Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Çatlak eğitim / 1 ekim

M@D_VIPer
10-01-2006, 02:13 AM
Çatlak eğitim

Tolunay DUMAN - Cenk AYKIR, DHA

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2239210.jpgMersin'in Tarsus İlçesi’ne bağlı Yenice Beldesi’nde, 800 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu’nun yemekhane binasındaki derin çatlaklar 2 yıldır onarılmadığı gibi, yeni eğitim-öğretim yılı da aynı şekilde başladı.

Öğrencilerin velileri, "Onarmak için facia mı yaşanması lazım" diye isyan ettiler. 1983’te eğitime açılan 4 katlı 22 derslikli okulun, yemekhanesinin duvarlarında, 2 yıl önce binanın temelindeki çökme nedeniyle çatlaklar meydana geldi. Çatlaklar, çökmenin aralıklarla devam etmesi üzerine büyüdü. Ancak bina onarılmadı, bu amaçla velilerin yaptığı eylemler de sonuç vermedi. Okul Aile Birliği Başkanı Derya Sırdaş, teknik ekiplerin inceleme sonucu onarımın zaman geçirilmeden yapılması yönünde rapor verdiğini belirterek, "Onarımı facia yaşanıp can aldıktan sonra mı yapacaklar?" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu onarım ihalesinin 10 Ekim’de yapılacağını belirtip "Olumsuzluk yakında ortadan kaldırılacak" diye konuştu.