PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Samsun'da Tadım Türkiye Kupası Başlıyor

DHeMLy-CHaY
09-29-2006, 05:03 PM
Tadım Türkiye Kupası C Grubu maçlarının oynanacağı Samsun'da turnuvanın basın toplantısı 29 Eylül 2006 Cuma günü saat 14:00’de Büyük Otel’de yapıldı.

Büyük Otel’de gerçekleştirilen Tadım Türkiye Kupası basın toplantısına TBF Sportif Organizasyonlar Direktörü Emin Balcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker, Samsun Basketbol İl Temsilcisi Ali Kemal Çımagil, Türk Telekom Antrenörü Ercüment Sunter, Selçuk Üniversitesi Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Gürsel Oğuz, Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu katıldı. Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıya yolda olduğu için Banvit Kulübü’nün temsilcileri katılamadı.

TBF Başkanı Turgay Demirel ve Ligler Koordinatörü Ahmet Araşan adına basın toplantısının açılış konuşmasını TBF Sportif Organizasyonlar Direktörü Emin Balcı yaptı. Balcı, “Dün Konya ve Manisa’da başlayan Türkiye Kupası eleme grubu mücadelesi yarın da Samsun ve Sakarya’da oynanacak maçlarla devam edecek. Bu 16 takımın mücadelesi sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alacak olan takımlar Nisan ayında oynanacak finallerde mücadele etmeye hak kazanacaklar. Şahsım adına ve Türkiye Basketbol Federasyonu adına Samsun’da olmaktan çok mutluyum. Federasyonumuz için Samsun’un ayrı bir önemi var. 1919 yılında Kurtuluş Savaşımızın başladığı yer olan Samsun’da biz de federasyon olarak 1992 yılında ilk kez bir Avrupa şampiyonasını Anadolu’da oynatma projemizi gerçekleştirmiştik. 1992 yılından bu yana geçen süreç içerisinde basketbolumuzdaki gelişmeleri hepiniz takip ettiniz. Bu yıl Japonya’da A Milli Takımımızın basketbol devlerini geride bırakarak Dünya altıncılığını elde etmiş olması ile birlikte İzmir’de düzenlenen Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda elde ettiğimiz ikincilik ve A Milli Bayan Takımımızın Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubunu 5 galibiyet, 1 yenilgi ile tamamlayarak bir ilki gerçekleştirmiş olması basketbolda geldiğimiz noktayı işaret ediyor. Bu başarılar federasyonumuzun uygulamaları ile birlikte kulüplerimizin planlı ve programlı çalışmaları ile yaptıkları yatırımların sonucunda gerçekleşti. Samsun’da mücadele edecek 4 takımımız da yarından itibaren bizlere çok heyecanlı ve zevkli maçlar izlettirecekler. Hepsine başarılar diliyorum. Bu tip organizasyonların zevkli ve başarılı geçmesinde televizyon yayınlarının da önemli bir yeri var. Türkiye Kupası eleme grubu maçlarını 4 ilden yapacağı canlı yayınlarla Türkiye’nin her köşesindeki basketbolseverlere ulaştıracak olan Sky Turk’e de çok teşekkür ediyoruz. İki sezondur Türkiye Kupası’na sponsor olan Tadım Gıda da basketbol heyecanına ayrı bir tat katıyor. Onlara da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Samsunlu basketbolseverlerin de 3 gün boyunca bu zevkli mücadeleleri salona gelerek izleyeceklerinden ve bu keyfi yakından yaşayarak basketbolu daha da güzelleştireceklerinden eminim. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde önemli katkıları bulunan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker’e ve İl Temsilcisi Ali Kemal Çımagil’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker ise basın toplantısında yaptığı konuşmaya bu organizasyonun Samsun’da gerçekleşmesine şans tanıyan TBF Başkanı Turgay Demirel ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek başladı. Eker, “Türkiye kupası eleme grubunda mücadele etmek için Samsun’a gelen 4 kulübümüze de başarılar diliyorum. Daha önceki yıllarda Samsun’da Yıldız Erkekler ve Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonları düzenlemiştik. Organizasyonlar konusunda gerekli olan tecrübeye sahibiz. Bu organizasyonu da başarı ile gerçekleştireceğiz. Samsun’da basketbol altyapısı var ancak altyapılardaki bu potansiyelimizi üst seviyelere taşıyamıyoruz. Sponsorların da yardımı ile ilimizin basketbolunu daha üst seviyelere taşımayı amaç edindik. Biz gelecek yıllarda daha üst seviyedeki organizasyonlara da ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bunun için de 5.000 kişilik bir salona ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle bir salonun yapımı için proje çalışmalarını başlattı. Eğer bu projeyi hayata geçirebilirsek daha büyük organizasyonları ilimizde düzenleme şansına sahip olacağız” diye konuştu.

Samsun Basketbol İl Temsilcisi Ali Kemal Çımagil ise Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Güzide 4 takımımız 3 gün boyunca Samsunlu basketbolseverlere zevkli dakikalar yaşatacaklar. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve mücadele edecek takımlara başarılar diliyorum”.

Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu tribünden gelen bir başkan olduğunu ifade ederek, “1991 yılında Beykoz Kulübü başkanlığına getirildiğimde 31 yaşındaydım. Türkiye’nin en genç başkanlarından biriydim. 1996 – 1997 sezonunda Tepe Grubu ile gerçekleştirdiğimiz birliktelik basketbol şubemizin önünü açtı ve EBBL’de başlattığımız mücadelemizi 4 yılda TBL’ye taşıdık. Şimdi de Samsunlu basketbolseverlerin karşısına çıkacağız. Samsun geçen yıl TBL’yi hak etmişti. Anadolu basketbolu adına ligden çekilmiş olmaları bizleri de üzdü. Samsun basketbolunun desteğe ihtiyacı var. Biz kısa zamanda yakaladığımız başarılarla futbolu geride bırakarak basketbolu kulübümüzde ön plana çıkarttık. Şu anda takımımızda bazı eksiklikler var. Kısa zamanda daha çok çalışarak bu eksikliklerimizi de gidereceğiz. Ligde sponsor desteği olmayan tek kulübüz. Sponsorlara kapımız açık. Üç gün boyunca Samsunlu basketbolseverleri bizi desteklemek için salona davet ediyorum” dedi.

Selçuk Üniversitesi adına basın toplantısına katılan Konya temsilcisinin Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Gürsel Oğuz ise henüz emekleme devresinde olan bir kulüp olduklarını belirterek sözlerine başladı. Oğuz, “Türk Basketbolu’na önemli değerler katmış bir il olan Samsun’da bulunmaktan ötürü çok mutluyum. Bu turnuvada iyi basketbol oynayarak ve yürekli mücadele ederek Selçuk Üniversitesi’nin hafızalarda yer etmesini sağlamak istiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ederken, tüm takımlara da hem kupada hem de yeni sezonda başarılar diliyorum” diye konuştu.

1990 yılından bu yana devamlı Türkiye Kupaları’nda mücadele eden Türk Telekom takımının Antrenörü Ercüment Sunter ligin istikrarlı takımları arasında yer aldıklarını belirterek, “Son yıllarda ligimize damgasını vuran Efes Pilsen ve Ülkerspor takımlarının ardından geride bıraktığımız süreçte 4 Türkiye Kupası finali, bir lig finali oynayarak istikrarlı bir grafik çizdik ve bu iki kulübümüzün ardında yer aldık. Şimdi yeni sezona genç ve tecrübeli oyunculardan oluşan yeni bir takımla başlıyoruz. Her zaman olduğu gibi bu sezon da zirveye oynayacağız. Türkiye Kupası eleme grubunda ilk 2 sırayı alarak son 8 takım arasında yer almak istiyoruz. Mücadele eden tüm takımlara başarılar diliyorum. Samsun’a bu dördüncü gelişim ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Samsun geçtiğimiz sezon TBL’de mücadele etmeyi hak etmiş olmasına rağmen ligden çekildi. Bu karar bizleri de çok üzdü. Samsun’da basketbolun ne kadar sevildiğini iyi biliyorum. Bu nedenle de Samsun’dan bir takımın aramızda olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.