Tam Sürümü Görüntüle : Ramazan Pidesi ????????
K r a L
09-26-2006, 01:13 AM
http://www.yuklerim.com/uploads/fc4e9f3164.jpg (http://www.yuklerim.com/)
EWET Bİ KAÇ FORUM SİTESİNDE GEZERKENDE GÖRDÜM HAKKATTENDE İLGİNÇ.. BİZ BU PİDEYİ NEDEN SADECE RAMAZANDA YİYORUZ :))
CaKaLBoT
09-26-2006, 01:25 AM
offf ben bunu orucluyken gormıyım:D
RoStWell
09-26-2006, 01:28 AM
bu pide ramazandada var ramazandan öncede var merak ediyorum neden ramazanda pide deger kazanıyor ?*
K r a L
09-26-2006, 01:36 AM
İşte Anamadığım O Kanka Garip Değilmi :=)
CaKaLBoT
09-26-2006, 07:32 AM
bende çok merak ediyorum vbilen biri varsa söylesinn :)
CéZaLı
09-26-2006, 09:10 AM
ramazan pidesinin ayrı bi lezzeti war.. diğer aylara nazaran :)
blAcksmith
09-26-2006, 09:28 AM
ramazanla özdeşleşmişte ondan.bir tatlı var mersine ait mersinli arkadaşlar bilirler.başka yerde varmı bilmiyorum ama kime sorduysam bilmiyor.adı kerebiç.bütün bi yıl üretilir ama sadece razamanda kapış kapış gider.oda belkide ramazanla özdeşleştiği içindir
CéZaLı
09-26-2006, 09:31 AM
ramazanla özdeşleşmişte ondan.bir tatlı var mersine ait mersinli arkadaşlar bilirler.başka yerde varmı bilmiyorum ama kime sorduysam bilmiyor.adı kerebiç.bütün bi yıl üretilir ama sadece razamanda kapış kapış gider.oda belkide ramazanla özdeşleştiği içindir
BİZ PİDEDEN BAHSEDİOZ SEN TATLIDAN :biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:
blAcksmith
09-26-2006, 09:41 AM
BİZ PİDEDEN BAHSEDİOZ SEN TATLIDAN :biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:
hayır hayır.olay tatlı değil.yani bunun gibi birçok yöresel tatlar vardır her daim vardır ama sadece ramazan gelince ön plana çıkar.mesela güllaç:biggrin: :biggrin:
pide de bunlardam biri
CéZaLı
09-26-2006, 09:42 AM
hayır hayır.olay tatlı değil.yani bunun gibi birçok yöresel tatlar vardır her daim vardır ama sadece ramazan gelince ön plana çıkar.mesela güllaç:biggrin: :biggrin:
pide de bunlardam biri
heee onu diosun haklısın güllaç bakımından :) zaten güzel bişi deil ben sewmiom :biggrin::biggrin::biggrin: neyse konu anlaşıldı ..:biggrin::biggrin::biggrin:
CaKaLBoT
09-26-2006, 10:35 AM
tamam olaya noktayı koyum ben :D
şimdi ramazanda insanlar acayip acıkıyor ve doymam sanıyor :D
fırıncılarda bunu bildii için özellikle kocaman yapıyolar insanlarımız doysun die :p
kötü bi niyeti yok yani fırıncıların herşeyy bizim için :biggrin: :rolleyes:
CaKaLBoT
09-26-2006, 10:37 AM
tamam olaya noktayı koyum ben :D
şimdi ramazanda insanlar acayip acıkıyor ve doymam sanıyor :D
fırıncılarda bunu bildii için özellikle kocaman yapıyolar insanlarımız doysun die :p
kötü bi niyeti yok yani fırıncıların herşeyy bizim için :biggrin: :rolleyes:
hehe koptum valla sabah sabah ewt ahmet olaya nokta koymus ramanda onun tadı bı baska ayrıca sadece ramazan da uretım mıyo dıye bılıyorum bız ınsalar gıdıp olmıyorum asıl garıplık bızde:)):p
CéZaLı
09-26-2006, 10:40 AM
hehe koptum valla sabah sabah ewt ahmet olaya nokta koymus ramanda onun tadı bı baska ayrıca sadece ramazan da uretım mıyo dıye bılıyorum bız ınsalar gıdıp olmıyorum asıl garıplık bızde:)):p
asıl noktayı CéZaLı koyuyor...
şimdi dier aylarda yapılan pide de kepek olmuor
ama Ramazan Pidesinin altı full kepekk we unu ayrı... we özel yapıolarrr
NOKTA
K r a L
09-26-2006, 11:25 AM
Ewet Olaya Nokta KoyulmuŞ Ama Elkİ Farkli DÜŞÜnen Vardir ;)
Karizmatix
09-27-2006, 02:10 AM
ya arkadaşlar kimse ramazan dışında o pideyi yemez belki bunun nedeni oruç tutarken somun ekmek uzun süreli tokluk hissi yaratmazken ramazan pidesi uzun zaman tokluk hissi yarattı için o tercih ediliyor güllaçta mide ağrılarımız olmasındie hafif bir tatlı olduğundan tutuluyor ....
aLeMDaR
09-27-2006, 02:12 AM
valla ben ramazan dışındada yaptırdım ama ne kokusu nede tadı var yaw:)
GeCeLeR
09-27-2006, 02:13 AM
bende bir ekonomist olarak bakayım olaya pide pahalı bizim millet sadece senede bir yenebiliyor :)
aLeMDaR
09-27-2006, 02:15 AM
bende bir ekonomist olarak bakayım olaya pide pahalı bizim millet sadece senede bir yenebiliyor :)
valla kanka istanbulu bilmem ama bizim burada normak fırından daha çok kara fırın yani pide çıkaran odunlu fırın var ve fiyatlar aynıdır
Karizmatix
09-27-2006, 02:15 AM
yani bu benim hiç aklıma gelmemişti ama daha doyurucu ve milletimizdede eskiye nazaran fakirlik ortadan kalktı senin tez çürüdü be murat
ZaNdAR
09-27-2006, 02:17 AM
matematiksel olarak ele alırsak:
şimdi ramazanda iftara dewamlı arkadaşları dawet ederiz. 4 kişilik bi aile dawet ettiğimizi warsayarsak 4 kişi de biz olsak toplam 8 kişi. herkez bir ekmek yese bende 2 tane yesem :) 9 ekmek yapar. 9 tane ekmek alıp ewe kadar taşımak hem de oruçluyken zaman ve enerji kaybına yol açar. onun yerine 4 ekmeklik pidelerden 2 tane alırsak bir tane de normal ekmek alırsak daha hayırlı olur :D
selametle..
Karizmatix
09-27-2006, 02:30 AM
matematiksel olarak ele alırsak:
şimdi ramazanda iftara dewamlı arkadaşları dawet ederiz. 4 kişilik bi aile dawet ettiğimizi warsayarsak 4 kişi de biz olsak toplam 8 kişi. herkez bir ekmek yese bende 2 tane yesem :) 9 ekmek yapar. 9 tane ekmek alıp ewe kadar taşımak hem de oruçluyken zaman ve enerji kaybına yol açar. onun yerine 4 ekmeklik pidelerden 2 tane alırsak bir tane de normal ekmek alırsak daha hayırlı olur :D
selametle..
zandar görüşüne tamamen katılıyorum kanka
CaKaLBoT
09-27-2006, 02:40 AM
oo herkez ısıne gore almıs ozman bende resım oalrka alırsam pıde mı ekmek mı ekmek derım cunku resım kagıda yada tuvall de kucuk duruyo
pde buyuk oyuzden sadece bı tbalada pıce kollamılmıs buda aynı ekmek ve pıde gıbı bısı:)ekmek da ucuz ve glenel bısı pıde yapımı ekmekten dah pahalı ama tadı gusle olan sey sanırım ıste pff sacmaladım ya
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2026, vBulletin Solutions Inc.