PDA

Tam Sürümü Görüntüle : Türkçe Spor katagorisinde en çok ziyaret siteler...

alexdesouza20.07
09-30-2006, 10:53 PM
Selam arkadaşlar,

Alexa.com dünyada internet sitelerinin reytinglerini ölçen Amazon.com'un sahibi olduğu prestijli bir sitedir. Sitede gezinirken Fenerbahçe'nin durumuna bakmak aklıma geldi. Forumları kontrol ettim ama bu konuda bir başlık göremediğimden haberi ben veriyim dedim. World > Türkçe > Spor katagorisinde ilk 10 aşağıdaki gibidir.

1. Fenerbahce Spor Kulubu
www.fenerbahce.org - Site info

2. Antu
www.antu.com - Site info

3. Galatasaray.com
www.webaslan.com - Site info

4. Galatasaray Spor Kulübü
www.galatasaray.org.tr - Site info

5. Fenerbahçe.com
www.fenerbahce.com - Site info

6. Mackolik
www.mackolik.com - Site info

7. Antu Forum
forum.antu.com - Site info

8. Karakartal
www.karakartal.com - Site info

9. Trabzonspor
www.trabzonspor.org.tr - Site info

10. Sporda Bugün
www.spordabugun.com - Site info

Bu sıralamda bana en enteresan olan kısım Fenerbahçe taraftarlarının önce resmi sitelerini (fenerbahce.org) sonra taraftar sitelerini (antu.com) sonrada resmi olmayan haber sitelerini (fenerbahce.com) incelemeleri. Diğer takımlarda ise önce gayri resmi siteler, resmi sitelerin üzerinde yer alıyor. Bu acaba her ne kadar çok eleştirsekde Fenerbahce.org'un tatmin edici olduğunu mu gösteriyor?

Bunun dışında tabii ki Antu Forumun başarısının da altının çizilmesi gerekir. Antu.com'un sadece bir bölümü olmasına rağmen tüm spor katagorisi altında 7. olmasının sebebi hem Fenerbahçe taraftarının sürekli takımını konuşma ihtiyacı hissettiğini hemde diğer takımlar tarafından da sürekli incelendiği anlamına geliyor olabilir.

Bu veriler, son zamanlarda 3000-5000 kişilik anketlere dayanarak en çok taraftar Galatasaray'ındır tezinde bulunanların sadece kendilerini avuttuklarını çok açıkca göstermektedir.

İlgilenenler aşağıdaki linke bakabilir.

http://www.alexa.com/browse?&CategoryID=50513

Açılan sayfada See top sites in all 'Spor' categories linkine tıklarsanız unifeb.org'un, fbtaraftar.com'un, Fanatik Fenerbahçe Sayfaları'nın nasıl diğer takımların taraftar ve resmi sitelerinden çok daha fazla takip edildiğini görüp eğlenebilirsiniz.

+rep