Tam Sürümü Görüntüle : Nokia Rezaleti!
ultraslan1905
10-02-2006, 11:34 PM
Türkiye'de en çok kullanılan telefonların başında gelen Nokia, 70 milyon Türk'ü ayağa kaldıracak bir rezalete imza attı.
Piyasaya sürdüğü son modelinde Türkiye Haritası'na da yer veren Nokia Türkiye, milyonları ayağa kaldıracak bir skandala imza attı, İzmir'i Yunanistan topraklarına kattı.
Nokia Türkiye, piyasaya sürdüğü son modellerinden birinde, mini Türkiye haritası yayınladı.. Harita, Türkiye genelinde illeri ve sınırlarını gösteriyor.
nokiacılara duyrulur
Ancak haritada İzmir'in adı, Smyrana olarak geçiyor..
BU NE ANLAMA GELİYOR?
Peki Nokia neden İzmir'e bu ismi taktı.. Bu ismin hikayesi epey gerilere dayanıyor..
Smyrana, Yunanlıların İzmir'e taktığı bir isim.. Savaş döneminde, İstanbul'u almak isteyen Yunanlılar, İngilizlerin karşı çıkması üzerine 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgal etti ve kendi krallıklarını burada kurmak istedi. Bu kente o dönemde Smyrana ismi Yunanlılar tarafından takıldı..
EnsonHaber
not:alıntıdır...
Zafir_Host
10-02-2006, 11:44 PM
bu nedir ya koskoca nokia bu hatayı nası yapabilir cok saol bilgiler için
gkhnkk
10-02-2006, 11:54 PM
bu hata deil.. bilerek yapılan bişey..
GeCeLeR
10-03-2006, 12:04 AM
bu hata deil.. bilerek yapılan bişey..
bencede bilerek yapılan bişiy bu..
ama burada olan nokia ya olur türkiyede boykotlar ilgi görür hatırlayın bir ara fransız mallara uygulanan boykotları özür dilettik en sonunda 70 milyon nufusa özelikle cep telefonu gibi türkiye gibi lukse düşkün bir ülkede çok şey kaybettiririz..
Saygılar
GeCeLeR
Zafir_Host
10-03-2006, 12:17 AM
aslında haklısın abi nokiayaa olan olur samsungda iii telefonlar üretmeye başladı insanlar samsınga yönelir
CollαтєяαL™
10-03-2006, 05:16 AM
tabikide hata değil kasten yapılmış ufak oyunlardan biri
boykot uygulamak şart ama kaçımız bunu yapacakki :(
CaKaLBoT
10-03-2006, 05:17 AM
Bunlar ve bunun gibi başka şeyler kasden yapılıyo hata falan değil..
Benim dikkat ettiğim bir hususta nokia da türkçe karakterlerle mesaj yazmaya kalksan 3 veya 4 kelime ancak yazabiliyosun buda bilerek hazırlanmış bir oyun diye düşünüyorum..
arapkemal6666
10-03-2006, 08:34 PM
bu haritayı kim görmuş yayınlayında bizde görelim bence bu tur haberler rakip firmaların provakasyonu.. ayrıca nokiya firması ticari bir kurukuş ve kaybedecegi pazarın farkındadır. inandırıcı gelmedi bana...
ceze34
10-03-2006, 08:59 PM
bu hata değil bilerek yapılmış bizde azıcık milliyetcilik varsa o firmanın malını almazsın aklı başına gelir
nerdeeeeeeee almanyada adamlar ekmeğe zam yapamıyor çünki adamlar 10 gün 15 gün ekmek almasam ölmem diyor fırıncı zamı geri çekiyor bizde aynısını yaparsak bizmle kimse uğraşamaz
turkerr
10-04-2006, 12:24 AM
bencede bilerek yapılmış bir olay, çünkü nokia nın finlandiya şirketi olduğunu biliyoruz ve finlandiya da pkk ya yardım yaptığını duymuştum (özellikle nokia üzerinden kazanılan paralarla). nedense türkiyede nokia popüler bir marka ,diğer ülkelerde mesela abd de ençok satılan telefon markası motorola.bizde nokia yı boykot etsek iyi olur (tabi abd nin boykotla bi ilgisi yok bu ayrı bi konu)
CaKaLBoT
10-04-2006, 12:33 AM
bence de provokasyon...
nokıa böyle bişeyi yapmaya çalışmaz çünkü dünyada en fazla cep tekefonu kullanan ülkelerden biriyiz hatta başı çekiyoruz...nokıa için türkiye büyük bir pazardır...kimse bu pazarı öldürmek için böyle saçma işlere girmez...
aLeMDaR
10-04-2006, 12:35 AM
kankalar gerekli boykotu başlatmamız lazım bence bu haberi yayabildiğimiz kadar yaymalıyız
ultraslan1905
10-04-2006, 12:57 AM
kankalar gerekli boykotu başlatmamız lazım bence bu haberi yayabildiğimiz kadar yaymalıyız
dostum katılıyorum enkısa surede bu olaya baslıyalım...
faruk
10-04-2006, 02:12 PM
anadolu'daki birçok şehir ve yer ismi değişmeden yunanca(grekçe) olarak günümüze kadar gelmiştir.mesela ankara istanbul kayseri sivas trabzon samsun vb.anadolu kelimesi de dahil.
bluekeys™
10-04-2006, 02:25 PM
boykot uygulamak şart ama kaçımız bunu yapacakki :( çok haklısın salih kaç kiişi çıkacak
iterseler türkiyenin bütün topraklarını yunan lı lara katsılar isterlerse izmiri bütün türkiye türklerindir türklerin kalacaktır bunubildikleri için sadece haritada degişiklik yapıyorlar.bunun korkusuyla yaşıyorlar
dealmydope
11-12-2006, 03:25 PM
smyrna izmirin eski ismidir
o haritayı bi görelim belkide eski bi haritadır diyecem ama izmir hep aynı yerinde olması lazım hmmmmmm merak ettim yaaahu ???!!!???
_KuRT_
11-19-2006, 12:31 AM
bilerek hocam bilerek bunlar avrupa bizi hiç bir zaman sevmedi sevmeyecek bunu artık bilelim!
aydogan18
11-24-2006, 04:00 PM
vay boyle insanlikalr var ya abiler bencde hata degil yalandan yabdilar sikdir etin boyle lerini valla
sayokan
11-26-2006, 01:54 AM
bilerek yapıyorlar tabiki.ama boykot ne kadar etkili kendimiz üretmedikçe hadi nokıa yı boykot ettik diğerleri çokmu farklı bence hepsi aynı biz niye üretemiyoruz bende bunu anlamıyorum...
007ihsan
06-14-2007, 02:45 AM
arkadaslar bu haber cok bayat
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.