etkinlikler çerçevesinde pek çok tanınmış politikacı, işadamı, sanatçı ve bilim adamı öğrencilerin konuğu oluyor. Ders dışında öğrencilerin biraraya gelerek iş dünyasındaki yenilikleri, gelişmeleri araştırdıkları İşletme ve Ekonomi, Genç Girişimciler gibi külüpler bulunuyor. Kulüpler çeşitli seminerler, film gösterileri düzenliyorlar.
Bilkent Üniversitesi'nin Öğrenci Konseyi binasında aerobik step salonu, gazete okuma salonu, müzik ve fotoğraf stüdyoları, konsey büroları, toplantı ve video odası bölümleri bulunuyor.

BARINMA:
Bilkent Üniversitesi'ni modernk geniş tesislerinde yaklaşık 4500 yatak kapasiteli yurtları bulunuyor. Yurt bloklarında 4 kişilik, 2 kişilik ve belirli sayıda tek kişilik odalar bulunuyor.
Her yurt odasında telefon bulunuyor. Odalar ayrıca Bilkent Bilgisayar Merkezi'ne fiber optik hatlarla bağlı ağ donanımları ile hazır durumda. Bu ağ aracılığı ile öğrenciler kendi kişisel bilgisayar hesaplarına erişebiliyor, internet ve web olanaklarından yararlanabiliyor. Merkez kampüs yurtlarında dört, doğu kampüs yurtlarında iki noktada bilardo salonları bulunuyor.

SAĞLIK HİZMETLERİ:
Sağlık hizmetleri üniversitenin sağlık merkezinde veriliyor. İki kampüste hizmet veren merkezde ilk müdahale ve tedaviye ek olarak, diş, göz, cildiye, kulak burun boğaz ve kadın hastalıkları ünitesi ile ilaçların anında temini için bir eczane bulunuyor. Merkezde çeşitli tıbbi analizlerin yapılabildiği modern donanımlı iki labaratuvar bulunuyor.
Öğrenci Sağlık Merkezi bünyesinde acil servis, üç ambulans ve 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Merkezlerde biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuvarı, ultrasonografi ve röntgen ünitesi bulunuyor.

BURS:
Burslu bölümlere yerleştirilen öğrencilere karşılıksız burs veriliyor. Bu burs öğrenim ücretini ve Ankara dışından gelen öğrencilerden yurtta kalmak isteyenlerin yurt ücretini karşılıyor. Burslu öğrencilere ayrıca ders yılında 9 süreyle ödeme yapılıyor.
Üniversiteye girerken verilen burslar dışında akademik yıl içinde programlarında belirtilen ders yükünün tümüne kayıtlı olup, yıllık not ortalaması en az 3.5 ve üstü olan öğrencilere de üniversitece saptanan kontenjanlar dahilinde burs veriliyor.

BESLENME:
Üniversite kampüsünde 2 tabldot, 4 alakart, 4 hızlı yemek salonu, 1 pastane ve çok sayıda kantin ile büfe bulunuyor. Alakart yemek salonunda öğre akşam yemeklerinde 15- 20 çeşit yemek sunuluyor. Bunun yanısıra tabldot yemek salonlarında kahvaltı dahil üç öğün seçmeli yemek servisi yapılıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:24 PM
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 12.09.1971
Rektör: Prof. Dr. Üstün Ergüder
İletişim bilgileri: Boğaziçi Üniversitesi Bebek- İstanbul
Tel: 0 212 263 15 00
Faks: 0 212 265 63 57
İnternet Adresi www.boun.edu.tr
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
BÖLÜM: 23
Enstitü: 6
YO: 3
Öğrenci sayısı: 9391
Akademik personel: 1046

Rektörü: Prof. Dr. Üstün Ergüder: "Her yıl üniversite sınavı sonucunda en seçkin öğrenciler aramıza katılıyor. Üniversitemiz bu çok kıymetli insan kaynağını, değereni daha da arttırarak ülkemize kazandırmak için tüm gücüyle çalışıyor"
Tarihçe: Boğaziçi Üniversitesi 1971 tarihinde kuruldu. Boğaziçi Üniversitesi'nin mirasını devraldığı Robert Koolej, 1863'te Bebek sırtlarında küçük bir binada faaliyete geçmiş ve Amerika Birleşik Devletleri sınırları dışında kurulan ilk Amerikan yükseköğretim kurumu olmuştur. 1971'de Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından devralınan ve Robert Kolej kampüsünde kurulan Boğaziçi Üniversitesi bu eğitim kurumunun eğitim öğretim geleneklerinin varisi oldu.
Boğaziçi Üniversitesi'nin muhteşem manzarasını, yeşillikler içindeki kampüsünü gören üniversite adaylarının bu üniversiteye hayran olmamaları mümkün değil. Boğazın mavi sularına bakarak üniversite öğrenimi görmek Boğaziçililerin bir ayrıcalığı. Tabiiki Boğaziçi Üniversitesi'nin ayrıcalığı yalnızca kampüsünün hayran bırakan güzelliği değil. Boğaziçi Üniversitesi eğitim öğretimdeki kalitesiyle de kendisini kanıtlamış durumda.
Üniversite adaylarının ve şampiyon öğrencilerin tercihlerinde en üst sıralardaki yerini koruyan Boğaziçi Üniversitesi, yüksek standartlarda öğrenim veriyor. Boğaziçi mezunlarının iş dünyasına bir adım önde girdikleri de yadsınamaz bir gerçek.
Boğaziçi Üniversitesi Bebek, Kuzey, Hisarüstü, Uçaksavar, Kilyos ve Kandilli olmak üzere 6 ana kampüste konumlanıyor. Boğaziçi Üniversitesi'nin en önemli özelliklerinden birisini öğrencilerin belirli sınırlar içinde eğitim süresini uzatmadan diğer bir bölüme geçiş yapabilmesi oluşturuyor. Ayrıca çift anadal programları aracılığıyla aynı anda iki diploma alma fırsatı da sağlanıyor.
Üniversitede 1993 yılından beri uygulanmakta olan öğrenci değişim programıyla başvuru koşullarına uygun olan öğrenciler ABD, Kanada, Uzakdoğu, ve Avrupa'daki anlaşmalı üniversitelerde bir yıl eğitim görebiliyorlar.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:
Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler, sadece iyi bir meslek ve kariyer sahibi olma konusunda gerekli olan bilgileri değil, uygarlığın temel kavramlarını da tanıyarak, gerçek bir aydın olma yolunda yönlendiriliyorlar. Geleneklerine uygun olarak , Boğaziçi Üniversitesi sınıf dışı, zengin bir öğrenci yaşamını da vurguluyor. Pek çok alanda öğrenci kulüpleri bulunduğu gibi çok gelişmiş spor tesisleri de bulunuyor.

BARINMA:
Üniversite öğrencilerine kampüste yaşam olanağı sunuyor. Güney kampüste, 300 kişilik birinci ve 122 kişilik üçüncü erkek yurdu, 424 kişilik birinci kız yurdu bulunuyor. Kuzey kampüste 496 öğrencinin barınabildiği ikinci erkek yurdu, 504 kişilik ikinci kız yurdu bulunuyor. Hisarüstü kampüsünde ise 252 kişilik erkek yurdu, Uçaksavar kampüsünde de bir kız ve bir erkek olmak üzere toplam 224 kişilik yurt bulunuyor.

BURS:
Boğaziçi Üniversitesi'nde burs ofisi yoluyla öğrencilerin ihtiyaçlarına gör; gereksinim, başarı, yemek, yurt, kitap, yadyok, yaz dönemi bursları veriliyor ve harç artışı muafiyeti hakkı tanınıyor. Öğrencilerin belirlenen gereksinim düzeylerine göre sözkonusu bursların birden fazlasını da alma hakkı bulunuyor. Üniversite dışından da çeşitli kaynaklardan öğrencilere burs veriliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:24 PM
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Tuna Taner
İletişim bilgileri: İstasyon mevkii Manisa
Tel: 0 236 231 88 16
Faks: 0 236 237 24 42
İnternet Adresi www.bayar.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 5
YO: 3
Öğrenci sayısı: 10.075
Akademik personel: 698

Rektör Prof. Dr. Tuna Taner: "Sevgili gençler dün üniversite sınavlarını kazanmak için harcadığınız çabayı bundan sonra kendinizi en iyi şekilde yetiştirip bilimsel çalışmalar yapmak, ileri teknolojiyi üretmek, ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak için harcayacağınıza tüm içtenliğimle inanıyorum"
Ulusal ve evrensel değerleri kucaklayan çağdaş bir yaklaşım yakalamayı amaçlayan Celal Bayar Üniversitesi altı yıllık geçmişe sahip genç bir üniversite. Merkez kütüphanede 8369 kitap 2100 süreli yayın, 30 tez, 22 görsel- işitsel metaryal bulunuyor. Üniversitenin 3 sopr salonu, 1 açık yüzme havuzu, 1 tenis kortu, 6 açık basketbol- voleybol sahası, 1 jimnastik salonu, 2 açık futbol sahası bulunuyor. Öğrencilerin bu salonlarda voleybol, basketbol, futbol, hentbol masa tenisi gibi dallarda spor yapmaları sağlanıyor.
Üniversitede üç mediko sosyal merkezi bulunuyor. Genel sağlık hizmetlerinin dışında göz, kalp, diş üniveteliri bulunan merkezde 1 başhekim 1 başhekim yardımcısı, 3 doktor görev yapıyor. Mediko bulunmayan fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrenci ve personel devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarında muayene ve tedavilerini yaptırıyor, tedavi giderleri başbakanlıkça karşılanıyor.

BARINMA:
Kredi ve yurtlar Kurumu'nun yurtlarından faydalanılıyor. Manisa merkezde 480 kız, 536 erkek, Akhisar'da 100 kız, 200 erkek, Alaşehir'de 100 kız, 200 erkek, Demirci'de 712 kız, 346 erkek öğrenci kapasiteli yurtlar bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:25 PM
Dumlupınar Üniversitesi

http://www.dumlupinar.edu.tr/tr/index.html

Dumlupınar Üniversitesi 3.7.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur.4 Fakülte ve 2 Enstitünün kuruluşu da aynı kanunda yer almıştır. Daha önce Anadolu Üniversitesine bağlı olarak faaliyetini sürdüren Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu Üniversitemizin çekirdeğini oluşturmuştur.

Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak 12 Ekim 1974 tarihinde Kütahya Yönetim Bilimleri Yüksekokulu adı altında kurulmuş ve 4 Aralık 1974 tarihinde öğretime başlamıştır.15 Şubat 1979 tarihine kadar yüksekokul olarak faaliyetini sürdürmüş ve bu tarihten itibaren Akademi tarafından Kütahya Yönetim Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür. Daha sonra 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Kütahya İdari Bilimler Yüksekokulu adı altında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlanmıştır.27 Haziran 1987 tarih ve 3389 Sayılı Kanuna eklenen bir madde ile Anadolu Üniversitesi Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi haline getirilmiştir. 3 Temmuz 1992 tarihinden itibaren ise Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kütahya Meslek Yüksekokulu 1975-1976 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretime başlamıştır. 1982 Temmuz ayında Anadolu Üniversitesine bağlanmıştır. 3 Temmuz 1992 tarihinden itibaren Dumlupınar Üniversitesine bağlı olarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

3837 Sayılı Kanunla kurulması öngörülen Fen-Edebiyat Fakültesi,Mühendislik Fakültesi,Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne ilaveten 06.09.1993 tarih ve 1450 sayılı Yükseköğretim Kurulu Kararı ile Tavşanlı ve Gediz Meslek Yüksekokulları açılmış ve 1993-1994 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Daha sonra Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 14.02.1994 tarih ve 94.5.332 sayılı kararı ile Kütahya ilinin 10 ilçesi ve Bilecik ilinin 4 ilçesinde toplam 14 Meslek Yüksekokulu daha açılmıştır. Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında yapılan 1996/8655 sayılı protokol gereği kurulan Sağlık Yüksekokulu Üniversitemiz bünyesine katılmıştır. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu olarak ayrılmıştır.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:25 PM
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ




KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1974
Rektör: Prof. Dr. Ferit Koçoğlu
İletişim bilgileri: Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü- Sivas
Tel: 0346 226 15 27
Faks: 0346 226 15 54
İnternet Adresi www.cumhuriyet.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 3
YO: 3
MYO: 11
Öğrenci sayısı: 12157
Akademik personel: 1034

Rektör Prof. Dr. Ferit Koçoğlu: "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan şüphesiz olumsuz yönde etkilenmiş olmamıza rağmen bunların aşılmasında üstün gayretlerini gördüğü tüm akademik ve idari kadrolarımızdaki çalışanlarımıza teşekkür ederim."
Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 50. yılı anısını bilimsel bir anıtla sonsuza dek yaşatabilmek amacıyla 1974 tarihinde kuruldu. Üniversite Sivas il merkezinin 7 km. güneyinde Kızılırmak nehrinin kenarında 11000 dönüm arazi üzerinde bulunuyor.
Üniversite kampüsü içinde hizmet veren 3 katlı Merkezi kütüphanede yaklaşık 50 bin ciltlik kitap ve dirgi koleksiyonu bulunuyor. 187'si yurtdışı alımı olmak üzere 300 civarında süreli yayın aboneliği devam ediyor.
1200 seyirci kapasiteli Cumhuriyet Spor salonunda basketbol, voleybol, hentbol, güreş gibi sporlar yapılıyor. Ayrıca 2 futbol sahası, 2 halı tenis kortu bulunuyor. Öğrencilerden oluşan Türk Halk, Türk Sanat Müziği koroları çeşitli konserler veriyor. Tiyatro grubu da her yıl en az bir eser sergiliyor. Üniversitenin fakülte ve yüksekokullarında okuyarak başarılı, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere ücretsiz öğlen yemeği, ayrıca sınıf birincisi ve ikincisi olan öğrencilere her yıl değişen oranlarda bir defaya mahsus olmak üzere burs veriliyor.

BARINMA:
Öğrencilerin barınma ihtiyacı için, Yurt- Kur'a bağlı 2576 yatak kapasiteli yurtları bulunuyor. bu yurtların 1424'ü kız öğrenciler için kampüs içinde bir bölümü kampüs bir geri kalanı şehir merkezinde olmak üzere 1152 yatak kapasiteli erkek yurtları bulunuyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nca üniversiteye devredilen Sivas sağlık Meslek Lisesi yatakhanesi kız öğrenciler için yurt olarak düzenlenerek 224 öğrencinin barınması sağlandı.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:25 PM
ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Ramazan Aydın
İletişim bilgileri: İskele meydanı Çanakkale
Tel: 0 286 212 88 20
Faks: 0 286 212 88 15
İnternet Adresi www.cau.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 2
YO: 10
Öğrenci sayısı: 7.081

Üniversitenin bilgisayar hizmetleri bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca yürütülüyor. Üniversitede okutulan bilgi işlem derslerinin uygulamalı yapılabilmesi için 3 adet bilgisayar labaratuvarı bulunuyor.
Sağlık hizmetleri Sağlık Kültür ve Spor Dairesi birimlerince veriliyor. İleri tetkik ve tedaviler için Çanakkale hastanesine veya yakın illerdeki tıp fakültelerine sevk yapılıyor. Mediko Sosyal Merkezi'nde 2 pratisyen hekim, 2 hemşire görev yapıyor. Kampüs sahası dışında Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 1000 kız, 500 erkek öğrenci yurdu bulunuyor. Yahya Çavuş Kampüsünde 30 erkek, Biga'da 300 kız, 300 erkek öğrenci yurdu bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:26 PM
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1997
Rektör: Prof. Dr. Kemal Güçlüol
İletişim bilgileri: Öğretmenler cd. 112/2 Yüzüncüyıl Balgat- Ankara
Tel: 0 312 286 85 91
Faks: 0 312 285 96 31
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

Prof. Dr. Kemal Güçlüol; "Çankaya Üniversitesi, Çankaya kavramı ve olgusu ile Çankaya adının ve bu arada Çankaya adıyla özdeşleşen Atatürk Türkiye'sinin kurulup çağdaş bir yapıya kavuşarak bugünlere gelişindeki yer ve anlamının her zaman idrak ve sorumluluğu içinde olacaktır."
Çankaya Üniversite'si Ankara'nın merkezinde bulunuyor. Fen- Edebiyat , Hukuk, İktisadi ve İdari S Bilimler, Mühendislik- Mimarlık Fakülteleri ile Çankaya Meslek Yüksekokulu'ndan oluşan üniversitede eğitim dili Hukuk Fakültesi dışında İngilizce yapılıyor. İngilizce dil bilgisi yetersiz öğrenciler için bir yıl hazırlık okulunda eğitim yapılıyor. Üniversitede her öğrencinin danışman öğretim üyesi bulunuyor.
Eğitim öğretim ücretli olan Çankaya Üniversitesi'nde öğrenim ücreti tüm bölümler, Meslek Yüksekokulu ve Hazırlık Sınıfı için KDV hariç 4500 Dolar karşılığı Türk lirası olarak belirlendi. 1 şubat 2000 tarihindeki Merkez Bankası eektif satış kurundan hesaplanarak TL olarak öğrenci tarafından ödenecek. 1374 öğrencisi bulunan üniversiteye yeni 790 öğrenci alınacak.

BURSLAR:
Burslu programlara yerleştirilen öğrencilerden M puan türünde Türkiye genelinde ilk 20000 içinde yer alanlara yıl sonundaki genel not ortalaması 4 üzerinden 3 altına düşmediği sürece ayrıca her yıl 9 ay süreyle ayda 100 milyon lira, 2001- 4000 arasında yer alanlara ayda 50 milyon liralık başarı bursu veriliyor. Her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre de üstün başarı gösteren öğrencilere o yılı izleyen öğretim yılı için geçerli olmak üzere karşılıksız Akademik Başarı bursu veriliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:26 PM
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1997
Rektör: Prof. Dr. İlhan Yücel
İletişim bilgileri: Adana Mersin karayolu üzeri Yenice
Tel: 0 324 651 48 00
Faks: 0 324 651 48 11
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 3
MYO: 1
Öğrenci sayısı: 772
Akademik personel: 77

Rektör Prof. Dr. İlhan Yücel; "Sevgili öğrenciler sizler yirminci yüzyılın sonunda öğretime başlayan ve yirmibirinci yüzyılda mezun olarak böylece Çağ'ı gerkeç anlamıyla bir bilim yuvasında Çağ Üniversitesi'nde aşan Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz ve geleceğimizsiniz" Bir doğa cenneti Akdeniz bölgemizin tek vakıf üniversitesi olan Çağ Üniversitesi Baydoğan Eğitim Vakfı tarafından kuruldu. Üniversite Mersin karayolu üzerinde Adana'ya 22, Mersin'e 40, Tarsus'a 18 km. uzaklıkta bulunuyor.
150.000 metre kare yeşil alan üzerine kurulu olan üniversitenin amacı; "bölgede evrensel değerlere sahip, global anlamda geniş vizyonlu, özgür düşünceye ve yaratıcılığa önem veren, insanı seven çağdaş ve küresil eğitim standartlarında yüksek öğretim vermek" olarak belirtiliyor.
Öğrenim dili İngilizce olan üniversiteden mezun olan her öğrencinin İngilizce bilgisi yanısıra Almanca, Fransızca, Japonca, Rusca dillerinden birisini ögğrenme zorunluluğu bulunuyor. Üniversite bilgi işlem merkezi öğrencilere eğitim hizmeti vermenin yanısıra, akademik personel öğrenci işleri ve kütüphane bilgi sistemleri gereksinimleri doğrultusunda sistem geliştiriyor. Üniversitede derslikler, öğrenci katılımlı sınıf içi etkileşimine olanak tanıyacak şekilde küçük sınıflardan oluşuyor.
Kampüs içinde öğrencilerin çeşitli sportif faaliyetlere aktif olarak katılımlarını sağlamak için bir kapalı spor salonu, tenis kortu, halı saha ve açık basket, voleybol, futbol sahaları bulunuyor. Sportif amaçlı etkinlikler üniversitede öğrenci konseyi tarafından spor klüpleriyle yürütülüyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:27 PM
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1973
Rektör: Prof. Dr. Can Özşahinoğlu
İletişim bilgileri: Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Balcalı- Adana
Tel: 338 60 84
İnternet Adresi www.cu.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 10
Enstitü: 3
YO: 3
MYO: 7
Öğrenci sayısı: 20401
Akademik personel: 1660

Rektör Prof. Dr. Can Özşahinoğlu, "Çukurova Üniversitesi bugün Türkiye'nin seçkin üniversiteleri arasındadır. Türkiye'deki üniversiteler arasında yapılan bir değerlendirme sonucunda üniversitemizin ilk dörtte yer aldığı saptanmıştır."
Çukurova Üniversitesi 1969 yılında Ankara Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Adana Ziraat Fakültesi ile 1972 yılında Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Çukurova Tıp Fakültesi'nin yeni bir üniversitenin çatısı altında biraraya getirilmesi ile 1973 yılında kuruldu.
Seyhan Baraj Gölü'nün doğu yakasında yer alan üniversitenin Balcalı Kampüsü, 20 bin dekar arazi üzerine kurulu ve Adana şehir merkezine 10 km. uzaklıkta bulunuyor.
Eğitim öğretim dili Türkçe olan Çukurova Üniversitesi'nde Mühendislik- Mimarlık Fakültesi'nin Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümü ile Makine Mühendisliği bölümünde İngilizce eğitim öğretim yapılıyor. Ancak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde zorunlu, Fen- Edebiyat Fakültesinin, fizik, kimya ve matematik bölümlerinde Mühendislik- Mimarlık Fakültesi'nin inşaat, jeoloji, endüstri mühendisliği ve mimarlık bölümlerinde isteğe bağlı bir yıl İngilizce hazırlık bulunuyor.
Üniversite kütüphanesinde 125 bin kitap, 90 bin cilt süreli yayın, 9 çeşit CD ri tabanı bulunuyor.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:
Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde faaliyet gösteren 28 kol bulunuyor. Öğrenciler yıl boyunca ilgi alanlarına göre çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Tüm öğrenci kollarının katılımı ile her yıl mayıs ayında geleneksel hale dönüşen bahar şenliği düzenleniyor. Ayrıca her yıl mayıs ayı içinde geleneksel spor şöleni yapılıyor. Yayın kolu tarafından öğrenci gazetesi çıkarılırken, sinema kolu tarafından da belirli aralıklarla sinema günleri düzenleniyor.

BARINMA:
Üniversiteye ait yurt bulunmuyor. Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Adana'da 494 öğrenci kapasiteli Sabancı Kız Yurdu, 3008 öğrenci kapasiteli Fevzi Çakmak Yurdu, 418 kapasiteli Sümer Yurdu, 668 kapasiteli Ceyhan yurdu, 246 öğrenci kapasiteli Osmaniye yurdunda barınma imkanına sahipler.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:27 PM
DİCLE ÜNİVERSİTESİ




KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1973
Rektör: Prof. Dr. Mehmet Özaydın
İletişim bilgileri: Tel: 0 412 248 82 02
Faks: 0 412 248 82 16
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 9
Enstitü: 3
YO: 14
Öğrenci sayısı: 11767

Dicle Üniversitesi, Dicle nehrinin doğu yakasında 27 bin dekarlık alana kurulu. Öğrencilerin yurt yönünden sıkıntıları bulunmuyor. Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kapasitenin altında öğrenci barınıyor. Üniversite kampüsünde 1980 öğrenci kapasiteli erkek yurtları ve Diyarbakır merkezinde 1036 kapasitede kız yurtları bulunuyor. Siirt'te 700, Martin'de 300, Batman'da 200 kapasiteli öğrenci yurtları bulunuyor.
Bilgi işlem merkezi IBM 9221 model 130 bilgisayar ile üniversiteye hizmet veriyor. Merkez 1990 yılında EARN, 1994 yılında internet ağına bağlanmış. Üniversitenin ihtiyaçlarına göre merkezde program hazırlanıyor ve projeler yürütülüyor. Sağlık hizmetleri mediko sosyal merkezi tarafından veriliyor. Bir uzman, bir pratisyen doktor 1 diş doktoru ve 6 hemşire görev yapıyor. Öğrenciler gerekli görüldüğünde üniversite hastanesine sevk ediliyor

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:27 PM
DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1997
Rektör: Prof. Dr. Cudi Tuncer Gürsoy
İletişim bilgileri: Acıbadem cd. Zeamet Sk. Acıbadem-İstanbul
Tel: 0 216 327 11 04
Faks: 0 216 327 96 31
İnternet Adresi www.dogus.edu.tr
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

Rektör Prof. Dr. Cudi Tuncer Gürsoy; "Sevili gençler ağırbaşlı ve güleryüzlü Doğuş Üniversitesi 2000 yılına binin üzerinde öğrencisi ile girecektir. Sizleri bu grubun içinde görmekten mutlu olacağız. Doğuş üniversitesi öğrencisiyle, öğretim üyesiyle ve tüm çalışanlarıyla ahenkli bir bütün olma yolundadır. Gelin Doğuşlu olmanın gururunu paylaşalım."
Doğuş Üniversitesi'nde öğrenciler kayıtlı bulundukları programın yanısıra ikinci bir programdan da lisans veya mühendislik diplomasını çift anadal programıyla alabiliyorlar.
Doğuş Üniversitesi de ilk olarak yabancı bir üniversitenin temsilcisi olarak açılan ancak daha sonra kanunlarımıza uymaması nedeniyle vakıf üniversitesi olan üniversitelerimizden birisi. Üniversitenin 3 fakültesi ve 79 öğretim elemanı bulunuyor.
Doğuş Üniversitesi'nin bütün fakülteleri Acıbadem'deki kampüste bulunuyor. Kampüste iki bilgisayar labaratuvarı, kütüphane, kafeterya, fizuk, kimya labaratuvarları, yarı olimpik havuz, iki kapalı spor salonu, açık hava spor alanları, masa tenis salonu bulunuyor.
Doğuş Üniversitesi kütüphanesinde 5 bin kitap, 12 CD-ROM ve 36 adet sürekli yayın bulunuyor. Kütüphanede ayrıca internet, multimedya hizmetleri de veriliyor.
Üniversitenin kendine ait yurtları bulunmuyor. Öğrenciler kalacakları yerleri kendi imkanlarıyla sağlamak zorundalar.

BURSLAR:
Her yıl tespit edilen öğrenci kontenjanlarının yüzde 10'u oranında burslu öğrenci alınıyor. Burslu öğrenci kontenjanları ÖSYM kılavuzunda belirtiliyor ve burs yalnızca eğitim öğretim ücretini karşılıyor. Ayrıca başarılı öğrencilere Mütevelli Heyetince başarı ve ihtiyaç bursu veriliyor.

DHeMLy-CHaY
09-22-2006, 03:29 PM
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1982
Rektör: Prof. Dr. Yaşar Uçar
İletişim bilgileri: Dumlupınar Bulvarı Kampüs- Antalya
Tel: 0 242 227 52 66
Faks: 0 242 227 55 40
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
Enstitü: 4
YO: 8
Öğrenci sayısı: 10237

Akdeniz Üniversitesi bir turizm cenneti olan Antalya'da bulunuyor. Üniversite öğrencileri için kampüs alanı içinde bulunan kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 462 kız ve 540 erkek toplam 1002 öğrenci kapasiteli Akdeniz Öğrenci Yurdu bulunuyor. Öğrencilerin sağlık hizmetleri mediko sosyal merkezinde karşılanıyor. Merkezde 9 değişik branşda poliklinik bulunuyor. Burada 7 uzman doktor, 2 pratisyen hekim, 4 diş hekimi ve diğer sağlık personeli hizmet veriyor. Öğrenciler tedavileri için gerekli ilaçları merkezde bulunan eczaneden karşılıyor yine merkezde bulunan laboratuarlarda tahlillerini yaptırabiliyor. Teknolojik gelişmeleri izlemeye çalışan üniversitenin tüm birimlerinde bölümlerin ihtiyaçlarını karşılayan uygulama laboratuarları ile bilgisayar destekli laboratuarlar bulunuyor.


bizim üniversitemiz başkadır.akdenizden olanlarla irtibata geçebilirim..

bilgiler için tşkler ciklet;)

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:29 PM
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1982
Rektör: Fethi İdiman
İletişim bilgileri: Cumhuriyet Bulvarı No: 144 Alsancak- İzmir
Tel: 0 232 421 55 90
Faks: 0 232 452 09 70
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 9
Enstitü: 10
YO: 4
Öğrenci sayısı: 31229

Üniversitenin İzmir'in çeşitli semtlerinde birimleri bulunuyor. Öğrenciler Buca Kız Yurdu ve Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Hacı Ahmet kız ve Ahmet Yesevi öğrenci yurdundan yararlanabiliyorlar. İzmir'in dışında bulunan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait İnciraltındaki Zübeyda hanım yurdu ve Bornova'daki kız ve erkek öğrenci yurtlarından yararlanabiliyorlar.
Öğrencilerin kullanabilecekleri kişisel bilgisayarlar ve mini sistemler üniversitenin tüm fakülte ve yüksekokullarında bulunuyor. Bilgi işlem merkezi genel olarak rektörlük, fakülteler, yüksekokullar ile enstitülerin hizmetlerinde otomasyonu ile ilgili çalışmalar yapıyor ve üniversiteye bağlı kurumların internet bağlantısı ve işletiminin gerçekleşmesi için teknik destek sağlıyor. Merkezde genel amaçlı hizmetler için kullanılan Unix, Sun, Solarıs, Aix, novell ve windows NT iletişim sistemlere sahip server'lar bulunuyor.
Sağlık hizmetleri mediko sosyal merkezinde veriliyor. 9 pratisyen doktor, 2 diş doktoru, 1 cerrahi mütahassıs, 1 çocuk doktoru, 1 psikolog, 4 hemşire, 2 eczacı ve 3 biyolog görev yapıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:53 PM
EGE ÜNİVERSİTESİ




KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1955
Rektör: Prof. Dr. Refet Saygılı
İletişim bilgileri: Ege Üniversitesi Gençlik Cad. 35100 Bornova- İzmir
Tel: 0 232 339 02 04
Faks: 0 232 339 90 90
İnternet Adresi www.ege.edu.tr
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 11
YO: 5
MYO: 8
Öğrenci sayısı: 33.000
Akademik personel: 3446

Rektör Prof. Dr. Refet Saygılı: "Geleceğinizle ilgili önemli bir karar verirken çok özenli ve dikkatli davranmalısınız. Ege Üniversitesi olarak sizleri ülkenin ve insanlığın temel değerleri ile uyumlu, toplum ve çevresine yararlı bireyler olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz."
Ege'nin incisi İzmir'de bulunan Ege Üniversitesi eğitim öğretimi oturmuş üniversitelerimizden birisi. Ege Üniversitesi 1997- 98 öğretim yılından itibaren tüm fakülte ve dört yıllık yüksekokulları, hazırlık sınıfı uygulamasına geçti. 1 yıl olan hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrenciler 1 yıl destek sınıfına devam ediyorlar. bu yılın sonunda yine başarılı olamayan öğrencilerin ilişikleri kesilmeden fakültelerine kayıtları yapılıyor. Ancak bu durumdaki öğrencilerin üniversitede açılan muafiyet sınavlarına mezun oluncaya kadar girmek ve İngilizce'den mufa olmak zorunluluğu bulunuyor. Ege Üniversitesi'nin 1960 yılında kurulan merkez kütüphanesinde 380 bin cilt kitap ve kitap türü meteryal bulunuyor. 820 adet süreli yayın ve aynı anda 1500 kişinin oturma alanı mavcut olan kütüphanenin kitap kapasitesi ise bir milyon adet. Ege Üniversitesi merkez kütüphanesinde bütün işlemler elektronik ortamda yürütülüyor.
Öğrenci yurtlarında 8 bin öğrencinin barınma olanağı bulunuyor. Kampüs alanı içinde, binası bitmek üzere olan bin 800 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu da yakında hizmete giriyor.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:
Üniversitede çeşitli topluluklar bulunuyor. Kış Gözlem Kolu, şiir kolu, karikatür ve mizah kolu, izcilik kolu, havacılık kolu bunlardan birkaçı. Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla yürütülen spor faaliyetleri, 2 kapalı spor salonu, 1 olimpik kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, futbol ve atletizm sahalarında yapılıyor.
Bu yıl 20. düzenlenecek olan kültür ve sanat şenliği satış tanıtım yerleri, spor karşılaşmaları, film ve tiyatro gösterileri, çeşitli yarışmalar, panel, konferans, sempozyum, defile ve konserleri ile büyük ilgi görüyor.

BURSLAR:
Gereksinimi olan öğrencilere karşılıksız olarak rektörlük bursu ve fakülte , yüksekokul bursları veriliyor. Ayrıca psikolojik danışma ve rehberlik kanalıyla resmi ve özel kuruluşlardan da burslar sağlanıyor. ÖSS sınavında üniversitenin herhangi bir programını ilk 3 tercihinde gösterip ilk 1000 öğrenci arasına girenlere ve milli sporculara öğrenimleri süresince ayrılan kontenjanlarda Ege Üniversitesi Vakfınca burslar veriliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:54 PM
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1978
Rektör: Prof. Dr. Mehmet Şahin
İletişim bilgileri: Erciyes Üniversitesi 38039 Kayseri
Tel: 0 352 437 49 01
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 11
Enstitü: 3
YO: 5
MYO: 6

Erciyes Üniversitesi'ni 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Kayseri Gevher Nesibe Tıp Fakültesi oluşturdu. Daha sonra 1977 yılında Kayseri'de yine aynı üniversiteye bağlı olarak işletme fakültesi açıldı. Bu fakülteler 1978 yılında kurulan Kayseri Üniversitesi'ni oluşturdu. 1982 yılında Kayseri Üniversitesi adını Erciyes Üniversitesi olarak değiştirdi.
Üniversitenin öğrencilerinin büyük bir kısmı Kayseri'de, diğer bir kısmı ise Nevşehir ve Yozgat'ta öğrenim görüyor.
Üniversitede öğrencilerin karşılaştıkları, duygusal, sosyal, eğitim, meslek veya iş seçimine ait sorunların çözümünde yardımcı olmak için psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi bulunuyor. Üniversite merkez kütüphanesinde 140, Sabancı Kültür Sitesi Kütüphanesinde 220, İlahiyat Fakültesi kütüphanesinde 156 ve Mühendislik Fakültesi kütüphanesinde 30 okuyucu sandalyesi bulunuyor. Kütüphane internete bağlı.
Öğrencilerin ulaşım açısından sorunları bulunmuyor. Şehir merkezinden her beş dakikada kalkan büyükşehir belediyesi otobüsleri ile Talas belediyesi otobüsleri öğrencilere ulaşım açısından gerekli kolaylığı sağlıyor. Üniversiteye dolmuşlarla da ulaşmak mümkün.

BARINMA:
Kayseri'de Üniversite kampüsüne 1000m. uzaklıkta Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1450 öğrenci erkek öğrenci yurdu ile 1000 öğrenci kapasiteli Gevher Nesibe Kız Yurdu bulunuyor. Bunların dışında öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak vakıf ve özel yurtlar bulunuyor. Yozgat ve Nevşehirde'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlar bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:54 PM
FATİH ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1996
Rektör: Prof. Dr. Ergün Yener
İletişim bilgileri: Fatih Üniversitesi Beylikdüzü- Büyükçekmece İstanbul
Tel: 0 212 872 61 21
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 3
YO: 4
Öğrenci sayısı: 1508

İstanbul dışından öğrencilerin barınabilmesi için Avcılar'da iki bloktan oluşan 60 yatak kapasiteli kiz öğrenci yurdu ile eğitim öğretimin sürdürüldüğıü Beylikdüzü kampüsünde bulunan 120 kişilik erkek yurdu bulunuyor. Üniversitede 25 kişilik bilgisayar laboratuarları kurulan bir network ile öğrencilere MS windows ile ilgili yazılımlar öğretiliyor. Sağlık hizmetleri 1 doktor, 1 hemşire ile veriliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:54 PM
FIRAT ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof. Dr. Eyüp İspir
İletişim bilgileri: Prof. Dr. Eyüp İspir
Tel: 0 424 237 00 00
Faks: 0 424 212 27 17
İnternet Adresi www.firat.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 8
Enstitü: 3
YO: 12
Öğrenci sayısı: 12086
Akademik personel: 1190

Rektör Prof. Dr. Eyüp İspir: "Amacımız öğrencilerimizi Türkiye Cumhuriyeti devleti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, Atatürk Inkılap ve ilkeleri doğrultusunda Türk Milleti'nin milli, ahlaki, kültürel değerlerini taşıyan vatandaşlar olarak yetiştirmektir."
Köklü bir geçmişi olan Fırat Üniversitesi, rektörlük ve mühendislik kampüsü olmak üzere toplam 2.198.797 metre kare yüz ölçümündeki alanlar üzerine kurulu. Halen eğitim öğretim yapılan Su Ürünleri Fakültesi dışında tüm fakülteler tamamlanan binalarında eğitim öğretim yapıyor. Merkez kütüphanede 80 bin 579 kitap bulunuyor. Ayrıca toplam 581 süreli yayın abonesi olan kütüphanede, 20 personel görev yapıyor.
Üniversite yerleşimi itibariyle şehir merkezine yakın bir konumda bulunuyor. Öğrencilerin ulaşım ihtiyaçlarını yaya olarak kolaylıkla sağlamalarına rağmen şehirle bağlantıyı daha çabuk sağlayan imkanları da öğrencilerin kullanımına sunuyor.

BURSLAR:
Üniversitede öğrenim gören öğrencilere FÜGEM tarafından 8 ay boyunca karşılıksız burs veriliyor. Ayrıca maddi durumu kötü olan öğrencilere de bir defaya mahsus olmak üzere maddi destek sağlanıyor. Fırat Üniversitesi Kadınlar kolu burs konusunda büyük destek sağlıyor. Geçen yıl 100 öğrenciye burs veren kadınlar kolu bunların dışında zor durumda kalmış veya yardım istemiş olan öğrencilere de bir defaya mahsus olmak üzere yardımda bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:54 PM
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Yıldızhan Yayla
İletişim bilgileri: GSÜ Çırağan Caddesi No: 102 Ortaköy
Öğrenim dili: Fransızca
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 5
Enstitü: 2
Öğrenci sayısı: 1200

Galatasaray Üniversitesi, entegre eğitim - öğretim kurumu olma özelliğini taşıyor. Galatasaray Lisesi ile ona bağlı Galatasaray İlköğretim Okulu ve rektörlüğe bağlı yükseköğretim birimlerinden oluşuyor. Galatasaray Üniversitesi, tek bir kampüsten oluştuğu için, öğrencilerin kendi fakülte arkadaşları dışında diğer fakülte öğrencileriyle sıkı bir diyalog kurma ve kulüp faaliyetlerinde bulunma imkanları var. Bu mekan birliği, ayrıca öğrencilerin gerek kendi alanları gerekse mesleki alanları dışındaki konularla düzenlenen seminer, sempozyum gibi etkinlikleri de takip etme imkanı tanıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:55 PM
--------------------------------------------------------------------------------

GAZİ ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1982
Rektör: Enver Hasanoğlu
İletişim bilgileri: Gazi Üniversitesi Rektörlüğü 06500 Teknikokullar- Ankara
Tel: 0 312 212 68 40
Faks: 0 312 221 32 02
İnternet Adresi www.gazi.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe- İngilizce
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 19
Enstitü: 5
YO: 8
Öğrenci sayısı: 49.513
Akademik personel: 3035

Üniversiteye bağlı Yükseköğretim kurumlarında 100'ü aşkın bilgisayar bulunuyor. Fizik, bilgisayar, kimya, elektrik- elektronik fakültelerinde 4 ayrılabaratuvar öğrencilere hizmet veriyor. Tüm öğrencilere açık Rektörlük Bilgi İşlem Dairesi'ne bağlı çalışan internet odası bulunuyor. Tiyatroyu sevdirmek içirn Devlet tiyatroları temsillerine ücreti Öğrenci Sosyal Hizmetler Birim Saymanlığı'nca karşılanmak üzere her hafta 75 öğrenci için tiyatro bileti alınıyorb. Haftada 4 gün sinemagösterileri yapılıyor. Üniversitede Sağlık ve Kültür Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı tiyatro, Amerikan futbol, havacılık toplulukları ve müzik toplulukları bulunuyor. Üniversitede öğrencilerin spor yapabilmeleri için 5 kapalı spor sahası, tenis sahası, açık futbol sahası ile yüzme havuzu bulunuyor. Ulaşım belediye, halk otobüsleri, dolmuşlar, metro bağlantılı Ankaray ile gerçekleşiyor.

BURSLAR:
1400 öğrenciye öğrenim harçları fonundan 9 ay süreli karşılıksız 10 milyon lira burs veriliyor. Gazi Üniversitesi Vakfı ve üniversite birimlerinin vakıf ve dernekleri tarafından aynı şekilde 600 başarılı öğrenciye burs veriliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:56 PM
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1987
Rektör: Prof. Dr. İ. Hüseyin Filiz
Tel: 0 342 360 10 10
Faks: 360 10 13
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 5
Enstitü: 3
YO: 7
Öğrenci sayısı: 4198

Üniversite Gaziantep Kilis karayolu üzerinde şehir merkezine 7 km. uzaklıkta bulunuyor. Öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 727 kız 2412 erkek olmak üzere toplam 3136 kapasiteli yutlarda kalma imkanına sahipler. Ayrıca yine kuruma bağlı şehir merkezinde 130 kişilik özel yurt binasında kalabiliyorlar. Kilis Meslek Yüksekokulu kampüsünde 240 kişi kapasiteli yurt binası bulunuyor. Üniversitenin bilgisayar araştırma ve uygulama merkezinde 64 MB bellek kapasiteli 7 adet disk ve birimlere bağlı 150 terminalle hizmet veren bilgisayarlarla 24 saat kullanıma açık bulunuyor. Ayrıca internet ve Earn ağları kullanılıyor.
Üniversitede sağlık hizmetleri Mediko sosyal merkezince karşılanıyor. Merkezde 3 doktor, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve fizyoterapist görev yapıyor. Sağlık hizmetlerinin yanısıra psikolojik ve rehberlik danışma biriminde psikodrama seansları yapılıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:56 PM
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş
İletişim bilgileri: Kışla yolu üzeri Cennet Mah. Tokat
Tel: 0 356 212 17 46
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 3
YO: 3
MYO: 10
Öğrenci sayısı: 5789
Akademik personel: 400

Rektör Prof. Dr. Mümtaz Turgut Topbaş; "Sevgili gençler üniversitemizin bütün akademik ve idari personelinin tek gayesi sizi en iyi şekilde yetiştirmek sizleri geleceğe in iyi şekilde hazırlamaktır." Üniversite bünyesinde öğrenci yurdu bulunmuyor. Tokat merkezde ve Zile, Niksar, Erbaa, Turhal ilçe merkezlerinde kredi yurtlar kurumunun kız ve erkek yurtları bulunuyor. Üniversitenin merkez taşlıçiftlik kampüsüne ve diğer yerlere servislerle öğrenci taşıma faaliyetleri bulunmuyor. Kampüse, Tokat taşlıçiftlik kampüsüne çalışan minibüs hattı bulunuyor ve her beş- on dakikada bir araba kalkıyor.
Üniversite sağlık merkezinde iki doktor, bir hemşire, bir labaratuvar teknisyeni görev yapıyor. Her türlü tahlilin yapıldığı tam teşekküllü laboratuvar ve diş ünitesi bulunuyor.
Üniversite bünyesinde öğrenci derneği, tiyatro kolu ve müzik kolu bulunuyor. Üniversite konferans salonunda güncel konularda belirli gün ve haftalarda sosyal ekonomik ve kültürel konularda panel, konferans düzenlenip konu ile ilgili yetkili konuşmacı çağrılıp öğrenci ve halkın aydınlatılması sağlanıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:56 PM
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1967
Rektör: Prof. Dr. Süleyman Sağlam
İletişim bilgileri: Hacettepe Üniversitesi Sıhhıye-Ankara
Tel: 0 312 305 50 00
Faks: 0 312 310 55 52
İnternet Adresi www.hun.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 9
Enstitü: 12
YO: 14
Öğrenci sayısı: 24415
Akademik personel: 3148

Rektör Prof. Dr. Süleyman Sağlam; "Üniversitemiz kuruluşundan bu yana geçen otuz yılı aşkın bir süre içinde yüksek eğitim kalitesi ve bilimsel araştırmalardaki başarılarıyla ülkemizin prestiji en yüksek üniversitelerinden biri olarak sunduğu nitelikli toplum hizmetleriyle üstlendiği öncü ve yenilikçi üniversite misyonunu her yıl artan bir başarıyla sürdürmektedir."
Hacettepe Üniversitesi geniş yeşil alanlar ve 600 dönüm ormanıyla bir kampüs üniversitesi. Kampüs alanı içinde, piknik alanları, sanat yapıları, kafeteryalar, öğrenci sağlık merkezleri bulunuyor.
Hacettepe Üniversitesi'nde tıp ve dişhekimliği fakültesi hariç sömestre ve ders geçme sistemi bulunuyor. 20 öğrenciye 1 öğretim üyesinin düştüğü üniversitede devam zorunluluğu ve hazırlık dil eğitimi bulunuyor.
Üniversitede öğrencilerin spor ve kültür etkinliklerinden yararlanmaları için 2 kapalı spor salonu, açık basketbol ve voleybol sahaları, 3 futbol sahası bulunuyor.
Üniversitenin tüm öğrencilerinin ortak kullanımına sunduğu bilgisayar ve yabancı dil laboratuvarlar ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinin kendi eğitim ve araştırmalarına yönelik 200'ün üzerinde laboratuvar bulunuyor.
Beytepe merkez, tıp merkezi, Ankara devlet konservatuvarı ile sosyal hizmetler yüksekokulu kütüphaneleri yaklaşık 330 bin cilt kitap, slayt, film, video, elektronik veri tabanları gibi çeşitli kaynaklar, 1334'ün üzerinde süreli yayınlar koleksiyonu bulunuyor.

BARINMA:
Üniversite kampüslerinde öğrenci yurtları, öğrenci evleri ve öğrenci misafirleri olmak üzere üç farklı tipte barınma olanağı bulunuyor.
Üniversiteye ait her iki kampüste de yer alan yurtlarda toplan 4026 adet öğrenci barınabiliyor. Öğrencilerin her türlü gereksinimine cevap verebilen ve yaklaşık 600 kişiye barınma olanağı sağlayan öğrenci evleri beytepe kampüsünde yer alıyor. 4 katlı olan öğrenci evlerinin her katında 14 oda bulunuyor. Merkez kampüsünde 660 öğrenciye barınma olanağı sağlayan tek ve iki kişilik odalardan oluşan Evik 1 ve Evim2 misafirhaneleri bulunuyor.

BURSLAR:
Hacettepe Üniversitesi tarafından öğrencilere üç tip burs olanağı sağlanıyor. Karşılıksız Hacettepe Üniversitesi bursları, bölüm- fakülte bursları, Hacettepe Üniversitesi'ni tercihe yönelik verilen burslar. Tıp fakültesini 1. sırada tercih eden ve genel sıralamada ilk 300'e giren öğrencilere 30 milyon lira karşılıksız burs veriliyor. Üniversiteye giren genel sıralamada ilk 500'e giren ve programını ilk üç tercihte yazan öğrencilere 20 milyon lira karşılıksız burs veriliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:57 PM
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1998
Rektör: Prof. Dr. Ahmet Yüksel
İletişim bilgileri: Molla Gürani Cd. No: 16/ 18 Fındıkzade-İstanbul
Tel: 0 216 621 37 05
Faks: 0 216 621 37 03
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 3
YO: 2

Rektör Prof. Dr. Ahmet Yüksel; "Sevgili gençler Haliç üniversitesi fakülte ve öğretim üyeleriyle bilgi toplumunun ve gelişen teknolojinin tüm olanaklarını, sizlerin çağdaş bilim ve teknolojiyi benimsemiş, eğitilmiş insanlar olarak yetişmeniz için hizmetinizde olacaktır"
Haliç Üniversitesi Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversitesidir. Geçmiş yıllarda çeşitli yüksek eğitim kurumlarına ev sahipliği yapan üniversite binası, şehrin merkezinde bulunuyor. Üniversitenin, 150 öğrenci oturma kapasiteli 4 bin İngilizce ve Türkçe kitabı bulunan, internet bağlantılı kütüphanesi, 25 kişilik interaktif sistemle kurulmuş dil laboratuvarı, Networke bağlı 2 bilgisayar laboratuvarı bulunuyor.
Haliç Üniversitesi'nde sosyal ve kültürel aktiviteler öğrenci kulüpleri aracılığıyla yapılıyor. Bunun için öğrencilerden kayıtta alınan belirli bir ücret öğrenci kulüplerine aktarılıyor. Üniversitede, Atatürkçü Düşünce Kulübü, spor, müzik, bilim, briç, yelken, satranç kulüpleri bulunuyor.
Üniversite içinde yer alan öğrenci yurdu 60 yataklı olduğu için ancak taşradan gelen öğrencilere hizmet veriyor. Üniversite bünyesindeki revirde iki hemşire ve bir doktor sürekli hizmet veriyor. Öğrencilerin ayakta muayene ve laboratuvar ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:57 PM
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Uğur Büyükburç
İletişim bilgileri: Harran Üniversitesi Şanlıurfa
Tel: 0 414 312 84 56
Faks: 0 414 314 69 84
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
YO: 11
Öğrenci sayısı: 6210

Üniversite Şanlıurfa il merkezi ve çeşitli ilçelerde bulunuyor. Üniversitenin kendisine ait yurdu yok. Eyyubiye kampüsünde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 782 kişi kapasiteli yurt, şehirde de çok sayıda dernek ve vakıf yurdu bulunuyor. Üniversitenin bilgi işlem merkezi 1994 yılında kuruldu ve internet ağına bağlandı. Bu merkez öğrencilerin bilgilerini arttırıyor ve üniversiteye bilgisayar hizmeti veriyor.
Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Mediko Sosyal Merkezi'nde 2 pratisyen doktor, 3 diş doktoru, 1 laborant, 4 sağlık görevlisinden oluşan personel hizmet veriyor. Diş polikliniğinde tam teşekküllü diş ünitesi bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:57 PM
IŞIK ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1996
Rektör: Prof. Dr. Sıddık Yarman
İletişim bilgileri: Büyükdere Cad. Maslak Ayazağa İstanbul
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 2
Öğrenci sayısı: 494

Işık Üniversitesi, 110 yıllık köklü bir geçmişi olan Fevziye Mektepleri Vakfı tarafından kuruldu. Işık Üniversitesi başarı bursundan, üniversitenin burslu programlarını ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler yararlanıyor. Bu burs, öğrencinin sadece eğitim ücretini karşılıyor. Öğrenciler, Işık Üniversitesi'nde bir başka öğretim programına yatay geçiş yaparlarsa bursları kesilebiliyor. Ayrıca, üniversitenin ikinci sınıfından itibaren, birinci yıl sonunda ortalaması en az 3.5 olan başarılı öğrenciler arasında yapılan inceleme ve değerlendirmelerden sonra, mali yardıma ihtiyacı olduğu saptanan öğrencilere eğitim ücretine katkı veriliyor. Öğrenciler, Ayazağa Eğitim Kampüsü'nde yer alan açık ve kapalı spor alanlarından yararlanabiliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:57 PM
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof. Dr. Ömer Şarlak
İletişim bilgileri: İnönü Üniversitesi Malatya
Tel: 0 422 341 00 10
Faks: 0 422 341 00 39
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
Enstitü: 3
MYO: 13
Öğrenci sayısı: 13.000
Akademik personel: 841

Rektör Prof. Dr. Ömer Şarlak: "Üniversitemiz eğitim ve öğretim için gerekli akademik, idari kadrolarını ve diğer imkanlarını hızla tamamlama gayreti ve çalışması içinde olan bir üniversitedir. Bugün bazı eksikliklere rağmen üniversitemiz, her kademede çalışan personelimizin yorulmaz çalışkanlığı dürüst ve idealist çabaları ile pek çok konuda gelişmiş üniversitelerle yarışabilecek düzeye ulaşmıştır." 1975 yılında kurulan İnönü Üniversitesi'nde öğrenciyi başarıya teşvik büyük önem taşıyor. İnönü Üniversitesi'nin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını birinci, ikinci ve ücüncü olarak bitiren öğrencilere her yıl üniversitenin düzenlediği mezuniyet törenlerinde İnönü Üniversitesi Vakfı tarafından takdir belgesi ile başarı ödülleri veriliyor.
Fakülte ve yüksekokullarda eğitim- öğretimin düzenli bir biçimde yürütülmesi ve koordinasyonu için her öğrenciye üniversiteye girişinden itibaren üniversite ile ilişkisi kesilene kadar geçen süre için bir danışman görevlendiriliyor.
Üniversite kütüphanesinde 32 bin 422 cilt kitap bulunuyor. Ayrıca 7'si Türkçe, 76 İngilizce olmak üzere 83 adet abone olunan süreli yayın bulunuyor.
Üniversiteye şehirden ulaşım belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanıyor.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Üniversitede, sinema, tiyatro, çevre, havacılık kolu bulunuyor. Üniversite ve üniversite dışı düzenlenen kültürel etkinlikler hakkında duyurular yapılıyor öğrencilerin katılımı için olanak sağlanıyor. Spora ilgi duyan öğrenciler için Malatya Meslek Yüksekokulu içinde bulunan kapalı spor salonu ve kampüs alanında bulunan basketbol voleybol ve tenis kortu açık sahalarından yararlanılıyor.

BURSLAR:
İnönü Üniversitesi'nin fakülte ve iki yıllık yüksekokullarına bağlı bölümlere her yıl kayıt yaptıran öğrencilerden;
Malatya merkez ve ilçelerinde doğup halen buraların nüfusuna kayıtlı bulunanlar arasında ÖSYM'de ilk 1000 öğrenci arasında olup üniversiteye giren öğrencilere, her akademik takvim yılı sonunda bölüm birinci olana İnönü Üniversitesi Vakfı tarafından başarıyı teşvik bursu veriliyor. Maddi desteğe muhtaç başarılı öğrencilerden her yıl vakıf tarafından tespit edilen sayıda burs veriliyor. Sınıfını başarılı ile geçen öğrencilerin bursları normal öğrenim sürelerinin sonuna kadar devam eder. İnönü Üniversitesi'ne bağlı enstitülere kayıtlı araştırma görevlilerinin her dönem yatırdıkları harç katkısının tamamı veya bir kısmı vakıf tarafından ödeniyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:57 PM
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1453
Rektör: Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu
İletişim bilgileri: İstanbul Üniversitesi Beyazıt- İstanbul
Tel: 0 212 513 41 87
Faks: 0 212 520 54 73
İnternet Adresi www.istanbul.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 1 (2 yıl), 16 (4 yıllık)
Bölüm: 30 (2 yıl), 75 (4 yıllık)
Enstitü: 12
YO: 7
Öğrenci sayısı: 73.000
Akademik personel: 5.200

Tarihçe:
1453 yılında İstanbul'un fethiyle birlikte yükseköğretim niteliğinde Fatih medreseleri kuruldu. Bu medreselerde felsefe, coğrafya, tıp eğitimi de yapılıyordu. Fatih medreseleri dini konuların yanısıra bu konularla ilgili de eğitim yaptıklarından ve zaman içinde gösterdikleri gelişmeden ötürü İstanbul Üniversitesi'nin temelini oluşturan nitelikler taşıyan yükseköğretim kurumları idi.
Fotoğraflarda, filmlerde sıkça gördüğümüz bu nedenle de pek çoğumuzun üniversite denildiğinde aklına gelen ilk isim olan İstanbul Üniversitesi, bu özelliklerinin yanında Türkiye'nin en büyük üniversitesi olma özelliğini de taşıyor. İstanbul'un pek çok yerine yayılmış binaları, birkaç üniversitenin barındırabileceği kadar öğrencisiyle mega bir üniversite olan İstanbul Üniversitesi'nin ne yazık ki bu özellikleri, eğitim öğretimin istenilen düzeyde verilmesini engelliyor.
Evet öğrenci sayısının her yıl artması, sosyal etkinliklerden eğitim öğretime kadar pek çok alanda sorunlar çıkmasına neden oluyor. Kalabalık sınıflar, öğretim üyesi öğrenci ilişkilerinin yetersizliği, kültür sanat etkinliklerinden tüm öğrencilerin faydalanamaması bu sorunlardan bir kaçı. İstanbul Üniversitesi, üniversite sınavına giren hemen her öğrencinin tercihleri arasında yer alıyor. Köklü bir üniversite olması, adayların üniversite tercihleri arasında bulunmasında önemli bir etken oluşturuyor. Tarihi büyük kapı, içeri girdiğinizde İstanbul'un boğucu havasının tamamen zıddı, tertemiz bir hava ilk bakışta öğrencileri etkilemeye yetiyor.
İstanbul Üniversitesi öğrenci yönünden olduğu kadar öğretim elemanı yönünden de zengin bir üniversite. Yeni açılan pek çok üniversiteye öğretim üyesi yetiştiren İstanbul Üniversitesi'nin kadrosu, büyük oranda vakıf üniversitelerinin de çekirdeğini oluşturuyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER
İstanbul Üniversitesi'nin daha önce de belirttiğimiz gibi öğrenci sayısının oldukça yüksek oluşu tüm öğrencilerin sosyal etkinliklerden yararlanmasını zorlaştırıyor. Basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme gibi 250'ye yakın öğrenci kulübü bulunuyor. Ne yazıkki İstanbul Üniversitesi öğrenci sayısının 80 binlere ulaşması nedeniyle sosyal aktivitelerle değil, hemen her yıl öğrenci olaylarıyla gündeme geliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:58 PM
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 07. 06. 1996
Rektör: Prof. Dr. İlter Turan
İletişim bilgileri: Büyükdere cad. Maslak Meydanı No. 39 İstanbul
Tel: 0 212 216 22 22
Faks: 0 212 216 24 00
İnternet Adresi www.ibun.edu.tr
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
Bölüm: 16
YO: 1
Öğrenci sayısı: 3800
Akademik personel:

Rektör Prof. Dr. İlter Turan: "Geleceğinizi çok yakından etkileyecek önemli bir karar öncesinde sizleri İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni daha yakından tanımaya davet ediyorum. Bizi tanıdıkça , bizi daha da yakından tanımak isteyeceğinize güveniyorum"
Tarihçe:
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin temeli 1994 yılında ISIS olarak atıldı. Ancak yasaların bu tür eğitim kurumlarına izin vermemesi üzerine 1996 yılında vakıflaşarak İstanbul Bilgi Üniversitesi kuruldu.
İstanbul Bilgi Üniversitesi ISIS olarak kurulduğu yıllarda korsan olarak nitelendirilmiş ve yasal olmadığı gerekçesiyle tepkilere neden olmuştu. Bunun üzerine bir vakıf üniversitesi olan İstanbul Bilgi Üniversitesi kuruldu. Bilgi Üniversitesi ilk olarak devlet üniversitelerinde tanınmış pek çok simayı kadrosuna dahil etmekle dikkat çekti. Konusunda uzman olan ve büyük üniversitelerimizden ayrılan bazı öğretim üyeleri Bilgi Üniversitesi'ne geçtiler. Bugün pek çok üniversite, şehir merkezlerinden uzakta, kampüs alanları içinde bulunmayı seçerken, Bilgi Üniversitesi belirli bir kampüs alanı içinde bulunmuyor. Şehir merkezlerinde yer alan binalarda eğitim öğretim yapılıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim dili İngiliizce. Tüm fakültelerde Türk Dili, Atatürk İlkeleri dersleri ile Hukuk Fakültesi'nde Türk Hukuku ve mevzuatına ilişkin dersler Türkçe yapılıyor. Tüm programlarda derslere devam zorunluluğu bulunuyor. Sınıf geçme sisteminin uygulandığı üniversitede sınav sonuçlarının yanısıra sınıf için çalışmalar ve derse katılım puanlarıyla notlar birlikte değerlendiriliyor.
Üniversitenin eğitim programı, altyapısı, teknik donanımı, öğrenci ve öğretim üyelerinin profili ile diğer akademik, idari standartları Avrupa üniversitelerinin akademisyenlerinden oluşan bir kurul tarafından değerlendiriliyor.
Akademik Destek Programı bulunan Bilgi Üniversitesi'nde öğrenciye ilk yıllarında akademik konularda destek sağlanıyor ve ilerleyen yıllarda mesleki tercihleri basımından yol gösterici olunması amaçlanıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde giriş kapısından itibaren kampüsün içindeki tüm mekanlar, bedensel engelli öğrencilere rahat hareket olanağı sağlayan bir alt yapı taşıyor. Bedensel engelliler asansörleri rahatça kullanabiliyorlar ve üniversite içinde tekerlekli sandalyelerle girilebilen özel tasarlanmış tuvaletler bulunuyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Bilgi Üniversitesinde basketbol, voleybol, futbol, aerobik, masa tenisi sporları için spor kompleksi bulunuyor. Üniversitedeki müzik sınıflar dışında günlük yaşama her yerde eşlik ediyor. 230 koltuk kapasiteli salonu haftanın her günü sinematek işlevi görüyor. Yalnız öğrencilere değil, İstanbullu sinamaseverlere hizmet veriliyor.
Snowboard - Kayak Kulübü'nde, kış sporlarına ilgi duyan öğrenciler biraraya gelerek diğer öğrencileri de kapsayacak şekilde kayak ve kar merkezlerine çeşitli turlar düzenliyorlar. Rock kültürünü tanıtmak ve birikimlerini paylaşmak amacıyla Rocksever gençlerin kurduğu Rock kulübü ise üniversite bünyesinde şenlik ve festivallerde konserler veriyor.
Sualtı dünyasını keşfetmeyi ve korumayı amaçlayan öğrencilerin kurduğu Sualtı Topluluğu, sualtı sporlarına ilgi duyan öğrenciler için eğitim çalışmaları yapıyor ve dalış tekniklerini öğreten dalışlar düzenliyor.
Alternatif Fikir Platformu ise her türlü görüşün konuşulup tartışılabildiği ortam yaratmayı hedefleyen öğrencilerin kurduğu bir kulüp özelliğini taşıyor.

ULAŞIM:
Kampüs binası Şişli Kuştepe'de bulunuyor. kentiçi ulaşım ağının ana merkezlerinden Mecidiyeköy ile üniversite arasında 15 dakikada bir karşılıklı ve ücretsiz minibüs seferi yapılıyor. Üniversite'den yürüyerek şişli 20, Mecidiyeköy 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. Kadıköy, Bostancı, Bakırköy, Ataköy, taksim, Sarıyer gibi kentin belli başlı merkezlerine otobüsle öğrenci servisi yapılıyor.

BURSLAR:
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde burs yönetmeliği çerçevesinde çeşitli burs olanakları sunuluyor. ÖSYS kapsamındaki burslar dışında Bilgi Üniversitesi'nde lisans birinci sınıfı yüksek ortalamayla tamamlayan sınırlı sayıda öğrenciye, karşılıklı burs, başarı bursu, spor bursu immkanları sağlanıyor. Öğrenciler, öğrenimlerini başarıyla devam ettirdikleri takdirde bursları da devam ediyor.

BARINMA:
Bilgi Üniversitesi'nin kız ve rekkek yurtları bulunuyor. Yurtlardan kampüse düzenli aralıklarla servisler kalkıyor. Bilgi Üniversitesi'nde öğrencilere sürekli sağlık hizmeti veren bir revir bulunuyor. Ayrıca yakın bir hastane ile yapılan özel anlaşmalar sonucu tüm öğrenciler sağlık hizmetlerinden öncelikli ve indirimli olarak yararlanıyorlar.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:58 PM
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Rektör: Prof. Dr. Gülsün Sağlamer
İletişim bilgileri: Ayazağa Kampüsü Maslak-İstanbul
Tel: 0 212 285 30 30
İnternet Adresi www.itu.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 11
Enstitü: 5
MYO: 1
Öğrenci sayısı: 20.800
Akademik personel: 1800

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Ayazağa, Gümüşsuyu, Maçka, Taşkışla ve Tuzla kampüslerinde eğitim öğretimini sürdürüyor. Pek çok üniversitenin kurulmasında ve gelişmesinde öğretim kadrosuyla önemli görevler üstlenen İTÜ, Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten pek çok isimleri yetiştirdi. Eğitim öğretim dili Türkçe olan İTÜ'de zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı ve öğretim planındaki derslerin yüzde 30'unun İngilizce alınması uygulaması bulunuyor.
Tüm dersleri en az 3.00 başarı ortalaması ile tamamlamış öğrenciler danışmanlarının onayı ile 3. yarıyılın başından bir ay önce Çiftanadal programı için hem kendi fakültelerine hem de ikinci anadal olarak seçtikleri programın bulunduğu fakülteye başvurabiliyorlar. Çift anadal programında başarılı olan öğrenciler her iki daldan lisans diploması alarak mezun olabiliyorlar.
Üniversitede çok sayıda öğrenci kulübü bulunuyor. Öğrenciler hem sosyal hem de kültürel alanlarda çok çeşitli alternatiflere sahipler.
İTÜ'nün Ayazağa ve Gümüşsuyu'nda yurtları bulunuyor. İTÜ yurtları; Ayazağa Gölet yurtları, Ayazağa Vadi yurtları, Ayazağa Erkek Öğrenci yurdu, kız öğrenci yurdu, Ayazağa Verda Üründül kız öğrenci yurdu, Gümüşsuyu erkek öğrenci yurdu, Gümüşsuyu kız öğrenci yurdu.

BURSLAR:
İTÜ öğrencilerini İTÜ rektörlüğü, İTÜ Geliştirme Vakfı, İTÜ Mezunlar Derneği, özel kurum, kuruluş ve kişiler tarafından verilen burs ve ödüllerle destekliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 4 çeşit burs bulunuyor. A tipi, B tipi, C tipi ve T tipi burslarla çok sayıda öğrenciye burs sağlanıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:59 PM
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ


KİMLİK KARTI:
Rektör: Prof. Dr. Semra Ülkü
İletişim bilgileri: Gaziosmanpaşa Blv. No: 16 Çankaya-İzmir
Tel: 0 232 441 97 00
Faks: 0 232 441 95 96
İnternet Adresi www.iyte.edu.tr
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 3
Öğrenci sayısı: 317
Akademik personel: 120

Enstitü, özellikle teknoloji alanlarında ileri düzeyde araştırma, eğitim, öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapmak üzere Türkiye'de 1992 yılında kurulan iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisi. Kuruluş amacı gereği ağırlıklı olarak lsansüstü eğitim öğretim yapan enstitü 1994 yılında lisansüstü eğitime başlamış ve 1998 yılında lisans programlarına da öğrenci almaya başladı.
Lisansüstü ve lisans tüm programlarda eğitim dili İngilizce olan enstitüde İngilizce Hazırlık Okulu, İngilizce düzeyi yetersiz olan öğrencilere bir yıl süreyle İngilizce eğitim veriyor.
Üniversitede fakülteler dar kapsamlı çok sayıda bölüm yerine az sayıda anahtar bölümlerden oluşuyor. Lisans eğitim programlarında bölümler arası yandal, çiftdal ders programları ile bir öğrencinin birden fazla lisans programından ders alması sağlanıyor. Ekonomik güçlük yaşayan öğrencilere İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Vakfı'nca burs sağlanıyor

CaKaLBoT
09-22-2006, 03:59 PM
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Necati Kaya
İletişim bilgileri: Kafkas Üniversitesi Paşaçayır Mahallesi 36100-Kars
Tel: 0 474 212 42 24
İnternet Adresi www.kafkas.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 3
YO: 3
MYO: 4
Akademik personel: 1101

Rektör Prof. Dr. Necati Kaya: "Sevgili gençler üniversitemizi tercih ettiğinizde huzurlu ve sorunsuz bir üniversite ile kaliteli bir eğitim öğretimi de tercih etmiş olacaksınız. Siz sevgili gençlerin bizlere katılmanızı arzu ediyoruz."
Tarihçe: 1982 tarihinde Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Veteriner Fakültesi üniversitenin çekirdeğini oluşturuyor. 1992 tarihinde Kafkas Üniversitesi kuruldu ve 1993 tarihinde fiilen hizmete girdi.
Doğu Anadolu bölgesinde bulunan ve ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Kars, üniversitenin kurulmasıyla birlikte yeni bir istihdam kaynağına daha kavuştu. Pek çok ilde olduğu gibi üniversite, Kars'ta da yeni bir görünüm ve ekonomik süreç başlattı. 1992 yılında kurulan Kafkas Üniversitesi, yörede önemli bir istihdam kaynağı oluşturmuş ve artan öğrenci sayısı ile orantılı olarak şehirde canlılık başlamış, yatırım alanları oluşmuş, şehir kısa zamanda şahtiye şehri haline gelerek yeniden yapılanma süreci içine girmiş.
Kafkas Üniversitesi, sınır boyumuzun Asya'ya açılan tek fikir kalesi ve ilim penceresi olma özelliğini taşıyor. Kuruluş çalışmalarını aşma sıkıntısı çeken üniversite kampüsleşme sürecine girmeye başlıyor. Hemen tüm üniversitelerde olduğu gibi ödenek sorunu olan Kafkas üniversitesi'de alt yapı, bina sorurunu henüz çözümlemiş değil. Kafkas Üniversitesi'nde halen peke çok tesisin yapım inşaatları devam ediyor. 1992 yılında kurulan üniversite kütüphanesi, okuyucu ve teknik hizmetler olarak 10 ünitede öğretim, araştırma ve yayın çalışmalarının gerçekleşmesinde birinci derecede kaynak bulmak ve katkıda bulunmak için gelişimini sürdürüyor. Çeaşitli konu ve branşlarda 4500 kitap, 63 yabancı yayın, 1500 yerel dergi bulunuyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Sosyal ve kültürel etkinlikler açısından Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin önünde çok fazla seçenek bulunmuyor. Resim, satranç, müzik ve felsefe kollarında öğrenciler çeşitli faaliyetler gösteriyor. Üniversitede futbol, basketbol, voleybol, kayak, atletizm, kros, güreş alanlarında aktiviteler yapılıyor.

BARINMA:
İlin merkezinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlar bulunuyor. Kağızman'da Sağlık- Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı 80 yataklı bir kız öğrenci yurdu bulunuyor. Artvin ve Sarıkamış'da Kızılay öğrenci yurtları bulunuyor. Iğdır'da ise öğrenciler kendi imkanları ile barınıyorlar.

BURS:
Öğrenciler, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, Kredi ve Yurtlar Kurumu gibi resmi kuruluşlar ile Kars- Kafkas Üniversitesi Kalkındırma Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Sabancı Vakfı, Koç Vakfı gibi bazı özel kuruluşlardan da burs alabiliyorlar.

SAĞLIK:
Kafkas Üniversitesi Öğrenci sağlık merkezi ve diş kliniği saat 08 ile 17.00 arası hizmet veriyor. Tedavisi yapılamayan öğrenciler ve personel Kars Devlet Hastanesi veya il dışı sağlık kuruluşlarına sevk ediliyor. Sağlık Merkezi ve diş kliniğinde 1 uzman doktor, 1 diş hekimi, 4 hemşire ve 2 hizmetli bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:00 PM
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 11.07.1992
Rektör: Prof. Dr. Osman Tekinel
İletişim bilgileri: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 4606-Kahramanmaraş
Tel: 0 344 223 76 66
Faks: 0 344 225 14 42
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 2
YO: 1
MYO: 7
Öğrenci sayısı: 6027
Akademik personel: 478

Rektör Prof. Dr. Osman Tekinel: "Üniversite sınavında harcadığınız çabayı bundan sonra kendinizi en iyi şekilde yetiştirip bilimsel çalışma yapmak, ileri teknolojiyi üretmek ve kalkınmaya destek olmak için harcayacağınıza içtenlikle inanıyorum"
Tarihçe: Üniversite 1992 yılında kuruldu. 1993- 94 öğretim yılında da eğitim öğretim hayatına başladı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, yeni kurulan üniversitelerimizden birisi. Yeni kurulan üniversitelerin hemen hemen tümünde olduğu gibi Sütçü İmam Üniversitesi'nde de alt yapı ve diğer eğitim öğretim konularında eksiklikler bulunuyor.
Olanakları doğrultusunda eksikliklerini gidermeye çalışan Sütçü İmam Üniversitesi'nde öğretim elemanları ile öğrencilerin çalışmaları için Bilgi İşlem Merkezi kurulmuş. 365 metrekare alana sahip olan kütümpanede ise 18 bin kitap, 485 dergi bulunuyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Tekinel, üniversitenin çeşitli güçlükler nedeniyle yeterli düzeyde yayın yapamadığını belirterek, öğretim elemanlarından bu konuda yoğun faaliyet içinde bulunmalarını istediklerini söylüyor.
Ailelerin ve öğrencilerin üniversiteyi kazandıkları andan itibaren çeşitli endişelere düştüklerini belirten Tekinel, "Aileler ve öğrenciler barınma, beslenme, sağlık konularında kaygılanmaya başlıyorlar. Ancak üniversitemize giren öğrencilerin bu üç yönden de sorunsuz bir üniversiteye geldiklerini özellikle belirtmek istiyorum. Öğrencilerin ve ailelerinin içleri rahat olsun" şeklindeki sözleriyle öğrencileri üniversiteye davet ediyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER:
Üniversitenin gelişmeye çalışan yeni bir üniversite olması, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinlikler açısından da yetersizliklerle karşılaşmalarına neden oluyor. Üniversitenin 1 kapalı spor salonu bulunuyor.
Akademik ve kültürel hizmetler gerçekleştirmeye çalışan üniversitede her yıl aen az 100'e yakın faaliyet yapılıyor. Geçtiğimiz yıl oryantasyon planı çerçevesinde 47, ziraat fakültesi çiftçi konferansları çerçevesinde ise 44 faaliyet olmak üzere 91 etkinlik düzenlendi. Üniversitenin merkez kampüsünde 1000, Karacasu kampüsünde ise 600 öğrenci kapasiteli yemekhane bulunuyor.
Öğrenciler Karacasu kampüsünde 1500 kişilik öğrenci yurdunda kalma imkanına sahipler.

SAĞLIK HİZMETİ:
Sağlık hizmeti ana kümpüs alanı içinde bulunan Mediko Sosyal Merkezi tarafından veriliyor. Sık sık öğrencilere sağlık taraması yapılıyor. Hastalar film, ileri tetkik ve tedavileri için hastanelere sevk ediliyorlar. 3 doktor, 1 diş hekimi, 1 hemşirö, 1 sağlık teknisyeni görev yapıyor.

BURS:
Eğitim öğretim yılı başında öğrencilerin tamamı sosyo- ekonomik yönden de bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Kıyafet, barınma ve yemek sorunları çözümlenerek ders yılı sonuna kadar yardımlar sürdürülüyor. Üniversitenin vakfı desteğe muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 30 öğrenciye karşılıksız burs veriyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:00 PM
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1997
Rektör: Prof. Dr. Ergür Tütüncüoğlu
İletişim bilgileri: Kadir Has Üniversitesi Vefa Bey Sk. No: 5 Gayrettepe- İstanbul
Tel: 0 212 275 36 93
Faks: 275 61 08
Öğrenim dili: İngilizce ağırlıklı
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 1
Enstitü: 4
Öğrenci sayısı: 475

Kadir Has üniversitesi, Gayrettepe, Selimpaşa ve Cibali Kampüsleri'nde eğitim - öğretim veriyor. Üniversite öğrencilerinin sosyal aktivitelerde bulunabilmeleri için, tüm kampüslerde, spor alanları ile sanatsal çalışmalar için bir tiyatro salonu bulunuyor. Ara insan gücü yetiştirilmesine önem veren üniversitede, tıp fakültesi ve hemşirelik yüksekokulu da, ileri teknolojiyle donatılmış, öğrencilere staj imkanları ayarlanmıştır. Üniversitede öğrenim gören öğrenciler, çeşitli kuruluşlardan ve üniversitenin burslu bölümlerinden burs alabilirler.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:00 PM
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 20. 05. 1955
Rektör: Prof. Dr. Türkay Tüdes
İletişim bilgileri: Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon
Tel: 0 462 325 31 63
İnternet Adresi www.ktu.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 16
Bölüm: 129
Enstitü: 3
YO: 12 (2 yıllık) + 2 (4 yıllık)
Öğrenci sayısı: 30.002
Akademik personel: 1365

Rektör Prof. Dr. Türkay Tüdeş : "KTÜ, Ünye'den Hopa'ya kadar Karadeniz kıyısı boyunca ülkemizin en önemli ve en büyük üniversitelerinden biridir. Üniversitemiz tüm Doğu Karadeniz bölgesine hizmet veriyor. Bu nedenle fakülte ve meslek yüksekokulları çok geniş bir alana yayılmıs durumdadır."
Tarihçe: Karadeniz Teknik Üniversitesi 1955 yılında kurulan ülkemizin en eski dördüncü üniversitesidir. Üniversitede eğitim öğretime Trabzon Atatürk İlkögretim Okulu'nun ilkokul binasında başlandı. 1966 yılında ise üniversite bugünkü kampüsüne taşındı.
Doğayı, büyük şehirlerde görmeyi unuttuğumuz yeşili seviyorsanız Karadeniz'i mutlaka görmelisiniz. Yeşille mavinin birleştiği bir üniversitede egitim görmek istiyorsanız iste o zaman da Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni seçmelisiniz.
Egitim ve ögretime 1963 yılında küçük bir ilkokul binasında başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi, bugünkü durumu ile 36 yılda geldiği yeri bütün açıklıgı ile anlatıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en iyi üniversitesi konumundaki Karadeniz Teknik Üniversitesi, yemyeşil kampüsü ve Karadeniz'in hırçın dalgalarını gören manzarasıyla gerçekten görülmeye değer.
Evet görülmeye değer de, üniversite öğrenimi yapmaya değer mi? Karadeniz Teknik Üniversitesi için "çok iyi" veya "yetersiz" yorumunu yapamayız. Türkiye'deki üniversitelerimizin genel kalitesini düsünerek "orta seviyede" demek en uygunu olur. Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsünün dışında diğer illere de meslek yüksek okullarıyla yayılmıs durumda. Üniversite öğrencilerinin yüzde 60'ı Dogu Karadeniz Bölgesi yerleşim birimlerinden, yüzde 40'ı ise Türkiye'nin diğer yerleşim birimlerinden geliyor. Üniversitede derslere devam zorunluluğu yüzde 70, uygulama ve laboratuvarlara devam zorunluluğu ise yüzde 80 olarak belirtiliyor.
Üniversiteye kayıt olan yeni ögrencilere ilgili bölüm başkanları tarafından akademik bir danışman atanıyor. Öğrenci mezun olana kadar tüm sorunlarını bu danışmanla birlikte çözüyor. Yeni öğrencilere üniversiteyi ve çevreyi tanıtmak amacıyla derslere başlamadan önce uyum programı uygulanıyor. Bu programda öğrencilerin yeni ortama uyum sağlamaları ve çevreyi tanımaları için gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Çift Anadolu Programı bulunan üniversitede başarılı ögrencilerden not ortalaması 4 üzerinden en az 3.20 olanlar istedikleri takdirde baska bir bölümün de derslerine devam ederek ikinci lisans diploması alabiliyorlar. Not ortalaması 4 üzerinden en az 2.70 olan öğrenciler ise istedikleri takdirde başka bir bölümün de derslerine devam ederek Yandal Sertifikası alabiliyorlar.

SOSYAL ETKİNLİKLER:
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğrencilere ve personele yönelik çesitli etkinlikler düzenleniyor. Folklor, tiyatro, sinema, müzik gruplarının yanısıra çevre, dağcılık gibi kollar öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlıyor.
Üniversite, spor tesisleri ve spor yapma açısından son derece iyi şartlara sahip. Üniversite merkez Kanuni Kampüsü'nde bir çim ve bir toprak futbol sahası, 3 minyatür futbol sahası, 2 tenis kortu, 2 açık basketbol sahası, 1 voleybol ve 1 kapalı spor salonu ile 1 olimpik açık yüzme havuzu bulunuyor. Tüm öğrenciler ise bu spor alanlarından yararlanabiliyorlar.
Her yıl 20 Mayıs'ta bir hafta süreyle Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin kurulus yıl dönümü şenlikleri düzenleniyor. Bu hafta içinde fakülte ve bölümler arası spor müsabakaları, müzik, yurtdışı ekiplerinin de katıldığı çeşitli folklor gösterileri yapılıyor. KTÜ'de her yıl eğitim- öğretimin baslamasından itibaren her hafta ülke genelinde vizyonda bulunan bir film bin kişilik salonda gösterime sunuluyor.

ULAŞIM:
Üniversite merkez kampüsü Trabzon- Rize yolu ile havaalanı kenarında bulunuyor. Bu nedenle ulaşım oldukça kolay. Ayrıca Fatih Eğitim Kampüsü de Trabzon- Samsun karayolu üzerinde olup şehir merkezinden dolmuş taksi ve belediye otobüsleriyle ulaşım saglanıyor. Kanuni Kampüsü ile Fatih Kampüsü arasında da düzenli otobüs seferleri yapılıyor.

BURS:
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okuyan fakir ve yardıma muhtaç ögrencilere her yıl beslenme ve giyim yardımı yapılıyor. Ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfi'ndan fakir ögrencilere para yardımı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne birinci tercihten giren öğrencilere de para ödülü veriliyor.

BARINMA:
Kanuni Kampüsü içinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 1 kız ve 3 erkek öğrenci yurdunun toplam kapasitesi 4 bin kişi. Fatih Kampüsü içinde bulunan 3 kız ve 2 erkek öğrenci yurdunun toplam kapasitesi ise 1800 kişi. Ayrıca Trabzon şehir merkezinde de 150 kişilik bir yurt bulunuyor. Ordu, Giresin ve Rize'de 500'er kişilik birer erkek ve kız yurdu bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:00 PM
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Tahsin Nuri Durlu
İletişim bilgileri: Kırıkkale Üniversitesi Millet Cd. Kırıkkale
Tel: 0 318 224 55 76
Faks: 0 318 224 46 83
İnternet Adresi www.kku.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
MYO: 3
Öğrenci sayısı: 5384
Akademik personel: 490

Rektör Prof. Dr. Tahsin Nuri Durlu: "Üniversitemiz Ankara'ya en yakın üniversite olmak yanında, özellikle son iki yıldır başlatılan gelişme hamlesi ile öğretimde ve araştırmada iddialı bir Cumhuriyet üniversitesidir."
Hızlı gelişme potansiyeline sahip, Kırıkkale Üniversitesi, Kızılırmak kenarında hızlı bir şekilde kuruluyor. Kırıkkale Üniversitesi biri Kırıkkale merkezde diğeri Keskin'de olmak üzere iki kampüse sahip. 14 bin dönüm büyüklüğündeki merkez kampüsün inşaatı hala devam ediyor. 300 dönüm büyüklüğünde bir alana sahip olan Keskin Kampüsü'nde Keskin Meslek Yüksekokulu bulunuyor.
İki ayrı mekanda hizmet veren üniversite kütüphanelerinde 27 bin cilt kitap, 411 dergi bulunuyor. 21 türkçe, 122 yabancı dilde süreli yayın aboneliği de devam ediyor.
Öğrencilerin ders dışı zamanlarını istekleri ve yetenekleri doğrultusunda sağlamak amacıyla öğretim elemanlarının danışmanlığında çeşitli faaliyet kulüpleri oluşturuluyor. 17 kulüp bulunan üniversitede kulüplerin faaliyetleri sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca destekleniyor. Fakülte ve yüksekokullarda bütün öğrencilerin yararlanabileceği büyüklükte bilgisayar laboratuarları bulunuyor. Kırıkkale Üniversitesi barınma imkanları açısından elverişli durumda bulunuyor. Kampüste Kredi ve yurtlar Kurumu'na bağlı, yurtlarda 1084'ü erkek, 718'i kız olmak üzere 1802 öğrenci kapasitesi bulunuyor. Ayrıca Keskin Kampüsü'nde Keskin Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yararlandığı 120 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunuyor.
Üniversitede öğrencilerin spor yapmalarını sağlamak için 1 futbol sahası, 2 halı futbol sahası, 3 voleybol, 2 basketbol sahası, soyunma odaları ve banyolarıyla spor kompeksi bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:01 PM
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 03. 07. 1992
Rektör: Baki Komşuoğlu
İletişim bilgileri: Atatürk Bulvarı Anıtpark Yanı 41100 Kocaeli-İzmit
Tel: 0 262 324 99 10
Faks: 0 262 321 59 68
İnternet Adresi www.kou.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 8
Enstitü: 3
YO: 2
MYO: 10
Öğrenci sayısı: 20.000
Akademik personel: 1070

Rektör Prof. Dr. Baki Kamşuoğlu: "Bilim ve teknolojini dev adımlarla ilerlediği çağımızda eğitim öğretimde üniversitenin temel işlevinin, öğrenmeyi ve bilgi kaynaklarına erişmenin yollarını öğretmek olduğu unutulmamalıdır. Yöresiyle bütünleşen Kocaeli Üniversitesi'ni kurumsallaştırmak başlıca hedefimiz olacaktır"
Tarihçe: 1976 yılında Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi adı altında kuruldu. Kurum 1982 yılında Yıldız Üniversitesi'ne bağlandı. 1992 tarihinde ise Kocaeli Üniversitesi kuruldu. Kocaeli Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede büyük gelişmeler katetti. Dışa açık olması ve Kocaeli'nde ülke sanayiinin yaklaşık dörtte birinin yer almasının bu gelişmede önemli katkıları bulunuyor.
Kocaeli Üniversitesi şehrin çeşitli yerlerine yayılmış durumda. Üniversite yeni olmasına rağmen geleceğe oldukça iddialı bakıyor. Üniversite bu iddiasını hedefleriyle şöyle açıklıyor: "Önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye'deki üniversiteler arasında ilk beşe gireceğiz. İkinci 10 yıl Ortadoğu ve Balkanlarda ilk sıraya yükselme yılları, üçüncü 10 yıl ise dünyanın başlıca üniversiteleriyle yarış yılları olacaktır. Bu hedeflerle tutarlı olarak birinci 10 yılda tüm akademisyenlerimizi uluslararası düzeyde yayın ve araştırma yapmaya, öğrencilerimizi en az bir yabancı dili okuyup yazma düzeyine yönlendireceğiz. Böylece tüm akademisyenler en yeni bilgileri, tam zamanında en etkin öğrenme yöntemleri ile her düzeydeki öğrencilerimize ulaştıracaktır. İkinci yıla tam bir meydan okuma yılları yapmak için üniversitemizi uluslararası yayınlarda, bilimsel sempozyum ve kongrelerde ayrılacılka bir konusa getireceğiz" Evet dileriz ki üniversite bu hedeflerini gerçekleştirebilir.
Üniversitede öğrencilere öğle ve akşam öğünlerde 4'er çeşit yemek veriliyor. Ayrıca merkez ve diğer birimlerin hepsinde öğrencilerin ihtiyaçlarını giderecekleri 9 kantin ve kafeterya bulunuyor. Öğrencilerin psikolojik sorunlarının çözümlenebilmesi için de Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı bünyesinde psikolojik danışmanlık hizmeti bulunuyor. Bu birim öğrencilere beden ve ruh sağlığı ile ilgili konularda yardımcı oluyor.
Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Türk Eğitim Vakfı, Koç Vakfı, SYDTF, Kocaeli Üniversitesi Vakfı gibi kurumlardan ve özel bazı kişilerden burs alıyorlar. Bu burslardan yaklaşık 150 öğrenci yararlanıyor. Ayrıca üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca 100 öğrenciye burs veriliyor.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Kocaeli Üniversitesi'nin İzmit'teki kampüsünde halı saha, açık hava basketbol ve voleybol sahası Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 150 kişi kapasiteli basketbol, voleybol, hentbol, kros, badminton branşlarının gerçekleştiği salon aletli jimnastik ve ritmik jimnastik salonu, basketbol ve voleybol açık hava tesisi Arslanbey kümpüsünde 2500 kişilik spor salonu, kullar meslek yüksekokulu açık hava tesisi, basketbol, voleybol için aydınlatılmış halı saha bulunuyor.
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüpleri, Tıp Fakültesi bünyesinde Sualtı Topluluğu bulunuyor.
Çeşitli kulüp ve topluluklar, panel, seminer, şiir dinletisi, konser, sempozyum gibi etkinlikler düzenliyorlar. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları ile halk oyunları ekipleri çalışmalarını öğrencilerin geniş katılımı ile sürdürüyorlar. İsteyen öğrencilere enstürüman kursları veriliyor.

SAĞLIK HİZMETLERİ
Üniversitede Sağlık ve Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı Mediko Sosyal Merkezi'nde 1 uzman, 3 pratisyen doktor, 1 diş doktoru, 1RKBB doktoru, 1 göz doktoru, 1 psikiyatr ve 2 hemşire hizmet veriyor. Burada tüm öğrencilerin ayakda tedavileri gerek görüldüğıü hallerde , devlet hastanesine veya üniversite hastanesine sevk edilerek tedavileri yapılıyor. Bunların dışında Arslanbey Kampüsü ve Kocaeli Meslek Yüksekokulu'nda birer poliklinik bulunuyor.

BARINMA:
Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Yavuz Selim Erkek Yurdu, Zübeyda Hanım kız yurdu, Kocaeli Üniversitesi Vakfı Erkek ve Saraybaçe Belediyesi erkek yurdu bulunuyor. Ayrıca yurtlarda kalmayan öğrenciler için idari bilimler ev ve kalacak yer bulmada yardımcı oluyor.

TEKNOLOJİ:
Üniversite kütüphanesinde 3 öğrenci okuma salonu, 1 süreli yayınlar salonu, 36 bin kitap ile 150 çeşit süreli yayın bulunuyor. Ayrıca cd- rom bölümü de bulunuyor.
Üniversite petrum Server altında Novell 312 sistemi ile çalışan 27 adet 486 DX2/66 bilgisayar bulunan yazılım laboratuvaları bulunuyor.

guzel sanatlar bolumunde torpıl var kocaelıdekı gusel sanatlar lısesınden mezun olan ogrencılerı alıyo benden solemesı :)

CLuber
09-22-2006, 04:01 PM
İyi iş Çıkarmışsın Teşekkürler...

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:03 PM
KOÇ ÜNİVERSİTESİ:


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1993
Rektör: Prof. Dr. Seha Tiniç
İletişim bilgileri: Koç Üniversitesi Çayır Cd. No: 5 İstinye-İstanbul
Tel: 0 212 229 30 06
Faks: 0 212 229 49 40
İnternet Adresi www.ku.edu.tr
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 2
Bölüm: 9
Enstitü: 1
Öğrenci sayısı: 1073
Akademik personel: 129

Rektör Prof. Dr. Seha Tiniç: Koç Üniversitesi Atatürk devrimleri ve ilkeleri doğrultusunda dogmalara, hurafelere itibar etmeyen ve ilkeleri doğrultusunda araştırma yaratmayı, doğruyu bulmayı özendiren eğitim yöntemlerini benimsemiş bir yükseköğretim kurumudur.
Tarihçe: Koç Üniversitesi 1993 yılında vakıf üniversitesi olarak eğitime başladı. 5 yılını tamamlayan üniversite misyonunu, bir mükemmellik merkezi olmak, güçlü ve etkili bir kurum olmak şeklinde açıklıyor.
Koç Üniversitesi 6. yılına girdi. Kuruluşu yeni olmasına rağmen eğitim öğretim kalitesi açısından pek çok üniversiteyi geride bırakarak ilk sıralara yerleşti. Öğretim elemanı kalitesi ve başarılı öğrencileri bünyesine alan almasıyla kısa sürede yükselen bir grafik çizen üniversitenin özellikle burslu bölümleri şampiyon öğrencilerin gözdeleri arasında bulunuyor. Fiziki mekan olarak çok geniş bir mekana sahip olmayan Koç Üniversitesi az sayıda öğrenci alıyor. Koç Üniversitesi'nin 4 yıllık programlarından mezun olan öğrencilerden iş dünyasına girenlerin 2.5 iş teklifi, MBA programından mezun olanların ise kişi başına ortalama 2 iş teklifi almaları üniversite mezunlarının iş dünyasındaki avantajını da ortaya koyuyor.
Öğrencinin katılımına önem verilen Üniversitede seçimle iş başına gelen, her sınıfın temsil edildiği Öğrenci Konseyi bulunuyor.Öğrenci Konseyi Başkanı, üniversitenin Akademik Kurulu'na katılma hakkına sahip.
Koç Üniversitesi, belirlenen eğitim- öğretim programları çerçevesinde, lisans derecelerinde B.A ve B.S. yüksek lisans derecelerinde M.B.A diplomaları veriyor. Çift anadal yönetmeliği şartlarını yerine getirenler için çift diploma alma olanağı bulunuyor.
Koç Üniversitesi'nin 1999- 2000 ders yılında ücreti 7.500 ABD Doları karşılığı Türk Lirası olarak belirlendi. Yemek, yurt, kitap ve ulaşım bedelleri ise bu ücrete dahil değil. Üniversitede ders kitapları ortalama 350 Dolar, yemek gündüzlüler için aylık yaklaşık 75 Dolar ve yatılılar için aylık yaklaşık 150 Dolar tutuyor.
Koç Üniversitesi'nde yurt dışından gelen Türk ve yabancı öğretim üyeleri tam zamanlı eğitim kadrosunun yüzde 86'sını oluşturuyor. Üniversitede her 3 öğrenciye bir bilgisayar düşecek şekilde planlanmış laboratuvarlar bulunuyor. İhtisas alanına bakılmaksızın her Koç Üniversitesi öğrencisi bilgisayar dersi almak, elektronik posta, internet ve yaygın kullanılan yazılımları öğrenmek zorunda.
Üniversite kütüphanesinde 90 binin üzerinde kaynak bulunuyor. Ayrıca TÜBİTAK'ın Ankara'daki dökümantasyon merkezine yerleştirilen bir Koç Üniversitesi uzmanıyla bilgisayar ve faks vasıtası ile 9 binin üzerinde sürekli bilimsel yayınlardan anında yararlanma olanağı bulunuyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Üniversitede değişik sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet gösteren 25 öğrenci kulübü bulunuyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, Almanca, Bilgisayar, Model Birleşmiş Milletler bu kulüplerden birkaçı. Öğrenci kulüpleri, yine öğrencilere pek çok konuda yardımcı da oluyor. İtalyanca Kulübü, her yıl bir grup öğrenciyi İtalya'ya gönderiyor, diğer dil kulüpleri de üyelerine ilgili ülkelerde yaz kursları ve çalışma imkanı bulmakta yardımcı oluyor.
Öğrencilerin spor salonunda basketbol, voleybol, masa tenisi, kondisyon, aerobik ve step dans çalışmaları yapma imkanı bulunuyor. Koç Üniversitesi'nde değişik konularda 500'e yakın seminer ve konferans düzenleniyor. Öğrencilere de açık olan bu konferanslara dünyanın çeşitli ülkelerinden ünlü bilimciler katılıyor.

BURS:
Üniversitede 3 tür burs bulunuyor. Karşılıksız başarı bursu, ÖSYM tarafından üniversitenin burslu bölümlerine yerleştirilen öğrencilere sağlanıyor. İhtiyaç bursu, mali yardıma muhtaç olan öğrencilere sınırlı miktarda tam veya kısmi burslar veriliyor. Karşılıksız burs, yalnızca Sağlık Yüksek Okulu'ndan dört yıllık Hemşirelik programına uygulanıyor. Burslu okudukları her yıl karşılığında öğrencilerin Amerikan Hastanesi'nde bir yıl mecburi hizmetleri olacak.

BARINMA:
Koç Üniversitesi'nin 80 kız, 80 erkek öğrencinin barınması için yurtları bulunuyor. Yurt ücretleri tek yataklı oda için aylık 130 milyon, iki veya daha fazla yataklı odada tek kişi için aylık 78 milyon, iki yataklı küçük odada tek kişi için aylık 56 milyon, üç yataklı küçük odada tek kişi için aylık 52 milyon artı KDV olarak belirtiliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:04 PM
--------------------------------------------------------------------------------

KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1997
Rektör: Prof. Dr. Önder Öztunalı
İletişim bilgileri: E-5 karayolu üzeri no: 22 Şirinevler-İstanbul
Tel: 0 212 451 40 90
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
YO: 2
Akademik personel: 121

Rektör Prof. Dr: Önder Öztunalı: "Kültür Üniversitesi'nde dilediğiniz yükseköğretim programlarından birini seçerek geleceğinizle ilgili umutlarınızı gerçekleştirme olanağına sahip olabilirsiniz. Yapacağınız seçimde üniversitemizi ilk tercih olarak dikkate almanız bu yönde büyük önem taşıyor."
Kültür Üniversitesi son yıllarda açılmaya başlayan "apartman üniversitelerine" bir örnek. Üniversite şehrin en işlek yerinde yol üzerinde bulunuyor. Bir apartman görünümündeki üniversitenin Esenyurt'ta kampüs alanı yapılanması için çalışmaları sürdürülüyor.
İstanbul Kültür Üniversitesi'nde yıl içinde yeterince başarılı olamayan öğrenciler yaz aylarında sekiz haftalık yaz okullarına devam edebiliyorlar. Yaz okullarında üniversitenin öğretim üyeleri dışında yurt dışı üniversitelerden davet edilen öğretim üyeleri de ders veriyor. bu okullardaki başarı, öğrencilerin bir üst sınıfın derslerine devam edebilmelerini sağlıyor.
Üniversitede fikir ve düşünce kulübü, güzel sanatlar kulübü, spor kulübü, bilgisayar kulübü ve ekonomi kulübü bulunuyor. Üniversitenin kendisine ait yurdu bulunmuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:04 PM
MARMARA ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 20.07.1983
Rektör: Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel
İletişim bilgileri:
Tel: 0 212 518 16 00
Faks: 0 212 518 16 15
İnternet Adresi www.marun.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe, İngilizce
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 14
Enstitü: 22
YO: 8
Öğrenci sayısı: 47000
Akademik personel: 2553

Rektör Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel: "Üniversitelerin çekici yönü, öğretim elemanı kadrosu, sunduğu eğitim düzeyi ve araştırıcı sorgulayıcı yeteneğinizi geliştirecek hoşgörü ve özgürlük ortamına, sıcaklığa sahip olmasıdır. Marmara Üniversitesi ailesi olarak bu çekiciliğe sahip olduğumuza inanıyoruz."
Tarihçe: 115 yıl önce kurulan Yüksek Ticaret Okulu'na kadar uzanan bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi 1982 tarihinde kuruldu.
Marmara Üniversitesi bina açısından en şanssız üniversitelerimizden birisi. Fakülteler, İstanbul'un iki yakasında 16 yerleşim alanına dağılmış durumda. Yıllardır devam eden kampüs maddi kaynakların yetersizliği nedeniyle bir türlü tamamlanamayınca, ortaya gecekondu modeli bir üniversite çıkıyor. Marmara Üniversitesi'nin bölümlerine tercihlerinizde yer vermek istiyorsanız, mutlaka istediğiniz fakültelerin yerlerini gidip görmenizi tavsiye ederiz. İstanbul'un çeşitli yerlerine dağılan fakülteleri belirli kampüslerde toplama çalışmaları devam ediyor.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel, dağınık yerleşimin koordinasyon güçlüğü ile öğrencilerin her birimde yeterli spor ve sosyal faaliyet yapma imkanını vermediğini belirtiyor. Eğitim öğretim kalitesi açısından Türkiye'nin iyi üniversiteleri arasında bulunan Marmara Üniversitesi'nin, hukuk, diş hekimliği, eğitim fakülteleri daha üst sıralarda yer alıyor. Üniversitede gelişen bilim ve teknolojiyi izleme, ülke şartları içinde onları üretme ve yeni katkılarda bulunma çalışmaları 30'a yakın Araştırma ve Uygulama Merkezlerinde sürdürülüyor.
Marmara Üniversitesi'nin en önemli özelliklerinden birisini de, yabancı dille öğretim yapan programların giderek artması oluşturuyor.
Mezunlarının iş bulma şanslarına gelince, üniversitenin adının fazla bir etkinlik sağladığı söylenemez. Yani Boğaziçi veya ODTÜ gibi ismiyle öncelik sağlayan bir üniversite değil. Ancak yabancı dille öğretim yapan bölümlerini bitiren öğrencilerin çok daha şanslı oldukları söylenebilir.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Öğrencilerin katılabileceği sosyal ve kültürel etkinlikler genellikle fakülteler bazında yapılıyor. Spor sahaları açısından kümpüste bulunan fakültelerin şansına karşılık, kampüs dışındaki fakültelerde spor sahaları bulmak oldukça zor.
Marmara Üniversitesi öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlardan yararlanabilirler. Aynı zamanda, 485 öğrenci kapasiteli kız yurdu ve Göztepe kampüsünde bulunan Özmen Aktar Lisansüstü yurdundan yararlanabiliyorlar.

SAĞLIK:
Üniversitenin fiziki dağılım gereği Mediko Sağlık Merkezi, Göztepe, Haydarpaşa, Anadoluhisarı, Nişantaşı ve Bahçelievler kampüslerinde toplam 6 dispanser olarak hizmet veriyor. Bu şubelerde 11 doktor, 3 psikolog, 11 hemşire, 1 hastabakıcı, 4 memur ve 2 hizmetli görev yapıyor. İleri durumlarda hastaneye sevk imkanı bulunuyor.

TEKNOLOJİ:
Teknoloji ünitesi bilgi işlem merkezi başkanlığı quadro 950 üzerinde 7 terminalle Unix altında Cobol yazılımı ile tüm üniversite bodrosunu hazırlıyor. Pc sazlı makine ise Ms office Access altında harçlar, özlük bilgiler gibi konularda programlar hazırlayarak çalışıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:04 PM
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1997
Rektör: Prof. Dr. Mesut RAZBONYALI
İletişim bilgileri: Sahilyolu, Orhantepe Mahallesi Yakamoz sokak DRAGOS / CEVİZLİ İSTANBUL
Tel: 0 216 441 51 68
Faks: 0 216 383 96 45

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
YO: 1

Maltepe Üniversite öğrencilerine, her yıl YÖK tarafından belirlenen sayıda burs imkanı tanınıyor. Bunun yanı sıra mütevelli heyeti tarafından belirlenen yıllık kontenjan miktarınca burs veriliyor. Öğrencinin başarısının devam etmesi koşuluna bağlı olan burslar, karşılıksız olarak veriliyor. Maltepe üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde konu alanlarına göre oluşturulan kulüpler, sergi, konferans, panel gibi kültürel faaliyetler düzenliyorlar. üniversitenin bir spor bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:05 PM
MERSİN ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Uğur Oral
İletişim bilgileri: Mersin Üniversitesi Kuöai Milliye Cd. Metropolis iş merkezi Mersin
Tel: 0 324 336 80 10
Faks: 0 324 336 80 15
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 5
Enstitü: 2
YO: 9
Öğrenci sayısı: 6628

Üniversite kampüsü kent merkezine 14 km. uzaklıkta çiftlik köyü merkezinde bulunuyor. Mersin'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlar bulunuyor. 1208 kapasiteli Mersin öğrenci yurdu, 66 kapasiteli Özel Gazi kız yurdu, 92 kapasiteli Özel Akdeniz erkek yurdu.
Mersin çağımızın bilgi iletişim ağı internete bağlı. Şimdilik akademik personel tarafından bilimsel araştırma ve masa üstü yayımcılık amacıyla kullanılan internet bağlantısı tekst üzerinde yapılıyor. Rektörlük., turizm ve otelcilik YO. ile Mersin, KTarsus ve Erdemli MYO'da bilgisayar laboratuarları bulunuyor. Sağlık ünitesinde 3 hekim, 2psikolog, 1 diş hekimi, 4 hemşire çalışıyor. Sağlık ünitesinde teşhis ve tıbbi tahlil yapacak laboratuar bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:05 PM
MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1982
Rektör: Prof. Dr. Tamer Başoğlu
İletişim bilgileri: MSÜ. Fındıklı- İstanbul.
Tel: 0 212 293 37 60
Faks: 244 03 98
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 3
YO: 1
Öğrenci sayısı: 4936

Mimar Sinan Üniversitesi, Türkiye'nin ilk sanat ve mimarlık yüksekokulu olma özelliği taşıyor. Üniversite, 110 yılı aşkın geçmişiyle ülkemizin güzel sanatlar alanında akademik düzeyde öğretim veren, araştırma yapan en köklü kurumu, sanat ağırlıklı üniversitesidir. Öğrencilere, TEV, Başbakanlık, Koç Holding, Hacı Sabancı Vakfı, YEKÜV ve bazı belediyelerden burs veriliyor.
Sağlık, kültür ve spor dairesi bünyesinde öğrenci etkinlikleri koordinatörlüğüne bağlı olarak pek çok öğrenci kulübü faaliyette bulunuyor. Üniversitenin spor tesisi bulunmuyor, ancak kapalı salon, açık spor alanları, yüzme havuzu kiralanıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:05 PM
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ



KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı
İletişim bilgileri: Muğla Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Muğla
Tel: 0 252 212 40 02
Faks: 0 252 212 40 05
İnternet Adresi www.mu.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 3
YO: 3
MYO: 3
Öğrenci sayısı: 4659
Akademik personel: 359

Muğla Üniversitesi'nde , yabancı dil hazırlık programında üniversitenin dört yıllık bölümlerinin tamamı, MYO'ların ise Turizm ve Otelcilik, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği öğrencileri isteklerine bağlı olarak belirli bir kontenjan dahilinde en az 30 hafta süre ile intermediate seviyesinde İngilizce eğitimi alıyorlar. Üniversitede şeref ve yüksek şeref öğrencileri bulunuyor. E sınavlarına katılmaksızın o yarıyıl sonu sınavları sonucunda bütün derslerini başarmış olmak kaydı ile not ortalaması 3.00- 3.49 arasında olan öğrenciler şeref öğrencisi, 3.50- 4.00 arasında olan öğrenciler ise yüksek şeref öğrencisi sayılıyor. Bu öğrencilerin listesi her yarıyıl sonunda ilan ediliyor ve öğrencilere belgeleri törenle veriliyor.
Üniversitenin öğrencilerinin önemli bir bölümü Kötekli yerleşim alanında bulunan Yurt- Kur'a ait 512 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdu ve üniversite tarafından işletilen 700 yatak kapasiteli Milli Piyango kız öğrenci yurdu nda barınıyorlar.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:
Üniversitede öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleniyor. Rektörlük kupası spor turnuvaları, basketbol, futbol, masa tenisi, satranç ve voleybol branşlarında geleneksel olarak yapılıyor. Üniversitede bir spor salonu ve bir halı saha bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:05 PM
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Haluk İpek
İletişim bilgileri: Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya.
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 2
YO: 7
Öğrenci sayısı: 6592

Üniversite 6 kampüsten oluşuyor. Antakya'da 492 kız, 540 erkek kapasiteli öğrenci yurdunda 906 öğrenci, İskenderun'da 800 erkek, 128 kız kapasiteli öğrenci yurdunda 456 öğrenci barınıyor. Serinyol kampüsünde 500 kişilik Sabancı Kız yurdu bulunuyor.
Bilgi işlem dairesi başkanlığı, Novell, Netware ve Unıux üzerinde kurduğu yerel ağ yapısı ile hizmet veriyor. Yerleşimi farklı olan üniversite birbirinden bağımsız 7 yerel ağı yapısı bulunuyor ve bu ağ yapıları içinde 70 terminal hizmet veriyor.
Öğrencilerin muayene ve tedavisi için 2 Mediko sosyal merkezi bulunuyor. Üniteler merkez kampüs ve İskenderun kampüsünde hizmet veriyor. 2 pratisyen doktor, 1 diş hekimi, 1 ebe- hemşire, 3 hemşire görev yapıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:05 PM
OSMANGAZİ üNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1993
Rektör: Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı
İletişim bilgileri: Meşelik Kampüsü 26480 Eskişehir.
Tel: 0 222 239 71 48
Faks: 0 222 239 54 00
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
YO: 2
MYO: 2

Rektör Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı; "Ülkemizin gereksinmelerini karşılayabilmek için üniversitemiz büyüme, yenilenme ve çağdaşlaşma yolunda eğitim öğretim kalitesini yükseltme çabası içerisindedir. Sizleari aramızda görme ve Osmangazili olma gururunu sizlerle paylaşmak istiyorum."
Osmangazi Üniversitesi'nde kayıtlı olan her öğrenciye öğrenimleri süresince bir akademik danışman atanıyor. Bu danışman öğrencinin öğretiminde karşılaşacağı sorunların çözümlenmesine yardımcı oluyor. Üniversitede çok gelişmiş olanklara sahip Yabancı Diller bölümü bulunuyor. Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilere bir yıl süre ile zorunlu veya kontenjan dahilinde isteği bağlı hazırlık sınıfı olanağı sağlanıyor. Amaç ise üniversiteye yeni kayıtlı olan öğrencilerin tümünün hazırlık sınıfı okuyarak, yabancı dil düzeylerini yükseltmek.
Üniversitede kendi lisans programını üstün başarı ile sürdüren öğrencinin aynı zamanda ikinci bir lisans diploması almasını sağlayan çift anadal programı uygulanıyor. Aynı zamanda, kendi lisans programını başarıyla sürdüren öğrencinin ilgi duyduğu başka bir programdan sertifika almasını sağlayan yandal programı da bulunuyor.

KÜLTÜR VE SPOR HİZMETLERİ:
Üniversite öğrencilerinin beden ve ruh sağlığı ve özgüvenlerinin gelişmesi, ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarının değerlendirilmesi, doğa ve insan sevgisi ile sosyal ilişkilerin geliştirilmesi, birlikte çözüm yollarının bulunması amacıyla kültürel ve sportif faaliyetler düzenliyor. Atatürkçü Düşünce Kulübü, Dağcılık, Satranç, Hentbol, Basketbol, Çevre, Tiyatro, Basketbol, Voleybol kulüpleri bulunuyor.

BURS:
1999 ÖYS sonucunda ilk 5000'e giren ve üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere ayda 50 milyon lira karşılıksız burs verilecek. Üniversitenin başarılı fakat maddi durumu kısıtlı öğrencileri zorunlu ihtiyaçları için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca verilen ve miktarı üniversite yönetim kurulunca tespit edilen burstan yararlanabiliyor. Ayrıca bu kapsamdaki öğrencilere öğrenimleri süresince ücretsiz yemek imkanı da sağlanıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:06 PM
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof. Dr. Osman Çakır
İletişim bilgileri: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit kampüsü. Samsun.
Tel: 0 362 457 58 70
Faks: 457 60 91
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 9
Enstitü: 3
YO: 12
Öğrenci sayısı: 27.000

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okullar kent merkezine 17 km. uzaklıktaki Kurupelit ve 5 km. uzaklıktaki Atakum Kampüsleri'nde bulunuyor. Üniversite, fakülte ve yüksekokullarında birer kütüphane bulunuyor. Ayrıca merkez kütüphanesi 4 bin 748 metrekare kullanım alanlı binada hizmet veriyor.
Merkez kütüphanede, 30.955 kitap ve 13155 cilt yerli ve yabancı dergi bulunuyor. Üniversitenin bilgi işlem merkezinden alınan bir terminal ile EARN TÜVAKA ve internet'e bağlı yurtiçi ve yurtdışı araştırma merkezleri ve kütüphaneler ile anında mesaj alışverişi yapılıyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:06 PM
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 15. 11. 1956
Rektör: Prof. Dr. Süha Sevük
İletişim bilgileri: ODTÜ İnönü Bulvarı 06531 Ankara
Tel: 0312 210 2000
Faks: 0 312 210 11 05
İnternet Adresi www.metu.edu.tr
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 5
Bölüm: 38
Enstitü: 4
YO: 1
MYO: 1
Öğrenci sayısı: 17383
Akademik personel: 2084

Rektör Prof. Dr. Süha Sevük: "Eğer tercihiniz ODTÜ'de yer alan bir bölümse, biz sizleri dünyanın en güzel kampüslerinden birinde, ülkemizin en nitelikli öğretim kadrosu ve en iyi öğrencileriyle birlikte olmaya çağırıyoruz. Sizleri ODTÜ'lü olma ayrıcalığını tatmaya bir kez daha davet ederken tüm yaşamınız boyunca başarı ve mutluluklar diliyorum"
Tarihçe: ODTÜ, 1956 tarihinde "Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü" adı altında eğitime başladı. İlk olarak Mimarlık bölümü öğretim açıldı. İlk yıllarını Müdafaa Caddesi'nde Emekli Sandığı'na ait küçük bir bina ile birkaç barakada sürdürdükten sonra 1963 yılında bugünkü yerleşim alanına taşındı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin kapısından girdiğinizde sanki ucu bucağı belli olmayan bir kampüsle karşılaşıyorsunuz. Yeşillikler içerisinde, son derece bakımlı kampüs, "işte üniversite bu olmalı" dedirtiyor.
46 bin dönümlük bir arazi üzerinde bulunan ODTÜ yerleşkesinde tüm fakülte, bölüm, sosyal binalar ve spor tesisleri 400 bin metre karelik bir kapalı alanı kapsıyor. Yerleşim alanı içinde balık tutmaya, piknik yapmaya ve su sporları yapmaya elverişli Eymir Gölü bulunuyor.
ODTÜ, eğitim- öğretim ve bilimsel araştırmalarının yüksek standartları, kütüphanesi ve labaratuvarlarının sağladığı geniş olanakları, yerleşim alanının büyüklüğü ve güzelliği ile Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi. Eğitim dili İngilizce olan ODTÜ'nün öğretim kadrosunun çoğunluğu yurtdışında öğrenim görmüş, uluslararası yayın sahibi elemanlar oluşturuyor. Üniversiteye girme şansını elde eden öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavı'na giriyorlar. Bu sınavda başarılı olanlar birinci sınıfa başlarken, başarılı olamayanlar Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü'nde İngilizce görüyorlar.
Üniversitede, öğrencilere ikinci bir dalda lisans diploması alma şansı tanıyan çift anadal programı ile, yan dal programı bulunuyor. ODTÜ'deki Akademik Danışmanlık sistemine göre her öğrencinin kendi bölümünde bir danışmanı bulunuyor. Dönem kayıtlarında öğrencinin akademik durumu için ilk başvuracağı kişi olan Akademik Danışman, öğrencinin diğer sorunları ile de yakından ilgileniyor.ODTÜ'lü öğrenciler yurt dışında staj yapma ve öğrenci değişim programı çerçevesinde yurtdışında öğrenim görme olanağına da sahipler.
ODTÜ'yü M- F puan türlerinde ilk 500, diğer puan türlerinde ilk 250 içerisinde yer alarak kazanan öğrenciler yurtlara sıralamasız girebiliyorlar. ODTÜ Kariyer Planlama ve Mesleki Yerleştirme Merkezi aracılığıyla başta son sınıf öğrencileri olmak üzere isteyen tüm mezunlarına iş hayatı ile ilgili konularda yardımcı oluyor.
Merkezin öğrencilerin desteği ile yürüttüğü firma tanıtım toplantılarına her yıl 90'ın üzerinde kuruluş katılıyor ve son sınıf öğrencilerinin önemli bir bölümü daha mezun olmadan iş anlaşmalarını yapıyorlar.

SOSYAL ETKİNLİKLER:
ODTÜ, ülkemizin en çok spor tesisine sahip üniversitesi olma özelliğini taşıyor. 4 spor topluluğu ve 29 spor takımı ile eskrimden dağcılığa, kürekten yamaç paraşütçülüğüne kadar değişik dallarda spor yapabilme olanağı bulunuyor. Tüm öğrenciler serbest veya bir çalıştırıcı eşliğinde spor yapanlar için ayrı ayrı düzenlenmiş olan saatlerde, ODTÜ'nün tüm tesislerinden yararlanabiliyorlar. Üniversitede spor yapmak isteyenler için 2 kapalı spor salonu, 6 kulvar pisti olan çim sahalı stadyum, 6 futbol sahası, 1 halı futbol sahası, 12 tenis kortu, 8 açık basketbol sahası, 10 açık voleybol sahası, masa tenisi masaları, 2 koşu parkuru, jimnastik salonu, olimpik kapalı yüzme havuzu, voleybol sahası, açık yüzme havuzu bulunuyor.
Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde 60 ayrı amatör öğrenci topluluğu, akademik danışmanlarıyla birlikte çeşitli kültür sanat ve bilim alanlarında etkinlikte bulunarak, gösteriler, sergiler, paneller düzenliyor. ODTÜ'de toplulukların etkinliklerinin yanısıra her yıl düzenli olarak yapılan çeşitli şenlikler de bulunuyor. Uluslararası ODTÜ Bahar Şenliği'nin yanısıra her yıl nisan ayında üniversite tiyatro şenliği düzenleniyor.

BARINMA:
ODTÜ'de 2069 kız ve 3097 erkek öğrenci kapasiteli, 13 adet öğrenci yurdu ve konukevi ile 200 öğrenci kapasiteli EBİ özel öğrenci yurdu bulunuyor. Yurtlara başvurular ders yılı başlamadan önce yapılıyor. Yeni başvuran öğrencilerin sıraya alınmalarında başarı durumları ağırlıklı olarak değerlendiriliyor. Yurtlara giriş depoziti ve aylık ücret eğitim öğretim yılı başında belirleniyor. Her yurtta haftanın 7 günü açık kantin bulunuyor. Her gün sıcak su verilen yurtlarda, öğrencilerin çamaşır yıkama gereksinimleri için ayrılmış otomatik çamaşır makinaları ve ütü masaları bulunuyor.
M ve F puanlarına göre Türkiye sıralamasında ilk 1500, TM puanına göre ilk 500 içinde yer alan öğrenciler yurtlara doğrudan alınıyor.

BURS:
ODTÜ öğrencilerin değişik kaynaklardan burs veya kredi sağlama olanakları bulunuyor. Burs, kredi ve yardımlar üniversite içi ve dışı kaynaklardan sağlanıyor. 1997 yılında yaklaşık 3868 öğrenciye değişik amaçlı üniversite içi burs ve yardım, 16.500 öğrenciye ise üniversite dışı burs ve kredi sağlandı. Bu burs ve kredilerin toplam tutarı 1997- 98 öğretim yılı için yaklaşık 950 milyar lira oldu.

ULAŞIM: ODTÜ'de ulaşım belediye otobüsleri, dolmuşlar ve dolmuş taksilerle sağlanıyor. Sabah ve akşam saatlerinde öğrenciler için belediye otobüsleri, akademik ve idare personel için üniversite servis otobüsleri semtlere hizmet veriyor. ODTÜ yerleşim alanı içinde ulaşım ise yine belirlenmiş saatlerde çalışan ring otobüsleri ile sağlanıyor. ODTÜ- YÖK- Bilkent güzergahında da ulaşımı sağlayan ring servisleri bulunuyor.
Bu ulaşım hizmetlerinin yanı sıra yurtlar bölgesinde ODTÜ'lülerin şehirlerarası yolculukları için bilet alabilecekleri bir terminal bulunuyor. Terminalde yolcuların şehir terminaline ulaşımını sağlayan servisler bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:06 PM
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz
Tel: 0 388 232 10 00
Faks: 0 388 232 24 23
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
YO: 4
MYO: 8
Öğrenci sayısı: 16.000

Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz: "Gerek akademik personel gerekse idari personel açısından genel değerlendirmede personel- öğrenci yönünden üniversitemizin Türkiye genelindeki üniversite standartlarına göre açığı bulunmamaktadır."
1992 yılında kurulan Niğde Üniversitesi, az fakülteli fakat meslek yüksekokulu ağıırlıklı üniversite modelini seçen üniversitelerimizden birisi. Gelişme süreci içinde yüzde 25 fakülte ve yüzde 75 meslek yüksekokulu bir üniversite olması hedefleniyor. Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz, üniversitenin en büyük hedefinin kalifiye ara eleman yetiştirmek olduğunu belirterek, "Bu amaçla hem çevredeki sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yapılmakta, hemde üniversite vakfımızın desteği ile kurulan modern fabrikalarımızda eğitim ve uygulama yapılmaktadır." diyor.
Niğde Üniversitesi de kent dışında kampüsleşme yerine, kentle iç içe bulunan kent üniversitesi modelini benimsiyor. Niğde Üniversitesi 2'li öğretime en fazla ağırlık veren üniversitelerden birisi.
Niğde Üniversitesinin yurdu bulunmuyor. Kredi yurtlar kurumuna ait 1000 kapasiteli kız öğrenci yurdu ile, 1000 kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunuyor. Aksaray'da bulunan fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrenciler içinde yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumuna ait 300 kapasiteli erkek öğrenci yurdu, 200 kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:07 PM
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Hasan Kazdağlı
İletişim bilgileri: Pamukkale Üniversitesi İncilipınar- Demizli
Tel: 0 258 212 55 55
Faks: 0 258 212 55 30
İnternet Adresi www.pamukkale. edu. tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 5
Enstitü: 3
YO: 7
Öğrenci sayısı: 9282
Akademik personel: 647

Rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı: "Üniversitemiz Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmek, bilgi çağına geçiş sürecinde çağdaş bir eğitim kurumu olarak yerini alabilmek ve bu sürece etkin bir şekilde katkıda bulunabilmek için bilimin yol göstericiliğinde ilerlemektedir."
Mesleğini dünyanın her yerinde başarı ile icra edebilecek nitelikte gençler yetiştirmek, temel ve uygulamalı bilimlerde evrensel ölçülerde araştırmalar yapmak ve toplumumuzun kültürel gelişmesine katkıda bulunmak amacında olan Pamukkale Üniversitesi, Denizli'de yer alıyor. 3 kampüsten oluşan üniversitede öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda barınıyorlar. Üniversite kütüphanesinde 21. 562 kitap, 635 başlık dergi, 14 cd- rom ve 20 görsel kaset bulunuyor.
Üniversitenin ulaşım sorunu bulunmuyor. Gerek okul gerekse şehir içi ulaşım, belediye otobüsü, minibüslerle sağlanıyor. Yurtlarda kalan öğrencilerin öğrenim gördükleri okullara ulaşımı, yurt önünden geçen belediye otobüsü ve minibüs ile sağlanıyor. Öğrencilerin tedavileri Mediko Sosyal Merkezi tarafından yapılıyor. Tedavileri gerek görüldüğünde ise üniversitenin Tıp Fakültesi'ne sevk edilerek tedavilerine devam ediliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:28 PM
SABANCI ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1999
Rektör: Prof. Dr. A. Tosun Terzioğlu
İletişim bilgileri: Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi- İstanbul
Tel: 0 212 292 49 39
Faks: 0 212 252 32 93
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:


Rektör Prof. Dr. Tosun Terzioğlu: "Üniversitemiz daha başlangıcından itibaren bir dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıktı. Öğrenim sistemimize programlarımızla öğrencilerimizin birden fazla alana hakim birden fazla yabancı dil konuşan, uygulamalı bir öğrenimden geçmiş , kendine güvenen bireyler olarak çalışma hayatının daha ilk yıllarında en iyiler arasında yerlerini almalarını sağlamış olacağız"
Sabancı Üniversitesi eğitim öğretim yılına 4 ekim 1999 yılında başlayacak. Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından kurulan sabancı Üniversitesi'nin felsefesini "birlikte yaratmak ve geliştirmek" oluşturuyor. sabancı Üniversitesi İstanbul'a 40 km. uzaklıkta Tuzla'da bulunuyor.
Sabancı Üniversitesi'nde başarılı her öğrenciye burs verileceği belirtiliyor. Başarının değerlendirilmesinde ve burs dağıtımında ilk yıl ÖSS puanı esas alınacak. Sabancı Üniversitesi'nde başarı derecesine göre 5 ayrı kategoride burs verilecek. Onur bursu, başarı bursu, takdir bursu, teşvik bursu, çalışma bursu adı altında öğrenciler burs alabilecekler.
Sabancı Üniversitesi'ne kayıt yaptıran bütün öğrenciler İngilizce yeterlilik sınavına katılacaklar. Sınavı aşamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam edecekler. Öğrencilerin bilimsel temellerin yanısıra analitik becerilerini de geliştirerek, bağımsız araştırmacı formasyonunu kazanmalarını sağlayacak olan akademik program esas olarak İngilizce ve Türkçe üzerinden sürdürülen bir öğrenimin yanısıra öğrencilere üçüncü bir dilde yetkinleşme olanağı da sağlanacak.
Öğrencilerin büyük çoğunluğuna Sabancı Üniversitesi kampüsündeki yurtlarda barınma olanağı sağlanacak. 200 öğrenciyi barındıracak kapasitede yurt tamamlanması hedefleniyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:28 PM
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. İsmail Çallı
İletişim bilgileri: Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Esentepe Kampüsü Sakarya
Tel: 0 264 346 00 90
Faks: 0 264 346 01 17
İnternet Adresi www.sau.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
Enstitü: 2
YO: 2
MYO: 6
Öğrenci sayısı: 18302
Akademik personel: 726

Rektör Prof. Dr. İsmail Çallı: "21. yüzyılın dünyasına hazırlanıyoruz. Bu dönemde Sakarya Üniversitesi bünyesinde bilim ve modern dünyanın tüm gereklerini yerine getirecek alt yapıyı kuruyoruz. burasını ikinci aileniz olarak görmenizi bekliyoruz."
Sakarya Üniversitesi'nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturdu. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlanan fakülte 10 kasım 1992 tarihinde rektör atanmasıyla hayatiyet kazandı.
Sakarya Üniversitesi'nin hedefleri arasında sanal üniversite, fiziksel anlamda binalarının tamamlanması, öğrenci sayısını 20 binlerde tutarak Sakarya'ya başka üniversitelere kazandırılması bulunuyor.
Sakarya Üniversitesi'nin 440 metre karelik kütüphanesinde, okuma salonu ve süreli yayınlar kısmı bulunuyor. Kütüphanede 27 bin 700 kitap, 27 adet süreli yayın bulunuyor.
Üniversitenin 10 civarında özel kız ve erkek kız yurdu yanında, Kredi Yurtlar Kurumu'nun Adapazarı'nda bir adet kız öğrenci yurdu ve üniversitede, kampüs girişinde yapımı süren 1500 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunuyor. Sakarya Üniversitesi'ne ulaşım belediye otobüsleri ve dolmuş minibüsler ile sağlanıyor. Şehir içinde bulunan şehirlerarası otobüs terminalinden yolcuları üniversite birimlerine ulaştıran servisler bulunuyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:
Sakarya Üniversitesi'nde her yıl mayıs ayı içinde bahar şenlikleri kutlanıyor. Öğrencilerin organize ettikleri bahar şenliklerinde konserlerden, karting yarışlarına kadar pek çok etkinlik yer alıyor. Sakarya Üniversitesi Spor Kulübü, 17 branşta tescilini yaptıran kulüp, halen 9 branşta faaliyet gösteriyor.

BURSLAR:
Üniversite öğrencilerine çeşitli devlet ve özel kurum ve kuruluşlarından burs veriliyor. Burs veren kurum ve kuruluşların ilanları, üniversitenin fakülte ve yüksekokullarında da duyuruluyor. Burs veren kurum ve kuruluşlar arasında, Başbakanlık Sosyal Yardımlarşma ve Dayanışma Teşvik Fonu, PTT, TCDD, Türk Eğitim Vakfı, Koç Vakfı, Sabancı Vakfı bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:29 PM
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 3. 7. 1992
Rektör: Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı
İletişim bilgileri: Süleyman Demirel Üniversitesi Çünür Kampüsü Isparta
Tel: 0 246 237 08 50
Faks: 0 246 237 08 59
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 12
Enstitü: 4
YO: 2
MYO: 12
Öğrenci sayısı: 25.000
Akademik personel: 1100

Rektörü : Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı: "Genç, dinamik, çağdaş, sürekli gelişme ve yenileşmeye hazır, eğitimin yanında uygulamayı esas alan bir üniversitede bulunmak istiyorsanız, "ben" egonuzu yıkıp biz olmaya, bizimle birlikte takım oyunu oynamaya hazırsanız sizleri üniversitemize bekliyoruz."

Tarihçe:
Isparta'nın yükseköğretim hayatı Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'yle başladı. 1982 yılında fakülteye dönüşerek Akdeniz Üniversitesi'ne bağlandı. 1992 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi kuruldu.
Anadolu'nun batı yakasında Toroslar'ı yararak kuzeyi güneye bağlayan kavşak noktasındaki Isparta, yıllarca gülleri ve halılarıyla ünlü bir kent oldu. 1992 yılında ise her ile üniversite furyasıyla Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'ne kavuştu.
Üniversitenin bulunduğu bölge çok sayıda akarsuyu, kanyonları, ormanları, milli parkları ile zengin bir çevreye sahip bulunuyor. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 10 bin dekara ulaşan kampüs alanında kütüphane, eğitim ve labaratuvar bloklarından oluşan mekanları bulunuyor. Bu arada çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından sağlanan bina ve tesislerle kişi başına düşen örtülü alan oranı Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı başarmış.
Üniversitenin merkez kütüphanesinde 30 bini aşkın kitap bulunuyor. Kitap kayıtları, arama ve idare işlemlerinin bilgisayarlarla yapıldığı katüphanede kitap güvenliği de otomasyona bağlanıyor.
Türkçe eğitim öğretim yapan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde, üniversite öğrencileri ve personeline, üniversite dışından isteyenlere yabancı dil kursları vermek amacıyla Yabancı Diller Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunuyor.
Üniversitenin 1998 yılında başlattığı bir çalışma ile öğrencilerin ilgi alanları ve yeteneklerine göre, üniversitenin çeşitli birimlerinde part- time çalışma imkanları bulunuyor. Part- time çalışma yöntemiyle öğrenciler bir yandan iş hayatının gereklerini ve sorumluluklarını edinirken, bir yandan da bir çok burs ve krediden daha yüksek geliri kendi emekleriyle elde ediyorlar.
Üniversitede bilgi işlem merkezinde yer alan sunucular ve iş istasyonlarının yanısıra her fakültede multimedya destekli kişisel bilgisayarların yer aldığı öğrenci labaratuvarları bulunuyor. Bilgi işlem merkezinde tüm akademik ve idari birimler için eğitim, web, mail hizmetleri veriliyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER:
Kış ve yaz aylarında kar eksik olmayan, mağara ve kanyonlarla dolu Toros dağlarının eteklerinde kök salan üniversite, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanısıra kayak, dağcılık, mağaracılık, rafting gibi günümüzün popüler spor etkinlikleriyle öğrencilerine boş vakitlerini değerlendirme imkanı veriyor.
Üniversitede her yıl Mayıs ayında öğrencilerin kültürel ve sanatsal çalışmalarını ortaya koyduğu, konser, sergi, spor, tiyaktro açık hava konserleri gibi geniş bir yelpazede Bahar Şenlikleri etkinlikleri yapılıyor. Üniversitede, havacılık, halk oyunları, tiyatro, çevre, radyo, dağcılık ve mağaracılık kulüpleri bulunuyor. Üniversite spor kulübünün ise 15 branşta faaliyeti ve toplam 350 sporcusu bulunuyor.

BARINMA:
Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar bulunuyor. Şu anda 2226 yatak kapasiteli kız yurdunda 1102 öğrenci, 1560 yatak kapasiteli erkek yurdunda 834 öğrenci bulunuyor. Burdur'da 1664, Eğirdir'de 144, Yalvaç'ta 356, Atabey'de 160 kapasiteli devlet yurdu bulunuyor. Bunların dışında özel sektörün devreye girmesiyle çok sayıda öğrenci pansiyonu ve özel öğrenci yurtları da işletmeye açıldı.

BURS:
Süleyman Demirel öğrenci sosyal hizmetler bütçesinin büyük bir kısmını muhtaç fakat başarılı öğrencilere karşılıksız burs, kırtasiye ve yemek yardımı için kullanıyor. Her öğretim yılı başında bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler ilgili fakülte ve yüksekokul müdürlüklerine başvuru yapıyor. Başvurular araştırılarak üniversite yönetim kurulu kararı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanmaları sağlanıyor.

BESLENME:
Isparta ve Burdur il merkezlerinde bulunan birimlerle, merkez kampüsündeki birimlerin öğle yemeği Sağlık ve Spor Dairesine bağlı merkez mutfağından karşılanıyor. Yalvaç, Keçiborlu ve Eğridir'de bulunan birimler kendi mutfaklarını oluşturdular.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:29 PM
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu
İletişim bilgileri: Selçuk Üniversitesi Karatay - Konya
Tel: 0 332 350 70 05
İnternet Adresi www.selcuk.edu.tr

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 14
Enstitü: 4
YO: 5
MYO: 24
Öğrenci sayısı: 47000
Akademik personel: 1984

RektörProf. Dr. Abdurrahman Kutlu; "Üniversitemizde öğrencilerimiz huzur ve güven ortamı içerisinde, hiçbir aksama olmadan eğitim öğretim görmektedirler. Yetişmiş öğretim elemanı kadrosu, modern ve gelişmiş araştırma ve uygulama laboratuarları ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bilimin ve teknolojinin en son bilgilerini aktarmayı kendimize zevkli bir görev edinmiş bulunuyoruz."
Selçuk Üniversitesi dört ayrı kampüste eğitim veriyor. Alaeddin Keykubad kampüsü, Meram eğitim kampüsü, Tıp fakültesi kampüsü, çevre il ve ilçelerdeki okullar. Gelişme çalışmalarına sürdüren Selçuk Üniversitesi'nde fakülte ve yüksekokullarda 2500 bilgisayar, 60'ın üzerinde bilgisayar laboratuarı bulunuyor. Fakülteleri ve yüksekokullarında toplam 45 kütüphanesi bulunan üniversitede tüm branşlara göre CD alımı yapılıyor.
Üniversiteye bağlı bütün eğitim birimlerinin bulunduğu il ve ilçelerde özel ve kamuya ait öğrenci yurtları bulunuyor. 26 bin öğrenciye sahip Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde üniversite vakfınca 700 kişilik, Konya Valiliği Özel İdaresi'nce 1000 kişilik öğrenim yurdu yapılıyor.

BURSLAR:
Üniversite, ihtiyaç sahibi ve başarılı 628 öğrenciye bir yıl süreyle aylık 10 milyon lira burs veriyor. Yeni eğitim öğretim yılında da 200 başarılı öğrenciye aylık 20 milyon lira burs verilecek. Öğrencilere üniversite dışından da çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından burs veriliyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:29 PM
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Osman İnci
İletişim bilgileri: Trakya Üniversitesi Tekirdağ
Tel: 0 284 235 77 06
Faks: 235 72 74
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 3
YO: 21
Öğrenci sayısı: 19703

Trakya üniversitesi'nin tıp fakültesi, Malkara, Keşan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Başbakanlık SYDTF, tıp fakültesi dekanlığı ve TEV, mühendislik fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK'tan yaklaşık 200 öğrenci burs alabiliyorlar. Eğitim fakültesinden de 310 öğrenci MEB burslarından yararlanıyor. Üniversitede, merekz kütüphanede, kitap, dergi ve tez olarak 40000 yayın bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:30 PM
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ


KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof. Dr. Ayhan Kızıl
İletişim bilgileri: Uludağ Üniversitesi Bursa
Tel: 442 82 00
Faks: 442 80 12
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 8
Enstitü: 3
YO: 11
Öğrenci sayısı: 33250

Uludağ Üniversitesi'ne bağlı, fakülte ve yüksek okullar Bursa kent merkezi, Görükle Kampüsü ile çevre il ve ilçelerde bulunuyor. Uludağ Üniversitesi Kampüsü'nde 120000 cilt eser bulunuyor. Üniversitede EARM - TÜRDOK ve internet bağlantıları gerçekleştirilmiş olan bilgisayar ağı ile dünyanın herhangi bir yerindeki bilgi kaynağına ulaşmak mümkün kılınıyor.
Üniversitede, sanata ilgi duyan öğrenciler için, çeşitli kulüpler bulunuyor ve enstrüman kursları veriliyor. Kampüste, 3 kapalı spor salonu, 4 tenis kortu, 5 basketbol, 4 futbol, 1 kros parkuru bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:30 PM
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1996
Rektör: Prof. Dr. Ahmet Serpil
İletişim bilgileri: Yeditepe Üniversitesi Maltepe- İstanbul
Tel: 0 216 387 91 00
Faks: 325 81 05
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 8
YO: 1
Öğrenci sayısı: 2732

Dragos, Acıbadem, Üsküdar ve Büyükada'da kampüsleri bulunan üniversitede, öğrencilerin sportif ve kültürel etkinlikler yapabileceği öğreci kulüpleri ve salonlar bulunuyor.
Yeditepe Üniversitesi'nin burslu bölümlerini karşılayan öğrencilerden öğrenim ücreti alınmıyor. Tüm derslerin sonunda genel not ortalaması 2.00'nin üzerinde olan öğrenciler başarılı sayılırlar.
Üniversite öğrencileri, yemekhane, kantin, kütüphane ve bilgi işlem sistemlerinden yararlanma imkanlarına sahipler. Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin kurdukları, MBA ve hukuk gibi kulüpler de fakültelere bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:30 PM
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Rektör: Prof. Dr. Ayhan Alkış
İletişim bilgileri: YTÜ Merkez kampüsü barbaros bulvarı Yıldız- İst.
Tel: 0 212 259 70 70
Faks: 0 212 261 42 84
İnternet Adresi www.yildiz.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 8
Enstitü: 2
Öğrenci sayısı: 16355
Akademik personel: 1028

Rektör Prof. Dr. Aylan Alkış; "Çağdaş yüksek eğitim öğretim hizmeti vermek, türk toplumunun uluslararası düzeyde rekabet gücünü arttırmak, Türkiye'nin bilim ve teknoloji hazinesine katkıda bulunmak amacındayız." Köklü eğitim kurumlarımızdan Yıldız Teknik Üniversitesi, özellikle son yıllarda hızlı yükselişiyle dikkat çekiyor. İstanbul'un merkezinde, yeşillikler içindeki Yıldız kampüsüne ulaşım oldukça kolay.
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri önce hazırlık sınıfına alınıyor ve 1 yıllık yabancı dil eğitimi görüyorlar. Daha sonra da yabancı dil destekli Türkçe eğitim alıyorlar. Son 4 yarıyılda yine yabancı dilde mesleki terminoloji dersi veriliyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bilimsel bir araştırmayı başlatabilecek ve yürütebilecek düzeyde bilgisayar destekli laboratuvarlar ve atölyeler bulunuyor.
YTÜ'nün Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan devraldığı kız öğrenci yurdunda 700 öğrenciye hizmet veriliyor. Öğrenciler Kredi ve yurtlar Kurumu yurtlarından da faydalanabiliyorlar.

BURSLAR:
Üniversite en az 2 bin öğrenciye burs verileceğini belirtiyor. İlk 3 tercihine YTÜ bölümlerini yazan ve bu tercihlerden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrencilerin tümüne burs veriliyor. Bu guruba girmeyen ancak burs isteyen öğrenciler de değerlendirmeye alınarak koşulları uygun olanlara burs veriliyor. Ayrıca bazı araştırma projelerinde görev alan öğrencilere de ödeme yapılıyor.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER:
Beden Eğitimi bölümünde tüm bölümlerin öğrencileri spor hocaları başkanlığında çalışmalarını sürdüyor. Üniversitede 1 kapalı spor salonu, 2 açık spor sahası ve 1 spor merkezinde öğrenciler basketbol, hentbol, voleybol, judo, tekvando, güreş, masa tenisi dallarında spor yapıyorlar. Üniversitede dağcılıktan politikaya, inşaattan münazaraya kadar 20'yi aşkın alanda öğrenci kulüpleri bulunuyor.

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:30 PM
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1982
Rektör: Prof. Dr. Yücel Aşkın
İletişim bilgileri: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Erciş Karayolu Van
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
YO: 11
Öğrenci sayısı: 759
Akademik personel: 172

Üniversite merkez kütüphanesinde 30161 kitap, 5200 cilt dergi bulunuyor. Aboneliği devam eden süreli yayın sayısı ise, 801. Ayrıca, CD ROM ağı ve internet bağlantısı bulunuyor.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin öğrencilerine, SYDTF, TEV gibi kuruluşlar burs veriyor. Ahlat ve Adilcevaz gibi ilçelerde halk, yüksekokulları ve öğrencileri destekleyerek yardımda bulunuyor.
Üniversitede maddi güçlüğü olan öğrencilere burs veriliyor. Üniversite merkez kampüsünde, öğrenci ve öğretim elemanı yetiştirme ve oryantasyon planı uyarınca çeşitli konferanslar, panel ve açıkoturumlar düzenleniyor. Kampüste, 2500 kişilik kapalı spor salonu ve açık spor alanları bulunuyor

CaKaLBoT
09-22-2006, 04:31 PM
ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Ramazan Özen
İletişim bilgileri: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İncivez Zonguldak
Tel: 0 372 257 40 10
Faks: 0 372 257 21 40
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 2
YO: 2
MYO: 5
Öğrenci sayısı: 5324
Akademik personel: 366

RektörProf. Dr. Ramazan Özen; "Sevgili üniversite adayları ön yargıların esiri olmayan. 1992 yılında kurulan üniversitemiz kaliteden taviz vermeden önemli aşamalar kaydetmiştir. Kampüsümüz açık spor tesisleri ve peyzaj düzenlemesi ile Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır" Üniversite kalite standartlarını yüksek tutarak bilimsel gelişmişlik düzeyini arttırmaya çalışıyor.
Bu amaçla öğretim elemanı başına 15 öğrenciden fazla düşmemesini sağlayacak şekilde öğrenci ve öğretim elemanı sayısında kontrollü artış sağlanıyor. Öğrenciler için internete bağlı ve dersler dışında da sürekli kullanabilecekleri bilgisayar laboratuvarları bulunuyor. Üniversite kütüphanesinde yaklaşık 35 bin kitap ve 16 bin süreli yayın bulunuyor. Üniversite sanayi işbirliği sağlayarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmaya çalışıyor. Bu amaçla üniversite hem kendi içindeki uzmanlık alanlarını geliştirme hem de ülke dışında tanınmış üniversite ve bilim kuruluşlarıyla ilişki kurarak birlikte çalışmaya özen gösteriyor.
Üniversite öğrencilerine maddi desteğe ihtiyacı bulunanlara burs veya kredi veren bazı kamu kurum ve kuruluşları bulunuyor.

denizcetin
11-12-2006, 06:33 PM
Ben bi trakya üni. meğzunu olarak Bu Bilgiler çok Eski Bilgiler..

kkaaanccaa
01-21-2009, 08:56 PM
muğla univ. aşçılık bölümü puanı bide otel işletmeciliği puanını bilen varsa yardımcı olurmu lütfenn !!!!!!!!!:wink: