PDA

Tam Sürümü Görüntüle : "Alpella sürpriz yapabilir"

GeCeLeR
10-06-2006, 02:49 AM
Beko Erkekler Basketbol Ligi öncesi, açıklama yapan Alpella Coachı Alaeddin Yakan ligin en genç takımını kurduklarını, amaçlarının ise Türk Milli Takımı'na oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi. Yakan şöyle devam etti: "Biliyorsunuz bu yıl ligin en genç takımı olarak mücadele edeceğiz. Amacımız Türkiye Milli Takımı'na oyuncu hazırlamak. Şu an zaten 10 tane alt yapı oyuncusuyla mücadele ediyoruz. Bu yüzden dış transfer yapmadık. İki Amerikalı dışında. Türk oyuncularımızın hepsi Milli Takım oyuncusu. Onları A Milli takıma sokmayı hedefliyoruz. Türkiye Basketbol'una yeni isimler kazandıran bir takım olmak istiyoruz. Turnuvada Galatasaray diğer takımlara göre biraz farklı. Onların birinci olması doğaldı. Bizlere göre daha güçlüler. Turnuva heyecanlı geçti. Maçlar kılpayı kazanılıyor. Bizim kaybettiğimiz maçlarda, hep kırılma noktalarında hata yaptık. Örneğin bir maçta 21 faul kaçırarak maçı kaybettik. Ama ileride çok iyi bir takım olacağız." Alpella'nın genç basketcilerinden Birkan Batuk, kendilerinin takımda oynamalarının büyük şans olduğunu belirterek, "Bu sene A takımda oynuyorum. Bizim için büyük bir şans. Böyle bir fırsat kolay kolay bulunmazdı. İyi bir fırsat elde ettik. Çok çalışıyoruz. Tam takım olarak çok az çalışabildik. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı Kupası var. Orada da iyi maçlar çıkartıp lige çok iyi gireceğimize inanıyorum" dedi. Takım arkadaşı Volkan İncekara da ligde başarılı olacaklarına inandıklarını ifade ederek, "16 yaşındayım. A takıma bu sene başladım. İtalya'ya gittik. Konya'da oynadık. Hazırlıklarımız iyi gidiyor. Sezon da başlıyor. İlk başlarda bir uyum sorunu var gibiydi. Ama şu an yok. Ligde başarılı olacağımıza inaniyorum" diye konuştu. 16 yaşındaki Teoman Örge ise takımdaki uyum sorunlarını aştıklarını, ligde sürpriz yapacaklarını belirtti.