Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : Dünyanın en güçlü kadınları arasında iki Türk / 10 ekim

M@D_VIPer
10-10-2006, 02:07 AM
Dünyanın en güçlü kadınları arasında iki Türk

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2278334.jpgAmerikan Fortune Dergisi tarafından oluşturulan "Uluslararası İş Dünyasının En Güçlü 50 Kadını" listesine Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı 11’inci sıradan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İmre Barmanbek ise 39’uncu sıradan girmeyi başardı. Listeye birinci sıradan giren ise Alcatel Lucent’in CEO’su Patricia Russo oldu.

6 BASAMAK YÜKSELDİ: Geçtiğimiz yıl belirlenen listede 17’nci sırada yer alan ve bu yıl 6 basamak birden yükselmeyi başaran Güler Sabancı’nın 2004 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olmasının ardından Sabancı Holding’in gelirlerini yüzde 23 oranında artırdığına dikkat çeken Fortune, "Holding’in geçtiğimiz yıl cirosu 10,6 milyar dolara yükseldi. Güler Sabancı’nın işbaşına gelmesiyle birlikte grup gıda perakendeciliğinde büyüme sürecine girdi. Ayrıca, Sabancı, enerji ve bankacılık alanındaki operasyonlarını da yoğunlaştırdı" denildi.

BARMANBEK DE VAR: Geçtiğimiz yıl 23’üncü sırada yer alan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İmre Barmanbek’in de Grubun banka gibi varlıklarını elden çıkartarak enerji yatırımlarını artırması sonucunda gelirlerin bir yılda yüzde 70 oranında arttığına dikkat çeken Fortune’da "Türkiye’nin üçüncü büyük grubunun yıllık geliri 7,3 milyar doları buluyor" denildi. Listede birinci sıraya yerleşen Alcatel Lucent’in CEO’su Patricia Russo’nun Alcatel ve Lucent’in birleşmesiyle birlikte yılda 25 milyar dolarlık iş hacmini idare ettiğine dikkat çekildi. Fortune 130 ülkede faasliyet gösteren şirketin yıllık 1.7 milyar dolarlık maliyet kısıtmalamasına gitmeyi hedeflediğine de dikkat çekti.